Written by Bella | May 29th, 2018

Belum reda dengan kontroversi video lucah yang didakwa miliknya, pelakon Syafiq Kyle sekali lagi menjadi topik hangat dikalangan netizen apabila seorang lelaki dikenali sebagai Faizi Khairudin mendedahkan “rayuan” Syafiq yang meminta dia memadam beberapa video.

Foto perbualan itu menimbulkan pelbagai spekulasi liar kerana ia kelihatan sangat pelik dengan ayat-ayat seakan aktor itu meluahkan perasaan kasih dan sayang kepada Faizi. Siapa agaknya Faizi dalam kehidupan Syafiq?

Walaubagaimanapun, kami tidak pasti jika perbualan tersebut ada kena mengena dengan isu video lucah yang tersebar. Mungkin juga ada pihak sengaja mewujudkan akaun Instagram palsu atas nama Syafiq dan ingin meraih publisiti murahan.

54 responses to (FOTO) Syafiq Kyle Merayu Pada Seorang Lelaki Untuk Padam Video Lucah Viral?

  1. Anonymous says:

    Tolong lah jgn bukak aib org…xyah nak sebarkan semua ni la… Ingat sikit kifarah Allah…

    56

    0
    • Anonymous says:

      Geng kunyit jgak ke? hahahahahaaha.

      10

      2
      • Power rangers pink says:

        Aku bkn lah peminat syafiq kyle ni. Tp kalau betul orang tu sengaja sebarkan video dia walaupn dia dah minta maaf n merayu, sumpah jahat sangat faizi tu.

        33

        0
        • Anonymous says:

          Kalau artis cute- maafkanlah dia, “tak takut kifarah ke?”, kesian dia, jangan sebarkan aib, itu semua pitenah.. bla bla bla
          Kalau orang biasa- pervert, gila seks, loser, hanat, pergi mampos…

          50

          0
        • midah says:

          kan… kalau orang biasa siap suruh pakai cawat besi. dah dia retis…mesti org akan viral lah. lebih2 lagi masyarakat kita yg suka isu sensasi ni.

          14

          0
        • Johnny says:

          kalau tu bukan ko.. pesal ko nak merayu suruh org delete?

          3

          3
      • Anonymous says:

        Character assassination. Sape punya keje la ni. Bertubi2 dia kena. Macam ada orang sengaja nak jatuhkan si syafiq yang tengah naik sekarang ni. Biarpun dia penah buat video lucah ke ape ke, tapi apa hak orang ni nak sebarkan aib dia?

        28

        1
        • cik sengkuang says:

          babe…kalau ko artis lepas tu ko bertelanjang depan camera buat sexcam…memang resipi terpantas orang akan viral. tak perlu ditanya kenapa. ko pergi la negara mana pun, kalau ko dah femes….mesti benda ni akan viral.

          21

          0
      • Lol says:

        Video porno palsu nak naikkan rating. Hahaha… pecah lubang!!! Padahal tu semua rakan2 diaorang! Rahsia dah pecah la woi!!

        0

        1
    • Cik Puan says:

      Astaghfirullahal’azim.. apa lagi isu yg nak di tambah ni..? begini sekali syafik kyle “di telanjangkan”..? Mana peginya pertimbangan iman & akal orang yg cuba @ sengaja mengaibkannya?? Kalau betul video tu syafik sekalipun, apalah hak orang lain nak sebarkan aibnya?? Ingatlah.., hidup kat dunia ni sementara. Terbayangkah kita jika mengaibkan orang, bagaimana nnt setiap inci aib kita akn di tayangkan di khalayak ramai di padang mahsyar? Terbayangkah kita bagaimana suasana di mahsyar; merangkak semata2 utk minta maaf drpd orang yg sengaja kita aniaya??

      Cukup2lah merasa puas dapat mengaibkan orang lain sebelum balasan Allah “mengekori” setiap langkah kamu!

      28

      0
      • Anonymous says:

        ko dah pernah pergi mahsyar ke?

        7

        8
        • safiey says:

          kopiden naw ko nie kt mahsyar nak kena merangkak…
          entah2 mahsyar nanti dah ada aircond.. pesalah2 duduk atas kerusi.

          4

          21
        • mak aku says:

          Padang Masyar kat taman rumah dia je,dia sorang je tak merangkak.Orang yg tak sekali pun tinggal solat,selalu berada disaf depan pun rasa dosa diri tu banyak.Dia siap tau tu Allah nak bagi balasan kat orang yg dia tak kenal pun.Hebat.

