January 26th, 2018

Tahniah diucapkan buat penyanyi yang banyak mengharumkan nama negara di persada muzik antarabangsa iaitu Yuna, 30, yang telah selamat melangsungkan pernikahan dengan adik pelakon Ashraff Sinclair, iaitu Adam, 33.

Majlis Pernikahan antara Adam Yousof Mohamed Sinclair dan Yunalis Dato’ Mat Zara’ai hari ini, bertempat di Puncak Rimba, Bentong Pahang. Yuna yang berwalikan ayahandanya selamat diijabkabulkan dengan Adam dengan sekali lafaz.

Majlis Pernikahan Adam dan Yuna berjalan dengan lancar dan dihadiri 300 orang keluarga dan rakan-rakan terdekat dari Malaysia dan Amerika Syarikat. Kedua mempelai ingin mengucapkan terima kasih atas doa dan sokongan dari semua pihak.

Ustaz Azmi dari Majlis Agama Bentong, Pahang telah menyempurnakan majlis pernikahan tersebut pada jam 7 petang. Pihak Adam memberi tujuh dulang hantaran manakala pihak Yuna membalas dengan sembilan dulang hantaran.

Lagi sembilan gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Kredit gambar: Weddings By Qay

June 9th, 2015

Yuna memiliki kelas tersendiri dalam arena muzik di Malaysia. Dia ialah antara penyanyi Malaysia yang berhasil memecah masuk ke dalam pasaran Amerika Syarikat, malah pernah mendapat pujian dari artis dan selebriti terkenal seperti Rihanna, Kendall Jenner dan Pharrel.


 photo 11327852_100300313646179_1642652855_n.jpg
 photo 11326656_845321378895712_926183609_n.jpg
Melalui Newsweek, penyanyi itu mendedahkan dia pernah diminta untuk membuka tudung oleh seorang ketua syarikat rakaman sewaktu awal kariernya. Menurut Yuna:

Sewaktu memulakan karier, ketua sebuah syarikat rakaman pernah memberitahu “kamu mungkin perlu menanggalkan tudung”. Tetapi tudung ialah identiti saya. Saya diminta untuk menanggalkan apa yang merupakan sebahagian dari hidup saya supaya boleh melakukan apa yang saya suka–dan pada waktu itu, saya fikir saya perlu melakukan pengorbanan ini. Saya belajar perlahan-lahan untuk mengatakan, “Tidak, inilah diri saya. Ini identiti saya dan saya mahu meneruskannya.”

Apa yang menarik, di samping rangkaian pakaian dan hijab, penyanyi itu juga kini menjual produk barangan kemas hasil kraf tangannya sendiri. Barangan kemas itu dijual di bawah jenama 14NOV.

Terbaru, Yuna akan membuat persembahan untuk WOW-Women of the World Festival di Harlem, New York pada 11-14 Jun.

Mereka yang berminat mendapatkan produk Yuna, sila ke Instagram 14NOV By Yuna. Lagi empat gambar produk Yuna dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Doa kami sentiasa mengiringi kalian…Kepada semua mangsa gempa bumi Sabah

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 7 June 2015


 photo 11313276_101003243573159_773564387_n.jpg
 photo 11377966_1612620308991895_155283977_n.jpg
 photo 11374650_892473227457327_382434888_n.jpg
 photo 11375283_614427375359337_76342047_n.jpg

November 1st, 2010

undian

Disebabkan hari ini semua cerita-cerita berat yang keluar, kami mahu merilekskan otak anda sedikit. Jom kita undi siapakah yang paling merah menawan di antara 4 orang awek ini. Sukar jugak untuk membuat pilihans sebab masing-masing ada kekuatan dan kecantikan mereka sendiri. Tapi kalau kami mungkin akan pilih Yuna sebab keayuannya bertudung gitu.

Siapa pilihan anda? Undi di bawah dan kalau rajin tinggalkan sebab apa anda mengundi artis tersebut.


December 16th, 2009

ameng spring

Terbakar jugak telinga kami dengar kenyataan dari Ameng Spring nie. Mana taknya, dengan selamba badaknya dia telah mengecop band-band indie di Malaysia (Hujan, Yuna, BunkFace) sebagai band-band yang tak ada kualiti. Produk sampah la kiranya kot.

[note]Saya memang kecewa dengan kemunculan terlalu banyak band indie yang saya rasakan belum cukup layak untuk buat album sebenarnya. Trend ini tak elok dan boleh membunuh industri kita. Kalau dulu, muzik sebegini tak ada peluang untuk buat album kerana muzik mereka terlalu ringkas [/note]

Mungkin Ameng Spring nie tak boleh nak terima peredaran masa kot. Come on lah Ameng. Takkanlah dah 15 tahun still nak lagu-lagu zaman bro dulu? Semua tangkap leleh, syahdu, jiwang karat kapak punya? Sekarang nie dah nak masuk 2010 dah. Bukan 1990 lagi.

Kami akui yang kami pun layan lagu-lagu Spring macam Bougenvilla, Sampai Hati dan macam-macam lagi la. Memang best dan sedap didengar. Tapi buat masa sekarang nie, kami rasa zaman lagu-lagu macam tue dah habis dah. Kalau betul band Indie punya produk tak ada kualiti, kenapa lagu diorang femes sekarang?

Sebenarnya kami rasakan Ameng Spring sengaja keluarkan kenyataan kontroversi macam nie sebab dia nak promote album baru dia. So saja bikin panas skit. At least bila dia menghentam band indie, orang sedar yang dia dah menyanyi balik. Kira teknik nak jual album la nie.

Apa-apa pun kami akan terus menyokong bukan sahaja band Indie, tapi apa-apa jenis band asalkan lagu-lagunya sedap didengar. Itulah yang sewajarnya.