Written by Bella | September 10th, 2018

Tahniah kami ucapkan kepada penyanyi Adira Suhaimi dan suaminya, Datuk Red yang baru sahaja menimang cahaya mata kedua bersama semalam.

Adira melahirhkan seorang bayi lelaki seberat 3.8 kilogram yang diberikan nama Assan secara pembedahan di ParkCity Medical Centre (PMC), Sungai Buloh pada jam 10.21 pagi. Untuk pengetahuan anda, beliau bersalin seminggu lebih awal daripada tarikh jangkaan doktor.

Berita gembira itu diumumkan oleh Adira sendiri menerusi akaun Instagramnya dengan ucapan syukur atas kurniaan indah tersebut. Rata-rata netizen mengucapkan tahniah dan mendoakan kesejahteraan mereka sekeluarga.

Adira dan Datuk Red mendirikan rumah tangga di Songkhla,Thailand pada 3 Disember 2015. Pasangan ini juga telah memiliki seorang cahaya mata perempuan, Anggrek yang kini sudah berusia satu tahun.

Written by Bella | March 5th, 2018

Pernah melalui perceraian dan kini berpoligami, suami kepada penyanyi Adira Suhaimi iaitu Datuk Red tidak bersetuju dengan keputusan Ude Wahid untuk berpisah dengan isteri pertamanya, Intan Liana. Bercerai bukanlah satu perkara yang mudah dan membuatkan anak-anak yang menjadi mangsa kerana kurang mendapat kasih sayang.

Nasihat saya sebelum buat keputusan fikir anak- anak. Anak-anak dalam keadaan ini adalah mangsa sebab mereka tidak mungkin akan dapat sepenuh kasih sayang dari kedua ibu dan bapa. Melalui penceraian yang pertama ini yang pernah saya lalui, terpaksa berpisah dengan anak-anak.

Sebab itu mahkamah juga memberi tempoh sebelum kita buat keputusan. Saya tahu benda masih baru dan dia juga tidak mahu fikir.

Berkahwin dengan seorang selebriti bererti Ude harus menerima kenyataan setiap tindakan beliau akan menjadi perhatian ramai dan memberi kesan kepada Izreen Azminda. Oleh itu, Ude harus bersikap lebih terbuka untuk menerima setiap komen daripada masyarakat.

Dalam hal ini Ude kena tahu tindakannya akan memberi kesan kepada Izreen sebab dia seorang artis dan dikenali ramai. Jadi bukan salah orang luar untuk terus berkongsi pendapat mengenai hal ini. Berkahwin tidak ada masalah tetapi bercerai adalah sesuatu yang saya tidak setuju.

Ramai yang mendoakan agar perkahwinan Ude dan Intan dapat diselamatkan, tetapi ada juga berpendapat perpisahan adalah jalan terbaik kerana Intan sudah menanggung terlalu banyak penderitaan sejak suaminya berkahwin lain. Apa-apa pun, kita tidak boleh membuat keputusan untuk mereka dan biarlah takdir yang menentukan. Sama-sama kita nantikan perkembangan kes ini.

Sumber Berita : Utusan Online

Written by AbangNara | September 20th, 2017

Adira adalah salah seorang daripada 12 peserta akhir AF Megastar. Adira juga menjadi peserta yang terawal terkeluar daripada pertandingan ini selepas tersingkir di minggu pertama. Untuk makluman, AF Megastar menampil 40 peratus keputusan berdasarkan undian penonton menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) manakala juri mewakili 60 peratus markah. Sebagai suami kepada penyanyi tersebut, Datuk Red memaklumkan bahawa isterinya itu membuang masa menyertai program seumpama ini kerana Adira sudah pun mempunyai nama di dalam dunia nyanyian.

adiraKata Datuk Red:-

Sejak awal lagi saya tidak setuju kerana dia sudah ada nama dan tidak perlu sertai pertandingan begitu. Lagi pula saya kasihankan Anggerik yang masih kecil. Namun, saya sokong bila dia mahu juga sertai. Tapi itulah, saya rasa dia hanya buang masa je, lebih baik dia fokus cari lagu baru dari sertai program ini.

Saya sudah jangka Adira akan terkeluar kerana sejak masuk program ini dia tidak dibenarkan membawa bayi ke sesi latihan atau masa pertandingan. Tapi malam itu pihak produksi berkali-kali ingatkan dia supaya bawa anak. Jangan kata saya tidak mengundi, letih sudah mengundi, malah semua pekerja saya pun mengundi.

adira

Fikir-fikir balik, memang betul pun apa yang dikatakan oleh Datuk Red itu. Adira bukanlah nama baru atau sudah menjadi artis suam-suam kuku. Masih popular dan mempunyai banyak lagu yang popular. Apa pun, pasti ada hikmahnya Adira terkeluar seawal minggu pertama. Sekurang-kurangnya dapatlah luangkan lebih banyak masa bersama anak dan suami tercinta. Sumber Mstar Online.

Written by AbangNara | September 5th, 2017

Gosip percintaan antara Nonny Nadirah dan Datuk Red telah menyebabkan bekas pelajar Akademi Fantasia ini bergaduh dengan teman lelakinya. Iyerlah lelaki mana yang tak bengang apabila kekasih tercinta tiba-tiba dikatakan bermain kayu tiga. Walaupun nama Nonny Nadirah semakin dikenali selepas gosip ini, namun pelakon ini ternyata tertekan dengan perkara tersebut. Apa tidaknya, gosip ini adalah tidak benar sama sekali dan ia hanyalah rekaan daripada pihak lelaki tersebut.
nonny nadirah

Menurut bekas pelajar Akademi Fantasia ini, Datuk Red telah mula mengganggunya sejak bulan Julai yang lalu. Namun dia tidak pernah melayan suami Adira itu.

Kemuncaknya ialah apabila Datuk Red mengeluarkan kenyataan hubungan cinta mereka berakhir sedangkan Nonny tidak pernah menghubungi lelaki tersebut. Kata Nonny Nadirah:-

Benar sejak hujung Julai lalu, lelaki itu sudah cuba untuk mengganggu hidup saya. Namun saya tidak pernah ambil kisah. Sehinggalah cerita kami konon-kononnya bercinta digembar-gembur baru-baru ini oleh dia sendiri, permainan gila apakah ini?

Paling marah, saya dikata meminta duit daripada lelaki itu walhal hakikatnya kenapa perlu saya berbuat sebegitu. Siapa dia dalam hidup saya hingga sewenang-wenangnya boleh bertindak cara itu? Sumpah! Kami tidak pernah ada hubungan istimewa. Nak bercinta berbulan-bulan macam mana? Saya tak pernah memberikan nombor telefon pada dia.

Saya tidak akan layan ‘permainan’ dia. Lagipun sudah ada ‘sejarah’ cerita yang lebih kurang sama terjadi pada seorang artis membabitkan dia sebelum ini. Dah boleh dijadikan sebagai pengajaran pun.

nonny nadirah

Fuh. Memang stress dibuatnya apabila gosip sebegini ditimbulkan sedangkan Nonny tidak pernah melayan karenah Datuk Red. Lain macam sungguh cabaran dan dugaan yang melanda. Bersabarlah Nonny. Semoga hubungan anda dan teman lelaki tidak terjejas kerana kehadiran pihak ketiga yang tidak diundang ini. Anggaplah ini sebagai satu ujian kepada perhubungan anda. Good luck and all the best. Sumber Utusan Malaysia.