Written by AbangNara | August 20th, 2010

mizz nina konsert arak

Nak kata tak tahu, tak mungkin penyanyi se”international” Mizz Nina tak mengerti apa itu Arthur’s Day. Konsert sempena Arthur’s Day yang bakal dimeriahkan oleh Timbaland ini sememangnya ada kaitan dengan arak. Sebabnya ianya dianjurkan untuk memperingati ulang tahun sebuah syarikat arak, Guiness. Sedikit petikan dari Wikipedia:-

[note]Arthur’s Day refers to a series of music events which were first organised in 2009 to celebrate the 250th anniversary of the Guinness brewing company by its owner Diageo plc, using Freud Communications as public relations co-ordinators.[/note]

Bagi kami ini sememangnya memalukan untuk seorang artis yang beragama Islam. Takkanlah tak ada invitation lain sampai invitation untuk konsert Arthur’s Day pun diambik oleh Mizz Nina. Kalau manager Mizz Nina yang terima untuk behalf dia pun, sepatutnya kenalah consult terlebih dulu kan?

Harap-harap Mizz Nina sempat untuk berubah fikiran dan ambil keputusan untuk tak join konsert nie. Sebagai artis, at least sepatutnya lebih concern bab-bab sensitif macam nie.

P.S: Untuk hilangkan stress anda, sila layan video sumpah kelakar ini.

P.P.S: Berdasarkan komen anda, PopShuvit dan DJ Fuzz jugak adalah mereka-mereka yang sepatutnya dikecam seperti Mizz Nina kerana mereka jugak beragama islam. Harap artis-artis yang beragama Islam agar lebih prihatin dalam bab nie.

Comments are closed.