Written by shahzeeq | March 29th, 2017

Abang Nara memang dah lama teringin nak ke UNiversal Studio Singapura. Kawan-kawan ramai yang dah pergi dan semua kata tempat tue best gila-gila. Kalau tak pergi, memang rugi. Namun biasalah bila dah ada isteri dan anak-anak nie, kenalah tengok bajet dulu. Tiket untuk seorang pun dah cecah ratusan ringgit. Kalau darab 5? Tak ke ribu-ribu ringgit?

1

bilakah impian nak jejakkan kaki di sini akan tercapai?

Namun bak kata pepatah, impian pasti akan tercapai jika kita berfikiran positif (ada ke pepatah nie?). Yang ditunggu-tunggu akhirnya tiba jua. Peluang untuk Abang Nara ke Universal Studio Singapura kini terbuka luas. Ini kerana KFC sedang menganjurkan satu pertandingan mudah dengan menawarkan 4 tiket ke Universal Studio Singapura sebagai hadiah. Semua ini adalah bersempena dengan menu terbaru mereka iaitu KFC Hot & Zesty dan KFC Cheezy Twister

2

Cara nak memenangi 4 tiket ini teramatlah mudah. Ada 3 langkah sahaja iaitu:-

1. Tangkap video nyanyi lirik KFC Twister

Tak kisahlah korang nak menyanyi ke, nak rap ke, nak dikir barat ke, apa yang perlu dilakukan ialah anda perlu merakam video lirik KFC Hot & Zesty Twister atau KFC Cheezy Twister dengan cara yang paling kreatif. Contohnya macam video LuqmanPodolski dan Adib di bawah. Diorang menyanyi sambil naik roller coaster. Terlebih kreatif dah nie.

2. Tulis kapsyen, hastag dan tag 3 orang kawan

Apabila dah puas hati dengan video kreatif anda, jangan lupa tulis kapsyen sekreatif yang boleh. Pastue hashtag #MyKFCTwister wajib diletakkan. Last but not least, tag 3 orang kawan anda untuk mencabar diorang buat video jugak.

3. Muatnaik le video tue

Video dah ada, kapsyen dah ada, hastag dah ada, 3 orang kawan pun dah tag. Maka anda uploadlah video tersebut ke Instagram dan pastikan profil tue boleh ditengok oleh orang ramai. Senang sikit pihak KFC nak pantau penyertaan anda. Selepas itu berdoalah agar dimurahkan rezeki.

Eh, eh, eh. Terlupa pulak benda yang paling penting iaitu lirik KFC Twister. Sila hafal sebelum buat video ye. Senang je liriklagunya.

3

Abang Nara pun dah upload dah video #MyKFCTwister ini di Instagram. Kalau korang berani, kita fightlah tengok siapa yang akan menang 4 tiket Universal Studio Singapura nie.

Selamat mencuba dan good luck Abang Nara ucapkan. Maklumat lanjut layari twister.kfc.com.my.

Written by shahzeeq | March 29th, 2017

Memiliki kulit putih cerah gebu dan licin satu badan tanpa masalah kulit adalah dambaan tiap wanita. Lagi2 dengan cuaca yang begitu panas terik sekarang, agak sukar untuk mengekalkan kecantikan kulit , kekal putih berseri serta awet muda. Memang banyak produk berasaskan kolagen dipasaran. Tapi mana satu produk kolagen yang paling berkesan dan terbaik untuk kulit? Kulit kusam dan je-ragat adalah masalah yang paling digeruni oleh tiap wanita kerana jeragat dan kulit kusam adalah kesan kekal.

Kini dengan formulasi mewah supplement kecantikan dari Snow Capsule yang didatangkan dari teknologi France, anda boleh kekal muda dan cerah selamanya tanpa perlu mengambil suntikan. Gabungan kandungan gluthathione , hyaluronic acid dan collagen yang tinggi mempercepatkan lagi proses penghasilan sel-sel kulit baru yang membantu masalah kulit. 10 kali agen pemutihan , sebab tu lah jeragat yang tebal pun boleh hilang.

1

Snow Capsule adalah produk collagen yang membantu untuk me-rawat kulit dari dalam, memutihkan kulit dan agen anti peneuaan seperti jeragat, kulit kusam dan kedut. Kini produk Snow Capsule yang menjadi permintaan ramai kerana keistimewaannya yang ter-bukti berkesan seawal tujuh haru penggunaannya. Hasilnya kulit anda akan menjadi cerah , gebu dan sihat. Anda pasti akan nam-pak perubahan seawal 7 hari. Paling ketara warna kulit akan jadi lebih cerah, gebu dan licin. Jerawat di belakang badan akan kering dan pudar dalam tempoh yang singkat.

