May 22nd, 2020

Fungsi sebuah komputer riba adalah menjadi peneman setia digital kepada kita tanpa mengira waktu dan lokasi. Diperkenalkan pada tahun 2018 di Barcelona Mobile World Congress, HUAWEI MateBook X Pro yang dilancarkan pada Mei 2020 mempunyai rekabentuk premium, prestasi mantap serta kepintaran maksimum yang belum pernah ada pada komputer riba lain. Ia bakal membuatkan anda lebih menyerlah dengan kenipisan, keringanan dan pelbagai fungsi yang akan membantu anda menjadi seorang “content creator” paling bergaya.

huawei matebook x pro

Pilihan Warna Yang Memukau

huawei matebook x pro

HUAWEI Matebook X Pro hadir dengan 2 pilihan warna yang boleh disesuaikan dengan gaya dan pilihan anda. Warna Space Grey adalah sempurna untuk mereka yang “minimalist”, yang suka untuk “keep it simple” dan paling penting, mempunyai “cool shade” yang boleh dipadankan dengan kesemua pakaian, beg tote dan ruang kerja anda.

huawei matebook x pro

Untuk anda yang ingin menyerlah dan gemar menjadi tumpuan apabila berada di khalayak ramai, warna Emerald Green adalah pilihan paling sesuai. Dengan tulisan “HUAWEI” berwarna emas di bahagian hadapan HUAWEI MateBook X Pro ini, anda pasti kelihatan lebih yakin, bergaya dan sempurna apabila tampil membuat pembentangan di hadapan rakan sekerja.

Mudah Alih Untuk Mereka Yang Profesional

huawei matebook x pro

Satu benda yang amat melecehkan buat mereka yang bekerja secara nomad ialah komputer riba yang berat dan besar sampai sakit bahu dibuatnya. Nak bukak letak atas meja pun malu. Dengan HUAWEI MateBook X Pro yang senipis 14.66mm dan seberat 1.33kg, anda boleh membawanya ke mana-mana dengan hanya memasukkannya ke dalam tote beg atau beg kulit anda. Tak payah nak usung beg laptop ke sana ke sini. Barulah bangga dan tampak lebih bergaya apabila ia menemani anda ke mesyuarat, perjumpaan dan aktiviti luar.

huawei matebook x pro

Paparan Skrin Yang Memukau

Tahukah anda bahawa HUAWEI MateBook X Pro mempunyai paparan Ultra FullView dengan 91% screen-to-body ratio? Dengan bezel nipis di sisi, komputer riba hadir dengan aspek paparan skrin 3:2, sekaligus menjadikan ia lebih sesuai untuk produktiviti seorang “content creator”. Sama ada anda nak sunting vlog terbaru, video TikTok atau story Instagram anda, kesemuanya boleh dilakukan dengan lebih jelas.

huawei matebook x pro

Last but not least, skrin 13.9 inci LTPS ini turut sama menyokong resolusi sehingga 3K dan mempunyai fungsi “touch screen”. Senanglah sikit nak scroll album-album gambar lama, nak patah balik tengok video yang sedang disunting atau nak tonton drama Kpop bersama keluarga tercinta.

Kekal Tenang & Teruskan Mencipta Sesuatu

huawei matebook x

Dengan bateri sebesar 56Wh serta pilihan penjimatan tenaga (power-saving modes) HUAWEI MateBook X Pro memang teman sempurna untuk para influencer, pencipta content dan livestreamers yang perlu sentiasa online sepanjang hari tanpa perlu risau kehabisan tenaga.

huawei matebook x

Lagi best, pengecas 65W Type-C adalah sangat kecil, ringan dan boleh dibawa ke mana-mana tanpa memberatkan beg anda. Selain MateBook X Pro, ia turut boleh digunakan untuk mengecas telefon pintar anda.

huawei matebook x

MateBook X Pro juga dilengkapi dengan teknologi EMUI10 HUAWEI yang mempunyai fungsi HUAWEI Share dan Multi-screen Collaboration di mana ada boleh menghubungkan telefon pintar anda ke komputer riba dengan lancar. Kedua-dua skrin kemudian boleh dikendalikan pada MateBook X Pro, dan anda boleh memindahkan foto, video, fail dan banyak lagi. Skrin sentuh 3K HUAWEI MateBook X Pro juga membolehkan anda membuat penyunting dan menyiapkan kerja penting dengan lebih cekap dan pantas.