          13

          0
        • Anonymous says:

          hehehe…kalau nak cakap pasal bab merangkak, beautifulnara ni dan blog2 gosip tu lah yg patut merangkak dulu!!!

          20

          0
      • Anonymous says:

        Bagus Cik Puan,
        Alangkah bagusnya kalau Cik Puan buat karangan macam ni dan diletakkan dkt ruangan komen FB bekas PM kita iaitu Najib Tun Razak. Bukan saja dapat menginsafkan dia dan Kak Semah malah menolong semua rakyat Malaysia yg terbeban dan ditindas oleh puak2 parti keramat tu. Kalau pasal retis, sanggup selak kitab… bhujah mcm pertandingan pidato gitu ye?

        16

        1
      • Anonymous says:

        Tumpang tanya puan… macam mana you yang xpernah.. pergi boleh plaak sembang macam you dah pernah berulang-alik ek? :D

        9

        4
  2. Ratu jamu says:

    Ni fake. Ada dh orang tunjuk bukti edit. Saja nak jatuh kan org. Nak elak fitnah mari baca surah kahfi

    19

    1
  3. makcik bwg says:

    sah lah dia yg melancap dlm video tu…sebab nya, syafiq mengambil masa lama utk respon. kalau betul bkn dia, dia patut deny awal2. ini tak, xda respond langsung dari dia. baik ko minta maaf byk2…buat mcm fathia latiff. fathia mengaku kesilapan sendiri dan tidak men-deny kesilapan dia.

    2

    11
    • biarbetik says:

      Makcik u know muka profile u ada kan? Dahla walau aku bukan fan dan tak taula budak ni sapa…aku rasa kesian…semua manusia ada jerangkung dlm almari masing2…aib dia tu, kesiankan. Kalau terjadi kat diri kita camna? Let him settle his mistakes…make amends with his pasts…kalau ini kerja kianat kita dosa dgn abg2 Nara sekali masuk gaung api bulan2 posa ni…ni gossip paling teruk aku baca…kalau betul pun…alahai…biar menjadi satu pengajaran buat budak untuk menjadi baik…

      12

      0
    • Anonymous says:

      artis kalau tak salah..cepat2 je masuk insta “itu bukan saya”. kes ni sesuatu sgt..berani kerana benar..takut kerana…? (isi lah sendiri)

      2

      0
  4. Fakta says:

    Dear semua manusia, takkan tak perasan nama syafiqkylez dekat dm tu kedudukan dia cemana? Sepatutnya nama tu rapat ke kiri. Sejak bila nama dekat dm jadi centre ke tengah? Plus kenapa warna dekar atas sekali tu lain dengan warna dekat ruangan dm? Nampak sangat edit

    12

    1
    • hello says:

      hahaha kat iphone ni i tgk dm instagram sama je dgn screenshot kat atas tu…mmg pic & handle org yg dm kita tu will be tgh2..maybe u pakai android kottt.

      0

      2
  5. Kak Mah Kebabom says:

    whatever it is…perbuatan membuka keaiban orang adalah berdosa. Allah suruh kita tutup keaiban orang lain..dan Allah akan tutup keaiban kita di pdg mahsyar nanti…selamat bersahur

    7

    1
  6. Anonymous says:

    Alahai… susah nak cakap. Hopefully benda ni fake. But, if it’s true, Syafiq, just man up, apologise and bertaubat. Semua manusia akan buat silap and benda ni sepatutnya private tp siapa yg bongkarkan tu mmg busuk hati. You’re still young, Syafiq so it is understandable kalau you buat kesilapan sampai macam ni sekali. Netizen bukan Tuhan untuk judge awak so, fret not. Just berusahalah ke arah kebaikan dan tinggalkanlah habit2 xbaik mcm ni. All the best, k.

    3

    3
    • Anonymous says:

      Taubat dia dgn Allah je. Apahal dia nak kena minta maaf kat kita pulak. Kita la kena minta maaf dgn dia sebab dok mengata dia mcm2. Aku bkn peminat mamat ni. Tak penah tgk pun dia berlakon but sudah2lah rakyat malaysia.. baca blog gossip utk suka2 je dah la. takyah la sampai melebih2 macam kan kita ni tuhan plak nak suruh retis2 ni mintak maaf dgn kita.

