December 11th, 2015

Hujung tahun sememangnya dikenali sebagai musim membeli belah pelbagai promosi hebat ditawarkan kepada para pembeli. Abang Nara memang selalu shopping sakan masa-masa begini. Kalau pandai cari, memang banyak penjimatan yang boleh dilakukan. Seperti tahun lepas, kali ini Lazada Malaysia juga tidak melepaskan peluang untuk turut serta dalam keseronokan musim membeli belah ini.

lazada malaysia

Dengan diskaun sehingga 95%, Lazada Malaysia menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 3 hari yang akan bermula dari 10 Disember hingga 12 Disember 2015 bersempena kempen Lazada Online Revolution. Dengan diskaun sehingga 95%, memang kelabu mata dibuatnya.

lazada malaysia

Paling mencuri perhatian Abang Nara ialah “Flash Sales” atau kalau dalam bahasa Melayunya, “Jualan-Jualan Kilat” yang akan berlangsung setiap satu jam. Ia akan bermula dari 8 pagi hinggalah 11.59 malam selama 3 hari berturut-turut! Nasihat Abang Nara, sila pergi ke link “Flash Sales” ini, tengok apa yang korang nak beli dan pasang alarm di phone korang. Harga yang ditawarkan memang tersangatlah murah. Kalau terlepas, memang boleh menangis.

lazada malaysia

Sambil-sambil nak tunggu “Flash Sales” yang korang dah target, Abang Nara cadangkan korang cuba permainan “Spin The Wheel” yang menawarkan para pengguna bertuah dengan baucar-baucar yang menarik! Free je main benda nie, tapi hadiah yang ditawarkan awesome sangat-sangat. Boleh dapat voucher diskaun sampai RM300 tue. Siapa nak bagi kan?
lazada malaysia

Paling mencuri perhatian Abang Nara ialah 12 hottest deals yang bakal berlaku esok iaitu 12.12.2015. Gila tak gila GoPro Hero 4 ada diskaun 16%. Lepas tue Google Chromecast pula murah 33% daripada harga biasa. Jumlah kesemua ada 12 produk yang diberikan promosi tak masuk akal. Memang panas je tangan nak tekan butang beli. Wife Abang Nara dah suruh beli vakum dah. Katanya murah sangat-sangat kalau dibandingkan beli kat tempat lain.

Apa benda yang ada dijual di Lazada Malaysia ini sebenarnya? Macam-macam ada. Telefon bimbit, tablet dan peralatan elektronik hinggalah ke barangan-barangan fesyen, perkakasan rumah, alat permainan dan peralatan sukan semuanya ada dan dijual dengan harga runtuh bersempena Lazada Online Revolution kali ini. Abang Nara sempat bersengkang mata semalam untuk senaraikan 3 benda idaman. Tapi beli ke tak, kena tengok bajet dulu. Jom kita ushar:-

1. Sony Playstation 4 500GB untuk diri ini

lazada malaysia

Dari awal tahun sampailah ke hari ini, PlayStation 4 memang salah satu barang idaman Abang Nara. Bersempena Lazada Online Revolution kali ini, ada diskaun sehingga 28%. Harga asal RM1799, sekarang ini cuma RM1299. RM500 tue jimat. Nak beli ke tidak?

2. Drypers untuk anak-anak tercinta
lazada malaysia

Yang ini memang benda wajib untuk dibeli setiap kali Lazada Malaysia buat jualan murah. Aariz dah tak pakai lampin pakai buang dah, jadi beli untuk si Arissa dan Alara je. Abang Nara beli terus buat stok 2,3 bulan punya. Banyak tue dapat jimat. 18% diskaun.

3. Beg Kamiliant untuk jalan-jalan pergi bercuti

lazada malaysia

Tahun depan Abang Nara dan wife dah rancang nak bawak anak jalan-jalan cuti Malaysia. Kira-kira beg tak cukup pulak. Iyerlah anak pun dah 3. Memang sesuai sangat kalau beg Kamiliant yang unik ini dijadikan beg baru. Diskaun sampai 60% tue. Cuma RM250.16 je. Murah sangat-sangat!!!