TikTok dance challenges

Jangan lupa untuk menggunakan aksesori seperti papan kekunci, kamera, microphone dan tetikus di HUAWEI MateBook X Pro anda untuk menghasilkan video TikTok yang lebih mantap, kelakar dan viral!.

Harga & Bila Boleh Beli?

HUAWEI turut menyambut bulan Ramadhan dengan promosi “HUAWEI Dihati” yang bakal berakhir pada 7 Jun kelak. Para pelanggan bakal membawa pulang hadiah PERCUMA bernilai sehingga RM1,700 termasuk aksesori HUAWEI, voucher Baskin Robbins, The Chicken Rice Shop, TeaLive dan diskaun ekslusif. Selain itu, para pelanggan juga berpeluang memenangi hadiah menarik menerusi “lucky draw” seperti MateBook X Pro, HUAWEI Watch GT, HUAWEI 369 Camera serta HUAWEI SoundStone Bluetooth Speaker.

Maklumat lanjut layari Online Store Huawei untuk melihat kesemua promosi.

HUAWEI Matebook X Pro kini boleh dimiliki di HUAWEI Store di dalam warna Space Grey dan Emerald Green pada harga RM7,999. Dengan setiap pembelian komputer riba ini, pelanggan akan menerima HUAWEI Sound X secara PERCUMA (harga jualan: RM1,299) dan pelbagai hadiah lain sementara stok masih ada.

BACA : Aidilfitri Ini, Layan Lagu Raya Bersama Keluarga Di Mana dan Bila-Bila Sahaja Dengan Huawei Sound X Serba Baharu

huawei matebook x

huawei matebook x

May 20th, 2020

Apabila ingin membeli sebuah smartphone, apakah 3 perkara utama yang perlu ditekankan?

  1. Bateri yang besar
  2. Skrin yang besar
  3. Gaya rekaan yang besar & menarik

Ketiga-tiga faktor ini amat penting untuk kita menikmati pengalaman menggunakan telefon pintar yang TERBAIK. Untuk makluman anda, HUAWEI Y6P yang baru sahaja dilancarkan pada harga RM559 mempunyai ketiga-tiga ciri penting ini.

huawei y6p

Bateri Berkapasiti Besar

Hadir dengan kapisiti bateri 5,000mAH, HUAWEI Y6P membolehkan anda keluar rumah sepanjang hari tanpa risau bateri akan habis. Berdasarkan satu ujikaji menggunakan HUAWEI Y Series (Y9s) yang menggunakan bateri 4,000mAH, kita boleh melayari Internet selama 10 jam, bermain game selama 9 jam atau mendengar muzik sepanjang hari. Jadi bayangkanlah kelebihan, kehebatan dan ke”power”an HUAWEI Y6p yang menggunakan bateri 5,000mAh. Confirmlah lagi lama!!!

huawei y6p battery

Dengan bateri 5,000mAh ini, anda tak perlu bazirkan masa mengecas bateri ketika mengambil gambar/video sepanjang sambutan Aidilfitri kelak apabila menggunakan HUAWEI Y6p. Bukan itu sahaja, telefon pintar ini hadir dengan 3 pilihan warna iaitu iaitu Emerald Green, Phantom Purple dan Midnight Black sesuai untuk digayakan dengan apa jua OOTD hari raya anda. Confirm anda akan bertambah cun melecun di samping telefon pintar ini.

Skrin Besar

Buat anda yang suka bermain game atau menonton drama Korea di telefon, jangan risau kerana HUAWEI Y6p hadir dengan skrin “Dewdrop Display” sebesar 6.3 inci. Ia mempunyai 88.4% screen-to-body ratio yang akan memberikan anda kepuasan apabila melakukan aktiviti kegemaran anda.

