October 17th, 2020

Pelakon dan pengacara sensasi, Janna Nick mengakui dirinya kini takut untuk keluar rumah bagi menjalani sesi penggambaran kerana keadaan negara yang kini sedang mengalami gelombang ketiga wabak pandemik COVID-19.

Disebabkan oleh kes jangkitan semakin meningkat, kerajaan dilihat telah mengambil langkah untuk menguatkuasakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di beberapa daerah di seluruh negara.

View this post on Instagram

?????? ????? ????????? ?????? • • Jangan translate! ?

A post shared by Janna Nick (@jannanick) on

Walaupun begitu, Janna Nick telah meluahkan rasa takut menerusi ruangan twitter miliknya baru-baru ini. Menurut Janna, dia tidak mahu menjadi penyebab wabak tersebut tersebar apatah lagi dijangkiti penyakit berbahaya itu.

Para peminat hos program Melodi itu kemudiannya tampil memberi ucapan semangat buat Janna dan mendoakan supaya dipermudahkan urusan.

Sekadar info, Perbadanan Kemajuan Filem Nasional malaysia (FINAS) sebelum ini ada memaklumkan bahawa segala aktiviti penggambaran adalah dibenarkan di kawasan yang menjalani tempoh PKPB namu hendaklah mematuhi garis panduan (SOP) yang ditetapkan.

May 10th, 2020

Menjelaskan hubungan yang terjalin sejak dua tahun lalu tidak terjejas, pelakon kacukan Melayu-Switzerland, Dini Schatzmann mengharapkan doa yang baik-baik agar hubungan cintanya dengan Janna Nick ke jinjang pelamin.

janna nick Dini schatzmann

Meskipun baru-baru ini kecoh di laman Twitter apabila ada individu mendedahkan berita bahawa pasangan ini yang difahamkan telah kahwin lari di Satul, selatan Thailand, namun ia tidak memberi sebarang kesan terhadap hubungan mereka.

Menurutnya, kekecohan itu berlaku pada malam pertama Ramadan sekaligus menyebabkan dirinya berasa terkejut dan tidak menyangka bahawa ada individu tidak bertanggungjawab ingin memfitnahnya di bulan mulia ini

Disoal mengenai hubungan cintanya bersama Janna, beiau akui memang merancang untuk ke peringkat perkahwinan kerana hubungan mereka difahamkan semakin serius.

“Sekiranya semuanya ditetapkan, pasti saya akan berkongsi berita gembira ini. Janna juga sudah beberapa kali menemui ibu saya.

Bagaimanapun, saya kesal ada yang berniat jahat mahu menjatuhkan reputasi dan nama baik saya dan Janna pada bulan Ramadan,” katanya kepada BH Online.

janna nick Dini schatzmann

Dini yang juga bekas graduan Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan, Universiti of British Columbia, Kanada itu turut mengimbau bibit cinta ketika pertama kali bertemu Janna semasa penggambaran drama Bukan Cinta Aku pada Julai 2018.

janna nick Dini schatzmann

Dini difahamkan tertarik dengan karakter dan personaliti Janna yang kasar namun kata Dini, pasangannya itu seorang yang sangat lembut dan penyanyang.

Tambahnya lagi, mereka mula berkenalan selepas habis penggambaran drama Bukan Cinta Aku, malah sejak dari itu ikat perhubungan mereka semakin rapat dan kini semakin serius dan saling mengenali antara satu sama lain.

Sumber: BH Online

December 31st, 2019

Hati semakin berbunga dipenuhi rasa cinta dan bahagia, aksi mesra pasangan Janna Nick dan Dini Schatzman sering mencuri tumpuan ramai. Setiap muat naik di akaun Instagram memang ‘bersemut’ habis, terserlah kehangatan cinta yang membara.

janna nick dini schatzmann

Umum mengetahui, Janna sebelum ini sinonim dengan karakter ala-ala ‘tomboy’ dan fesyennya juga lebih kepada kasual dan ‘sempoi’, serta gemar melakukan aktiviti lasak.

Namun, sejak akhir-akhr ini, ramai juga yang perasan penampilan Janna tidak seperti dulu lagi. Malah, Janna sendiri mengakui dia sudah banyak berubah sejak bercinta dengan Dini.

View this post on Instagram

TO MANY MORE “I LOVE YOU” Thanks 2019 ! Tahun yang paling banyak ubah aku…yes I’ve changed a lot!Sekasar-kasar , sejantan-jantan perempuan 😂 dah more feminine, manja teruk…tapi dengan @dinischatzmann je lah… dengan orang lain aku masih jantan 😂 ( GELAK MASIH KUAT😂) Dia lah orang yang paling banyak tolerate, paling banyak sabar, paling lembut…paling positive.. DAN Yang paling “baby” … Untuk lelaki kat luar sana…jangan ingat perempuan kasar Tu x reti respect partner…kalau lembut layanan korang..maka lembut la dia😂 Tag GF/Wife yang dulu kasar/tomboy sekarang dah lembut ❤️ ( untuk yang nampak perubahan saya, Dan mungkin ada yang tak suka..bagi saya masa dan ruang untuk diri saya…)

A post shared by Janna Nick (@jannanick) on

Malah, lebih ‘sweet’ lagi apabila Janna turut menyifatkan Dini sebagai seorang lelaki yang sangat menghormati wanita dan melayannya dengan baik sekali sehingga dia boleh berubah menjadi wanita lemah lembut.

janna nick dini schatzmannFuh! Hebat betul penangan cinta Dini buat Janna. Kami doakan agar hubungan mereka kekal bahagia dan ada jodoh sehingga ke fasa seterusnya.

November 7th, 2019

Tindakan pelakon Janna Nick yang kerap memuat naik foto bersama pelakon baru berdarah kacukan, Dini Schatzmann mengundang spekulasi mereka sedang dilamun cinta. Bagaimanapun, aktres itu sebelum ini memberitahu mereka hanya sekadar berkawan sahaja.

janna nick dini schatzmann

Terbaru, Janna akui dia dan Dini sedang hangat bercinta dan hubungan mereka mulai serius sekitar bulan Jun lalu.

Sebelum ini saya pernah beritahu hubungan dengan Dini hanya sekadar kawan biasa, tapi sejak Jun lalu kami mula serius. Bagaimanapun saya tidak mahu bercerita lebih mengenai hubungan cinta kami kerana enggan kisah cinta lebih menjadi topik utama berbanding hal kerjaya seni.

janna nick dini schatzmann

Apapun doakan semoga hubungan yang baru terbina ini berjalan baik dan saya berharap pengumuman ini dapat memberi pencerahan kepada pihak yang sering berteka-teki mengenai hubungan saya dengan Dini sebelum ini.

Janna jatuh hati dengan keperibadian Dini yang baik hati dan selalu membahagiakannya. Menyifatkan lelaki itu satu dalam sejuta.

janna nick dini schatzmann

Dia satu dalam sejuta. Saya sukar untuk berjumpa lelaki seperti dia. Kami saling memahami antara satu sama lain. Tak pernah rasa bahagia seperti ini. Saya bersyukur kerana dipertemukan dengan lelaki yang baik hati.

Berbunga-bunga nampaknya hati Janna, dapat seorang kekasih yang baik hati dan memahami. Apa-apa pun, kami doakan agar hubungan mereka kekal bahagia dan ada jodoh sehingga ke fasa seterusnya.

Sumber Berita : Harian Metro