Sebenarnya ada banyak lagi produk-produk yang Abang Nara dah shortlistkan bersempena Lazada Online Revolution ini. Tapi kalau nak tulis kat sini semuanya, memang tak cukup ruang. Apa pun Abang Nara ada satu berita baik lagi untuk anda, khasnya buat penggemar Domino’s Pizza. Setiap kali anda membeli-belah di Lazada, anda akan menerima baucar “Buy 1 Get 1 Free” Domino’s Pizza!

lazada malaysia

Kiranya lepas penat-penat klik butang mouse dan selesai membeli-belah, bolehlah makan Domino’s Pizza sebagai tanda kejayaan. Hehehe. Sebelum Abang Nara mengundur diri, di saat artikel ini ditulis, anda hanya mempunyai masa selama 1 hari 13 jam 30 minit dan 30 saat sebelum Lazada Online Revolution menutup tirainya. Selamat membeli-belah.

November 11th, 2015

Tarik nafas anda panjang-panjang. Yang ditunggu-tunggu akhirnya telah tiba. Acara membeli-belah terbesar terbesar tahun ini daripada Lazada iaitu Online Revolution kini kembali lagi. Kalau korang tengok kalendar, tarikh hari ini 11.11.2015. Setiap tahun pada 11.11, Lazada akan membuat promosi besar-besaran dan memberikan diskaun sehingga 95% untuk para penggunanya. Amazing!!!

online revolution

Bila Abang Nara buka laman web Lazada Online Revolution, memang kelabu mata dibuatnya. Mak aih semuanya murah-murah belaka. Antara kategori yang diberi diskaun ialah gadjet, barangan rumah, barangan bayi, kamera, jam tangan, produk kecantikan dan macam-macam lagilah. Kalau ikutkan nafsu membeli, memang kesemuanya Abang Nara nak tekan ‘add to cart’. Fuh!!!

online revolution

Apa yang paling mencuri perhatian Abang Nara ialah jenis-jenis promosi yang dilakukan bersempena dengan Lazada Online Revolution ini. Kalau korang nak betul-betul lakukan penjimatan, sila jangan terlepas “Flash Deals”. Lepas itu kalau nak beli dari luar negara, ada “International Deals” yang bagi free shipping. Lepas itu ada “Spin Wheels” yang memberikan korang peluang untuk mendapat tawaran rahsia. Senang cerita macam-macamlah ada.

online revolution

Setelah berjaya menenangkan diri dan mengawal nafsu, selaku seorang ayah yang bertanggungjawab, kategori pertama yang Abang Nara ushar sudah tentulah kategori bayi. Masa inilah nak cari lampin pakai buang dan juga susu formula murah-murah. Beli terus buat stok setahun. Hehehe.

online revolution

barang baby susah nak dapat diskaun. So inilah peluang untuk beli banyak banyak sekaligus

Sebelum Abang Nara terlupa, satu lagi tips yang Abang Nara nak kongsikan dengan anda semua ialah sentiasa refresh Facebook Lazada Malaysia. Di sini semua informasi yang terbaik akan dikongsikan. Contohnya macam “Flash Sales” terkini, kod voucher yang boleh digunakan dan juga promosi yang tak boleh anda lepaskan. Abang Nara setiap 5 minit memang tekan refresh. Mana tahu ada promosi yang berkenan di hati.

online revolution

contoh voucher code yang dikongsikan di Facebook Lazada Malaysia

Satu lagi tips yang Abang Nara nak kongsikan ialah kalau korang ada smartphone, silalah buat pembelian menerusi applikasi Lazada di smartphone anda. Diskaun yang diberikan menerusi smartphone rata-ratanya lebih tinggi berbanding kalau beli di komputer. Menurut apa yang Abang Nara tahu, 60% daripada pembelian di Lazada kini dilakukan menerusi smartphone. Nasihat Abang Nara, ushar barang di komputer, tapi masa nak beli, terus online guna smartphone korang.

