July 20th, 2020

Tahu tak apa sebenarnya yang merunsingkan hati dan hari-hari para wanita ini? Kerja rumah yang banyak? Bos asyik ‘menyinga’ di tempat kerja? Kawan-kawan buat perangai? Semuanya salah! Jawapan paling tepat ialah barangan kecantikan yang disogok dengan harga cekik darah. Nak manjakan diri bukanlah sesuatu perkara yang picisan tahu, kalau kira balik nilai wang yang dilaburkan oleh para wanita supaya sentiasa tampil cantik, mesti dah boleh beli kereta satu!

Nampak gaya laman kecantikan atas talian popular iaitu Hermo sepertinya telah mendengar keluh kesah anda sebab mereka bakal mengadakan Jualan Mega Pertengahan Tahun Hermo bermula daripada 20 sehingga 22 Julai ini. Sempena kita semua berjaya mengharungi tahun 2020 sehingga melepasi separuh daripadanya, Hermo berbesar hati untuk membuka pintu Jualan Mega Pertengahan Tahun Hermo buat semua wanita yang mengimpikan kecantikan abadi tanpa perlu mengosongkan akaun bank.

Bayangkan anda boleh memiliki pelbagai barangan penjagaan diri daripada berbagai jenama dengan diskaun sehingga 90% dan ada juga produk yang boleh dibeli di bawah harga RM9.90. Wow! Bukan itu sahaja, ada pula potongan harga untuk pelanggan awal dan tambahan diskaun lagi serta pemberian baucar. Tak cukup dengan itu, anda ditawarkan dengan kemudahan untuk kembali ke sekolah dan highlight produk istimewa daripada banyak jenama popular. Siap ada hadiah percuma lagi tahu. Tak sabarnya nak shopping!

Promo 1: Rebut diskaun 10% ekstra!

Mudah sahaja untuk beli produk penjagaan diri anda dengan harga yang dikurangkan sebanyak ekstra 10%. Pastikan anda berbelanja sebanyak RM130 di seluruh stor dan dengan senangnya anda boleh menikmati tawaran hebat ini. Bersiap sedia bermula 20 Julai ini dan anda kena bergerak sepantas kilat kerana promosi ini hanya diberikan kepada 100 pelanggan terawal sahaja (satu tebusan bagi setiap pelanggan).

Promo 2: HADIAH PERCUMA setiap hari!

Bagi promosi ini, banyak hadiah yang ditawarkan untuk pelanggan Hermo namun anda kena peka kerana ia hanya berlangsung dalam masa yang singkat sahaja. Cepat!

Istimewa untuk pelanggan awal – Anda hanya perlu berbelanja sebanyak RM79 di seluruh laman web pada 20 Julai untuk memastikan K- Beauty Box yang bernilai RM79 jatuh ke tangan anda secara percuma sahaja.

hermo early bird special

Rebut hadiah percuma ketika Happy Hour – Shopping sakan sehingga lebih daripada RM119 produk daripada jenama Curel, Sexylook, Hiruscar di seluruh laman web pada 20 Julai untuk membolehkan anda menerima 3 hadiah tambahan. Syok kan?

hermo happy hour

Hadiah percuma setiap hari! – Jangan lepaskan peluang ini untuk dapatkan hadiah istimewa daripada Innisfree, ZA, Biore, L’Oreal Paris, Love Beauty & Planet & Daeng Gi Meo Ri apabila anda berbelanja ketika Jualan Mega Pertengahan Tahun Hermo yang berlangsung daripada 21 dan 22 Julai ini!

hermo innisfree

Promo 3: Produk kecantikan di bawah RM9.90!

