July 22nd, 2019

Koh Samui dan Koh Pangan adalah destinasi pelancongan yang WAJIB dilawati buat mereka yang gemar suasana pulau dan pantai. Sebelum ini, rakyat Malaysia yang ingin bercuti ke pulau syurga ini perlu menaiki bot yang mengambil masa berjam-jam dari Langkawi. Namun kini anda boleh tersenyum lebar kerana AirAsia telah menyediakan penerbangan terus ke Surat Thani, sekaligus memudahkan anda menikmati keindahan kedua-dua buah pulau ini.

koh samui

koh samui

Ha mesti anda dah teruja dah kan? Buat anda yang tidak tahu, Surat Thani adalah pintu masuk kepada Koh Samui dan Koh Phangan. Dari lapangan terbang Surat Thani, anda boleh menaiki feri dan shuttle bus yang disediakan untuk tiba ke kedua-dua buah pulau ini. Buat pencinta percutian pulau, ini adalah satu peluang keemasan yang tidak boleh dilepaskan. Banyak aktiviti-aktiviti best yang boleh dilakukan di Koh Samui dan Koh Phangan ini. Antaranya:-

1. Snorkeling & scuba diving sampai lebam
koh samui

koh samui

First thing first yang anda perlu lakukan di Koh Samui ialah menikmati keindahan dasar lautnya yang penuh dengan terumbu karang, ikan-ikan dan juga kejernihan air yang tiada tandingan. Antara lokasi best untuk snorkerling/scuba diving ialah Ang Thong Marine Park, Koh Tao & Koh Nang Yuan Pemandangannya pasti membuatkan anda terpukau. Jangan lupa pakai sunscreen banyak-banyak.

2. Berjemur di tepi pantai/celah celah batu

koh samui

Anda malas nak melakukan aktiviti yang menggunakan tenaga? Jangan risau anda boleh berjemur sepanjang hari sambil membaca buku, tidur, main handphone atau sekadar menikmati desiran bunyi ombak. Antara pantai-pantai yang popular ialah Taling Ngam, Silver Beach, Big Buddha Beach dan Choeng Mon Beach. Pilihan terletak di tangan anda.

3. Terokai pantai-pantai Koh Samui

koh samui

Koh Samui memang terkenal dengan pantai-pantainya yang unik dan menarik. Untuk anda yang ingin rileks, chill dan lepak tanpa membuat apa-apa, boleh pergi ke pantai Lamai kerana ia lebih sunyi dan tidak ramai orang. Kalau anda jenis nak enjoy nightlife, boleh cuba ke pantai Chaweng sebab memang happening pada waktu malam. Untuk penginapan yang murah, berbaloi dan seafood yang sedap, anda boleh ke pantai BoPhut. Senang cakap, semua pantai di Koh Samui ada kelebihan masing-masing. Korang kena terokai kesemuanya.

4. Nikmati keindahan sunset

koh samui

Jangan lepaskan peluang untuk menikmati keindahan matahari terbenam di Koh Samui sambil menikmati minuman/makanan ringan di kafe seperti Air Bar, Coco Tams, The Jungle Club dan restoran L’Ananas.

5. Kayak di Taman Negara Angthong

koh samui

Nikmati keindahan alam semulajadi Taman Negara Angthong dengan berkayak di celah-celah batu-bata sambil melihat ikan berenang di bawah kayak anda. Air laut yang berwarna “emerald green” akan menemani perjalanan anda, membuatkan anda terus bertenaga untuk menerokai khazanah indah ini.

6. Central Festival Samui

koh samui

Last but not least, jangan lupa untuk singgah sebentar di Central Festival Samui untuk membeli cenderahati. Ada lebih 200 buah kedai di sini seperti untuk kaki shopping. Selain itu ada juga kafe seperti Starbucks, The Coffee Club dan Auntie Anne untuk mereka yang ingin rileks sebentar.

Jika anda inginkan “contactless holiday”

Sekiranya anda inginkan privasi atau ingin ber”honeymoon” bersama isteri tercinta, villa terapung di Tasik Cheow Lan adalah pilihan terbaik. Anda akan merasai pengalaman percutian premium yang tidak akan dijumpai di tempat lain. Dikelilingi hutan rainforest yang tebal, cuacanya yang nyaman pasti akan membuatkan anda terasa lebih tenang. Pemandangan matahari terbit dan terbenamnya pun memang amat memukau. Confirm berbaloi-baloi!!!

Jadi tunggu apa lagi?

