Written by AbangNara | August 17th, 2015

Jeng, jeng, jeng. Rasanya semua orang tahu hubungan ‘teman tapi mesra’ yang terjalin di antara Ezzaty Abdullah dan Azwan Kombos. Azwan Kombos satu ketika dahulu pernah mengakui ‘boleh jatuh cinta’ dengan Ezzaty tetapi enggan menganggap hubungan mereka lebih daripada sekadar kawan kerana tidak mahu merosakkan persahabatan yang terjalin.. Ironinya, hubungan mereka berdua kini dilihat berantakan selepas Azwan Kombos memuatnaik gambarnya bersama seorang artis baru iaitu Natasha Charmaine Rickson.

azwan dan natasha

Azwan Kombos dan Natasha

Menariknya, gambar yang dimuatnaik oleh Azwan bersama Natasha ini adalah ketika menghadiri Kuala Lumpur Fashion week di mana Ezzaty Abdullah turut sama hadir. Cuma Ezzaty hadir berseorangan dan tidak ditemani oleh sesiapa. Agak pelik juga apabila Azwan Kombos tidak menemani Ezzaty tetapi hadir dengan wanita lain, sekaligus menimbulkan persoalan tentang status hubungan mereka.

ezzaty

Diminta memberi penjelasan oleh Berita Harian, Ezzaty dilihat meluahkan kata-kata kecewa dan enggan lagi dikaitkan dengan Azwan Kombos. Kata Ezzaty:-

Kalau boleh saya tak nak komen apa-apa mengenai hal ini. Kalau boleh, tak payah lagi kaitkan kami berdua. Dia (Azwan) bebas berkawan dengan sesiapa dan begitu juga saya. Bagi pihak saya, tak ada masalah antara kami. Lagipun buat masa sekarang saya sibuk dengan kerja seni. Mungkin juga dia perlukan kawan kerana saya terlalu sibuk.

Saya tak pasti sama ada wujud perempuan lain di antara kami. Mungkin juga wanita itu kawan dia. Kawan seperjuangan dia. Dia bebas berkawan macam saya cakap tadi. Saya tak tahu menahu. Saya hanya berserah pada takdir. Saya terima apa sahaja yang tertulis. Saya pernah lalui perkara sama. Saya sudah cukup kuat untuk semua ini. Mungkin ini tempoh untuk dia mengenali sesiapa dan mungkin juga saya bukan pilihan dia.

ezzaty

Azwan Kombos dan Natasha

Sebagai ulangan untuk menyegarkan ingatan anda, ini adalah kata-kata Azwan Kombos satu ketika dahulu tentang hubungannya dengan Ezzaty Abdullah:-

Macam apa yang saya pernah cakap sebelum ini, saya memang berkawan rapat dengan Ezzaty. Saya kenal dia sudah lebih daripada lima bulan. Dan saya rasa kalau untuk jatuh cinta dengannya suatu hari pun boleh. Tapi saya tak mahu rosakkan persahabatan kami disebabkan cinta. Sebab apabila sudah bercinta dan jika bukan jodoh bersama, mungkin sukar untuk kami berkawan rapat semula seperti sekarang.

ezzaty

Untuk makluman, Ezzaty satu ketika dahulu pernah putus tunang sementara Azwan Kombos dahulu pernah gagal dalam percintaan dengan Nad Zainal. Hmmmm. Nampak gayanya memang tiada jodoh antara mereka berdua. Tak apalah. Masing-masing masih muda. Buatlah pilihan yang terbaik untuk diri sendiri. Tak gitu?

P.S: Proton Saga Plus, varian terbaru Saga

Written by AbangNara | August 17th, 2015

Satu demi satu kejayaan dikecapi oleh Yunalis Zarai di Amerika Syarikat. Selepas dikatakan bakal berduet dengan penyanyi antarabangsa Usher, terbaru nama Yuna termasuk di dalam senarai penyanyi untuk album We Love Disney yang bakal dilancarkan pada 30 Oktober ini. Yuna bakal menyanyikan lagu “A Whole New World” (lagu tema untuk filem Aladdin) yang turut pernah dinyanyikan oleh Peabo Bryson dan Celine Dion.

yuna a whole new world

Selain Yuna, nama-nama besar seperti NE-YO, Jessie J, Jason Derulo, Gwen Stefani dan Ariana Grande akan turut sama terlibat di dalam album yang diterbitkan oleh David Foster ini. Antara lagu-lagu lain yang turut sama dimuatkan ialah “Can You Feel The Love Tonight”, “Let It Go” dan “Friend Like Me”. Lagu nyanyian Yuna akan dimuatkan sebagai lagu bonus untuk pembeli Deluxe CD, Vinyl, dan Picture Disc.

yuna a whole new world

Tahniah Yuna atas perkembangan dan pencapaian ini. Segala penat lelah Yuna kini mula menunjukkan hasilnya. Semoga selepas ini akan ada lebih tawaran buat Yuna. Semoga Yuna akan dapat mencapai impian dan cita-citanya di Amerika Syarikan. Good luck and all the best. Terima kasih kepada pemberi komen atas informasi ini.

