January 4th, 2010

rozita che wan

Pening kepala kami pikirkan VIP kat Malaysia nie yang muka macam Dato’ K. Sapa ek? Sebab si Zubir selaku wartawan gosip paling gah bagitau Rozita Che Wan bakal berkahwin dengan seorang VIP yang muka dia sebijik macam Dato’ K.  Gaya rambut sama, bermisai, potongan muka pun sama dan warna kulit pun lebih kurang sama gak. Takkanlah Dato’ K ada adik kembar kot?

Kami merayu kepada Zubir supaya bagitaulah je sapakah VIP yang berjaya mengorat Rozita Che Wan nie. Tak sabar nak tau dah nie. Bergelora jiwa dan raga nie. Dulu orang kata muka tunang Umie Aida muka macam Dato’ K, yang nie bakal suami Rozita Che Wan pulak macam Dato’ K. Takkanlah semua artis-artis pompuan kat Malaysia nie semuanya minat taste sama kot. Tak logik plak semua suka muka macam Dato’ K.

Apa-apa pun kalau lah betul Rozita Che Wan bakal berkahwin tahun 2010 nie, sesungguhnya hanya ucapan tahniah yang mampu kami ucapkan. Rasanya bakal menjadi wedding of the year kot. Almaklumlah Rozita Che Wan kan janda paling panas kat Malaysia nie. Sapa yang taknak wei ~~

Advertisement
 
January 4th, 2010

maizawati zainal

Wow. Sapa sangka dalam dia rupanya Maizawati, bekas isteri Akhil Hayy sedang hangat bercinta dengan lelaki berumur 22 tahun. Muda lagi tue beb. Bergetah lagi orang kata. Untuk yang tak tahu, Maiza nie umurnya 34 tahun. So beza diorang berdua dalam 12 tahun la lebih kurang.

Lelaki bertuah ni katanya berasal dari Sabah tapi sekarang bekerja sebagai chef di restoran Jepun di Singapura. Macam mana diorang boleh kenal tue kami tak tahu la plak. Tapi dengar khabarnya diorang dah berkenalan lebih kurang 5 bulan dah.

Nie apa yang Maiza cakap pasal lelaki tue:-

[note]Rendah diri, kelakar, ramah, bijak menyelesaikan masalah dan mempunyai suara yang mirip Amy Search[/note]

Apa-apa pun kami nak ucapkan tahniah kepada Maiza. Bak kata Maiza, muda tak semestinya tak matang. Malah mungkin yang muda lebih bertanggungjawab serta memahami susah payah dihadapi wanita. Yang penting kalau dah jodoh tue kawin jerlah. Lama-lama pegang title janda pun tak elok jugak kan?

Tahniah sekali lagi kepada Maiza dan bakal suami dia. Semoga berbahagia dan berkekalan dunia akhirat.

Advertisement
January 2nd, 2010

zakuan adha gay

Wah ingatkan kisah cinta Zaquan Adha dengan Ayu Raudhah je yang femes. Tapi rupa-rupanya gosip panas yang kononnya Zaquan Adha nie mengamalkan gaya hidup songsang (gay) lagi femes rupanya. Memang nampak sangat tak logik. Mementang la si Zakuan nie hensem dan muka jambu sikit. Terus ada orang buat citer kononnya dia nie gay Melayu. Ish-ish.

Kami rasa mereka yang sebarkan fitnah nie adalah peminat-peminat Ayu Raudhah. Mesti diorang pernah nak tekel Ayu Raudhah tapi kena rejek sebab Ayu dah suka kat Zakuan. Disebabkan kebengangan  yang teramat maka mereka-mereka nie watlah citer yang kononnya Zakuan nie gay. Semata-mata nak jatuhkan maruah Zakuan di mata Ayu Raudah.

Tapi jangan risau sebab Ayu dah bagitau kat suratkhabar hari tue yang Zakuan nie lelaki sejati. Tapi jangan salah paham lak. Diorang berdua tak pernah “test drive” untuk memastikan kelelakian Zaquan. Ayu cuma cakap camtue dengan pengamatan dia selama mereka berkawan nie.

Dan yang terbaru kami tengok kat Buletin Utama tadi, Zakuan Adha dah failkan kes saman kat suratkhabar yang keluarkan cerita nie. Menangis la membayar saman nanti. Memang susah la menang kes nie sebab kena buktikan yang Zakuan benar-benar gay. Lain kali hati-hati sikit buat cerita. Jangan sampai jadi camnie. Abiskan duit kompeni jer.

Buat Zakuan, satu cara terbaik untuk anda menepis gosip murahan ini ialah berkahwin secepat mungkin dengan Ayu Raudah. Tunggu apa lagi. Duit pun dah banyak dah kan? Kata dapat bonus RM30,000 sebab menang emas ari tue. Masuk jerlah melamar si Ayu tue.

Advertisement
January 2nd, 2010

Hari ni 2Jan 2010

Tempat : MidValley, jumpa di Nando’s, Lower Ground pada pukul 1pm ya. Atau cari kami di tempat Bowling (floor atas sekali) dalam pukul 4.

Tema : Birruuuuuuu, pakai jelah apa2 yg biruuu, jeans biru pon OK

Time : Kol 1 hingga 6

Aktiviti : Makan, IceBreaking , Bowling!! (lawan inter-group)

JIka korang boleh datang, marilah join kami ya~~~~

Advertisement