Written by Bella | September 26th, 2019

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 32 (ABPBH32) yang berlangsung di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), Ahad lalu, disaksikan 5.8 juta penonton.

mira filzah abpbh 32

Menerusi laporan data Nielson Malaysia, ABPBH 32 yang disiarkan mulai jam 9 malam, merekodkan 47.5 peratus syer penonton ketika bersiaran, ia sekaligus menandingi rating program lain yang turut bersiaran pada waktu sama.

abpbh 32 hampir 6 juta tontonan

Berita itu memang kedengaran hebat sekali, namun rata-rata netizen mengatakan sebaliknya, angka jumlah tontonan itu seakan tidak relevan. Tahun ini mereka tidak teruja untuk menonton ABPBH apatah lagi terdapat kategori yang tiada kena-mengena dengan anugerah itu seperti Artis Korea Popular. Sepatutnya anugerah berprestij ini fokus kepada pengiktirafan untuk artis tempatan sahaja.

Komen netizen

abpbh 32 hampir 6 juta tontonanabpbh 32 hampir 6 juta tontonanabpbh 32abpbh 32 hampir 6 juta tontonan

Sejujurnya ABPBH tahun ini agak kurang “wow” nya. Tidak salah untuk lakukan pembaharuan dan memberikan nafas baru tetapi janganlah sampai nilai eksklusif anugerah berprestij itu hilang. Bila penonton juga tidak teruja, siapa lagi yang hendak sokong anugerah tempatan? Apa-apa pun harapnya pihak ABPBH tidak salah faham dan menerima setiap kritikan serta pendapat dengan hati terbuka.

Sumber Berita : BH ONLINE

Kredit Foto : Instagram ABPBH 32

Written by Bella | September 25th, 2019

Umum mengetahui pelakon cantik manis, Mira Filzah menang besar di ABPBH 32 dan berjaya merangkul Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian apabila meraih lebih daripada 6.3 juta undi.

mira filzah

Menurutnya, kemenangan itu bukanlah alasan untuk dia terus merasa selesa dan hanya goyang kaki sahaja. Sebaliknya, Mira harus terus majukan diri, memperbaiki kelemahan dan memberikan yang terbaik selepas ini. Sejujurnya Mira akui dia tidak layak untuk menang tetapi percaya ini yang peminat mahukan.

Alhamdulillah, saya percaya rezeki itu datangnya pada Tuhan dan juga usaha kita. Anugerah atau kemenangan seperti ini bukanlah satu alasan untuk kita lebih relaks atau goyang kaki.

mira filzah anugerah bintang paling popular abpbh 32

Sebenarnya secara jujurnya saya rasa tak layak tapi disebabkan ini adalah undian, saya percaya ini yang peminat saya nak.

Bagi saya bila dah menang ni, rasanya seperti tanggungjawab untuk berikan yang terbaik dan perbaiki supaya orang boleh rasa berbaloi kemenangan itu. Kalau boleh saya nak orang nampak bakat saya, dan biarlah kemenangan itu selari dengan bakat.

mira filzahTerdahulu, Mira bukan sahaja dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular, dia juga berjaya merangkul tiga anugerah lain iaitu Pelakon TV Wanita Popular Alha Alfa, Pelakon Filem Wanita Popular dan Gandingan Serasi TV Popular bersama Remy Ishak menerusi drama Pujaan Hati Kanda.

Sumber Berita : Astro Gempak

Written by Bella | September 24th, 2019

Pelakon cantik manis, Mira Filzah menang besar di malam ABPBH 32 Ahad lalu. Bukan sahaja dinobatkan sebagai Bintang Paling Popular, dia juga berjaya merangkul tiga anugerah lain iaitu Pelakon TV Wanita Popular Alha Alfa, Pelakon Filem Wanita Popular dan Gandingan Serasi TV Popular bersama Remy Ishak menerusi drama Pujaan Hati Kanda.

mira filzah bintang paling popular

Mira berkata, kontroversi bukanlah penyumbang kepada kemenangannya itu tetapi kerja keras. Menurut Mira, dia percaya peminat kini semakin bersikap rasional dan lebih memilih serta menilai kepada hasil kerjanya berbanding kontroversi dalam membuat undian.

Mira tidak rasa kontroversi menjadi faktor utama kemenangan pada malam ini. Kalau ada pun kontroversi, produk yang Mira berikan lebih menyerlah dan mengaburi cerita sensasi yang ada.

mira filzah

Kebetulan ketika proses undian, drama Sweet Dreams disiarkan, jadi ia memberi impak terhadap populariti Mira.

Kebiasaannya selepas memenangi anugerah, kebanyakan selebriti akan mula menaikkan nilai harga untuk melakukan sesuatu projek tetapi pada Mira harga bukanlah segala-galanya dan lebih mementingkan kualiti kerja.

mira filzah kontroversi

Bagi Mira, kualiti perlu sering dengan populariti. Harga bukan segala-galanya. Mira masih sama.

Terdahulu, Mira dihimpit beberapa kontroversi termasuklah gosip percintaan dengan Zizan Razak serta Remy Ishak. Malah, Mira pernah dikritik menggayakan pakaian terlalu ketat dan tudung semakin singkat yang tidak sesuai dengan imejnya sebagai seorang wanita berhijab.

Sumber Berita : BH ONLINE

Kredit Foto : Instagram Berita Harian

Written by Bella | September 23rd, 2019

Kegilaan K-Pop di Malaysia memang tidak dapat disangkal lagi sehingga tahun ini Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke 32 (ABPBH 32), memperkenalkan kategori baru iaitu Artis Korea Popular.

artis korea popular abpbh 32

Mempunyai jumlah ARMY yang ramai di Malaysia, seperti dijangka kumpulan BTS berjaya merangkul anugerah tersebut.

BTS Artis Korea Popular ABPBH 32

Namun, rata-rata netizen mempertikaikan, apa relevannya untuk mewujudkan kategori tersebut? Lebih menyedihkan apabila artis Korea itu sendiri tidak tahu mereka tercalon.

Anugerah untuk Kpop tidak relevan,

diorang tak tahu pun tercalon

BTS Artis Korea Popular ABPBH 32BTS Artis Korea Popularartis korea popular abpbh 32abpbh 32 koreaBTS Artis Korea Popular ABPBH 32relevan artis korea popularbts army malaysia
Penganjur mengambil kesempatan

atas pengaruh Kpop, kaut keuntungan

BTS Artis Korea Popular ABPBH 32

Ramai yang berharap agar kategori tersebut tidak dipertandingkan lagi pada ABPBH yang akan datang. Biarlah anugerah berprestij ini fokus kepada pengiktirafan untuk artis tempatan sahaja.

Sumber Berita : Twitter