October 6th, 2011

Nak tergelak pun ada apabila membaca reaksi Wan Sharmila terhadap komen-komen pedas di entri gambar Wan Sharmila nampak kuning sebelum ini. Mungkin bagi Wan Sharmila batas berpakaian yang diketahuinya berbeza dengan manusia biasa.

wan sharmila
Apabila ditanya adakah dia sengaja memakai pakaian sebegitu semata-mata untuk menarik perhatian orang ramai, Wan Sharmila menjawap:-

Setiap kali menghadiri majlis atau program seni saya sentiasa memastikan pakaian yang dipakai sesuai dengan konsep selain selesa dan sedap mata memandang. Saya juga tahu batas dalam menggayakan pakaian. Bukan pakai tangkap muat saja. Berbeza bagi program pertunjukan fesyen, kadang kala saya diberi kebebasan untuk memilih pakaian yang hendak dipakai pada pertunjukan berdasarkan perbincangan dengan pereka fesyen. Jika saya selesa dan bersetuju dengan jenis pakaian itu, baru saya memakainya.

Advertisement

Abang Nara setuju bab sedap mata memandang je. Yang lain Abang Nara bangkang. Hahaha.

Advertisement
October 6th, 2011

Bila artis-artis Malaysia ditanya pendapat mereka tentang hudud, inilah kata-kata mereka:-

hudud

Dan ini pulak kata-kata Wardina:-

Advertisement

hudud

Abang Nara sokong Wardina. Sekian.

Advertisement
October 6th, 2011

Wow. Terkejut beruk Abang Nara mendapat berita tentang data peribadi artis-artis Malaysia yang telah digodam dan dikeluarkan di sebuah laman web. Siap ada nombor kad pengenalan, nombor telefon, alamat rumah dan macam-macam lagilah. Agak hebat jugak penggodam kali ini yang menggelarkan dirinya JarJarBinks.

jarjarbinks

Namun buat masa ini tidak lagi diketahui sama ada data peribadi yang dikeluarkan itu adalah benar milik artis-artis yang dimaksudkan ataupun sebaliknya. Malah penggodam ini turut meletakkan gambar seolah-olah mengakui yang dia terlibat dengan penggodaman laman Facebook dan Twitter Fara Fauzana suatu ketika dahulu.

Advertisement

jarjarbinks
Diharap jika benar, mereka yang terlibat dapat mengambil sikap lebih berhati-hati selepas ini. Apa-apa pun Abang Nara dah amik nombor telefon Yusry KRU sebab nak suruh dia clash ngan Lisa Surihani. Hahaha

P.S: Alamat laman web tersebut tidak dapat disertakan atas sebab-sebab keselamatan.

Advertisement
October 5th, 2011

Abang Nara daripada kecik-kecik dulu memang suka membaca buku terutamanya novel-novel. Teringat novel-novel cinta yang pernah Abang Nara baca dulu. Lagenda Budak Setan, Ombak Rindu, Bicara Hati dan banyak lagilah. Memang betullah kata orang yang membaca itu jambatan ilmu sebab banyak ilmu mengorat Abang Nara dapat daripada membaca novel-novel cinta ini. Hehehe ~~

pts

Tapi untuk zaman yang serba moden ini, rasanya pepatah “membaca jambatan ilmu” perlu ditukar. Mungkin lebih sesuai ditukar kepada “membaca jambatan ilmu dan jambatan nak dapatkan iPad2, Samsung Galaxy Ace dan macam-macam lagi”.  Ini semua disebabkan Peraduan Bongkar Kod Rahsia yang dianjurkan oleh penerbit buku PTS.

Advertisement

pts

Hadiah-hadiah yang sangat awesome untuk peraduan yang bermula 1 Oktober sehingga 23 Disember 2011 ini boleh dimenangi sekiranya anda membeli buku-buku terbitan PTS. Sambil membaca sambil dapat peluang menang iPad 2. Menarik kan? Abang Nara dah beli dah pun buku-buku PTS nie. Semuanya memang best.

pts

Meh sini Abang Nara terangkan step-step untuk anda join peraduan nie. Senang sangat eh.  First thing first korang kenalah beli buku terbitan PTS yang ada logo “Bongkar Kod Rahsia”. Lepas dah beli, korang masuk website peraduan Bongkar Kod Rahsia PTS.  Login dan bongkarkan kod rahsia menggunakan kod yang ada di dalam buku yang anda beli tadi. Lepas tue iPad 2 akan jadi milik anda. Senang kan?

pts

Advertisement

Namun perlu diingatkan yang peraduan ini berlangsung sebanyak 12 pusingan. Untuk melayakkan anda memenangi hadiah-hadiah yang super best ini, anda kena join contest ini sebanyak 8 pusingan tidak kira berturut-turut ataupun tidak. Maksudnya untuk pertandingan ini, anda akan ada minimum 8 buku baru untuk dibaca. Bestnya ~~

pts

Abang Nara rasa sepanjang hidup ini, inilah pertandingan yang paling tinggi moralnya. Dahlah dapat baca buku, dapat tambah ilmu dan akhir sekali dapat menang iPad 2. Memang bijak betul mereka yang mencipta pertandingan Bongkar Kod Rahsia ini. So korang tunggu apa lagi? Sila join contest ini hari ini jugak. Abang Nara nak sambung baca buku kejap.

pts

Lebih info di website peraduan Bongkar Kod Rahsia PTS.

Advertisement