Written by Bella | May 30th, 2018

Selepas dihimpit kontroversi serta pelbagai spekulasi liar mengenai video lucah didakwa miliknya yang menjadi perbualan hangat netizen, pelakon Syafiq Kyle akhirnya tampil bertemu pihak media untuk berbicara mengenai isu hangat itu.

Mungkin ramai yang mengharapkan penjelasan daripada Syafiq, namun malangnya aktor itu membiarkan spekulasi itu terus tergantung tanpa penyelesaian  apabila memilih untuk tidak mengesahkan atau menidakkan segala dakwaan yang telah timbul dan membiarkan masyarakat membuat kesimpulan mereka sendiri.

Sama ada saya atau tidak tetap akan ada pandangan yang berlainan dan saya adalah insan yang bertanggungjawab untuk memanjangkan atau pendekkan isu ini. Saya pilih menghentikannya di sini dan meneruskan kehidupan. Bagi saya, biarlah orang nak cakap itu saya atau bukan. Saya juga menghargai dugaan ini sebagai perkara yang mematangkan saya.

Dua tahun lalu saya sudah menghidu tentang video tersebut ada yang jumpa saya beritahu mereka sudah melihatnya. Saya tertanya-tanya video apa yang dimaksudkan sehinggalah ia tersebar dua hari lalu. Sejujurnya saya tidak mahu tengok video-video itu sejak ia tular dan dikongsikan di media sosial.

Ditanya siapakah wanita bernama Mira yang turut terlibat dalam rakaman video lucah berkenaan, Syafiq memberitahu beliau mungkin pernah mengenali wanita itu, tetapi beliau memilih untuk tidak memberikan sebarang komen lanjut mengenainya.

Terdahulu, video lucah Syafiq  sedang beronani mula tersebar dengan meluas di laman sosial Twitter dan beberapa individu dikatakan telah menjual video berdurasi 7 minit 21 saat itu dengan harga RM 20. Kemudian, ada pula individu yang dikenali sebagai Faizi Khairuddin memaparkan mesej kononnya Syafiq merayu meminta dia memadam video tersebut dan turut menunjukkan seakan beliau dan Syafiq mempunyai “hubungan” berdasarkan bait-bait ayat yang ditulis oleh Syafiq.

Sumber Berita : mStar Online

29 responses to Video Itu Sudah Ada Sejak Dua Tahun Lalu, Biarlah Masyarakat Nak Cakap Itu Saya Atau Bukan – Syafiq Kyle

  1. Anonymous says:

    Sudah2 la mengaibkan orang Nara.
    Besok kot ko terbakar di Padang Mashsyar mcm cacing panas. Insaflah..ni bulan Ramadan oiii.

    39

    0
    • Suckura says:

      Najib turun… meninggalkan hutang.
      Shafiq Kyle berlakon…meninggalkan batang?

      20

      -1
      • anti hipokrit says:

        *artis- maafkanlah dia, jgn bukak aib, saya tetap sokong, kesian dia, bertabahlah…bla bla bla.

        *orang biasa- pervert, jantan xguna, loser, elok dipakaikan cawat besi, gatal, sampah masyarakat, haprak…bla bla bla.

        39

        0
    • pondan mira says:

      dah boooosan dgn isu video lucah yg x mberi apa2 makna dlm kehidupan i…
      harga kueh samprit turun ke uolss? x kan…so?

      12

      0
    • Lopak says:

      So memang dia la. Tapi peminat2 pompuan still xkan kutuk and boleh maafkan dia.
      Kalo artis pompuan yg problem, punyala boikot xhingat.
      So unfair.

      13

      0
  2. Anonymous says:

    penat dah isu ni. :(

    6

    0
  3. Anonymous says:

    why bother….

    2

    0
  4. Maleficent says:

    this guy is really know how to control and manage the situation. he remain calm and try to solve the problem wisely. he did not even afraid what people may think about him. He just come out & face the reality. Bagus, tak melarikan diri. human make mistake & regret .but, the most important thing is, kita x repeat benda yg sama and bertaubat. Kalau nawaitu itu betul, tuhan akan tolong..btw, selamat berpuasa gais. udah² membawang. haha

    68

    0
    • Anonymous says:

      mmg laa dia x tkut sbb mmg btl tu dia…klu dia nafikan lg teruk kne kecam…so nk x nk , malu x malu kne hadap jgk laa…..so lps ni hrp dia lbh ber ati2….kot yee gersang sekalipun main la sabun dlm toilet…x perlu rakam pn….bnde ni berkait dgn aib sendri klu kt rakam perbuatan x bermoral tu seolah2 kt sj pamer keaiban sndri….nk slh kan org pn x blh..dri sndri y membuka aib tu…lg satu x perlu nk buat phone sex bagai via video ni…..peratus nk kantoi tu lg tggi….

      13

      4
      • Maleficent says:

        My point here is, he did not run. he admit and did not deny. he face the reality even though he know that this kind of things can ruined his career. he choose to be positive. I think we people should do the same. I believe every human has their own “aib” that they don’t want others to know. For his case, nasi sudah menjadi bubur. Kesilapan sendiri. Saya cuma memuji sikap dia berdepan dengan masalah besar seperti ini. Trust me, it is really not easy guys. Dia bawa maruah ayah dan ibu di bahu dia tapi, because of his mistake, his family yang terkena tempias. Phewww..not easy..haih. Just, keep moving forward Syafiq. Past is past. Taubat dan remain positive.

