May 6th, 2020

OPPO A92 adalah telefon pintar terbaru yang memperlihatkan komitmen 100% syarikat ini kepada pengguna muda di seluruh dunia dalam menawarkan sesuatu yang istimewa di samping mempertingkatkan mutu kehidupan kesenian teknologi. OPPO ingin memastikan pengguna A92 dapat mengatur jalan mereka sendiri menerusi motto “Live My Way” menerusi rekaan yang bergaya serta teknologi canggih, yang pastinya menyemarakkan lagi “A-Moment” mereka.

Banyak ciri-ciri dan fungsi-fungsi OPPO A92 ini yang menjadikan ia salah satu telefon pintar yang amat berbaloi untuk dimiliki. Antaranya ialah:-

Fotografi

48MP Quad Kamera

Dengan kamera belakang utama 48MP, OPPO A92 mempunyai kemampung untuk mengambil gambar dengan resolusi tinggi, mengabadikan lebih banyak perincian dan sudah pasti, gambar yang lebih jelas untuk tatapan anda.

Selain itu kehadiran aperture sebesar F1.7 membolehkan kamera OPPO A92 menangkap lebih banyak cahaya, maka gambar yang diambil sama ada siang atau malam adalah lebih jelas, terang dan sempurna.

Ultra Night Mode 2.0

Dijana dengan aperture yang besar, pilihan Ultra Clear Night Mode 2.0 menggabungkan teknologi untuk mengoptimumkan prestasi secara berkesan dalam pengurangan kebisingan, anti goncangan, penekanan sorotan, dan peningkatan julat dinamik. Kalau dalam bahasa mudahnya, waktu malam pun gambar korang akan super duper cun melecun macam contoh gambar di atas apabila menggunakan OPPO A92.

Nak ambil gambar potret pada waktu malam? Taka da masalah kerana Ultra Clear Night Mode 2.0 ini akan melaraskan cahaya pada wajah, untuk memastikan ia tidak terlalu terang atau terlalu gelap. Jadi kekacakan/kejelitaan wajah anda tetap akan terserlah walaupun pada waktu malam.

Selain itu, kanta sudut lebar lebar menyokong pemandangan malam yang sangat jelas dan mengambil gambar yang lebih baik dalam pemandangan yang luas dan kekurangan cahaya. OPPO A92 memang sesuai untuk anda yang suka keluar waktu malam. Setakat nak ambil gambar KLCC tue, memang no problem at all.

Videography

119° Ultra Wide Angle + 4k Video Shooting dan Anti-Shake

OPPO A92 menyokong rakaman video berkualiti tinggi 4K dengan teknologi Anti-Shake yang memberikan video lebih tajam dan lebih stabil. Selain itu, OPPO A92 juga hadir dengan video sudut lebar baru dan fungsi video gerakan perlahan 120fps yang memudahkan anda untuk merakam pelbagai aktiviti yang menyeronokkan. Makin meriah la Instagram, Facebook dan TikTok anda dengan pelbagai video kelakar, sempoi dan awesome yang diambil dengan OPPO A92 nanti.

Skrin

Paparan skrin Neo 1080P yang memberikan pengalaman visual terunggul

OPPO A92 hadir dengan ratio screen-to-body sebanyak 90.5%, sekaligus menjanjikan lebih keseronokan dan keasyikan apabila menonton video atau bermain game. Dengan skrin saiz sebesar 6.5 inci, OPPO A92 hadir dengan resolusi sebesar 2400×1080 dan 405 PPI ketumpatan piksel yang melebihi had pengecaman mata manusia, sekaligus memastikan paparan yang sangat jelas. Setakat layan Netflix tue memang tak ada masalah. Macam tengok dalam wayang!!!

Rekaan

Rekaan penuh inovasi dan paling penting, SELESA

Menerapkan rekaan Constellation Design yang diinspirasikan oleh Polar Regions, bahagian belakang OPPO A92 menampilkan perubahan yang berlaku di langit seperti pertukaran siang ke malam, kehadiran galaksi Bima Sakti serta tarian Aurrora pada malam yang penuh kesunyian. Senang cakap, sekali tengok memang anda akan terpukau dibuatnya.

Selain itu, keempat-empat kamera OPPO A92 disatukan dan disusun untuk membentuk huruf C, di sepanjang garis cahaya yang akan berkilau dengan setiap pergerakan. Rekaan ini seolah-olah sama dengan buruj yang bersinar terang di langit pada waktu malam. Memang memukau!!!

