July 1st, 2011

hassan juara imam muda 2

Tahniah Abang Nara ucapkan kepada Imam Muda Hassan yang kini bergelar juara Imam Muda 2. Imam Muda Hassan dan Imam Muda Nazrul kedua-duanya sama hebat sama berilmu di kemuncak Imam Muda sebentar tadi. Semoga dengan kehadiran pemuda-pemuda berilmu sebegini dapat memacu negara kita sebagai sebuah negara Islam sebenar.

Kalau anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Imam Muda Hassan, sila Like Facebook Imam Muda Hassan. Tahniah sekali lagi.

 
July 1st, 2011

memey norman

Ok secara ikhlas Abang Nara rasa nak muntah darah apabila membaca tajuk ruangan RAP Harian Metro hari ini. Mujur ada Memey konon. Memang tak boleh blah punya tajuk. Baca punya baca rupanya ini pasal kes Memey bawak anak Norman dan Abby ke satu majlis baru-baru ini. Ini penjelasan Norman:-

Pada hari itu, saya sebenarnya menghadiri satu majlis sukan di sekolah Danish bersama Abby (sebelah pagi) dan ada satu lagi acara pada sebelah tengah hari membabitkan Dania pula. Bagaimanapun, Abby mengatakan tidak dapat hadir kerana mahu ke luar negara. Jadi, saya bawa Memey menemani saya. Kebetulan pada sebelah malamnya, Memey ada undangan menghadiri satu majlis di Damansara dan saya pula ada penggambaran filem Tanda Putera Negara arahan Datuk Paduka Shuhaimi Baba di Studio Finas, Hulu Klang. Selepas berbincang, kami memutuskan untuk membahagikan tugas menjaga mereka. Anak lelaki bersama saya ke lokasi manakala dua anak perempuan bersama Memey. Pada petang itu, saya hantar mereka ke Damansara kemudian saya dan Danish pula ke Hulu Klang.

Dan Norman berkata Abby sepatutnya berterima kasih kepada Memey kerana sudi menjaga anak mereka. Memang kalau Abang Nara jadi Abby confirm panas hati:-

Kalau saya berada di tempat Abby, saya akan berterima kasih kepada Memey kerana ada orang yang menjaga anak-anak ketika ketiadaan saya. Bagaimanapun, apabila timbul cerita ini, kesian Memey. Bukan salah dia kerana saya perlukan bantuannya menjaga anak-anak apabila Abby tiada. Apapun, saya terima apa yang berlaku, tetapi ia bukanlah sengaja untuk menyakitkan hati Abby. Saya juga harap agar hubungan kami tidak sentiasa tegang dengan pelbagai kemelut yang tidak pernah berhenti kerana saya cuba sebaiknya untuk menjalankan tanggung?jawab sebagai ayah. Saya juga kesal apabila dikatakan cuai dalam menjalankan tanggungjawab dari segi nafkah. Hakikat–nya, saya sentiasa pastikan kepentingan anak-anak dengan membelikan barang keperluan dapur setiap 20 hari sekali melalui bantuan pembantu rumah yang memberikan senarai barang-barang yang diperlukan. Saya juga bayar bil air dan elektrik, begitu juga duit belanja sekolah dan pengangkutan anak-anak ke sekolah. Kami juga tidak terikat dengan peraturan tertentu soal penjagaan anak sebaliknya lebih fleksibel mengikut kesesuaian.

Sebelum korang muntah kat meja tempat kerja korang, baik korang berhenti baca entri ini. Untuk pengetahuan, Memey dan Norman akan berkahwin pada 24.09.2011 ini.

July 1st, 2011

gambar ayu raudhah

Kalau anda ingin dapatkan wajah berseri-seri seperti Ayu Raudhah di atas, sila kahwin dengan pemain bola sepak. Hehehe ~~~

Lagi gambar terbaru Ayu Raudhah dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Shahrizan Shafie.

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah
gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

gambar ayu raudhah

July 1st, 2011

Internet hari ini dah macam makan nasik kepada kita semua. Kadang-kadang ada orang sanggup tak makan nasik asalkan boleh guna Internet. Mereka lebih rela berlapar daripada tak dapat main FB, Twitter atau pun update blog. Oleh kerana kegilaan Internet ini, Celcom kini memperkenalkan Instanet.

instanet

Dengan Instanet, anda tidak lagi perlu risau tiada Wifi ketika anda sedang minum di kedai kopi. Lagipun memang tak berapa elok guna Wifi sebab password anda lebih terdedah. Dengan harga yang murah, pendaftaran yang tak leceh, Instanet adalah jawapan terbaik kepada anda yang gila online 24 jam. Antara pakej Instanet ialah:-

instanet

Mengikut kesesuaian anda, anda boleh menggunakan Instanet mengikut hari (RM5 sehari), mengikut minggu (RM18 seminggu) dan mengikut bulan (RM50 sebulan). Dan sehingga 15 Julai 2011, ada special promotion baik punya ~~

instanet

RM30 sahaja untuk langganan Instanet selama sebulan. Dan paling penting anda tak perlu risau tentang coverage kerana Celcom sememangnya mempunyai coverage yang paling meluas di Malaysia. Kalau korang tak berminat dengan promo di atas, mungkin promo di bawah ini menarik jugak untuk anda:-

• Instanet Prepaid Pack + Modem hanya RM108. Ada SIM card, USB modem
da RM10 credit.
• Instanet Prepaid Pack untuk RM12.50. Ada SIM card dan RM10
credit.

Kalau berminat, sila ke Blue Cube berhampiran anda hari ini jugak. Nak tahu lebih lanjut jangan segan silu lawat laman web Instanet.