Written by AbangNara | March 22nd, 2010

Agak terkejut jugak bila dalam konsert minggu pertama Akademi Fantasia 8 dah ada penyingkiran. Selalunya diorang akan bagi change untuk stay seminggu lagi. Sayangnya kali nie tak ada nak bagi muka dah. Akibatnya, Shah menjadi mangsa pertama dalam AF8 kali ini.

Terasa lain macam jugak AF kali nie sebab penyingkiran dibuat sehari lepas konsert. Diberi nama Debaran Akademi Fantasia, proses penyingkiran kali ini nampak kurang sengatnya sebab bagi kami peserta-peserta terlalu poyo.

Baru seminggu dan baru penyingkiran pertama dah nangis sampai keluar hingus. Nampak sangat berlakon tak hengat. Nasihat kami, rileks ajer lah. Tak perlu murah sangat air mata tue. Bukannya hidup korang dah berakhir pun kalau terkeluar dari AF. Tak gitu? Sumber gambar dari Murai.

P.S: Macam mana agak2 nya semua artis2 ni jaga badan, nak exercise malas, nak diet pun malas, Tips nie memang sangat sesuai untuk orang yang berbadan agak gempal macam Shah AF8 nie.

Written by AbangNara | March 22nd, 2010

farina akademi fantasia 8

Terkejut dan terkesima kami melihat kiriman gambar-gambar Farina, salah seorang pelajar dari Akademi Fantasia 8. Untuk anda yang tak tahu, Farina adalah pelajar dari Sarawak dan merupakan seorang ibu tunggal.

Mungkin Farina berposing dengan cara sebegini sebab nak cuba memikat hati lelaki di luar sana untuk mengisi kekosongan hati. Sapa tau kan? Lagi gambar Farina, pelajar Akademi Fantasia 8 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Komen ditutup sebab banyak sangat komen terlampau. Nanti akan buat spot check dan delete komen yg lelebih.

 
Written by AbangNara | March 17th, 2010

ain af8

Agak terlambat kami nak updatekan cerita pasal konsert Tirai AF8. Maafkan diri kami yang pacal lagi hina ini. Terima kasih pada Astro yang sudi menjemput kami untuk melihat secara live konsert Tirai Akademi Fantasia 8 pada hari Sabtu yang lepas.

Secara keseluruhan kami tengok time konsert Tirai nie ada 3,4 orang peserta AF yang boleh menonjol. Yang paling mantap sememangnya Ain AF8. Mula-mula kami ingat si Ain nie sekadar nak jual muka jer, sekali bila dia bukak mulut nyanyi lagu The Climb, kami tahu dia nie memang ada suara. Mantap beb dia nyanyi.

Suara Ain memang sedap. Gaya pun ada. Make up pun not bad. Muka pun cun gak. Cuma kami tak sempat layan Diari AF8 untuk tahu macam mana perangai dia. Kalau perangai pun ok, kami rasa compem Ain bakal jadi juara AF8.

Yang lain-lain pun ok jugak nyanyi. Si Shahir bekas ahli kumpulan Saujana pun not bad jugak. Ada sorang peserta laki-laki tue kalau tak silap kami namanya Aliff memang ada suara  yang pelik. First time kami dengar suara camtue. Kalau diasah boleh meletop gak.

Tak sabar plak nak tunggu Sabtu nie nak tengok persembahan budak-budak AF8 nie. Nak tengok ada peningkatan ke tak. Nampaknya demam AF dah melanda kami dah. Anda pulak bagaimana?

Written by AbangNara | March 9th, 2010

peserta af8

Ingat lagi tak yang kami pernah keluarkan ura-ura pasal bekas ahli kumpulan Saujana, Shahir yang bakal masuk Akademi Fantasia 8? Dan ternyata sumber kami tue sangat-sangat boleh dipercayai sebab dalam senarai nama pelajar AF 8 memang ada pun si Shahir tue. Memang hebat dan tepat sungguh berita yang kami terima.

Kali ini macam biasa ada 12 orang pelajar AF8.Nampak gaya macam semua muda-muda belaka. Mungkin tak ada suami, isteri, janda atau duda. Peserta perempuan nampak cun-cun belaka. Yang lelaki pun boleh tahan hensemnya. Tapi itu semua tak penting. Kita kena tunggu Tirai AF8 untuk tengok diorang nie betul-betul berbakat atau sekadar bergantung pada paras rupa je.

af 8

Di bawah adalah senarai nama pelajar AF8 untuk memudahkan anda semua AFUNDI nanti:-

1. Nadiawati Ainul Basir atau Ain, 23 tahun, Sabah
2. Dayang Nor Anum Arjuna Aharun atau Anum, 19 tahun, Sabah
3. Erma Suhaimi atau Erma, 21 tahun, Sabah (kakak kepada Adira)
4. Siti Adira Suhaimi atau Adira, 19 tahun, Sabah (adik kepada Erma)
5. Zafarina Jamhari atau Farina, 28 tahun, Sarawak
6. Muhd Shahril Firdaus El atau Daus, 22 tahun, Sarawak
7. Nadia Emilia Roselan atau Nad, 21 tahun, Selangor
8. Muhammed Shahril Mohd Saleh Hussein atau Shah, 26 tahun, Selangor
9. Muhammad Alif Kadim atau Alif, 18 tahun, Kuala Lumpur
10. Ahmad Shahir Zawawi atau Shahir, 21 tahun, Perak
11. Emirza Awan Zulazrin Chew atau Iwan, 20 tahun, Negeri Sembilan
12. Muhd Firdaus Maulana Mohamed atau Mulana, 22 tahun, Johor

UPDATE: Ada seorang ibu tunggal anak satu untuk AF 8 kali ini. Peserta tersebut ialah Zafarina Jamhari

Sumber dan gambar dari Murai.

P.S: Buat pengguna Xpax Blackberry, jangan lupa yang anda boleh dapat unlimited access dengan hanya RM2.50 sehari. Hanya sms BB ON dan hantar 28882. Kalau dari hari Isnin sampai Jumaat anda tak miss sehari pun untuk subscribe plan nie, Sabtu ngan Ahad nanti bakal dapat free Blackberry Access. Maklumat lanjut kat http://www.xpax.com.my/bigfreekinsale