Hadir dengan pilihan warna Twilight Black dan Shining White, berat OPPO A92 hanya 192 gram dengan rekaan 3D Quad-Curve yang memberikan keselesaan dan cengkaman yang lebih kukuh apabila anda memegangnya.

Side Fingerprint Unlock

Butang kuasa dan butang pengesanan jari telah pun diletakkan di satu sisi OPPO A92 untuk memastikan bahagian belakang telefon pintar ini kosong. Ini juga memudahkan lagi proses nyahkunci (unlock) OPPO A92 anda. Anda tak perlu lagi letakkan jari anda di skrin, sekaligus mengotorkan skrin anda. Cuma perlu letakkan jari di bahagian sisi OPPO A92 dan ia akan terbuka dengna pantas dan tepat. Mudah kan?

Prestasi

8GB RAM + 128GB ROM

OPPO A92 lebih pantas memasang applikasi dan menyalin fail kerana prestasi pembacaan berterusan di dalam sistem yang digunakan telah pun meningkat sebanyak 61%. Digabungkan pula dengan memori LPDDR4x, tiada masalah untuk anda membuka pelbagai applikasi serta bermain game pada waktu yang sama.

5000mAh bateri + 18W Fast Charge

Dengan kehadiran bateri sebesar 5000mAH, anda boleh menggunakan OPPO A92 seharian tanpa perlu bimbangkan masalah kehabisan bateri. Kalau nak cas pun, ada 18W Fast Charge yang membolehkan bateri OPPO A92 kembali ke 100% dalam masa 30 minit sahaja. Selain itu, OPPO A92 juga boleh digunakan untuk mengecas telefon rakan anda kerana ia hadir dengan sokongan “reverse charging”.

Spesifikasi Penuh OPPO A92

Untuk memudahkan anda memahami kehebatan telefon pintar terbaru dari OPPO ini, kami kongsikan spesifikasi penuh OPPO A92 untuk tatapan anda.

Color Twilight Black / Shining White
Size 162mmx75.5mmx8.9mm
Weight About 192g
Screen Screen size: 6.5 inch;Screen resolution: FHD + (2400 × 1080);

PPI 405

System Android 10?ColorOS 7.1
Memory 8GB+128GB
Rear camera 48MP+8MP+ 2MP + 2MP
Front camera 16MP
Jack Earphone jack?3.5mm;TYPE-C USB2.0
Battery 5000mAh (typical value)
Unlocking Side Fingerprint Unlock

Harga dan Tempahan Awal

Oppo A92

OPPO A92 telah pun dilancarkan secara rasmi di Malaysia pada harga RM1199 sahaja. Dengan harga yang cukup berbaloi, anda bakal memiliki sebuah telefon pintar yang bakal menukar gaya hidup anda dengan prestasi dan kecantikan yang cukup memukau.

Jika sudah tertawan dengan OPPO A92, anda sudah boleh mula melakukan tempahan awal (pre-order) dengan hadiah percuma seperti speaker Bluetooth dan jaminan tambahan selama 1 tahun yang bernilai RM298. Syaratnya anda kena buat pre-order di salah satu pautan di bawah bermula hari ini sehingga 8 Mei nanti.

OPPO Online Store
Shopee
Lazada
OPPO Concept Store

Harga istimewa Enco W31

Harga sebenar OPPO Enco W31 ini ialah RM259 tetapi anda boleh melakukan pre-order pada harga ISTIMEWA iaitu RM199 sahaja di Lazada, Shopee, OPPO Official Online Store dan semua kedai konsep OPPO sehingga 8 Mei ini. Memang berbaloi penjimatan yang boleh dilakukan.

Oppo Enco W31 ini adalah sebuah headphone yang mempunyai Binaural Low-Latency Bluetooth® Transmission, Bass Mode, Dual-Microphone Noise Cancellation untuk panggilan telefon dan Smart Wearing Detection. Sekali dah guna, tak pandang dah headphone lain.

