June 29th, 2018

Pertama kali mendapat tahu tentang kewujudan Doropu, Abang Nara terus terkesima dan terkagum. Idea yang sangat bijak, powerful dan paling penting, lain daripada yang lain buat mereka yang kaki shopping. Kami terus jatuh cinta pandang pertama dengan Doropu.

Apakah itu Doropu? Ha, Doropu ini adalah platform e-commerce terbaru di Malaysia yang memberikan anda peluang membuat pembelian pada harga diskaun yang AWESOME sehingga boleh mencecah RM0. Doropu ini memang tengah panas macam pisang goreng di pasaran kerana ideanya yang unik, menarik dan menjimatkan kita selaku para pembeli.

Kalau anda belum pernah mengggunakan Doropu, ini 5 sebab kena mula dan mengubah cara membeli anda bersama Dorupu HARI INI jugak!!!

1. Harga semakin murah setiap SAAT

Ini adalah perkara yang paling best tentang Doropu. Setiap saat yang berlalu, harga akan semakin jatuh. Maka kita akan mampu membeli apa yang diingini pada harga yang diinginkan, bukannya pada harga yang ditetapkan oleh si penjual. Makin lama tunggu, makin murah. Tapi pastikan kena buat pembelian SEGERA, takut-takut tunggu lama sangat stok habis pulak.

2. Dapat REBATE setiap masa

Ha yang bab REBATE nie pun best jugak. Contohnya kita nak beli karpet yang harga asalnya ialah RM150. Masa kita bukak applikasi Doropu, harga karpet tersebut ialah RM100. Jadi kita pun terus beli sebab dah tak nak tunggu. Akan tetapi, harga karpet tersebut ketika sold out ialah RM50 sahaja.

Jadi kita akan dapat rebate sebanyak RM50. Rebat akan di berikan mengikut harga terakhir masa dia sold out. Ini bermakna kita tak rugi apa-apa pun walaupun beli awal. Terbaik kan?

3. Produk yang pelbagai

Di Doropu, hanya 1 produk akan dijual setiap hari sampai sold out dan produk-produk yang ditawarkan tiada kekangan. Make up ada, makanan ada, baju ada, gadjet ada dan macam-macam barangan lagilah. SEMUA BENDA ADA di Doropu. Dan paling best, korang boleh tengok senarai produk yang akan dijual untuk bulan berkenaan TAPI tarikh adalah RAHSIA. Semua orang tak tahu kerana Doropu sentiasa nak ‘surprise’kan anda semua. Jadi kenalah sentiasa bukak aplikasi Doropu untuk tak miss out jualan best diorang.

4. Mudah nak TOP UP

Doropu menggunakan sistem MolPay untuk memudahkan kita meng”top up” duit di dalam akaun kita. Boleh transfer direct daripada akaun bank, boleh guna epay dan paling best, boleh beli TOPUP di 7 Eleven. Senang cakap, kalau tak ada online banking pun boleh guna Doropu ini. Mudah dan selesa!!!

Power kan Doropu nie? Ha, Mesti korang dah teruja nak mencubanya kan? Korang boleh muat turun aplikasi telefon Doropu untuk pengguna iPhone di sini dan untuk pengguna Android di sini.

Kalau nak maklumat lebih lanjut, boleh baca di www.doropu.com. Paling penting, jangan lupa LIKE Facebook Doropu sebab kat situ selalu diupdate segala promosi dan info terkini tentang platform e- commerce awesome ini. Selamat ber”DOROPU”!

Advertisement
June 28th, 2018

Meskipun hatinya sudah lama terluka dan menanggung derita, penyanyi Ziana Zain bagaimanapun memberitahu beliau akan terus sabar serta tabah untuk menyelesaikan kes perceraian beliau dengan suami, Armin Zaharin yang masih lagi berlanjutan.

Pagi tadi Ziana telah hadir ke Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam untuk sebutan keputusan Jawatankuasa Pendamai. Ziana masih mengikut prosedur untuk hadir ke mahkamah walaupun beliau kurang sihat, tetapi Armin tidak hadir tanpa sebarang pemberitahuan.

Tiada apa yang diharapkan lagi oleh Ziana kecuali kerjasama yang baik daripada suaminya itu. Sudah tiba masanya untuk mereka menyelesaikan masalah yang dihadapi dan meneruskan kehidupan masing-masing.

Kalau 20 tahun saya boleh bersabar, jadi sikit lagi saya kena sabar. Kalau kita ada tanggungjawab untuk satu sama lain, kita sepatutnya hadirlah (pada sidang mahkamah hari ini).

Terdahulu, Ziana memfailkan kes perceraiannya dengan Armin selepas lelaki itu enggan berpisah secara baik. Malah, Ziana juga sudah tidak tahan apabila mendakwa Armin sering mengasari anak-anak mereka. Pasangan ini bernikah pada Mei 1998 dan dikurniakan empat cahaya mata bersama.

Sumber Berita : BH ONLINE

Kredit Foto : Roslin Mat Tahir & Muhammad Sulaiman

Advertisement
June 28th, 2018

Hanya beberapa jam selepas meluahkan hasratnya untuk mengambil anak angkat, nyata rezeki dan dan percaturan Allah SWT itu tidak boleh dijangka apabila keinginan Abby Abadi itu akhirnya termakbul saat beliau menerima seorang bayi lelaki.

Dengan rasa penuh syukur dan gembira, Abby yang baru sahaja keluar dari hospital akibat demam dan batuk terus berkongsi  berita kehadiran orang baharu dalam keluarganya itu menerusi akaun Instagram beliau.

Terdahulu, Abby Abadi pernah keguguran sebanyak dua kali. Pertama ketika beliau mengerjakan ibadah Umrah bersama suaminya, Jai Ezzany dan kali kedua Abby mengalami keguguran ketika kandungannya sudah memasuki lima bulan dan sudah cukup sifatnya sekitar tahun lalu.

Kami di Beautifulnara ingin mengucapkan tahniah kepada Abby dan suami dengan kehadiran si kecil ini. Semoga menjadi anak yang soleh. InshaAllah.

Beberapa lagi foto dan video anak angkat Abby Abadi dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Advertisement
June 28th, 2018

Perkongsian Wak Doyok mengenai koleksi kasut ‘sneakers’ miliknya baru-baru ini mendapat perhatian netizen.

Mereka bukan terkejut ataupun merasa kagum dengan koleksi berkenaan yang sudah meninggi ibarat gunung tetapi mendakwa foto yang dimuat naik di Insta Story Wak Doyok itu sebenarnya diambil dari Internet.

Bukan tuduhan semata-mata, seorang pengguna Twitter turut menyertakan bukti bahawa imej asal tersebut telah dimuat naik di Pinterest dan laman web Sole Collector pada tahun 2014.

Meskipun dikecam dan disindir ingin nampak kaya tetapi hakitkatnya ‘curi’ gambar dari Google, Wak tetap membalas komen netizen dengan bersahaja. Erm,  tak perlu rasanya hendak terlalu meraih perhatian sehingga mengaku sesuatu barang itu milik anda sedangkan hakikatnya bukan. Lebih baik bersederhana sahaja dalam apa jua perkara. Eh jap, ke Pinterest yang curi gambar Wak?Heh..

Sumber Berita : Faruk Mekic

Advertisement