      14

      0
      • Anonymous says:

        Mintak maaf sbb dia x menunjukkan keperibadian seorang Melayu Islam sedangkan dia adalah seorang public figure dan mungkin juga role model utk sesetengah org. Aku suggest pun dr sudut crisis recovery kalau dia still nak jadi public figure la lepas skandal ni. Betul atau tidak itu dia dalam video tu, the damage is done and he needs a recovery plan utk selamatkan kerjaya/air muka/masa depan dia. Memang la rezeki, keampunan tu datangnya dari Allah tapi we are living in a society (a very judgmental and punishing one) and this is merely a suggestion for him. He’s too young to be “slayed” by a scandal like this. Ada fahammm?

        8

        0
  7. Anonymous says:

    kesian sapik.wlpun aku x minat dia tapi agak² la smpai mcm tu sekali korang aibkan dia.x baik tau.

    2

    1
  8. Anonymous says:

    Terbukti kini adalah Syafiq adalah… GENG KUNYIT dua alam. Depan boleh. Belakang pun boleh. Tak insaf ke?? Geng Tanah Kubur dia ni.. hadoiii..

    5

    3
  9. Kau buat kau tanggung says:

    INI KIFARAH UTK SHAFIQ KYLE YG SEDAP MENGUNYIT TAK BERHENTI HENTI WALAU DAH DINASIHAT BANYAK PIHAK, SEMOGA CARA KASAR INI DAPAT MENGUBAHNYA, KALAU DAH CARA LEMBU TAK JALAN

    1

    2
  10. 030303 says:

    Aku harap apa yang berlaku jadi pengajaran kepada semua pihak bahawa lebih banyak berhati2 di dalam hidup. Amalan dan gaya hidup kita cermin diri kita sebenarnya. Jadi buat lah perkara yang betul pada mulanya, seterusnya akan jadi betul.

    Aku pernah lihat perkara2 ni terjadi kepada bodybuilder2 yang asyik dengan tayang body, sehingga menimbulkan berahi kepada kumpulan2 orang yg tertentu. Lalu bodybuilder2 ini termakan dengan pujuk rayu kumpulan orang2 ini di socmed. Terus nak tayang2 apa2 yang dikatakan maruah itu. Ternyata rupa2nya kumpulan orang ini ada agenda bersifat material. Dan yang kalah adalah orang yang hilang maruahnya sebab diperas ugut.

    Ini bukan terjadi pada Shafiq Kyle atau bodybuilder sahaja. Sesiapa yang bertuhankan nafsu akal di punggung pon boleh jadi mangsa. Wahai saudara saudari sekalian, jalan mana yang kau nak ikut, tepuk dada tanya selera.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Nara, tak sesuai la penggunaan ‘beliau’ di situ.. dh la cerita tak elok, lg nk address ‘beliau’. Tulis ‘dia’ cukup..

    1

    0
  12. Kak cun says:

    Para geng bawang k pop kalau artis encem cepat je korang maafkan kalau menghina ahli politik yg dh bagi mak bapak korang brim bukan main hentam.stupid young malays.Janji bertudung suci murni dari dosa.

    3

    0
  13. wawa says:

    aku tak minat syafiq ni. tp ni dosa dia dgn tuhan je. aib sendiri, yg xbawa mudarat pd org lain, tak perlu nak bg tau satu dunia. kalau dosa yg pecah amanah, merogol, membunuh..itu ye perlu disebarkan. berhentilah tulis, burukkan keadaan lg.

    5

    1
  14. Anonymous says:

    kalau fake…kenapa si chapik merayu??? mmmmm…sesuatu.

    2

    2
  15. mak aku says:

    Artis…pelanduk dua serupa,mungkin ada org yg buat whatapps palsu,acc kena hack,acc palsu.dosa dia dgn tuhan.tak baik menghina.Sebenarnya golongan artis nie lah yg menjahanamkan generasi melayu.drama melayu asyik kisah kemaruk celah kangkang,cinta meleleh,Patut golongan artis nie disekat,cari kerja lain.Ini yg kita nampak,kejijikan diaorg.sebenarnya mcm2 lagi kejijikan hidup artis melayu nie.

    0

    2
  16. Anonymous says:

    Kalau betul tu pon Syafiq, what he needs now is a support and comfort. Silap-silap, dgn semua tekanan yg diberikan, dia boleh jadi depression or even worse, attempt to suicide! Kepada org luar, stop judging him, semua org pon ada buat silap. To his family and close friends, please continue to give him your support and strength. Dia perlu tu semua pada saat-saat ini.

