July 24th, 2020

Ha, adakah anda sedang mencari sebuah telefon pintar untuk kegunaan harian?

Tentu anda mahukan sebuah telefon yang berkuasa, rekaan menarik serta pantas kan?

Tapi yang PALING PENTING, harga mestilah berbaloi. Betul tak?

Jeng, jeng, jeng. Kini anda boleh memiliki HUAWEI nova 7 SE, sebuah telefon pintar 5G yang pastinya sempurna untuk anda pada harga HANYA RM1 sahaja.

Ya betul, cuma RM1 sahaja. Bermula dari 24 Julai 2020, anda hanya perlu ke cawangan Maxis berhampiran untuk dapatkan telefon pintar 5G ini dengan hanya membayar sekeping wang kertas berwarna biru. Inilah TAWARAN terhebat, awesome dan paling tak masuk akal hasil kerjasama HUAWEI dan MAXIS.

Dengan 4 kamera AI 64MP, fungsi Super Night Selfie dan Dual-View Video Mode, HUAWEI nova 7 SE ini memaksimumkan penggunaan lensa kamera hadapan dan belakang untuk mengabadikan detik-detik hidup anda. Hadir dengan 3 pilihan warna iaitu Space Silver, Crush Green dan Midsummer Purple, telefon pintar 5G ini memang sesuai untuk pengguna muda yang penuh keyakinan tanpa mengira masa dan tempat. Dengan pelbagai lagi ciri-ciri lain, anda pasti berpuas hati apabila memiliki HUAWEI nova 7 SE pada harga RM1 sempena tawaran istimewa HUAWEI dan Maxis ini.

Tawaran siri HUAWEI nova 7

HUAWEI nova 7 dan HUAWEI nova 7 SE adalah telefon pintar 5G paling mampu milik serta model terbaru di dalam keluarga HUAWEI. Sekali tengok pun memang boleh jatuh cinta dibuatnya, lebih-lebih lagi jika anda seorang yang suka ber”OOTD” dan mahu kelihatan lebih bergaya sambil memegang telefon anda. Sekali lagi dimaklumkan yang anda boleh dapatkan HUAWEI nova 7 SE pada harga RM1 (tertakluk pada terma dan syarat), sementara HUAWEI nova 7 boleh menjadi milik anda dengan bayaran CUMA RM39 setiap bulan. Berbaloi-baloi kan?

Sila tengok gambar rajah di bawah untuk harga yang lebih terperinci:-

Bukan itu sahaja, ada juga tawaran “Buy 1, Free 1” untuk HUAWEI P40 & P40 Pro. Tidak ketinggalkan tawaran ISTIMEWA untuk HUAWEI Y6p.

HUAWEI Y6p boleh menjadi milik anda dengan harga RM99 sahaja. Murah kaw-kaw!

Jika selama ini anda termimpi-mimpi ingin memiliki HUAWEI P40 Pro+ yang merupakan telefon pintar TERHEBAT HUAWEI, akhirnya peluang anda sudah tiba. Dengan bayaran hanya RM119/sebulan, ia boleh menjadi milik anda:-

C:\Users\c84163752\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\Huawei x Maxis Carousel_option1_3 (2).jpg

Nikmati Widget Petal Search, Member Center Rewards dan banyak lagi

Mencari dan memuat turun aplikasi di kesemua telefon HUAWEI kini lebih selesa, mudah dan pantas, terima kasih kepada widget Petal Search. Siap dipasang di dalam siri HUAWEI nova 7, HUAWEI AppGallery adalah App Store ketiga terbesar di dunia dengan 400 juta pengguna aktif bulanan yang mempunyai ribuan aplikasi untuk memenuhi keperluan anda.

Sekiranya anda seorang yang suka berkongsi aktiviti seharian, memuat naik gambar OOTD atau berhubung dengan yang tersayang secara atas talian, anda boleh memuat turun aplikasi seperti Facebook, Whatsapp, Instagram dan TikTok menerusi HUAWEI AppGallery ini. Memang mudah, pantas dan selamat.

Last but not least, untuk semua warga Pulau Pinang atau sekiranya anda berada di negeri itu sehingga 12 Ogos 2020 ini, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan tiket parking percuma bernilai RM5 yang boleh ditebus menerusi HUAWEI AppGallery. Selain itu anda juga boleh menebus sehingga 2TB HUAWEI Cloud Storage (untuk tempoh sebulan) bagi menyimpan kesemua gambar, video dan data anda (tawaran ini sah sehingga 31 Disember 2020). Jadi orang Penang, jangan lepaskan peluang keemasan ini tau.

