Written by serenity | June 17th, 2013

Sebelum ini Yuna pernah menjalinkan hubungan cinta dengan Qi Razali. Kira-kira setahun lepas hubungan itu telah terputus dan mereka berdua telah membawa haluan masing-masing. Sejak itu timbul desas-desus yang Yuna bercinta dengan jurugambarnya di Amerika Syarikat, Julian Schratter atau lebih dikenali sebagai Jules di kalangan peminat Yuna.

Ini bagaimanapun dinafikan oleh Yuna yang mendakwa mereka bekerja atas dasar profesional memandangkan Julian ialah jurugambarnya.


Menerusi laman tumblr miliknya baru-baru ini, Yuna kini telah mengakui yang dia dan Julian sudah memasuki fasa percintaan.

Sometime around tonight, last year, a special person walked into my life and I can’t imagine my life for the past year if we had never crossed paths.

Oh how life would be monotonous.

Love, colors, paintings, skateboards, roti canai, laughters and smiles all the way and the only way.

I learned a lot from my past relationships to not screw this one up. I can feel it. InshaAllah.


Kepada Yuna, selamat maju jaya diucapkan, dan semoga sampai ke jinjang pelamin. Semoga status terbaru ini memberikan lebih banyak inspirasi kepada Yuna untuk menghasilkan lagu-lagu yang penuh jiwa.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

124 responses to Yuna Sahkan Julian Schratter Dan Dirinya Bercinta

  1. BUNKFACE NO.1 says:

    lagu Yuna not my taste, aku mungkin tertido kot dengar lagu Yuna
    nak pakai turban ikut suka kau lah tapi pic atas tu aku nampak leher Yuna lah, see.. tak menutup aurat sepenuhnya

    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      helo ! Nampak leher aje bukan Nye Nampak longkang tetek yuna !! ape aje kau ni ! kalau betol pompan nk tutop aurat sepenoh Nye ikot macm WAHIDA WASINI ha dia tutop aurat ngan betol paham ! yg lain tu tutop aurat hipokrit je ! macm tkde makna gitu huh !!

  2. kim kardasian says:

    curlast kau yuna,dulu merasa enam inch colour koko,sekarang sepuluh inci colour putih,meletops!!!!!

  3. Hamba-Nya says:

    So easy. Pergi US, jumpe yg baru, trus tggl yg lama. Pastu leh la kata jodoh la ape la. Dah nama pun kita yang merancang. So kita la plan suma ni. Benda yang dah rosak xnk lgsg cuba baiki. Tu ke nama dia appreciate? MMg jdoh dan mati tu kat tangan Allah, tapi Allah kan Maha Penyayang? kalau kita betul syg kenapa kita x usaha kalau dah retak pun? Allah pun syg org yg usaha ke arah kebaikan dan yg ikhlas kerana-Nya. Manusia2…Kepada balak2 dia luar sana, jg la awek korg baik2…jgn sampai awek korg npk org lain or bebas sgt..nnt jd la mcm si Yuna ni..pity you Qi!!!! Kalau betul Nelydia Senrose tu ko punye, jglah dan didik lah dia sebaiknya..jgn sampai jd mcm Yunalis Zarai ni..

  4. Lantak la yuna dgn turban die!! says:

    apesal pengkomen2 dlm blog nara ni kebanyakannya jenis yg pantang tgk post mesti kondem pasal aurat lah, pasal tak islamik lah!! sebelum korang kondem, pegi tegor mak kakak adek korg dulu!! BENCI AKU!! cubela bagi komen tu positif sikit..ni asyik2 komen macam bagos padahal korang pun mcm puaka x sedor diri!! dasar melayu kaki kutok!! suke tgk bangsa sendiri jatuh!! bile la nak maju kalo camni…

    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      betol cakap kau tu….turban turban yuna pon dia dapat jantan mat salleh tol tk……minah2 yg jambu2 ni pon susah nk dapat jantan mat salleh ..asek asek jantan mlayu selekeh yg dorang gila gila kan …jenis minah kental huh !!