Rekaan Besar

Ha, bab rekaan ini bukan calang-calang hebatnya HUAWEI Y6P walaupun harganya sekadar RM559 sahaja. Dengan kamera belakang 13MP, anda boleh mengambil gambar seisi keluarga sempena Aidilfitri ini tanpa sebarang masalah. Bukan itu sahaja, kamera selfie 8MP memudahkan untuk anda melakukan video call berkualiti tinggi untuk sanak-saudara yang tidak dapat pulang berhari raya. Nak buat video TikTok pun no problem. Suka hati koranglah.

sample shots of huawei y6psample shots of huawei y6p

HUAWEI Y6p turut hadir dengan storan memori sebesar 64GB untuk memudahkan kita mengimbau kembali kenangan dengan menatap segala gambar dan video yang dirakamkan. Bukan itu sahaja, siap ada storan awan 15GB percuma selama 12 bulan sebagai tambahan. Tak cukup lagi tak tahulah.

Selain itu, kesemua telefon pintar HUAWEI juga mempunyai AppGallery yang semakin hari semakin dipertingkatkan mutunya. Banyak applikasi-applikasi penting seperti Maybank2u, RHB Bank, Shopee, Lazada, Facebook dan macam-macam lagilah boleh diakses serta dimuatturun menerusi AppGallery ini.

huawei app gallery

Untuk makluman, AppGallery HUAWEI dilindungi dengan 4 lapisan perlindungan untuk memastikan kita selaku pengguna selamat sepenuhnya.

huawei app gallery

Perkara yang paling best tentang HUAWEI AppGallery ini ialah kita sentiasa berpeluang untuk mendapat pelbagai ganjaran. Last but not least, kesemua applikasi seluruh dunia boleh dimuatturun menerusi AppGallery, berbanding dengan sesetengah applikasi yang hanya boleh dimuatturun mengikut benua/negara sekiranya anda menggunakan Google. Senang cakap, AppGallery adalah lebih selamat, lebih ganjaran dan lebih storan.

huawei app gallery

Walaupun HUAWEI sedang berusaha keras untuk memenuhi AppGallery dengan lebih banyak applikasi, kadangkala ada pengguna yang ingin menggunakan applikasi yang masih belum ada di dalamnya.

Jangan risau sebab ada cara penyelesaiannya. Hanya perlu muatturun applikasi FindApps di AppGallery dan anda boleh cari applikasi seperti Grab, Facebook, Telegram dan sebagainya menggunakannya. Mudah kan? Anda boleh baca lebih lanjut tentang AppGallery ini di SINI

huawei app gallery

Tunggu apa lagi?

Tiada lagi alasan untuk anda tidak mendapatkan HUAWEI Y6p. Dengan harga serendah RM559, anda bakal mendapat telefon pintar yang lebih BESAR nilainya. Nak lagi best? Dapatkannya sekali dengan HUAWEI Matepad T, HUAWEI Band 4 Pro dengan bayaran RM3.69 sehari di SINI . Boleh la layan movie dengan MatePad T dan bersenam dengan lebih efektif bersama Band 4 Pro.

Anda juga boleh menebus ganjaran storan awan percuma selama 12 bulan, 1 bulan langganan percuma untuk HUAWEI Video dan VIU apabila menjadi pemilik HUAWEI Y6p ini. Penebusan boleh dilakukan bermula 25 Mei. Siapa cepat dia dapat!

Bersempena bulan Ramadhan ini, HUAWEI juga mempunyai tawaran istimewa untuk kesemua produk baru mereka bermula 16 Mei 2020, tak kira sama ada telefon pintar, laptop, pembesar suara dan macam-macam lagi. Anda boleh membawa pulang pelbagai hadiah PERCUMA sekiranya membeli menerusi tawaran ini. Memang macam-macam ada. Boleh check it out di sini.

Atau kalau anda memang nak beli HUAWEI Y6p sahaja, boleh dapatkannya di laman rasmi Huawei. Maklumat lanjut di laman rasmi HUAWEI Y6p Selamat bergaya!!!