        35

        1
    • Anonymous says:

      exactly, n paling penting x blame kawan2 itu ini unlike FA pasal issue video dgn Faz. blame kawan itu ini x sedar lah ape lah pdhal salah sndiri. kitorg x mintak pon korang sujud mintak maaf kat public tapi at least handle lah situation dgn bijak.

      8

      5
      • Senah says:

        Ko nak compare kes peluk bini halal in public dgn kes ft tunjuk ***** dgn random perempuan tah mana2??? Kes FA tu a drop in the ocean jah tak yah le beria2 nk handle situation dgn bijak bagai.

        Kes capik ni major with capital M haruslah atur strategi…

        6

        0
  5. Anonymous says:

    move on…puasa2 ni buat kurang pahala je pasal bideo lucah mamat ni.

    4

    0
  6. unknown says:

    seriously i dont givva damn to the video.. hopefully dia sedar kesalahan & taubat.. lakonan u mmg best shafiq.. kipitup

    2

    1
  7. Anon says:

    Dah boleh stop kot issue ni. Haritu masa dia senyap, korang suruh dia keluar statement. Bila dah keluar statement, korang mintak dia mengaku pulak. Bila dia dah buat pc, still lagi tak puas hati. Kalau mengaku korang kecam, tak mengaku pun korang kecam. Alahai netizen

    15

    0
  8. Anonymous says:

    move on…everyone. next???

    4

    0
  9. Anonymous says:

    aku quote drama nur semlm bile sesekali kite diuji ape salahnye sebab dah terlalu lama disanjung. so to syafiq if bende ni die take seriously utk learn from mistake n jaga tingkah laku, aku rase itu yg terbaik utk die. kitorg x mintak pon ko admit sbb kitorg tau betapa malu n sakitnye bile aib dibuka. tapi tgk dr sudut positif budak ni bijak handle situasi n x lari n x off komen. sure besar ganjaran berupa rezeki allah nak bg sbb tu diuji cmni skali.

    8

    0
  10. Anonymous says:

    semua tetap sayang capik kail.. ahaa
    move on dik.. kalo betul.. jgn buat lagi naa..

    0

    2
  11. jemah says:

    bg aku dia melancap n buat vc tu hal peribadi dia.. semua org pernah ada sisi gelap.. yg jadi haru video tersebar.. aku tak kisah la patiya ke capik ke tunang awi rafael ke.. jnji memasing ada rasa insoff dan move on la.. manusiaaa weii.. what do u expect???

    2

    4
  12. Anonymous says:

    ok dah2 laa tu BN nak post psl ni, syafik pon dah learn from mistake yg BN x habis2 nak panjang isu. yg lg aku x paham knp spesis pompuan ramai sgt nak tgk video tu konon nak kompemkan yg tu syafik, same cm kes jul ripin dulu. seriously why are these girl so cheap nowadays? pastu bile dpt bf ke laki yg x bley pakai kemain korang mengata kat socmed bagai pdhal prangai korg tu cantikkan dulu sbb korg pon bwk maruah ibu bapak skali. ada paham girls??

    0

    0
  13. anonymous says:

    kote kecik je pun riuh sekampung LOL

    0

    0
  14. anon says:

    mentang2 ada rupa
    makcik2 dan kakcik2 bawang kemaenn membela
    jgn aib lah
    benda dah lama lah
    cuma muka dia mcm muka pecah mintu
    siappppp lah kau di bawang2 kan

    11

    0
  15. bangchik says:

    smart man, smart decision.

    0

    2
  16. makcik bwg says:

    Sebenarnya sangatlah vague statement si syafik ni. Lagi senang kalau itu BUKAN dia, tegaskan dengan mengatakan dia TIDAK pernah membuat video. Ini tak, nak bagi netizen yg tentukan? Ko nak kami jadi hakim ka syafiq oiiii. Aku masih lagi tak faham statement mamat ni. Jadi conclusion apa? Aku lebih respect pd fathia yg mengaku dirinya tersalah langkah dan memohon maaf, Ini tak, tidak menidakkan dan tidak mengiyakan. Apa ke jadah mamat ni. Susah sgt ke nk kata, ‘ya, saya yg melancap dlm video itu dan ingin memohon maaf kerana sikap tidak matang saya’. susah sgt ka? Hilang terus respect kat syafiq ni. Kpd peminat2 syafiq, bukan main backup mamat ni, masa kes fathia bukan main lagi bash si fathia sampai dunia nak kiamat korang mem-bash. ini tak, kerana mamat yg kononnya boleh kasi pecah ovari ni, korg cepat je bg sokongan..

    1

    0
  17. Alip syuk says:

    Wan nor azlin ph teruk dugaan die

    0

    0
  18. Afina Aziz says:

    amboi ramai bela dia. bagus korang ni. wakaka

    1

    0
  19. Joe says:

    Sapik belakang sikit..hmmmmmmm seeapnya sapik…muahahhaha

    0

    0

Leave a Comment

Optional