Antara testimoni…

2

3

4

5

6

7

8

8

9

PRODUK INFO TENTANGÂ SNOW CAPSULE WHITE GLOW BOOSTER
– kandungan GLUTHATHIONE yang tinggi khas untuk pemutihan maximum
– kandungan HYALURONIC ACID sebagai booster untuk putih maximum
– kandungan anti oksidan yang tinggi
– melembutkan kulit
– anti kedutan. Mengurangkan masalah peneuaan
– merawat wajah yang bermasalah. ( jerawat, jeragat, kulit kusam, kulit berminyak, kulit kering, etc )
– mencegah barah
– menggalakkan pertumbuhan rambut, gigi , tisu dan tulang rawan yang sihat
– meratakan warna kulit
– membuang toksin dalam badan, melancarkan sistem penghadaman.
– meratakan warna tona kulit
– memudarkan parut
– menguatkan sistem imunisasi
– menguatkan sistem badan kerana kandungan protein dan vitamin yang tinggi

Anda akan berpuas hati !
– anti penuaan
– agen pemutihan yang maximum
– kulit muka dan badan putih dan gebu .
– tiada lagi masalah kulit

Sebotol 30 BIJI
Facebook: SNOW CAPSULE ..

Jika anda berminat, boleh terus whatsApp di talian 016 586 4133

Written by Bella | March 29th, 2017

Pelakon dan pengacara Neelofa menafikan dakwaan sesetengah pihak sebelum ini yang mengatakan beliau enggan bekerjasama dengan Fattah Amin kerana kontroversi percintaan yang melanda mereka beberapa bulan lepas.

Bakal bergandingan didalam Suri Hati Mr Pilot Raya, Neelofa membuktikan beliau tidak pernah menjadikan kontroversi lalu sebagai penghalang untuk kembali berlakon bersama Fattah.

Saya tidak rasa terganggu pun dengan apa yang berlaku sebelum ini. Malah, apabila ditawarkan untuk berlakon dalam telefilem ini, saya tak ambil masa lama untuk menerimanya. Bagaimanapun sebelum bersetuju, saya ada juga bertanyakan kepada pihak pengurusan Fattah, adakah dia bersetuju untuk berlakon bersama saya. Nampaknya, dia juga tiada masalah untuk berbuat begitu.

Dalam perkembangan lain, Neelofa kali ini telah mendominasi senarai Top 5 Anugerah Meletop Era 2017. Neelofa mendapat lima pencalonan akhir daripada 17 kategori yang dipertandingkan.  Neelofa tercalon di dalam kategori Hos Meletop, Fesyen Meletop, Bintang Online Meletop, Pelakon TV Meletop dan Program Meletop menerusi Taste Selebriti (Episod Neelofa).

Sumber Berita : BH ONLINE

Written by Bella | March 29th, 2017

Minggu lepas, pengakuan Adi Putra di Instagram yang sudah menceraikan kedua-dua isterinya mengejutkan ramai pihak.  Ada yang mengatakan Adi tidak tahan dengan konflik berterusan antara kedua-dua isterinya itu. Malah, pelbagai spekulasi lain turut timbul.

Segala usaha beberapa wartawan untuk mendapatkan komen Adi berhubung kes penceraiannya itu gagal kerana beliau tidak dapat dihubungi.

Namun, seorang wartawan Kosmo!, Nurul Fadila Awaludin  cuba untuk bertanyakan hal berkenaan melalui aplikasi WhatsApp, malang sekali Adi menjawab pertanyaan itu dengan sinis dan turut mendedahkan perbualan itu berserta nombor telefon wartawan terbabit di akaun Instagramnya.

Sejak daripada hari itu, Nurul menerima pelbagai mesej berbaur kecaman akibat daripada perbuatan Adi yang tidak mengaburkan nombor telefon miliknya. Nurul meyifatkan Adi seolah-olah mahu membuliinya.

Isu ini turut mendapat perhatian wartawan lain juga yang menyelar tindakan Adi kerana tidak menghormati tugas mereka.

Berikut antara teguran wartawan Tengku Khalidah Tengku Bidin mengenai isu ini : –

Walaubagaimanapun seseorang artis itu sedang menghadapi masalah ataupun terganggu dengan hal peribadi, mereka seharusnya menghormati juga kerja orang lain. Selama ini, wartawan juga yang  membantu menaikkan nama Adi Putra sehingga beliau dikenali.

Sumber Berita : Tengku Khalidah