P.S: Ha, ada satu lagi telefon pintar baru HUAWEI iaitu Y5P yang berharga cuma RM359 sahaja. Kalau nak jimat bolehlah beli yang nie.

April 27th, 2020

This slideshow requires JavaScript.

Kini anda tidak perlu lagi ternanti-nanti untuk memiliki telefon pintar terkini daripada HUAWEI iaitu P40 Series. Menerusi plan yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat telekomunikasi utama di Malaysia, anda boleh menjadi pemilik telefon pintar revolusi ini dengan harga yang AMAT berbaloi.

Selaras dengan warisan inovasi dan kecemerlangan yang unggul, HUAWEI P40 Series berjaya mengekalkan posisinya sebagai telefon pintar yang TERBAIK dalam fotografi dan rangkaian (best in photography and best in connectivity).

Dilengkapi dengan kamera Ultra Vision Leica, HUAWEI P40 Series menghasilkan gambar yang berkualiti tinggi sama ada subjeknya dekat atau jauh. Tidak dilupkan kehadiran AI yang membantu mendapatkan gambar sempurna pada bila-bila masa sama ada siang atau malam.

huawei p40 night mode

huawei p40 image

Dikuasakan oleh chipset Kirin 990 5G canggih, sistem EMUI 10.1 HUAWEI P40 Series dibina untuk membawa kesambungan yang tiada tandingannya dalam kehidupan seharian, terutamanya dengan fungsi HUAWEI MeeTime dan HUAWEI Share.

Jadi tunggu apa lagi? Bersegeralah ke cawangan syarikat telekomunikasi anda yang berdekatan dan jadi pemilik HUAWEI P40 Series hari ini juga. Siap ada banyak gila hadiah PERCUMA lagi. Memang terlebih berbaloi!!!

CELCOM

C:\Users\nazuwan\Desktop\P40baru\Telco images\Celcom Malay.jpeg

Dari RM49 sebulan menerusi plan CelcomEasy. Maklumat lanjut klik link di bawah:-

P40: https://shop.celcom.com.my/device-detail/huawei-p40
P40 Pro : https://shop.celcom.com.my/device-detail/huawei-p40-pro

DIGI

C:\Users\nazuwan\Desktop\P40baru\Telco images\Digi Malay.jpeg

Dari RM45 sebulan menerusi plan Digi PhoneFreedom 365.

Maklumat lanjut klik https://www.digi.com.my/shop/huawei-p40

MAXIS

C:\Users\nazuwan\Desktop\P40baru\Telco images\Maxis Malay.jpeg

Dari RM158 sebulan untuk 2 buah telefon pintar menerusi plan Maxis Zerolution. Maklumat lanjut klik https://www.maxis.com.my/p40/

U MOBILE

C:\Users\nazuwan\Desktop\P40baru\Telco images\U Mobile Malay.jpeg

Dari RM59 sebulan untuk menerusi plan U Mobile UPackage.
Maklumat lanjut klik https://www.u.com.my/huawei-p40

HUAWEI AppGallery

Selain itu, HUAWEI AppGallery kini mengandungi hampir kesemua applikasi yang sering digunakan oleh rakyat Malaysia seperti Facebook, Whatsapp, WeChat, Netflix, Instagram, AirAsia, TikTok, Lazada dan banyak lagi.

huawei app gallery

Kalau anda nak tahu, HUAWEI AppGallery adalah selamat kerana ia mengandungi 4 lapisan perlindungan yang telah diiktiraf oleh kualiti antarabangsa. Last but not least, anda boleh menggunakan lebih daripada 100 applikasi di dalam HUAWEI AppGallery ini tanpa perlu meng”install”nya di dalam HUAWEI P40 Series anda. Jimat ruang simpanan.

Tambahan pula, pengguna P40 Series dan MatePad Pro kini boleh menebus ganjaran bernilai sehingga RM2,381 di HUAWEI Member Center. Bukan itu sahaja, mereka juga layak untuk mendapatkan ruang storan HUAWEI Cloud sebanyak 50GB selama 12 bulan.