online revolution

Khas untuk pembaca BeautifulNara juga, Lazada Malaysia telah berbesar hati untuk memberikan voucher diskaun khas untuk anda semua bersempena dengan Online Revolution ini. Hanya perlu masukkan kod voucher di bawah dan korang dapat jimatkan RM30. Terbaik kan?

online revolution

Selamat membeli-belah bersempena Online Revolution 11.11 Lazada ini. Peluang ini hanya datang sekali setahun, jadi sila jangan lepaskan peluang ini. Bersegeralah.

March 25th, 2015

Dalam diam, rupa-rupanya laman web membeli-belah terkemuka Malaysia iaitu LAZADA sudah pun berusia 3 tahun. Cepat sungguh masa berlalu. Rasanya satu Malaysia sudah tahu tentang Lazada yang memberikan promosi dan diskaun hebat untuk barangan-barangan elektronik, gadjet, televisyen dan macam-macam lagi.

lazada

Selalu kalau hari jadi kita, orang yang akan bagi hadiah. Namun kerana LAZADA ini special, mereka yang akan bagi hadiah-hadiah awesome kepada kita semua. Selain daripada diskaun sehingga 94% bermula 24 Mac sehingga 26 Mac ini, LAZADA juga akan memberikan voucher bernilai RM100 untuk 10 orang setiap hari. Best kan?

lazada

Syaratnya senang sahaja, anda hanya perlu ke Facebook LAZADA Malaysia dan kongsikan cerita anda bersama Lazada. Jangan lupa hashtag #?LAZADAMY3RDBDAY? dan ?#?LAZADAMYStory?. Lagi menarik cerita anda, lagi tinggilah peluang nak menang voucher ini. Kalau tak berapa tahu nak tulis cerita apa, mungkin boleh jadikan video Diana Danielle di bawah sebagai rujukan.

Jangan lupa untuk layari  www.lazada.com.my untuk memantau promosi dan diskaun yang diberikan oleh LAZADA sempena hari jadi mereka yang ke 3 ini. Selamat mencuba!!!

March 25th, 2014

Oh yeah~~~ Memang hebat sungguh sambutan ulang tahun kedua Lazada ini. Terkesima Abang Nara dibuatnya. Mana tidaknya, diskaun sehingga 90%. Tak pernah dibuat oleh mana-mana kedai. Memang hebat dan sangat eksklusif tawaran ini. Diskaun hebat yang habis-habisan ini (sehingga 90% tu) akan ditawarkan pada 26 Mac (esok) di www.lazada.com.my.

Yang pasti, tawaran-tawaran awesome ini pasti akan membuatkan anda tak sabar untuk membeli belah di laman ini.

lazada malaysia

Mana tahu boleh beli Samsung Note 3 dengan harga yang murah. Nantikan kesemua tawaran hebat ini esok. Pelanggan yang membeli dengan kad kredit, kad debit, atau kad KWIK CIMB boleh mendapatkan rebat segera sebanyak RM20 dengan pembelian minimum RM150 atau rebat RM50 dengan pembelian minimum sebanyak RM300 ketika hari jualan mega ini.

lazada malaysia

Kepada peminat jenama Philips, Samsung, Takada, Tefal dan Asus, pastikan anda tidak terlepas ‘Brand Spotlight Sale‘ yang bakal memberikan tawaran yang tidak mampu anda tolak.” Pastikan anda melayari laman web www.lazada.com.my esok untuk tidak terlepas peluang keemasan membeli belah barangan kegemaran anda pada harga yang rendah. Nasihat Abang Nara, pukul 12 tengah malam sila terus shopping. Jangan salahkan Abang Nara kalau habis stok. Peluang ini hanya datang sekali. Selamat membeli-belah!!!