August 18th, 2015

Rozita Che Wan antara artis yang cukup giat dalam bidang perniagaan, mempunyai produksinya sendiri serta jenama tudung yang di usahakan bersama adiknya Ayu Raudhah, kini beliau sudah memiliki keluaran minyak wanginya sendiri iaitu Precious by RCW.

Walaupun belum dilancarkan secara rasmi, beliau sudah menerima tempahan awal dan meraih hampir RM 1.2 juta apabila 40,000 botol minyak wangi beliau habis dijual dalam masa dua hari sahaja.

Alhamdulillah, saya tidak sangka menerima sambutan sebegini rupa. Precious by RCW dikeluarkan sebanyak 40,000 botol dan ia habis dijual dalam masa dua hari.

Tak sempat saya nak buat pelancaran secara formal. Hahaha…Apa yang memuaskan hati saya, pelanggan-pelanggan memuji minyak wangi tersebut. Syukur sangat, memang niat saya mahu menghasilkan produk mampu milik, tetapi kualitinya seperti produk jenama mahal. Harganya pun cuma RM29.90 sahaja.

Mendapat sambutan yang menggalakkan, Rozita memberitahu beliau bakal melancarkan satu lagi produk minyak wangi terbaru, Gorgeous by RCW sebanyak 70,000 botol dalam masa terdekat.

Memandangkan sambutan sememangnya hangat, saya menambah lagi bilangan botol menerusi minyak wangi saya yang terbaru pula. Tak tahulah bagaimana penerimaannya. Harap-harap sempatlah saya buat pelancaran produk minyak wangi ini, barulah nampak teratur dan diyakini ramai.

Rozita Che Wan sememangnya menggunakan kesempatan dan nama beliau sebagai seorang artis dengan baik apabila berjaya melancarkan beberapa produk beliau sendiri. Ini lah orang kata artis yang business minded dan tidak duduk buang masa tunggu orang tawarkan pekerjaan.

Sumber Berita: mStar Online

August 18th, 2015

Sedang meniti hari bahagia menunggu detik tibanya cahaya mata sulung hasil perkahwinannya dengan Romie, ada desas-desus yang bertiup menyatakan rumah tangga Hanez Suraya berantakan. Sebelum ini, Hanez enggan mengulas tentang khabar angin tersebut namun berdasarkan gambar yang dimuatnaik oleh Hanez bersama suaminya baru-baru ini, bolehlah kita menganggap yang desas-desus itu palsu semata-mata.

hanez suraya

Enggan membiarkan desas-desus itu bertiup terus kencang, Hanez telah tampil memohon agar pihak luar tidak campur tangan di dalam hal rumahtangganya. Kata Hanez menerusi ManggaOnline:-

Soal itu sebenarnya tak ada apa-apa. Hanez rasa itu normal. Hanez berharap semua di luar itu mendoakan yang terbaik. Dan sekarang, iyerlah Hanez tengah mengandung. Jadi Hanez harap dari pihak suami, dari pihak keluarga tak nak ada gangguan dari pihak luar. Jadi Hanez harap lebih baik kita berdiam saja.

hanez suraya

Biasalah rumahtangga pasti ada pasang surutnya. Ini semua asam garam kehidupan. Yang penting kita selaku suami isteri tahu perkara sebenar yang terjadi. Selaku selebriti, segala tingkah laku Hanez pasti akan diperhatikan oleh orang luar. Jadi kenalah lebih berhati-hati melakukan sebarang perkongsian di laman sosial. Apa pun, semoga Hanez terus berbahagia di samping suami tercinta. Sama-sama kita doakan agar segalanya berjalan lancar sehingga hari kelahiran kelak. Amin.

iziefashion

 

P.S: Blouse dengan rekaan yang menarik dan sopan di www.iziefashion.com, semua produk adalah READY STOCK. DISCOUNT 5% bagi setiap pembelian & FREE POSTAGE bagi order RM100 ke atas. harga dijamin berpatutan dan semua design boleh dilihat di website IzieFashion, Instagram IzieFashion &  Facebook Iziefashion

 

August 18th, 2015

Belum lagi reda dengan isu beliau memuat naik foto “coffee art” yang menyerupai seekor babi,nama Elfira Loy mula hangat kembali apabila beliau telah dikritik mengenakan pakaian seperti rahib di gereja pada acara Kuala Lumpur Fashion Week 2015 baru-baru ini.

Berikutan perkara tersebut,  Elfira telah dikritik oleh peminat beliau di Instagram dan rata-rata menasihatkan beliau agar lebih peka denga cara pemakaian beliau agar ia tidak mengundang sebarang fitnah.

Namun, ada juga yang berpendapat cara pemakaian beliau itu tidak sama dengan rahib di gereja. Malah, Elfira juga telah menutup aurat beliau dengan baik.

Nampaknya acara KLFW 2015 kali ini banyak menimbulkan kontroversi di kalangan artis melalui fesyen yang  mereka gayakan pada acara tersebut. Macam-macam gaya kita boleh lihat daripada yang seksi sehinggalah yang agak pelik.

Apa pendapat anda? Sama ke pakaian Elfira Loy dengan rahib di gereja?

August 18th, 2015

Sebut sahaja nama Ziana Zain, tentu semua orang kenal bukan? Lebih-lebih lagi mereka akan teringatkan gaya nyanyian beliau yang sambil angkat kening itu.

Baru-baru ini semasa beliau sedang membuat persembahan  di pentas Kuala Lumpur Fashion Week 2015, satu insiden yang agak melucukan telah berlaku.  Semasa Ziana sedang menyanyi dengan penuh penghayatan tiba-tiba mikrofon yang digunakan oleh beliau tercampak jatuh dan beliau gagal untuk menyambutnya kembali.

Perkara itu berjaya di rakam dan ia sudah menjadi viral di laman sosial sejak semalam. Walaubagaimanapun, rata-rata peminat Ziana memberikan reaksi positif dan tetap memuji  sikap beliau.

Jom kita layan video ketika mikrofon beliau tercampak di bawah:-

Kalau kami berada di tempat Ziana Zain memang dah malu habis. Mana tidaknya penonton pun ramai dan masing-masing tengah menghayati persembahan beliau, tiba-tiba dikejutkan dengan insiden mikrofon terjatuh.  Apa-apapun kami “tabik” kepada Ziana kerana beliau tetap nampak comel.

Sumber Video: YouTube Media Hiburan