Selalunya apabila beli produk kecantikan, tak kurang mesti kena keluarkan duit kertas warna ungu. Tapi bayangkan dunia di mana anda hanya perlu hulurkan mata wang warna merah untuk memiliki banyak produk berjenama. Mimpi jadi kenyataan! Kerana anda boleh beli produk pada harga di bawah RM9.90 ketika promosi ini. Nah! Pilih sahaja daripada senarai ini:

  • Lifebuoy Total 10 Hand Sanitizer
  • Carefree Ultra Thin Unscented
  • Benton Aloe Soothing Mask Pack
  • Johnson’s Baby Shampoo
  • Simple Cleansing Facial Wipes
  • Silcot Uru Uru Puff
  • Mirae 8 Minutes Cushion Mask
  • JM Solution Water Luminous Golden Cocoon Mask Black
  • Yadah Cactus Hand Cleaner

mirae cushion mask

silcot

Promo 4: Keperluan Kembali-ke-Sekolah

Lebih 3 bulan menjalani norma baru di rumah, dah tiba masanya anda aplikasikan gaya hidup yang berlainan daripada selalunya apabila pulang ke sekolah dan juga tempat kerja nanti. Sebab itulah, anda patut gunakan peluang keemasan daripada Hermo ini untuk membeli stok hand sanitizer dan produk pembersih yang boleh di bawa ke mana-mana sahaja.

lifebuoy hand sanitizer

Promo 5: Jimat ekstra daripada jenama kegemaran anda!

Biasa berbelanja banyak untuk dapatkan produk kecantikan daripada jenama ‘fave’ anda? Kini tidak lagi apabila Hermo membuka peluang kepada anda untuk memiliki produk daripada jenama L’oreal, Eucerin, Nivea, Ryo, Mise En Scene, Etude House, Unilever, Johnson & Johnson, Cetaphil, Uriage, Kate Tokyo, Bourjois, Max Factor, Mirae, Sexylook, Beauty Formulas dan Hakubi dengan potongan harga ekstra sehingga 20%!

L’ Oreal Paris, Maybelline, NYX, Garnier | Belanja lebih RM60 untuk dapatkan diskaun 10%*

les macarons

Eucerin | Diskaun RM15 ekstra* dengan belian lebih RM100 bagi seluruh jenama

A picture containing toiletry, lotion, sitting

Description automatically generated

Ryo | Beli lebih RM40 dan dapatkan diskaun 5% ekstra

A picture containing indoor, table, sitting, counter

Description automatically generated

Cetaphil | Tambahan diskaun 10% apabila berbelanja RM70 ke atas

A close up of a bottle on the counter

Description automatically generated

Bourjois | RM5 potongan dengan belian lebih RM60

A picture containing indoor, sitting, table, lotion

Description automatically generated

Promo 6: Spotlight Jenama Harian – Membawa TAWARAN TERBAIK SAHAJA buat anda!

Tutup mulut daripada menganga kerana anda tidak salah mendengarnya! Miliki barangan kecantikan daripada jenama kegemaran anda dengan tawaran yang hebat.

Innisfree | 15% potongan bagi seluruh stor + Ekstra 10 hadiah

innisfree

Laneige | Diskaun sehingga 50% + Hadiah percuma

laneige

Etude House | Diskaun sehingga 20% + Ekstra 10% potongan

etude house

Klairs | Harga serendah RM13.50 + Hadiah

klairs

Cosrx & Pyunkang Yul | Sehingga 60% potongan bagi seluruh jenama

cosrx

Promo 7: Jenama yang turut serta

Untuk menikmati semua promosi hebat yang ditawarkan oleh Hermo ini, anda boleh usya barangan daripada jenama seperti L’Oreal Paris, Maybelline, NYX, Garnier ,Innisfree, Laneige, Mamonde, Etude House, Ryo, Mise En Scene, Klairs, Cosrx, Eucerin, Nivea, Pyunkang Yul, Mirae, Kose, JM Solution, AHC, Dr.Morita ????, Naruko, Benefit Cosmetics, Yadah, Biore, Kao MegRhythm, W.Dressroom, Elizabeth Arden, Shiseido Ginza Tokyo, Laduree, Paul & Joe, Pony Effect, Anna Sui, Neutrogena, Thayers, Chriszen, By Wishtrend, Kafen, Johnson’s Baby, The Face Shop, Rimmel, Senka, B.liv dan My Scheming.

hermo sale

mydressroom

all clear milk

Bersiap sedia daripada sekarang supaya anda tidak terlepas peluang yang datang hanya setahun sekali ini, dapatkan maklumat lanjut menerusi laman web Hermo Malaysia #HERMOMY, Instagram dan juga Facebook!