Nak tambah cerita pula, HUAWEI Malaysia kini menawarkan akses premium selama 3 bulan secara percuma kepada semua pengguna P40 Series dan juga MatePad Pro. Memang kaw-kaw ganjaran diaorang bagi tu

Maklumat lanjut baca di HUAWEI Appgallery.

Tunggu apa lagi? Beli la sekarang

Tempah sekarang untuk menikmati pelbagai tawaran, hadiah percuma dan harga yang amat berbaloi untuk telefon pintar HUAWEI P40 Series. Untuk maklumat lanjut tentang telefon pintar yang TERBAIK dalam fotografi dan rangkaian ini, anda boleh baca di laman rasmi HUAWEI

April 26th, 2020

Pejam celik pejam celik, sudah hampir sebulan kita menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Semakin ramai yang mengadu kebosanan kerana sudah kekeringan idea untuk melakukan aktiviti yang menarik di rumah, lebih-lebih mereka yang tinggal seorang diri.

Ha, hari ini izinkan kami berkongsi sesuatu yang pasti dapat membuatkan ME-Time anda lebih menyeronokkan, bermanfaat serta berkualiti. Jeng, jeng, jeng.

huawei p40 pro

Sesuatu itu tak lain tak bukan ialah HUAWEI P40 Series, telefon pintar terbaru daripada HUAWEI yang terbaik dalam fotografi & rangkaian (BEST Photography & Connectivity smartphone).

huawei p40 pro

Cerita banyak tak guna, jom kita tengok ke”best”an dan ke”power”an HUAWEI P40 Series ini yang pasti menjadikan PKP anda lebih ceria.

Kamera Awesome Untuk Selfie, Gambar Pemandangan & Macam-Macam Lagi

huawei p40 pro rear camera

Tahukah anda HUAWEI P40 Series mempunyai kamera yang mampu memberikan gambar seperti di dalam studio?

huawe p40 pro front camera

Siap boleh buat macam potret lagi. Dengan kamera hadapan 32MP dan HDR, selfie anda pasti akan mendapat banyak LIKES di media sosial.

Sekiranya anda seorang pencinta keindahan malam atau sukar untuk melelapkan mata, jangan risau anda boleh mengambil gambar bintang dan bulan dengan begitu jelas sekali menggunakan HUAWEI P40 Series ini.

Untuk makluman, telefon pintar terkini dari HUAWEI ini mampu memberikan gambar yang AMAT jelas walaupun berada di dalam keadaan kekurangan sumber cahaya. Tak percaya? Cuba tengok gambar dekat bawah tu.

huawei p40 pro night mode

Nak lagi best, anda boleh zoom sebanyak 50x menggunakan kamera HUAWEI P40 Series ini tanpa menjejaskan kualiti gambar yang diambil.

Bolehlah nak zoom muka rakyat Malaysia yang mengingkari arahan PKP dari balkoni rumah anda. Hantar terus ke PDRM biar kena tangkap.

huawei p40 pro super zoom

Last but not least, sekiranya anda berjauhan dengan kekasih hati, tak perlu risau kerana HUAWEI P40 Series membolehkan anda merakamkan video dengan 4K Selfie Video. Siap boleh buat live streaming lagi.

Wajah anda akan terpampang dengan jelas buat tatapan si dia. Barulah hilang rasa rindu di hati

AI Golden Snap (abadikan detik indah bersama keluarga sepanjang #StayAtHome ini)

Buat mereka yang sudah berkeluarga, tempoh PKP ini adalah masa terbaik untung meluangkan masa bersama anak-anak serta pasangan masing-masing. Jangan lepaskan peluang untuk merakamkan detik-detik indah dengan menggunakan 3 fungsi AI yang ada di dalam HUAWEI P40 Series ini.

AI Best Moment

AI Best Moment menggunakan algoritma untuk merakam gambar bergerak dalam resolusi 4K. Kalau sebut je pasal 4K ni, dia punya resolusi memang tip-top tinggi. Fungsi ini akan memberi 3 cadangan gambar terbaik, jadi anda boleh pilih yang mana satu expresi paling kacak atau ayu, ataupun postur yang terbaik.

