March 8th, 2010

kecik johan raja lawak 4

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Kecik akhirnya dinobatkan selaku johan @ juara Raja Lawak Musim Ke 4 sebentar tadi. Idlan Pon Pon pulak membawa balik trofi naib johan sementara Alex yang bagi kami adalah terpaling lawak di final sebentar tadi mendapat tempat ketiga.

Atas jasa baik pihak Astro, Abang Nara telah berjaya tengok final Raja Lawak 4 secara live di Dewan MBSA. Itu yang lambat sikit update keputusan nie. Serius best sangat-sangat. Masa iklan Jozan punya lawak memang boleh buat pecah usus. Terima kasih kepada pembaca-pembaca bertuah BeautifulNara yang sudi datang tadi. Korang memang best.

Sedikit motivasi untuk kita semua, kumpulan Kecik sebelum bergelar Juara Raja Lawak 4 merupakan penjaga cybercafe dan seorang penjaga pam minyak. Memang betul kata orang, di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Sekarang mereka telah femes dan mampu mengubah hidup masing-masing. Kami suka dengan cara kumpulan Kecik yang sentiasa meletakkan Allah sebagai tempat pertama dalam ucapan terima kasih mereka. Nampak terserlah kejujuran dan keikhlasan mereka.

Buat kesemua peserta Raja Lawak 4, semoga terus maju jaya dalam bidang anda selepas ini. Selamat menempuh pancaroba dunia hiburan tanah air Malaysia. All the best dan good luck.

P.S: Sempat bergambar dengan idola Abang Nara sebentar tadi. Sapa lagi kalau bukan Abang Jem @ Salleh Yaakob. Walaupun sekejap tapi sempat gak Abang Jem wat lawak. Memang hebat.

March 5th, 2010

tahniah

Sumpah banyak gila email yang kami terima untuk tiket ke gelanggang Final Raja Lawak 4. Mula-mula risau jugak kalau tak ada sambutan. Hampir-hampir mengalir air mata kerana terharu dengan sambutan anda semua. Susah jugak nak buat pilihan. Jadi kami just amik undian secara random sahaja.

Jika anda tak terpilih kali ini, maafkanlah kami. Tiket hanya ada 10 keping je. Niat di hati nak bawak semua pembaca BeautifulNara. Tapi apakan daya. Kalau ada kesempatan, lain kali kami akan cuba bagi tiket lagi untuk aktiviti-aktiviti lain. Doa-doalah yang Astro bermurah hati untuk bagi tiket konsert Akademi Fantasia 8 nanti.

facebook beautifulnara

Kami sangat galakkan anda jadi fans BeautifulNara di Facebook sebab kat situ kami akan bagitau banyak benda-benda sebegini.  Lagi cepat info yang bakal anda dapat. Dan selalu pepagi kami ada bukak topik sembang-sembang. Meh la join buat kasik meriah lagi. Setakat nie dah ada 5,000 fans BeautifulNara. Jom tolong kami cukupkan sampai 100,000 fans.

Kepada pemenang, sila check sms handphone anda sebab kami dah sms. Salin nombor tersebut dan kita jumpa di pintu masuk Dewan MBSA hari Ahad ini. Sila berkumpul tepat jam 7.45 malam. Kalau tak dapat pergi, sila reply sms dan bagitau yang anda tak boleh pergi. Nanti kami akan gantikan dengan orang lain.

Berikut adalah senarai 5 orang yang terpilih. Semua pun nak bawak pasangan masing-masing, so 5 kali 2 maka cukuplah 10 keping tiket.

  • Norasmayani Bt Kamaruddin (2 orang)
  • Noorfarahim binti Azemi(2 orang)
  • Muhammad Iqbal bin Ishak (2 orang)
  • Faridatul Azna Aziz (2 orang)
  • Zayana Osman Shah (2 orang)
  • Norasmayani Bt Kamaruddin (2 orang)

Terima kasih kepada Astro sekali lagi yang sudi berkongsi tiket ini dengan anda semua.

March 3rd, 2010

final raja lawak 4
Terima kasih kepada pihak Astro yang telah sudi untuk membenarkan kami menjemput 10 pembaca bertuah untuk menonton final Raja Lawak 4 Ahad ini. Sebelum kami bagitau cara-cara nak memohon, baca details tentang final Raja Lawak ini dulu:-

Tempat: Auditorium MBSA, Shah Alam
Tarikh: 7 Mac 2010, Ahad
Jam: 8.00 malam

Disebabkan tempat adalah terhad, apa yang anda perlu lakukan ialah menghantar email ke [email protected]. Pastikan anda sertakan nombor telefon, nama sebenar dan nama manja anda. Kalau korang nak bawak awek/pakwe/bini/bekas bini pun sila bagitau sekali dalam tue. Nanti kami bagitau boleh ke tak.

Pastikan yang korang betul-betul boleh datang sebelum menghantar email tue. Check dulu jadual korang. Kesian kat orang lain yang nak datang tapi tak dapat datang disebabkan korang yang gatal-gatal nak join tapi sebenarnya memang tak boleh nak join pun. So jangan susahkan orang lain ye.

Nanti kami akan update senarai mereka-mereka yang dapat tiket ke final nie. Jangan risau ini bukan satu gurauan di bulan Mac. Terima kasih sekali lagi kepada pihak Astro yang sudi memberikan tiket ini kepada kami dan anda semua. Jom join ramai-ramai.

P.S: Kalau korang tak boleh join tapi rasa-rasa ada kawan yang nak join, tolong sharekan news nie kat Facebook. Nampak kan huruf “F” warna biru kat atas belah kanan nie? Klik je tue nanti korang boleh share benda nie kat Facebook korang. Thanks a lot.

January 28th, 2010

raja lawak 4

Korang layan tak Raja Lawak 4 ? Memula kami tak tengok la jugak, tapi skang nie dah melekat dah kat TV setiap hari Ahad pukul 9 malam. Dah siap-siap tukar channel jadi channel Astro Prima lagi. Kesian kat mak kitorang nak tengok TV1. Tapi last-last dia pun layan jugak. Sama-sama gelak ngan kitorang.

Bagi kami kali nie punya Raja Lawak ada 3 peserta yang best. Lain semua agak kureng sikit. Yang paling best sudah tentu Alex. Lawak dia memang sempoi. Tapi kami suka gak lawak Idlan ataupun lebih dikenali sebagai Abang Kasim. Siap ada jalan cerita dari episod 1 tue. Memang lawak gile!!! Dan yang paling last team Mamu. Not bad gak la lawak diorang.

Kalau korang tak layan Raja Lawak 4 kami cadangkan kepada anda untuk start tengok minggu nie. Sila jangan miss si Alex nie. Dia memang lawak. Tak percaya tengok video kat bawah nie. Bagi kami nie persembahan terbaik dia setakat nie.