Boleh pre-order sekarang pada harga RM199 di OPPO Online Store: https://bit.ly/2VXxJyh dan juga Shopee: https://bit.ly/3dgmqY2

Kod Untuk Promosi Istimewa OPPO A92

Naiktaraf ke OPPO A92 dengan diskaun RM50 ekslusif yang bakal diterima apabila anda mendaftar menerusi pautan di bawah. Terhad untuk 1,000 yang terawal sahaja. Peluang ini sah sehingga 31 Mei 2020 sahaja. Siapa cepat dia yang dapat. Klik di SINI untuk mendapatkan promo kod untuk diskaun bernilai RM50.

Promosi Special Bundle

Beli OPPO A92 pada harga RM1199 dan dapatkan OPPO Enco M31 hanya pada harga RM129 (harga asal ialah RM199) bermula hari ini sehingga 8 Mei 2020 kelak. Promosi ini boleh diperolehi di laman rasmi OPPO.

 

March 21st, 2020

Mungkin sekarang ini ramai yang rasa bosan, tak tahu nak buat apa sepanjang tempoh kuarantin di rumah bagi mengelakkan jangkitan COVID-19. Jangan risau kami ada berita gembira buat anda, masih boleh ‘shopping’ sakan dan dapat tawaran berganda.

oppo giveaway

Bagi menaikkan lagi mood anda, OPPO menawarkan promosi diskaun hebat bernilai sehingga RM10,000!

Ya betul, RM10,00 khas buat orang ramai yang membeli mana-mana model OPPO. Promosi eksklusif ini bermula dari 19 hingga 31 Mac 2020.

Caranya mudah sahaja :-

oppo discount

Anda boleh dapatkan kod diskaun daripada kami di BeautifulNara, rakan media yang lain, KOLs, laman e-dagang (Lazada & Shopee) serta pengedar sah OPPO.

oppo malaysia

Kod DiskaunJenis Diskaun
beautifulnaraIOT50Enco Q1, Enco Free (Diskaun RM50)
beautifulnaraOPPO20Telefon dibawah RM600 (Diskaun RM 20)
beautifulnaraOPPO50RM 600-RM999 (Diskaun RM50)
beautifulnaraOPPO100RM1000-RM1999 (Diskaun RM100)
BeautifulnarOPPO200RM2000 ke atas (Diskaun RM200)
beautifulnaraxOPPOFindX2OPPO Find X2, Find X2 Pro (Diskaun RM250)

Bukan itu sahaja, anda juga boleh ushar Facebook dan Instagram dua artis popular iaitu Elizabeth Tan dan Phei Yong untuk mendapatkan kod promosi eksklusif. Jangan lepaskan tawaran gempak ini. Memang berbaloi!

oppo influencer

Pada masa sama, sebanyak 250,000 orang pelanggan setia yang mempunyai MyOPPO Apps akan menerima kod tawaran melalui SMS. Lebih menarik lagi, kod itu boleh dikongsikan bersama keluarga atau rakan-rakan tanpa had.

my oppo apps

Gunakan kod tersebut untuk pembelian telefon OPPO dan produk aksesori IOT dari tempoh 19 hingga 31 Mac 2020 dan anda relaks sahaja tunggu barangan anda dihantar ke rumah. Mudah je kan?

Diskaun ekslusif untuk 250,000++ Pengguna MyOPPO Apps

Diskaun khas dari rakan-rakan media Oppo

Diskaun dari Instagrammer/KOL

Apa tunggu lagi? Siapa cepat dia dapat! Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan tawaran menarik ini yang semestinya tiada di tempat lain. Boleh beli di OPPO Online Store dan jangan lupa daftar dahulu di SINI untuk dapatkan kod promosi anda.

Untuk maklumat lanjut boleh layari laman rasmi OPPO

November 22nd, 2019

Anda peminat pelakon sado Zul Ariffin? Teringin nak berjumpa dan melihat kekacakan Zul Ariffin secara face to face? Ha, peluang yang anda nanti-nantikan selama ini akhirnya telah tiba. Zul Ariffin bakal tampil di majlis pelancaran kedai “flagship” pertama OPPO di The Gardens pada 30 November ini. Inilah masanya untuk anda bertemu dengan Zul Ariffin sambil melihat telefon-telefon canggih keluaran OPPO.

zul ariffin di majlis pelancaran flagship oppo di the gardens

Buat para peminat Zul Ariffin, inilah peluang untuk anda beramah mesra dengan pelakon ini secara up, close and personal. Berikut adalah informasi lengkap tentang majlis pelancaran kedai “flagship” OPPO ini.