AI Remove Passerby

Katakan tidak kepada photobomb. Anda boleh buang wajah adik-beradik anda yang suka mengganggu ketika bergambar

AI Remove Reflection

Boleh mengurangkan pantulan apabila anda ingin bergambar di hadapan cermin atau kaca.

Cara Berhubung Terbaik Dengan Keluarga Walau Berjauhan

Walaupun ada di kalangan kita yang terpisah jauh dengan keluarga tercinta sepanjang PKP ini, namun ia bukanlah alasan untuk kita tidak berhubung. Dengan HUAWEI P40 Series, banyak cara untuk kita berkongsi detik-detik berharga bersama mereka. Antaranya:-

MEETime

Salah satu aktiviti yang WAJIB dilakukan untuk melepaskan rindu di dada kepada ibu dan ayah adalah melakukan panggilan video. Dengan fungsi MEETime di dalam HUAWEI P40 Series, wajah anda akan kelihatan jelas di dalam HD walaupun dalam keadaan kekurangan cahaya.

Wajah mak ayah pun nampak “real” macam depan mata. Tak ada sebarang lag. Siap boleh “screen sharing” jika mahu melakukan sebarang aktiviti bersama. Sangat sesuai jika anda perlu bekerja dari rumah.

HUAWEI AppGallery

huawei p40 pro

Apabila anda sudah kebosanan sepanjang PKP ini, jangan risau kerana ada banyak applikasi menarik di dalam HUAWEI AppGallery. Ada applikasi untuk shopping, bersenam, sosial media, main games dan macam-macam lagilah.

Kesemua applikasi pilihan rakyat Malaysia ada di dalamnya. Paling best, anda boleh menggunakan lebih daripada 100 applikasi di dalam HUAWEI AppGallery ini tanpa perlu meng”install”nya di dalam HUAWEI P40 Series anda. Jimat ruang simpanan.

huawei cloud storage

huawei video gallery

Jangan lupa untuk tebus HUAWEI Cloud sebesar 50GB untuk 1 tahun, akses premium untuk HUAWEI Video selama 3 bulan dan juga jika anda adalah HUAWEI Member Center, ada ganjaran bernilai RM2381 menanti anda.

HUAWEI Share

Jika anda turut memilikii HUAWEI MatePad Pro, anda boleh melakukan multi-screen kolaborasi bersama HUAWEI P40 Series anda. Boleh kongsikan skrin di telefon ke tablet atau komputer riba anda. Lagi besar skrin, lagi syok main game, tengok movie dan sebagainya.

Meetime Call juga boleh digunakan dengan HUAWEI Share seperti yang ditunjukkan dalam video di atas. Jadi, anda boleh kongsikan skrin di jika anda ada MatePad Pro atau Matebook.

Kesimpulan

Sepanjang tempoh PKP ini, adalah satu keputusan TERBAIK sekiranya anda membeli HUAWEI P40 Series kerana ia bakal menjadi peneman setia anda.

Lagi syok, macam-macam hadiah PERCUMA bakal menjadi milik anda seperti Wireless Car SuperCharge, storan awan HUAWEI 50GB (sah untuk 12 bulan), 1 tahun jaminan tambahan dan 1 bulan perlindungan skrin jika anda membeli P40 Pro.

Kalau anda memilih untuk membeli P40 pula anda akan dapat Wireless Charging Case, storan awan HUAWEI 50GB (sah untuk 12 bulan), 1 tahun jaminan tambahan dan 1 bulan perlindungan skrin.

Kedua-dua pakej ini bernilai lebih dari RM690! Pastinya berbaloi jika anda buat tempahan sekarang juga di SINI

Pastinya ia akan menjadi pembelian TERBAIK kerana HUAWEI P40 Series adalah TERBAIK dalam fotografi dan juga rangkaian. Maklumat lanjut layari laman rasmi HUAWEI