Selamat membeli-belah dengan sakan sempena Jualan Mega Pertengahan Tahun Hermo!

 

August 22nd, 2019

Pastinya anda seringkali mengalami masalah untuk memilih shade yang sesuai untuk foundation anda. Lagi-lagi untuk mereka yang pertama kali ingin mencuba foundation baru dari jenama yang tidak pernah anda cuba. Kalau salah pilih shade memang akan mengundang masalah. Silap-silap boleh nampak kelabu muka anda nanti.

Pemilihan Shade Foundation

Bagi mereka yang baru ingin belajar untuk memakai mekap atau kurang familiar dengan mekap pastinya ini adalah masalah pertama yang anda akan tempuhi. Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation menawarkan 25 shades yang boleh anda pilih mengikut tona kulit anda. Jadi anda tak perlu risau lagi kerana terdapat banyak pilihan disediakan.

Jadi untuk memastikan anda memilih shade yang sesuai dengan tona kulit, mari ikuti tips yang kami sediakan ini.

  • Kenali tona kulit anda

Sebelum apa-apa, penting untuk anda kenali tona kulit anda terlebih dahulu. Kalau tak tahu, macam mana nak pilih shade foundation kan? Antara cara yang mudah ialah periksa warna urat pada tangan anda.

Sebagai contoh, jika urat anda nampak kebiruan anda tergolong dalam kumpulan tona kulit cerah Cool. Untuk urat yang nampak kehijauan adalah kumpulan tona kulit Warm manakala jika urat nampak seperti warna ungu, tona kulit anda ialah Neutral.

periksa warna urat pada tangan pilih shade foundation

Tips:

Cool

Foundation biasanya kelihatan bewarna seakan-akan merah jambu di dalam botol. Elakkan foundation berwarna kekuningan kerana anda akan nampak pucat jika memakainya. Contoh: Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation 115 Ivory.
Foundation cool seakan warna merah-merah jambu

Warm

Pilih foundation yang nampak sedikit kekuningan kerana ianya adalah shade yang sesuai untuk anda. Contoh: Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation 122 Creamy Beige.
Warna sedikit kekuningan

Neutral

Foundation gabungan warna kuning dan pink adalah shade yang bersesuaian untuk tona kulit ini. Disarankan anda memilih foundation yang seakan warna peach untuk tona kulit anda. Contoh: Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation 225 Pure Beige.
gabungan warna kuning dan pink

  • Calit foundation pada wajah

Biasanya kalau nak pilih shade foundation, ramai yang akan melakukan kesalahan dengan mencalit sample foundation pada tangan sahaja. Tetapi ini sebenarnya adalah cara yang salah sebab tona kulit muka dan tangan tidak sama.

Walaupun kedengaran agak leceh tapi cara yang betul adalah dengan mencalit sample foundation pada muka. Barulah anda tahu shade itu sesuai ataupun tidak.

calit foundation pada muka buka tangan

  • Elakkan pemilihan shade lebih cerah dari tona kulit

Untuk mereka yang berkulit sedikit gelap, elakkan daripada memilih shade lebih cerah daripada tona kulit kerana wajah anda akan nampak kelabu. Sebaliknya, pilih shade mengikut warna kulit anda untuk tampak ‘flawless’.

  • Biarkan seketika foundation pada wajah

Selepas anda mencalit foundation pada wajah, biarkan ianya seketika dan jangan terburu-buru membuat keputusan. Jangan lihat cermin pada jarak yang dekat sebaliknya letak sedikit jarak diantara anda dan cermin untuk melihat dari jauh. Kalau tengok dari dekat, semua shade yang anda cuba akan nampak sama saja pada mata anda.

  • Nama shade tidak melambangkan kesesuaian

Ini adalah tips yang sangat penting! Tidak semua nama shade adalah sesuai dengan tona kulit anda. Contohnya, untuk shade Beige bukan semua yang berkulit cerah sesuai memakainya. Kena cuba dahulu baru tahu.

