September 15th, 2012

Masih belum diketahui secara rasmi, namun Mizz Nina melalui akaun Twitternya telah memberitahu yang pihak Souled Out sedang mencari pengganti untuk dirinya untuk persembahan sempena Arthur’s Day. Adakah ini bermakna Mizz Nina juga turut menarik diri daripada persembahan yang ditaja oleh syarikat arak ini?

mizz nina batal

Kalau benar, jutaan tahniah Abang Nara ucapkan atas tindakan ini. Selaku selebriti dan ikon orang ramai terutamanya remaja, langkah Mizz Nina ini memang harus dipuji. Semoga selepas ini Mizz Nina dan mana-mana artis beragama Islam akan lebih berhati-hati. Tahniah Mizz Nina.

September 10th, 2012

Mizz Nina hari ini menerusi portal Murai telah mempersoalkan mengapa baru sekarang persembahannya untuk sebuah syarikat arak dipertikaikan. Ini adalah respons darinya susulan entri Ning Baizura dan Mizz Nina terlibat dengan persembahan Arthur’s Day yang Abang Nara keluarkan semalam. Menurut Mizz Nina, ini adalah tahun ketiga dirinya membuat persembahan bermula sejak tahun 2010.

mizz nina arak

Malah menurut Mizz Nina, keluarganya telah pun mengetahui tentang persembahan ini dan bersetuju dengan penglibatannya. Kata Mizz Nina:-

Persembahan yang akan berlangsung pada 28 September itu hanyalah pra persembahan saja. Ini adalah tahun ketiga saya terlibat dengan persembahan ini. Untuk majlis itu, saya hanya dijemput untuk mengadakan persembahan saja. Tidak lebih dari itu. Pada persembahan sebelum ini, saya pernah meminta kepada pihak penganjur supaya tidak menghidangkan arak dalam persembahan saya. Apa yang saya boleh katakan, saya hanya pergi untuk buat persembahan dan tidak pernah melibatkan diri dengan sebarang promosi yang berkaitan dengan jenama arak itu. Saya memang tahu gambar saya ada digunakan dalam poster itu. Tapi, kenapa baru tahun ini isu ini dipersoalkan. Kalau boleh saya tidak mahu membesarkan hal ini. Mungkin isu ini dibangkitkan segelintir peminat disebabkan saya sudah berkahwin. Sejujurnya, saya sudah melibatkan diri sebagai artis undangan dari tahun 2010 dan 2011 lagi. Sekali lagi saya tegaskan, saya hanya datang untuk buat persembahan saja. Lagipun, keluarga saya mengetahui dan bersetuju dengan penglibatan saya.

mizz nina

Sebenarnya Abang Nara sendiri telah pun mempersoalkan penglibatan Mizz Nina di dalam konsert syarikat arak ini sejak tahun 2010 lagi. Semalam bukanlah kali pertama Abang Nara membangkitkan isu ini. Namun kalau keluarga Mizz Nina sendiri sudah bersetuju dengan penglibatannya, siapalah kita ini untuk mempersoalkan tindakan Mizz Nina membuat persembahan. Semoga persembahan Mizz Nina berjalan dengan lancar pada 28 September kelak. Good luck and all the best.

serunding

P.S: Adakah anda akan membuat open house hujung minggu ini? Apa kata jamu tetamu-tetamu anda dengan serunding Nara yang memang dijamin kelazatannya. Pasti open house anda akan lebih meriah lagi. Email ke [email protected] untuk tempahan dan sebarang pertanyaan.

September 9th, 2012

Masihkah anda ingat tentang entri Mizz Nina tidak prihatin, terlibat dengan konsert sempena Arthur’s Day? Ingatkan tak adalah lagi artis beragama Islam  yang akan terlibat dengan perkara yang serupa tahun ini. Tup-tup poster di bawah menunjukkan Ning Baizura dan Mizz Nina bakal membuat persembahan sempena perayaan sambutan syarikat arak Guiness ini.
mizz nina ning

Sedikit wikipedia untuk anda yang tidak tahu mengenai sambutan Arthur’s Day:-

Arthur’s Day refers to a series of music events which were first organised in 2009 to celebrate the 250th anniversary of the Guinness brewing company by its owner Diageo plc, using Freud Communications as public relations co-ordinators

Kalau artis bukan Islam yang buat persembahan memang lantak dioranglah kan. Rasanya isu ini agak sensitif lagi-lagi kerana ianya berkaitan dengan arak. Masih sempat lagi rasanya untuk Ning Baizura dan Mizz Nina membatalkan persembahan ini supaya tidak dipandang serong oleh peminat mereka. Tak ke gitu?

August 20th, 2010

mizz nina konsert arak

Nak kata tak tahu, tak mungkin penyanyi se”international” Mizz Nina tak mengerti apa itu Arthur’s Day. Konsert sempena Arthur’s Day yang bakal dimeriahkan oleh Timbaland ini sememangnya ada kaitan dengan arak. Sebabnya ianya dianjurkan untuk memperingati ulang tahun sebuah syarikat arak, Guiness. Sedikit petikan dari Wikipedia:-

[note]Arthur’s Day refers to a series of music events which were first organised in 2009 to celebrate the 250th anniversary of the Guinness brewing company by its owner Diageo plc, using Freud Communications as public relations co-ordinators.[/note]

Bagi kami ini sememangnya memalukan untuk seorang artis yang beragama Islam. Takkanlah tak ada invitation lain sampai invitation untuk konsert Arthur’s Day pun diambik oleh Mizz Nina. Kalau manager Mizz Nina yang terima untuk behalf dia pun, sepatutnya kenalah consult terlebih dulu kan?

Harap-harap Mizz Nina sempat untuk berubah fikiran dan ambil keputusan untuk tak join konsert nie. Sebagai artis, at least sepatutnya lebih concern bab-bab sensitif macam nie.

P.S: Untuk hilangkan stress anda, sila layan video sumpah kelakar ini.

P.P.S: Berdasarkan komen anda, PopShuvit dan DJ Fuzz jugak adalah mereka-mereka yang sepatutnya dikecam seperti Mizz Nina kerana mereka jugak beragama islam. Harap artis-artis yang beragama Islam agar lebih prihatin dalam bab nie.