Nova 7SE & WiFi AX3 - Post Ads (1080 X 1400px)

Jadi tunggu apa lagi? Inilah masa terbaik untuk anda membeli sebuah telefon pintar terbaru dengan segera ke cawangan Maxis berdekatan. RM1 je dah boleh dapat HUAWEI nova 7 SE. Siap ada hadiah percuma bernilai sehingga RM1,315 lagi. Nak lagi syok, beli sekali HUAWEI WiFi AX3 pada harga RM299 untuk lajukan lagi capaian internet anda di rumah.

Barulah syok layan K-drama tanpa tersekat-sekat. Jom ramai-ramai kita serbu hujung minggu ini! Maklumat lanjut layari laman rasmi HUAWEI

July 22nd, 2020

Memang ramai yang telah jatuh cinta apabila melihat kecantikan serta kesempurnaan rekaan HUAWEI Matepad Pro 5G.

huawei matepad pro

meleleh air liur dibuatnya

Telah pun dilancarkan baru-baru ini, ada 10 sebab yang membuatkan anda tidak boleh hidup tanpa tablet tercanggih HUAWEI ini, berbanding tablet-tablet lain yang berada di pasaran. Setelah membaca 10 sebab ini, kami yakin anda pasti akan terus membeli HUAWEI Matepad Pro 5G di sini.

Tablet 5G pertama di Malaysia

huawei matepad pro

Tahukah anda bahawa HUAWEI Matepad Pro 5G adalah satu-satunya tablet yang menyokong capaian 5G di Malaysia? Ini bermakna anda boleh menggunakan Internet yang amat pantas apabila “online” menggunakan tablet ini. Makin syok la buat kerja, main game atau menonton drama kegemaran anda. Laju berdesup dengan Internet 5G kelak.

Ratio screen-to-body paling besar

Dengan 90% skrin memenuhi badannya, HUAWEI Matepad Pro 5G menjanjikan pengalaman maksima yang memuaskan, tanpa mengira apa jua jenis aktiviti. Untuk makluman, ratio screen-to-body iPad Pro 11 hanya 83.08% sementara Samsung Tab S6 pula cuma 82.50%. Memang banyak bezanya.

Dijana dengan Kirin 990

Apa guna ada tablet canggih tapi lembap macam siput kan? Ha, dengan HUAWEI Matepad Pro 5G ini anda tak perlu risau bab kelajuan. Ia dijana dengan HUAWEI Kirin 990, chipset terpantas dan terbaik untuk peranti 5G. Confirm tak ada sebarang “lagging” apabila anda bermain game kegemaran.

RAM & ROM Paling Power

huawei matepad pro

Apabila chipset Kirin 990 digandingkan dengan 8GB RAM dan 256 GB ROM, maka anda akan memiliki sebuah tablet yang TERBAIK di pasaran. Sebagai perbandingan, iPad Pro 11 cuma hadir dengan 2GB RAM & 64GB ROM, sementara Samsung Galaxy Tab S6 pula dengan 6GB RAM dan 128GB ROM. Memang HUAWEI Matepad Pro 5G jauh meninggalkan pesaing-pesaingnya.

Ada “reverse wireless charging”

huawei matepad pro

Satu lagi keistimewaan dan kecanggihan HUAWEI Matepad Pro 5G ini ialah ia mempunyai fungsi “reverse wireless charging”. Maksudnya anda boleh menggunakan tablet ini sebagai “charger” untuk mengecas telefon pintar anda. Memang serius nampak cool kan?

Fungsi HUAWEI Share Yang Mantap

huawei matepad pro

Satu lagi perkara yang kami gemari tentang peranti HUAWEI ialah kehadiran fungsi HUAWEI Share yang memudahkan perkongsian tablet dan telefon pintar HUAWEI anda. Sebagai contoh, sekiranya anda memiliki telefon HUAWEI P40 Pro+, dengan satu sentuhan sahaja anda boleh menyambungkannya ke skrin HUAWEI Matepad Pro 5G.

Anda boleh menghantar fail antara kedua-dua peranti ini dengan hanya “drag and drop”. Bukan itu sahaja, anda juga boleh menjawab panggilan telefon menggunakan HUAWEI MatePad Pro 5G selepas sambungan dilakukan. Fantastik kan?

Terbina dengan 4 Speaker Harman Kardon

huawei matepad pro

Buat mereka yang gemar melayan filem/drama, pilihlah HUAWEI MatePad Pro 5G sebagai medium tontonan anda. Selain daripada skrinnya yang besar, tablet ini turut dilengkapi dengan 4 speaker Harman Kardon, memberikan anda “feel” seolah-olah sedang menonton di dalam panggung wayang.