  • Cuba foundation pada wajah tanpa mekap

Cara yang terbaik untuk mencari shade foundation adalah dengan mencubanya pada wajah tanpa mekap. Jika anda mencalit foundation pada wajah yang bermekap, agak sukar untuk pastikan shade itu bersesuaian dengan tona kulit anda. Ikut tona kulit sebenar anda ya! Bukan tona muka yang ada foundation.

  • Blend foundation

Jika masih ragu-ragu ketika memilih shade yang sesuai, anda boleh blend foundation tersebut untuk melihat ianya sekata pada kulit. Ratakan bermula dari bawah hingga ke atas dan lihat perbezaannya dengan tona kulit anda.

  • Susun foundation secara menyebelah

Ketika anda mencalit muka dengan foundation, calitkan secara sebelah menyebelah untuk menyenangkan anda membuat perbezaan shade yang mana lebih cerah atau gelap. Cara ini terbukti lebih senang untuk anda membuat perbandingan shade yang sesuai.
susun foundation secara sebelah menyebelah

Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation tampil dengan 25 jenis shade!

Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation tampil dengan 25 jenis shade di pasaran Malaysia. Jadi tak susahlah untuk anda membuat pilihan mengikut warna kulit masing-masing.

Fit Me ada 25 shades

Ini dapat memudahkan anda semua membuat pilihan warna yang sesuai dengan warna kulit anda. Jadi, tak ada alasan lagi untuk anda berkata ‘tak ada shade yang sesuai’ untuk anda. Selain itu juga, Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation ini dari jenis liquid dan ia mempunyai tekstur yang ringan dan cair. Ini sekaligus memberikan rasa selesa pada wajah walaupun digunakan sepanjang hari.

Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation ini dari jenis liquid

Fit Me adalah liquid dan ia mempunyai tekstur yang ringan dan cair

Yang best sekali, Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation sangatlah buildable. Bermakna anda boleh tambah dua tiga lapisan tanpa risau mekap anda menjadi cakey. Oleh kerana tekstur yang ringan, mekap anda tak akan terasa heavy jika ditambah beberapa lapisan.
Tambah dua tiga lapisan tanpa risau mekap anda menjadi cakey

Bukan itu sahaja, Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation ini juga dapat memberikan hasil matte yang kekal sepanjang hari. Walaupun ianya matte, mekap anda takkan nampak kering kerana ianya sesuai untuk semua jenis kulit dari yang normal sehingga yang berminyak.
Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation untuk mekap nampak cantik dengan harga yang sangat berbaloi

Apalagi tak payah pening-pening lagi nak fikir foundation apa yang sesuai untuk anda. Cubalah Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation untuk mekap nampak cantik dengan harga yang sangat berbaloi.

Anda boleh dapatkannya di mana-mana drugstore berhampiran anda atau secara atas talian. Jika nak tahu lebih lanjut tentang produk Maybelline Fit Me Matte & Poreless Liquid Foundation klik sahaja link ini https://www.maybelline.com.my/.



May 9th, 2012

Rezeki ayam nampak di kaki, rezeki Elfira Loy pada bibirnya. Amcam ok tak pepatah baru Abang Nara? Elfira Loy yang sedang popular dengan drama Jangan Ambil Padang Kami khabarnya telah dilantik menjadi duta baru Maybelline menggantikan tempat Liyana Jasmay. Jutaan tahniah kepada Elfira atas berita gembira ini.

elifra loy duta baru maybelline

Menurut portal Murai, Elfira Loy yang berusia 18 tahun akan diperkenalkan di sebuah majlis yang akan diadakan esok. Gambar di atas ialah antara gambar-gambar yang diterima di dalam kad jemputan. Elfira Loy nampak menarik dengan gaya-gaya yang berbeza. Apa pun tahniah kepada Elfira Loy atas berita gembira ini. Semoga selepas ini akan lebih popular dan lebih banyak menjadi duta syarikat terkemuka.