Tarikh: 30 November 2019 (Sabtu)
Masa: 3 petang
Lokasi: The Gardens Mall, Kuala Lumpur

zul ariffin di majlis pelancaran flagship oppo di the gardens

Lebih menarik, model terkini OPPO Reno 10x Zoom 12GB Special Edition juga akan dipertontonkan buat pertama kali di majlis ini. Anda bakal membawa pulang hadiah bernilai RM1,466 sekiranya anda melakukan pre-order telefon tersebut ketika majlis itu berlangsung.

zul ariffin di majlis pelancaran flagship oppo di the gardens

Antara hadiah-hadiah yang boleh menjadi milik anda ketika majlis pelancaran kedai “flagship” OPPO ini ialah FUJIFILM Instax Mini Link Smartphone Printer bernilai RM548, OPPO Enco Q1 – Bluetooth Noise Canceling Headphone berharga RM599 dan juga VOOC Charging Pro berharga RM299. Best kan?

Selain itu, OPPO Reno 10x edisi khas Barcelona juga akan dijual pada harga diskaun iaitu hanya RM3199 sahaja. Siap dapat hadiah PERCUMA iaitu beg Barcelona bernilai RM299, Enco Q1 Headphone berharga RM599 dan VOOC powerbank bernilai RM269. Memang berbaloi-baloi!!!

zul ariffin di majlis pelancaran flagship oppo di the gardens

Tidak ketinggalan pelbagai aktiviti menarik disediakan khas untuk para pelanggan OPPO seperti:-

  1. Pembersihan percuma dan servis maintenance tanpa caj pekerja. Sekiranya telefon anda perlui dibaiki, jangan risau sebab ada diskaun bakal diberikan.
  2. 100 pengunjung terawal yang hadir ke majlis tersebut dan memuatnaik gambar dengan Zul Ariffin di majlis pelancaran flagship OPPO di The Gardens dengan hashtag #OPPO_TheGardens bakal memenangi hadiah misteri. Siapa cepat dia dapat. Tertakluk kepada terma dan syarat.

zul ariffin di majlis pelancaran flagship oppo di the gardens

Last but not least, anda pasti akan teruja dengan spesifikasi OPPO Reno 10x Zoom 12GB Special Edition berwarna biru yang telah dinaiktaraf untuk mencapai kesempurnaan. Memang ia adalah sebuah smartphone yang perfect!!!

SpecificationsOPPO Reno10x Zoom 12GB Special Edition
Screen6.6-inch 2340*1080, OLED, 19.5:9, Panoramic Screen, Gorilla Glass 6
ColorOcean Blue
Rear Camera48MP(IMX 586) +13MP (telephoto)+8MP (wide angle), 10x Hybrid Zoom, Dual OIS, Artistic portrait mode, Ultra Night Mode 2.0, Color mapping, 4K Video
Front camera16MP,f/2.0 portrait mode 2.0, soft light
Core HardwareSnapdragon 855
RAM:12GB
ROM:256GB
ChargeVOOC 3.0

Jadi tunggu apa lagi? Jom lihat sendiri kekacakan Zul Ariffin ketika majlis pelancaran kedai “flagship” OPPO di The Gardens. Maklumat lanjut layari https://www.oppo.com.my/

November 12th, 2019

Zaman sekarang ini, ramai yang ingin merakamkan kenangan dan mengabadikan momen istimewa dengan menggunakan telefon pintar. Namun, tidak semua mampu mendapatkan hasil yang memuaskan. Agak geram juga apabila berpuluh jenis foto dan video yang diambil tetapi mungkin satu atau dua sahaja yang berkualiti.

Kini, anda tidak perlu risau lagi kerana model terbaru OPPO Reno2 iaitu telefon pintar berkuasa tinggi dengan 4 kamera utama yang bukan sahaja meningkatkan kualiti foto tetapi rakaman video juga.

OPPO Reno2 Seriesneelofa oppo

Dilengkapi teknologi Ultra Dark Mode dan Ultra Steady Video. Memang cun habis, lepas ini bolehlah muat naik foto dan video gempak berkualiti tinggi. Malah, selebriti popular Neelofa juga mengakui kualiti OPPO Reno2 sangat hebat luar daripada jangkaannya.

Berikut antara ciri-ciri awesome OPPO Reno2. Check it out!

5x Hybrid Zoom

Nak ambil gambar sejauh yang anda mahu? Jangan risau OPPO Reno2 ada 5x hybrid zoom yang akan memudahkan anda merakam objek kegemaran anda tanpa menghampirinya.