Panggilan Video Dengan HUAWEI MeeTime

Semenjak PKP ini memang ramai yang mula bekerja dari rumah. Maka makin ramailah yang turut mula menggunakan panggilan video untuk bermesyuarat.

Wajah anda terpampang secara High Definition apabila menggunakan HUAWEI MatePad Pro 5G kerana ia memiliki applikasi HUAWEI MeeTime, sekaligus memastikan boss anda tidak melupakan wajah kacak/jelita anda.

Kerja pun jadi makin mudah sebab anda akan nampak kesemuanya dengan lebih jelas.

Boleh guna macam PC

huawei matepad pro

Paling best, jika anda ingin meningkatkan produktiviti dan tahap effisiensi, anda juga boleh membeli Smart Magnetic Keyboard dan M-Pensil. Kepada anda yang jenis suka buat kerja di komputer, memang sesuai sangatlah 2 aksesori ini. Sangat-sangat memudahkan.

Hadiah PERCUMA

huawei matepad pro

Last but not least, macam-macam hadiah PERCUMA menanti apabila anda membeli HUAWEI MatePad Pro 5G ini. Nak lagi best, kalau anda beli Smart Magnetic Keyboard yang berharga RM499 ini, anda juga akan mendapat M-Pensil secara PERCUMA!

Tak cukup menarik lagi? Anda juga dapat 3 bulan akses premium percuma HUAWEI Video di mana anda boleh menonton lebih 300 video dalam pelbagai kategori seperti sukan, pelajaran dan hiburan. Best kan?

huawei matepad pro

Sebagai kesimpulannya, buat masa ini tiada tablet lain di Malaysia yang mampu menandingi kehebatan HUAWEI Matepad Pro 5G dari segi harga, kepantasan, keselesaan dan pengalaman penggunaan. Sekiranya anda sedang mencari sebuah tablet, ini adalah pilihan yang TERBAIK. Untuk maklumat lanjut layari laman rasmi Huawei 

July 5th, 2020

Tandakan kalendar anda dan tetapkan peringatan dengan bunyi “alarm” sekuat mungkin pada 7 Julai ini kerana HUAWEI nova 7 serba baharu akan hadir pada tarikh tersebut!

Telefon pintar terbaru dari HUAWEI ini boleh menjadi milik anda dengan pra-tempahan pada harga RM1,999 di online HUAWEI Store. Untuk makluman, HUAWEI nova 7 yang dilengkapi dengan “hardware” serta “software” terbaik ini hadir dengan widget “Petal Search” dan kamera selfie 5G, sekaligus menjanjikan pengalaman penggunaan telefon pintar paling awesome akan anda rasai. Selain itu, anda juga boleh membuat pre order online untuk HUAWEI Wifi AX3 dengan harga RM299 sahaja pada tarikh yang sama. Best kan?

Ganjaran 3 Kali Ganda

Anda juga berpeluang memenangi ganjaran 3 kali ganda @ triple reward yang bernilai RM1,571* apabila melakukan pra-tempahan untuk HUAWEI nova 7 pada Selasa, 7 Julai 2020 bermula jam 12 tengah malam di online HUAWEI Store (sehari je). Antara ganjaran yang boleh anda bawa pulang ialah:-

  1. Pakej hadiah HUAWEI nova 7 bernilai sehingga RM1,315* termasuklah speaker mini*, casing nova 7*, HUAWEI Video, Cloud storage 15GB* (untuk 12 bulan), Member Center Reward bernilai sehingga RM1,000*
  2. HUAWEI SuperCharge Powerbank 10,000mAh* bernilai RM256
  3. Jika anda bernasib baik, HUAWEI Matebook 13* bernilai RM3,499 bakal menjadi milik anda

Kepada anda yang ingin membuat kira-kira dan berfikir lebih lanjut sebelum membuat keputusan membeli HUAWEI nova 7, jangan risau kerana telefon pintar ini boleh didapatkan di kesemua HUAWEI Experience Store di Malaysia bermula 10 Julai. Jadi anda boleh pergi, pegang, cuba dan alami sendiri kehebatan nova 7 terlebih dahulu.

Petal Search Widget

Mencari dan memasang applikasi di kesemua telefon HUAWEI adalah lebih selesa, mudah dan pantas, terima kasih atas kehadiran widget Petal Search. Siap terpasang di dalam HUAWEI nova 7 series, HUAWEI AppGallery merupakan App Store ketiga terbesar di dunia dengan 400 juta pengguna aktif bulanan mempunyai ribuan applikasi untuk memenuhi keperluan anda.