    3

    1
  17. jemah says:

    lantak lah ni hal dia.. korang concern sgt nape lah haiiii

    0

    2
  18. EnterYourName says:

    Si Syafiq ni, aku tak rasa benci kat dia aku rasa kesian je, aku benci lagi orang yang sebarkan aib orang. Aku pun tak pernah tengok dia berlakon and bukan fan pun, tapi salah dia dosa dia dengan tuhan, kalau dia taubat dia mintak ampun kat tuhan je. yang menyebarkan ni, kau buat salah kat dia, selagi dia tak maafkan, ko cari la dia besok kat masyar sampai jumpa ya. Benci sungguh aku dengan jenis2 manusia macam si penyebar ni, tak boleh nak lawan orang depan2, guna cara kotor, sebarkan aib lah, pakai bomoh lah, no balls. Sudah2 lah dengan hati busuk tu.

    4

    0
  19. Kantoi ke tu says:

    Screenshot tu all edited, nak nampak edited ke tak mata mmg kena tajam. Kat ig ramai dah post. And mamat yg sebarkan tu pun fake, gambar tu semua gambar lelaki filipino.

    2

    0
  20. Anonymous says:

    Aku dah bosan isu s Saddiq ni lahh

    0

    1
  21. Anonymous says:

    Org dlm punya kerja la.. team diaorg jugak. Sudah2 la berlakon! Mira tu pun gang diaorang. Pelakon juga. Ni produksi punya kerja nk kasi rating naik. Dah kecoh pun dlm “Cari Forum” punya website!!

    3

    0
  22. CariForum says:

    video palsu pelaris drama…so desperate!!

    0

    0
  23. CikN says:

    Satu je nak tanya abg nara & team. Full time kan blogging artis gini. Agak2 bagi tak anak bini makan hasil sebar aib? Bagi anak tu kenyang susu duit korek cite artis gini. Bulan2 puasa ni bawak2 kan share benda baik.

    Belajar jauh sampai oversea pun tak bermakna otak tu cerdik. ?

    0

    0
  24. kak beyonce says:

    sbr jela dik…..kalau kau di pihak yg benar tuhan akan tunjukkn jugak…..bulan puasa ni ada jugak manusia yg mcm iblis buka aib org fitnah sna sni….

    0

    1
  25. lol says:

    Lol dah terang2 shafiq tu GAY lagi korang nak cover ..ape korang pon GAY jugak ke yg pompuan sama beria back up LGBT sungguh korang ni !!

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Astaghfirullah, kenapa la dibuat main2 pasal padang masyhar, siap ckp kut2 ada aicon la, ada kerusi la….korg ni Islam ker ape…

    0

    0
  27. Anonymous says:

    sabarlah syafiq..hadapi la benda ni dgn bijak. jangan buat benda bukan2 dh. walaupun tertekan dgn isu ni. Ingat Allah. Tak baik org yg bukak aib org lain. semua org ade aib msg2. tak perlula nk beriya cerita keburukan org lain. sampai tahap ni punya dendam. Kesian la org yg diaibkan.. dia pun ade mak ayah n keluarga. Kalau xkesian pada dia pun, kesian lah pada makayah dia. Fikir jauh sikit sebelum bertindak.

    0

    0
  28. chickn says:

    ini betul ke tak>?? people can just create an account wit his pic n type all tis…..cmon bulan puasa oso y wana behave like this??? suka nak musnahkan life orang lain

    0

    0
  29. Makcik Syafiq Kyle says:

    ini semua tahi..

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Syafiq ni geng kunyit ke??

    0

    0
  31. irdina says:

    betul ke mcm ni perangai syafiq kyle

    0

    0
  32. from another country says:

    tak yah lah nak heboh, artis memang heboh.. coba org normal kat sekitar kita.. kalau dia tak famous dia tak kan heboh segala… kalau itu benar syafiq kyle.. tak yah lah nak risau sangat. common lah babe.. mustahil tak de org kat dunia ni ada yg buat benda mcm tu. mungkin ada lagi yg lebih teruk. itu privacy org masing masing. privacy kita juga kita tak nak heboh heboh kan. just give him a break lah. tak semua manusia tak pernah buat silap.. either its good way or bad way. ini viral pun.. sebab dia currently booming kat tv. sebab tu lah yg tukang viral tu ambil kesempatan… org kunyit kee tak keee.. itu dorang punya kehidupan. doa jee yang baik baik lah. apalah org kat dunia ni.. judgmental terlebih.

    0

    0

Leave a Comment

Optional