June 22nd, 2016

Pasti ramai yang ternanti-nanti, merindui dan mahu melihat wajah terkini anak selebriti Yusry dan juga Lisa Surihani iaitu Yahaira Leanne. Selama ini Yusry dan Lisa sememangnya menjaga privasi anak mereka dan tidak berkongsi gambar permata hati itu di laman sosial. Namun bersempena hari jadinya semalam, Yusry telah berkongsi gambar terkini Yahaira yang sudah pun berusia 9 bulan.

lisa surihani

Comel kan? Semoga Yahaira Leanna membesar dengan sihat dan sempurna bersama ibu bapa tercinta. Selamat hari jadi diucapkan kepada Yusry. Nanti Yahaira sambut hari jadi 1 tahun diharap sudi berkongsi gambar-gambar si comel ini. Pasti ramai yang ternanti-nanti. Sumber Instagram Yusry KRU.

December 7th, 2015

Kami tahu ada peminat yang agak tidak puas hati apabila Lisa Surihani dan Yusry KRU bertindak untuk tidak mendedahkan wajah anak mereka Yahaira Leanne kepada umum meskipun sudah habis tempoh berpantang.

Malah, ada juga pihak yang mendakwa Lisa berlagak diva kerana terkilan foto anaknya dirakam tanpa izin dan disebarkan di Internet baru-baru ini.

Menjawab segala kritikan dan tanggapan orang ramai, Yusry menerusi akaun Instagram miliknya menjelaskan mereka tidak pernah berniat untuk menyorokkan puteri mereka seperti yang digembar-gemburkan.

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Kami amat bersyukur atas kehadiran Yahaira dalam hidup kami. Tidak pernah ada niat di hati untuk ‘sorokkan anak’ seperti didakwa sesetengah. Cuma sebagai bapa, saya mahu anak saya membesar dengan cara paling normal dan sederhana. Anak yang dapat membesar seperti ibubapanya sendiri dulu dan kanak-kanak yang lain hari ini.

Setelah sekian lama, Yusry akhirnya telah memuat naik foto Yahaira Leanne ketika majlis aqiqah yang diadakan pada Ahad lalu adalah kerana ia merupakan hari paling bermakna buat mereka sekeluarga.

Saya pos kan gambar kami sekeluarga kerana semalam hari bersejarah untuk kami dan hari yang penting buat Yahaira.

Dengan terbitnya gambar ini, insha Allah anak yang tidak berdosa ini tidak akan diberi pujian melampau mahupun dikeji. Janganlah juga ibunya terus dipersalahkan kiranya mahu anaknya membesar secara sederhana. Hidup sebagai selebriti tidak pernah di’pilih’ oleh anak kami ini.

Untuk Yahaira, bila dah pandai baca faham pos ni, Mummy & Daddy are doing this because we think it is best for you. We might not know it all but we are trying to bring you up like how your grandparents raised us. Jadilah seorang yang bertanggungjawab, seorang yang berguna kepada masyarakat dan hamba yang selalu di sisi Allah. Amin

Peminat bukannya apa, mereka cuma ingin melihat si comel yang membawa kebahagiaan kepada artis pujaan mereka. Tidak semua yang memberikan komen negatif, ada sahaja pihak yang selama ini mendoakan agar Yusry dan Lisa dikurniakan cahaya mata dan bila perkara tersebut menjadi kenyataan tentulah mereka gembira bukan?

Sumber Berita : Instagram Yusry KRU

November 25th, 2015

Menjadi seorang selebriti bukanlah satu perkara yang mudah. Lebih-lebih lagi jika anda ialah Lisa Surihani yang baru menimang cahaya mata. Iyerlah, para peminat semua teruja nak melihat kecomelan Yahaira Leanne. Namun selaku seorang ibu, Lisa Surihani mempunyai prinsip yang tersendiri iaitu tidak berkongsi gambar anaknya di alam maya. Ia adalah satu prinsip yang harus dihormati. Namun pada masa yang sama, keterujaan para peminat sukar untuk dikawal sehingga baru-baru ini ada seorang insan yang telah mengambil gambar Lisa, Yusry dan Yahaira Leanne secara curi-curi.

gambar yahaira leanne

gambar curi yang menjadi topik perbualan

Banyak komen-komen yang agak negatif diterima oleh Lisa Surihani kerana tindakannya yang melahirkan rasa kecewa gambar Yahaira Leanne dirakam secara curi-curi. Ada yang kecewa kerana Lisa enggan berkongsi gambar si comelnya itu. Secara jujur, Abang Nara juga teringin nak melihat gambar wajah Yahaira Leanne. Namun kalau empunya badan enggan berkongsi, siapalah kita untuk mempertikaikannya. Apa pun jom ikuti penjelasan panjang lebar Lisa Surihani tentang isu ini.

Tak timbul soal Lisa bengang, marah atau geram apabila insiden itu terjadi. Lisa cuma terkilan sahaja. Lisa rasa Lisa tahu pekerja mana yang mengambil gambar itu dan memuat naiknya di laman Twitter. Dia seorang wanita dan Lisa sedar kehadirannya. Ketika itu Lisa, suami dan anak berada kaunter di lapangan terbang Changi di Singapura.

Lisa nampak dia senyum pada kami, dan lisa balas senyuman kepadanya. Dia berada tak jauh daripada kami jadi lebih molek kalau bertegur sapa dan meminta izin untuk bergambar daripada mengambil gambar curi. Lisa tahu niat dia baik dan teruja untuk berkongsi gambar kami di laman maya.