Bulan Ogos ini memang masa terbaik untuk anda terbang terus ke Surat Thani. Buat tempahan pada 22-24 Julai ini ke Surat Thani dan dapatkan diskaun 30% dengan menggunakan kod promo TOMYAM30

Untuk tempahan 24-28 Julai pula, anda boleh terbang ke Surat Thani dengan bayaran serendah RM79 sahaja. Kedua-dua promosi ini adalah untuk penerbangan 1 September 2019 sehingga 27 Mac 2020. Selamat bercuti!!!

PS : Selain dari Surat Thani, alang-alang dah tengah ada promosi tu, anda juga boleh melancong ke 11 destinasi lain di Thailand bersama AirAsia seperti Hatyai, Phuket, Pattaya, Krabi dan macam-macam lagi!



July 24th, 2017

Tidak mahu lagi melayan gosip percintaan lama, kontroversi dan tanggapan negatif netizen terhadap dirinya, pelakon dan pengacara Neelofa kini mahu meneruskan kehidupannya dan mencari kebahagiaan beliau diri.

Apa yang saya inginkan sekarang adalah kebahagiaan diri, dan soal lain saya tolak ke tepi. Dulu, saya memang mencari apa yang sangat diinginkan dalam hidup. Namun, tiada maknanya juga apabila berduit, mempunyai populariti dan hidup dalam limpahan kemewahan jika hati tidak bahagia. Saya belajar mengenal diri, apa yang membuatkan saya suka dan bersedih. Hari ini, datang apa saja dugaan, saya tetap gembira dengan hidup saya.

Bergelar selebriti tidak bermakna Neelofa kebal menghadapi segala kontroversi, beliau akui merasa rimas dirinya masih dikaitkan dengan Fattah Amin dan ada pula pihak yang menjaja kisah cinta mereka sehingga menimbulkan pelbagai spekulasi.

Bukan mudah bergelar selebriti, disebalik populariti dan kemewahan tiada siapa tahu isi hati Neelofa.  Semoga Neelofa terus tabah menghadapi segala dugaan dan asam garam kehidupan sebagai artis.

Sumber Berita : BH ONLINE

July 5th, 2017

Meskipun dihimpit dengan pelbagai spekualsi tentang isu bersama Fattzura, Neelofa nampaknya enggan terlalu memikirkan hal tersebut dan menikmati percutian beliau di Koh Samui, Thailand bersama rakan-rakannya. Ini adalah masa untuk beliau menenangkan fikiran daripada segala masalah.

Menerusi foto-foto yang dimuat naik oleh beliau di Instagram, Neelofa cukup gembira dengan percutiannya itu apatah lagi dengan keindahan pulau tersebut yang menenangkan jiwa.

Berikut kami sertakan beberapa lagi foto percutian Neelofa di Koh Samui dengan membaca entri ini sepenuhnya.

September 26th, 2012

Semakin seseorang selebriti itu popular, semakin banyaklah gosip yang menimpa dirinya.  Itulah yang terjadi kepada Neelofa apabila dikhabarkan pergi bercuti bersama Hans Isaac ke Koh Samui baru-baru ini. Itu semua terjadi apabila Neelofa menulis tweet yang berbunyi “On my way to the airport. Bye Malaysia!!!!

neelofa hans isaac

Neelofa yang ditemui oleh wartawan OhBulan ketika majlis pra tonton filem Hantu Kapcai berkata:-

Saya sebenarnya pergi bercuti hari Ahad hari tu, Hans pulak pergi ke Koh Samui dah lama. Lagipun saya pegi bercuti dengan kawan-kawan ke Phuket dan langsung tak jumpa dengan Hans. Setahu saya Hans pergi ke Koh Samui dengan kumpulan kelab golf dia. Jadi berita tersebut sememangnya tak betul. Secara kebetulan pula, ada orang ambil gambar yang saya upload di Twitter dan sabotaj gambar tersebut. Tapi apa pun saya kena terima dan hadapi semua ini. Apa boleh saya buat, perkara dah berlaku. Saya ingatkan pergi bercuti boleh rehatkan badan dan tenagkan fikiran, tapi bila balik bercuti semakin serabut pula dengan benda-benda macam ini.

hans isaac

Diharap Neelofa bersabar dengan cerita-cerita begini. Apa pun Abang Nara respek Neelofa sebab rileks dan tak melatah walaupun dilanda gosip sebegini. Kalau taknak perkara sebegini berulang lagi, senang je. Ajak la Abang Nara sekali kalau pergi cuti ke mana-mana. Boleh Abang Nara terus update cerita sebenar. Hehehe.

P.S: Budak umur 7 tahun boleh tarik kereta di China.