OPPO Reno2 SeriesOPPO Reno2 SeriesOPPO Reno2 Series

20x Digital Zoom

Tak cukup dengan 5x hybrid zoom? Anda juga boleh melakukan digital zoom sehingga 20x dengan OPPO Reno2 ini. Jangan risau bab kualiti kerana gambar anda tetap jelas, tepat dan mantap.

OPPO Reno2 SeriesOPPO Reno2 Series

Ultra Steady Video

Suka jogging? Suka berlari? Selalu naik basikal? Atau gemar bercuti main ski? Dengan OPPO Reno2, anda boleh abadikan segala detik-detik istimewa ketika melakukan sebarang aktiviti dalam bentuk video 60 FPS tanpa sebarang gegaran kerana ia dilengkapi dengan Electronic Image Stabilization (EIS) dan Optical Image Stabilization (OIS).

Teknologi ini akan membolehkan video anda dirakam dengan lebih jelas, stabil dan lancar. Pastinya selepas ini, anda akan bertambah asyik merakamkan video kerana kualiti yang dihasilkan memang ‘tip top’.

Bokeh Effect Video

Selain itu, ada ciri yang lebih best iaitu fungsi Bokeh Effect Video yang mengaburkan latarbelakang sebelum anda mengambil video untuk kamera hadapan dan belakang. Barulah gambar yang diambil lebih menonjol.

Tambah menarik, fungsi Background Noise Reduction turut terpasang sekaligus menghalang bunyi bising di latarbelakang dan memudahkan rakaman suara manusia sahaja.

Audio Zoom

Terdapat juga fungsi Audio Zoom yang memperkuatkan bunyi objek apabila anda meng”zoom” objek tersebut. Memang sesuai ketika penggambaran dalam keadaan angin kencang ataupun jalan yang penuh dengan manusia. Hebat kan?

Ultra Dark Mode

oppo reno 2 ultra dark modeoppo reno 2 ultra dark mode

Memudahkan anda mengambil gambar di waktu malam walaupun tanpa cahaya yang secukupnya. Menghasilkan foto yang sangat terang dan jelas. Bahkan setiap butiran atau perincian gambar yang tidak boleh dilihat dengan mata manusia tetap terlihat. Lagi hebat, kamera OPPO Reno2 akan secara automatic mencerahkan gambar yang diambil tanpa penghasilan noise apabila sumber cahaya kurang daripada 5 lux.

oppo reno 2 ultra dark mode

Ultra Macro Mode

oppo reno 2 macro mode

Lensa luas yang terdapat pada OPPO Reno2 ini akan menjadikan gambar ‘close up’ anda lebih cantik dan menarik. Dapat fokus kepada sesuatu objek dengan lebih tepat. Makin cun melecun la gambar anda lepas nie.

Buat anda yang masih keliru untuk mendapatkan sama ada OPPO Reno 2 atau RENO 2F, berikut kami sediakan perbandingan antara kedua telefon pintar ini.

OPPO Reno2 Series

Perbandingan OPPO Reno2 & Oppo

Reno2 F

SpecsOPPO Reno2OPPO Reno2 F
Screen6.5 Full AMOLED Screen

Front: 6th generation Corning Gorilla Glass

Back: 5th generation Corning Gorilla Glass
6.5 Full AMOLED Screen

5th generation Corning Gorilla Glass (front and back)
ColorSunset Pink and Luminous Black Sky White and Lake Green
Rear cameras48MP Main Camera + 13MP (telephoto) + 8MP (wide angle) + 2MP (Mono Lens)

5x Hybrid Zoom

Ultra Dark Mode

Ultra Steady Video
48MP Main Camera + 8MP (wide angle) + 2MP (Mono Lens) + 2MP (Portrait lens)

Ultra Night Mode 2.0
Front camera16MP + Soft front light. AI Beauty Mode16MP + Atmosphere light. AI Beauty Mode
Storage8GB RAM + 128GB Storage and 4000 mAh battery8GB RAM + 128GB Storage and 4000 mAh battery
ChargeVOOC 3.0 Flash ChargeVOOC 3.0 Flash Charge

Untuk maklumat lanjut tentang OPPO Reno2 dan OPPO Reno2 F, ada boleh layari OPPO Online Store dan juga OPPO Concept Store.