Benar lapangan terbang itu tempat awam dan kami tidak layak mengawal kebebasan umum. Apa yang Lisa luahkan ini membabitkan soal anak. Sebagai ibu dan bapa, Lisa dan Yusry ada sifat melindungi kerana Yahaira bukan selebriti.

Jika gambar kami berdua yang disebarkan, kami okey kerana sudah masak dan kebal dengan dunia seni ini. Ini terjadi kepada Yahaira yang tak tahu apa-apa.

Tidak timbul soal dia cuba menyorok anaknya daripada tatapan umum. Cuma seperti mana kenyataan Yusry sebelum ini, dia tidak mahu Yahaira terlalu terdedah di alam maya buat masa ini.

Lisa tahu ramai yang nak tengok wajah Yahaira. Kalau di tempat awam, ada yang datang menegur kami dan nak tengok wajahnya… Lisa tunjukkan.

Ada peminat yang minta izin nak ambil gambar Yahaira tetapi Lisa menolaknya dengan baik. Lisa dan Yusry berterus terang mengenai prinsip kami. Peminat pun memahami dan mereka faham malah ada kalanya sempat bersembang sementara.

Cuma Lisa ada mendengar cakap cakap belakang, kalau tak nak tunjuk wajah anak lebih baik “simpan dalam rumah”, sorok muka Yahaira dengan selimut atau tutup mukanya sahaja dengan topeng atau kain.

Tapi itu juga tidak normal. Lisa mahu Yahaira membesar dengan normal. Ada juga yang cakap sekalipun Yahaira bukan selebriti tetapi tempias Lisa dan Yusry tetap ada padanya.

Benar hal itu tak dapat dielakkan. Cuma Lisa mohon pengertian semua, biarlah Yahaira yang tetap dan putuskan nak jadi apa.

Mahupun nak jadi anak seni sekalipun atau memiliki akaun laman sosial apabila sudah besar dan boleh berfikir. Sekurang-kurangnya hormatlah hak Yahaira sebagai individu

yahaira leanne

Inilah cabaran menjadi seorang ibu (lebih-lebih lagi seorang selebriti) di zaman penuh dengan kecanggihan teknologi. Abang Nara percaya Lisa Surihani sedang buat yang terbaik demi anaknya. Marilah kita cuba untuk memahami privasi mereka sekeluarga. Sumber Berita Harian.

maleena

P.S: Jangan lepaskan peluang untuk pre-order rekaan terbaru daripada Maleena ini. Harga yang ditawarkan adalah jauh lebih murah ketika pre-order berbanding jika anda beli bila dah siap nanti. Pre-order bermula hari ini sehingga 7 Disember nanti. Pre-order boleh dilakukan di www.maleena.my. Jangan lupa LIKE Facebook Maleena dan ikuti mereka di Instagram @maleenaofficial untuk update terbaru.

November 6th, 2015

Perkongsian gambar wajah Yahaira Leanne, anak hasil perkongsian hidup Lisa Surihani dan Yusry KRU sememangnya dinanti-nantikan oleh para peminat mereka. Secara jujur, Abang Nara pun setiap hari tengok Instagram Lisa dan Yusry kot-kot mereka ada kongsikan gambar terbaru puteri kesayangan itu. Sedikit sebanyak hati ini kecewa juga kerana tidak dapat melihat kecomelan wajah Yahaira Leanne yang terkini.

yahaira leanne

Sebelum ini telah ada peminat yang melahirkan rasa kekecewaannya kerana Lisa Surihani dan Yusry tidak berkongsi gambar terbaru Yahaira Leanne. Abang Nara faham perasaan dan hati peminat itu. Namun selaku seorang ayah, Abang Nara juga memahami perasaan Lisa dan Yusry. Selaku seorang selebriti, sudah pasti mereka mahukan yang terbaik dan mahukan privasi untuk anak mereka. Kata Lisa Surihani:-

Buat masa ini Lisa dan Yusry bersetuju bersama, kami tidak mahu gambar Yahaira terlalu didedahkan dan kami berdua berasakan ini adalah yang terbaik untuk dia.

Sampai bila tu bergantung kepada waktu, keadaan dan perbincangan bersama Yusry. Ada banyak sebab sebenarnya. We as her parents just feel its the best for her.

Bayangkan selepas foto kami bertiga didedahkan, kami sendiri terkejut melihat betapa banyak akaun laman media sosial termasuk Instagram yang diwujudkan khalayak atas nama Yahaira. Ada pula yang mengambil keuntungan di atas akaun terbabit dengan menjual barang dan perkhidmatan.

Hal ini cukup merisaukan Lisa sebagai ibu.

lisa

Pada pendapat Abang Nara, terpulanglah kepad Lisa dan Yusry untuk membuat keputusan terbaik buat anak mereka. Tak perlulah difikirkan sangat pendapat orang lain. Mana yang kita paling selesa, itulah yang patut kita lakukan. Nanti bila dah betul-betul bersedia, barulah boleh kongsikan dengan para peminat. Buat mereka yang sedang menanti, diharap bersabar. Satu hari nanti pasti kita akan dapat lihat juga kecomelan Yahaira Leanne. Sumber Media Hiburan.

little by raef

P.S: Serikan lagi majlis anda dengan doorgift yang teramat comel daripada Bamboo Bottle By Raef ini. Confirm tetamu yang datang tersenyum kegirangan. Nak buat makan saja-saja pun boleh. Dijamin 100% sedap. Sekali cuba, pasti nak lagi. Order sekarang dengan Whatsapp ke 0111- 311–7632 atau LIKE Facebook Bamboo Bottle by Raef.