Sekiranya anda seorang yang suka berkongsi aktiviti seharian, memuatnaik gambar OOTD atau berhubung dengan yang tersayang secara atas talian, anda boleh memuatturun applikasi seperti Facebook, Whatsapp, Instagram dan TikTok menerusi HUAWEI AppGallery ini.

Selain itu, 2 langkah mudah untuk anda mencari lebih banyak applikasi menggunakan Widget Petal Search yang telah pun dipasang siap di dalam HUAWEI nova 7:-

Langkah 1: Tambahkan Widget Petal Search ke muka hadapan telefon anda

Langkah 2: Mulakan carian, muatturun dan pasang applikasi kegemaran anda ke dalam HUAWEI nova 7 dengan sekelip mata.

Senang kan? Sekiranya anda ingin memenangi HUAWEI FreeBuds 3, boleh ke laman Facebook HUAWEI untuk “like” dan “share” video di bawah ke profil Facebook anda. Namun anda kena cepat kerana peraduan ini akan tamat pada 7 Julai ini. Tak banyak masa yang tinggal. Silalah cuba mana tahu ada rezeki anda kan?

Apa lagi yang best nova 7 nie?

Selain daripada widget Petal Search, di bawah adalah beberapa ciri HUAWEI nova 7 yang pasti membuatkan anda terpukau:-

huawei nova 7

Rekaan: HUAWEI nova 7 hadir dengan 2 variasi yang cukup mengujakan iaitu Space Silver dan Midsummer Purple. Kedua-duanya memang cantik dan pasti akan menyerlahkan gaya OOTD anda.

Telefon pintar 5G Terbaik untuk Selfie: Untuk anda yang suka mengambil gambar, HUAWEI nova 7 ini hadir dengan quad kamera 64MP, Super Night Selfie 3.0 dan juga pilihan video Dual-View. Inilah masa terbaik untuk anda kongsikan gambar-gambar dan video awesome kepada pengikut laman sosial anda

Berkuasa tinggi: Dengan cip pemprosesan Kirin 985 5G Soc, anda pasti akan kagum dengan kepantasan HUAWEI nova 7 ini. Main game confirm tak akan tersekat-sekat punya.

HUAWEI 40W SuperCharge: Dalam tempoh 30 minit sahaja, anda boleh mengecas HUAWEI nova 7 sehingga 75% menggunakan pengecas ini. Memang tak masuk akal tetapi inilah kehebatan teknologi ciptaan HUAWEI.

HUAWEI Share dan MeeTime: Dengan HUAWEI Share, anda boleh menggunakan nova 7 dengan peranti HUAWEI yang lain hanya dengan satu sentuhan sahaja. Bukan itu sahaja, anda boleh melepaskan rindu di dada dengan yang tersayang menerusi panggilan video 1080p Full HD menerusi HUAWEI MeeTime. Memang terasa macam si dia ada di depan mata.

Ganjaran Member Center HUAWEI

Sekiranya anda merupakah ahli Member Center HUAWEI, anda boleh mengisi perut dengan pelbagai makanan lazat dan juga diskaun menarik apabila membeli HUAWEI nova 7 dengan ganjaran bernilai sehingga RM1,000. Antara restoran dan kedai yang boleh anda kunjungi untuk menebus ganjaran ini ialah AirAsia Big, Baskin Robbin’s, Domino’s Pizza, Puma, Texas Chicken, Lazada, Free Fire dan banyak lagi.

Tunggu Apa lagi?

Tiada lagi alasan untuk anda melepaskan peluang memiliki HUAWEI nova 7 yang pastinya menjadi sebuah telefon pintar yang melengkapi hidup anda. Untuk makluman lanjut tentang kehebatan telefon pintar ini, sila layari HUAWEI Store hari ini juga. Jangan lupa yang anda juga boleh membuat pra-tempahan untuk HUAWEI WiFi AX3 yang 3 kali lebih pantas dan 4 kali lebih kapasiti. Kesemua pra-tempahan ini boleh dilakukan pada 7 Julai (hanya sehari je!) dan ia boleh dibeli di seluruh negara bermula 10 Julai kelak.

Sekali lagi, pra-tempah HUAWEI nova 7 anda pada 7/7 ini di talian di sini atau laman  ini. Juga jangan lepaskan peluang untuk melihat tawaran hebat bersempena HUAWEI Mid-Year Sale di sini. Maklumat lanjut tentang HUAWEI nova 7 serba baharu ini akan diwar-warkan di laman rasmi HUAWEI.

