Written by Bella | September 23rd, 2019

Kegilaan K-Pop di Malaysia memang tidak dapat disangkal lagi sehingga tahun ini Anugerah Bintang Popular Berita Harian ke 32 (ABPBH 32), memperkenalkan kategori baru iaitu Artis Korea Popular.

artis korea popular abpbh 32

Mempunyai jumlah ARMY yang ramai di Malaysia, seperti dijangka kumpulan BTS berjaya merangkul anugerah tersebut.

BTS Artis Korea Popular ABPBH 32

Namun, rata-rata netizen mempertikaikan, apa relevannya untuk mewujudkan kategori tersebut? Lebih menyedihkan apabila artis Korea itu sendiri tidak tahu mereka tercalon.

Anugerah untuk Kpop tidak relevan,

diorang tak tahu pun tercalon

BTS Artis Korea Popular ABPBH 32BTS Artis Korea Popularartis korea popular abpbh 32abpbh 32 koreaBTS Artis Korea Popular ABPBH 32relevan artis korea popularbts army malaysia
Penganjur mengambil kesempatan

atas pengaruh Kpop, kaut keuntungan

BTS Artis Korea Popular ABPBH 32

Ramai yang berharap agar kategori tersebut tidak dipertandingkan lagi pada ABPBH yang akan datang. Biarlah anugerah berprestij ini fokus kepada pengiktirafan untuk artis tempatan sahaja.

Sumber Berita : Twitter

14 responses to Netizen Pertikai Relevan Anugerah Artis Kpop ABPBH 32

  1. Anonymous says:

    Korea puny anugerah/event ada tak kategori untuk artis MALAYSIA?

  2. Anugerahapak says:

    Memang tak releven langsung!

  3. Rambutbrowmiminatyou says:

    Perempuan rambut brown tu cantik lah.

  4. unknown says:

    mohon bubarkan sekali #abpbh.. dh x releven sbb artis yg menang kebanyakannya x layak terutamanya x Hanee tuh.. sendiri undi sendiri menang.. dh menang buat drama pendek atas stage.. rubbish

  5. Anonymous says:

    entah apa2 je la ABPBH semalam.dgn persembahan smua kelaut dalam.host pun mcm tak menjadi gitu. kalau kak lina pom pom dgn syuk lagi best aku rasa..sound system hancur. stage pun hangus..FAILED

  6. Anonymous says:

    anugerah sampah

  7. Anonymous says:

    Anugerah berprestij? Ko biar benar abg nara?. Aku tgk iklan host kak lina dan ac mizal dh boleh jangka kelam kabut,lawak tak menjadi,cakap mengada, persembahan hambar,penyampai ramai sangat,celoteh yg merepek je. Suara live hancur. Naseb lah penaja okey behave tak over tak promote produk seover datuk vida. Hopefully next year kasi improve lah.

  8. anonymous says:

    idea bodoh sapa lah ni otak kat lutut

  9. Anonymous says:

    Tahun depan bubarkan kategori ni

  10. haha says:

    yg terima anugerah tu aku xleh tahan,amik la amoi cantik

  11. Anonymous says:

    agree-kalau bule anugrah tu khas buat orang malaysia sahaja ,ta perlu untok orang luar-memang betul mana mana negeri ta buat macam tu kena iktiraf pelakon tempatan dahulu,penganjur harap maklum,if u all nak buka and do internationally ,even hollywood pun ta nak pelakon pelakon malaysia ta setaraf level mereka-cuma si michael goldin dgn dato mitchell je tersenarai.buka kan tok kumpulan band band kat malaysia sahaja tok tahun depan.

  12. Anonymous says:

    abp nak publisiti. dia tahu kpop tengah hype sekarang. at the same time dia nak duit, hasil undian yang pakai duit semua tu you all ingat bukan revenue ke untuk dia. come onnn

Tinggalkan Komen Anda Di Sini