  5. kiah says:

    baguslah kalau cam tu yuna & cepat2lah jadikan sidia yg halal disisi agama… jangan nanti yuna dah lunyai baru merana jiwa …. pada muuuuu…

  6. senah says:

    Julian Schratter ni super model kooooooooot! omg :O

    • luvsushi says:

      kaaaannnn….macam fairytale je. a prince charming on the high-end runway model sweeping off yuna’s feet. aaaawwwww…. nak gak ^_^

  7. tacacila says:

    good for u yuna! i loike!
    lagu baru tajuk ‘lelaki’ tu mmg utk qi yang selekeh2 sikit, masam2 sikit..ha ha

  8. jungie says:

    kan comell kalau yuna pkai tudung saji jer…muahhahaha..

  9. maRnia says:

    Bila dah jadi artis di US, tentu banyak bergaul dengan mat salleh dan bangsa asing. Pada pandangan saya, mungkin Yuna rasa lebih confident bila dia ada boy friend mat salleh kat sana . Senang nak mingle around during sosial event dll. Tak la terasa being left out. Selalunya orang yang ada boy friend mat salleh atau kawin mat salleh ni, mereka rasa bangga kerana dapat perhatian dan tumpuan lebih dari masyarakat. Siapa pun pilihan Yuna , itu hak dia. Yang penting sejauh mana Yuna pergi dan setinggi mana pencapaian Yuna dalam industri musik, jangan lupa asal usul dan agama.

  10. Aku says:

    Lepas baca sme komen korang, aku jd konpius.. Ni kes yuna dpt cinta baru ke dapat batang baru?

  11. kuks says:

    jelesnya dengan yuna. julian tu super model kot. hensem & muda pulak tu.yuna jaga baik2 bf baru. aku doakan jodoh ada utk yuna & julian. nak tengok dorang kawen..jelesss. nak jugakkkkkkk

  12. Kak Dara says:

    Tak payah la u all duk komen feeling arabic sangat. halal haram sana sini syurga neraka tak habis2 . Klu akak jadi Yuna serkup tuala kat rambut tu dah lama terbang. Kelass ko Yuna dapat boyfriend model , 10 inch pulak tu .

  13. TENGAH TEPI says:

    kalo dah tersurat si yuna ni jodohnya si julian..semoga berbahagia hendaknya..doakn yg baik2 saje tuk mereka berdua..nobody perfect..perkahwinan ni adelah tuk lengkap melengkapi satu same lain kn..huhu

  14. Qay-sara says:

    terer la yuna dapat mat salleh..
    aku yg cun ni pun tak berjaya nak ngorat mat salleh.. aa cane tu??

  15. nottypicalmalay says:

    Cinta itu dtg tidak diduga..kalaulah benar yuna bercinta dengan jules ni,
    Why not you guys happy for her…
    Honestly saya kurang minat cara pemakaian tudng yuna, tapi kena pahamlah US dan malaysia berbeza..
    Tapi style baju yuna saya minat sangat..turban tu je kurang berkenan..good luck to you new song yuna..
    Lagu yuna tak pernah jemu didengar..

  16. Anonymous says:

    not typical malay, what daya mean by ” tapi kena pahamlah US dan malaysia berbeza”?? sila fahamkan konsep menutup aurat dahulu. Once u understand, u wouldn’t say that, believe me..

  17. MELAYUBOLEH says:

    Ya Allah, kenapa la dengan sesetengah melayu kat malaysia ni, menutup aurat itu wajib. dia dah pergi sampai America pun, dia still tutup aurat. tkde pun jambul terkeluar ke. pakai tshirt tapi pakai tudung ke macam some of orang melayu kat malaysia ni. ada ke korang pergi tegur orang2 tu or kutuk mcm korang kutuk kat sini? Zzzz kenapa la nak dengki sangat dengan dia. dia dapat bf mat salleh pun dengki. maya karin, ning baizura tak pakai tudung kawin ngn mat salleh tak pe pulak? cuba la bawak2 mengucap sikit, nak kutuk je kerja. korang dapat apa kutuk2 dia? dia dapat pahala korang. bangang.