Written by AbangNara | August 17th, 2015

Desas-desus percintaan antara Uqasha Senrose dan Iqram Dinzly sedang hangat diperkatakan sekarang ini. Ramai yang melahirkan rasa terkejut kerana sebelum ini Uqasha Senrose dikatakan bercinta dengan dengan Syafiq Kyle. Apabila Uqasha menafikan pernah membuat pengakuan bercinta dengan Syafiq Kyle, tohmahan ‘playgirl’ mula diterima oleh pelakon jelita itu. Bagi Abang Nara, biasalah itu ada kawan rapat berlainan jantina 2,3 orang. Sebelum nak kahwin kenalah banyakkan ‘choice’ agar dapat membuat pilihan yang tepat.

uqasha senrose dan iqram dinzly

Abang Nara memahami sekiranya Iqram Dinzly jatuh cinta kepada Uqasha Senrose. Uqasha memang cantik, comel dan sedap mata memandang. Menariknya, Iqram turut memaklumkan yang Uqasha adalah seorang yang manja. Amboi, amboi, amboi. Memang full pakej nie. Patutlah ramai jatuh hati kepada Uqasha. Kata Iqram:-

Dia (Uqasha) pula jenis yang manja dan boleh menerima usikan serta gurauan secara terbuka. Kemudian kami boleh jadi ngam. Saya pun sudah lama tak ada kawan rapat sesama industri. Semua ini terjadi secara kebetulan,

Kalau ada yang tanya, saya selesa mengatakan kami di peringkat berkawan dan seterusnya mengenali hati budi. Memang bunyinya klise tetapi itulah hakikatnya.

Tak ada apapun yang kami mahu sembunyikan. Kalau ada yang anggap saya jenis yang suka tumpang populariti… mungkin sejak lama lagi saya sudah lakukan plot cerita yang sama atau mungkin lebih daripada itu.

Tapi dalam industri ini saya berusaha sendiri untuk berjaya. Saya lelaki tak ada masalah untuk hal sebegini. Tapi saya perlu hormati dia (Uqasha) sebagai seorang wanita. “Selepas pertemuan di Sarawak itu, kami memang ada berjumpa lagi. Kami ada melepak bersama.

Kebiasaannya saya keluar dengan dia bersama adik beradik serta sepupunya. Keluar berdua itu tak adalah. Kami pernah bermain go-kart dan lepak di kedai mamak.

uqasha senrose dan iqram dinzly

Sekali pandang, Iqram Dinzly dan Uqasha Senrose memang sama cantik sama padan. Tahun ini pun Iqram sudah berusia 34 tahun. Memang sesuai sangat fikirkan masa depan untuk berumah tangga. Kalau memang ada keserasian dengan Uqasha, apa salahnya kan? Apa-apa pun, all the best dan good luck untuk anda berdua. Sumber Berita Harian.

P.S: Koleksi gambar ombak yang menakjubkan

Written by serenity | August 17th, 2015

Pengerusi Seniman, Zed Zaidi, memang tidak lekang dari kontroversi. Hari ini melalui mStar Online, Zed menyatakan rasa bengangnya kerana difitnah kononnya dia terlibat dengan kemelut Koperasi Pengiat Seni Selangor Berhad (KOSENI) yang tidak melunaskan bayaran RM4.8 Juta kepada usahawan Industri Kecil dan Sederhana (IKS).

Menurut Zed dia langsung tidak tahu mengenai hal itu dan tiada kaitan lagi dengan pihak KOSENI.

Saya pernah menjadi penasihat KOSENI tetapi kontrak saya dah lama habis. Tiba-tiba keluar cerita saya ada kaitan dengan masalah usahan IKS yang belum mendapat bayaran mereka daripada KOSENI.

Ini semua fitnah! Ada pihak mahu mensabotaj saya dengan memburukkan reputasi saya sebagai seorang selebriti dan Presiden Seniman.

Seramai 38 usahawan IKS merayu kepada pihak berkuasa dua minggu lepas supaya mengambil tindakan sewajarnya sebagai penyelesaian masalah mereka dengan KOSENI. Menerusi satu sidang media, usahawan-usahawan mendakwa telah ditipu apabila semua barangan yang bernilai keseluruhannya RM4.8 juta tidak dibayar dijanjikan dalam kontrak perjanjian.

Zed juga disebut sebagai antara pihak dibawah KOSENI yang kononnya ‘membawa lari’ wang tersebut di sidang media itu. Zed berkata, selepas membuat beberapa penyiasatan, dia berjaya mengesan individu yang menyebarkan fitnah mengenainya.

Buat masa sekarang, apa-apa sahaja cerita saya yang keluar di akhbar, internet mahupun menerusi aplikasi Whatsapp, saya akan simpan sebagai bukti.

Saya dah tahu siapa yang memfitnah saya. ‘Menariknya’, individu tersebut masih lagi memburukkan saya .

Saya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis dan mengambil tindakan undang-undang sekiranya penyebaran fitnah ini masih berlanjutan.

Mungkin terdapat kekeliruan mengenai Zed tentang perkara ini. Usahawan tersebut mungkin sedang marah dan terlepas pandang bahawa Zed sudahpun meninggalkan KOSENI dan tidak tahu apa sebenarnya yang beralaku. Semoga usahawan tersebut mendapat penyelesaian segera berkenaan masalah mereka. Iyalah, RM 4.8 juta itu bukannya sedikit.

Pakat ghamai2 pi tgk Festival Boria 21-22 ogos 2015 kat Fort Cornwallis, padang kota lama..macam2 ada

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Thursday, 6 August 2015