August 9th, 2009

ffm22

FILEM hasil karya Allahyarham Yasmin Ahmad, Talentime, ternyata membawa tuah buat pengarah tersohor itu apabila beliau berjaya dinobatkan sebagai Pengarah Terbaik pada Festival Filem Malaysia ke-22 (FFM22) yang berlangsung di Dewan Canselor, Universiti Malaysia Sabah, Kota Kinabalu, Sabah, malam tadi.

Adik Allahyarham, Datin Orked Ahmad, yang menerima anugerah tersebut bagi pihak Allahyarham telah membawa pulang trofi kemenangan dan wang tunai berjumlah RM20,000 di atas pengiktirafan tersebut.

Orked yang hadir di acara berprestij itu bersama ibubapanya, Inom Yom dan Ahmad Hashim, menerima anugerah tersebut di dalam keadaan sebak.

“Terima kasih kepada semua rakan-rakan yang berada di sisi ketika kami dibendung kesedihan kerana kehilangannya. Saya rasa kakak saya pasti bersyukur dan gembira menerima anugerah Pengarah Terbaik.

“Ini adalah anugerah yang diimpikannya. Kakak saya membuat filem bukan untuk anugerah, tetapi dia buat filem untuk Mak dan Abah serta untuk gambarkan suasana pahit manis kehidupan sebenar.

“Saya harap, semua orang dapat memaafkan kesilapan kakak saya dan doakan agar rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman,” luah Orked ketika menerima anugerah itu.

Keputusan penuh Festival Filem Malaysia 22 @ FFM22 boleh dibaca dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
 
August 7th, 2009

noryn aziz

Rupa-rupanya selama nie baru ada satu cerita je kami cerita pasal Noryn Aziz nie. Ala, dulu kan kecoh kejap sebab Noryn Aziz dan Zahida Rafik terima Anugerah AMN, Tue yang kitorang citer pasal dia dulu. Sekarang nie senyap plak dia. Maybe ada aktiviti Noryn Aziz buat tapi kami yang tak perasan.

Gambar-gambar terbaru dan terkini Noryn Aziz nie diamik masa dia melancarkan produk Marie France Body Line yang baru. Apa ntah nama produk tue. Terapi LipoSonik kot. Tapi yang pentingnya benda tue untuk menguruskan badan le.

Oh ya bagi yang tak tau, Noryn Aziz ini memegang status J. Bukan Juara, bukan Johan tapi Janda. Sekarang nie selepas dah agak lama menjanda, Noryn Aziz cakap dia dah bersedia nak bercinta balik dah. Dia siap pesan lagi kat kami tolong bagitau kat Abang Jack yang kadang-kadang mengomen kat sini  tue ngorat die. Hehehe.

Lagi gambar terbaru Noryn Aziz dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
August 7th, 2009

dewi remaja

“Inikah gambar bakal dewi remaja yang bakal menggantikan Scha Al- Yahya?“. Itulah tajuk email yang kami terima daripada seseorang. Terus menggelegak kepala kami dibuatnya. Secara peribadi memang bagai jauh panggang dari api kalau nak dibandingkan wanita ini berbanding Scha. Oh ya, kalau anda tak tahu, Scha Al Yahya dulu adalah juara Dewi Remaja.

Kami tak sempat nak cari info biodata gadis di atas ini. Tapi rasanya memang betullah kot dia masuk bertanding pertandingan Dewi Remaja nie. Kalau tak, macam mana plak gambar dia leh kuar muka depan Majalah Remaja kan? Kalau salah sila betulkan kami. Manalah tau anda sedara mara atau ahli keluarga gadis ini.

Tapi bukan gambar di atas ini yang menyebabkan kami mengelegak kepala (saja wat ayat melampau sikit). Anda kena tengok dulu gambar-gambar gadis di atas dengan membaca artikel ini sepenuhnya untuk mengelegakkan kepala anda. Hehehe. (tapi mungkin bagi sesetengah manusia gambar dia nie biasa jer, so terpulanglah kepada pendapat peribadi).

 
August 7th, 2009

Kami dah agak dah, memang akan jadi macam kes Norman & Sememeh tu, lepas habis bicara kat mahkamah, mesti ada cerita susulan. Ingatan akan amik masa 2 3 bulan, tapi cepat aje,  Akhil dah mengaku rapat ngan Waheeda.

Tapi ini baik punya cover line:

[note]“Anak-anak amat menyukai dia kerana dari dulu lagi mereka minat cara dia..,”

“Yang kita tahu, Waheeda ada ramai peminat kecil kerana dia seorang yang kelakar dan membawakan mesej yang baik iaitu wanita bertudung dan menjaga auratnya.

“Dia juga merupakan salah seorang artis yang tiada masalah untuk dijadikan contoh. Lagipun, dalam dunia ini tiada siapa yang ‘perfect’

“Saya pun rapat dengan dia,” ujar Akhil dengan jujur.

[/note]