June 25th, 2020

Masih ingat tak lagi dengan kehebatan HUAWEI siri P40 yang pernah kami kongsikan menerusi artikel ini? Ya, telefon pintar ini menjanjikan pengalaman terbaik untuk penggunanya dalam fotografi dan rangkaian (best in photography and connectivity).

Sekarang cuba pejamkan mata anda dan bayangkan P40 Pro+ ini digandingkan dengan HUAWEI MatePad Pro 5G. Sudah tentu gabungan kedua-dua peranti hebat ini bakal mempertingkatkan produktiviti & memberikan lebih keselesaan untuk sebarang urusan, tanpa mengira sama ada untuk kerja atau hiburan.

huawei p40 pro+

huawei matepad pro

Lupakan Wi-Fi, Lupakan Hotspot

Kedua-dua peranti daripada HUAWEI ini telah bersedia untuk capaian Internet 5G bukan sahaja di Malaysia pada masa akan datang, malah di luar negara. Kelajuan Internet 5G adalah sangat pantas dan stabil, sekaligus membolehkan anda tidak lagi bergantung pada Wi-Fi ataupun “hotspot” untuk kekal di atas talian. Lebih penting, keselamatan akaun anda turut terjamin kerana anda tidak lagi menggunakan sambungan yang mudah digodam.

Lupakan wayar sambungan, kini ada HUAWEI Share

Hanya satu sentuhan sahaja diperlukan untuk menyambungkan HUAWEI P40 Pro+ dan Matepad Pro 5G. Anda boleh menghantar fail antara kedua-dua peranti ini dengan hanya “drag and drop”. Bukan itu sahaja, anda juga boleh menjawab panggilan telefon menggunakan HUAWEI MatePad Pro 5G selepas sambungan dilakukan.

Lagi best, tablet ini hadir dengan papan kekunci magnetic dan M-Pencil yang pasti akan meningkatkan produktiviti anda ketika melakukan kerja. Last but not least, anda boleh melihat gambar dan video yang telah diambil di HUAWEI P40 Pro+ dengan lebih jelas di skrin FullView MatePad Pro5G 10.8 inci. Layan drama/filem pun lagi syok sebab ada sistem suara Harman-Kardon!

Lupakan “charger” yang banyak, 1 sudah mencukupi

Ha, kalau anda seorang kaki travel, pastinya anda menyukai kelebihan menggunakan peranti HUAWEI. Selalunya untuk satu laptop, satu tablet, satu telefon kita kena bawa “charger” masing-masing, namun untuk P40 Pro + dan MatePad Pro 5G ini, kedua-duanya menggunakan “charger” 40W SuperCharger USB Type C yang sama. Bukan itu sahaja, kedua-dua peranti ini turut menyokong “wireless charging”. Paling best, sekiranya P40 Pro+ anda kehabisan bateri, anda boleh mengecas menggunakan MatePad Pro 5G kerana ia dibangunkan dengan kebolehan Reverse Wireless Charging. Barulah ringan beg bila pergi melancong!

Lupakan “Hard Drive”, 50GB HUAWEI Cloud PERCUMA untuk anda

Anda tidak lagi memerlukan “hard drive” untuk menyimpan segala gambar, video atau fail kerja kerana HUAWEI memberikan 50GB Cloud Storage untuk mereka yang membeli peranti mereka. Salah satu kelebihan storan awan ini tak lain tak bukan ialah ia boleh diakses di mana-mana sahaja pada bila-bila masa. Maka anda dah tak perlu membazir nak beli “hard drive” yang harga beratus ringgit, sekaligus mengurangkan berat beg kerja anda. Gunakan je kelajuan Internet 5G di dalam HUAWEI P40 Pro+ dan MatePad Pro 5G untuk akses segala fail yang diperlukan di dalam HUAWEI Cloud.

Lupakan hasrat beli 2 peranti secara berasingan, dapatkan keduanya dengan RM22.73/sehari

HUAWEI P40 Pro+,

HUAWEI kini menawarkan plan ansuran yang membolehkan anda merasai sendiri pengalaman 5G terbaik untuk HUAWEI P40 Pro+ dan MatePad Pro 5G bermula dengan harga serendah RM22.73 sehari. Tiada cas faedah dikenakan untuk tempoh 12 bulan. Siap dapat hadiah percuma seperti HUAWEI SuperCharge Wireless Charger Stand, Freebuds 3, akses percuma 3 bulan HUAWEI Video VIP dan percuma HUAWEI Cloud 50GB yang sah untuk 12 bulan. Berbaloi gila-gila!

Maklumat lanjut mengenai HUAWEI P40 Pro+, sila layari laman rasmi HUAWEI P40 Pro+

Karnival AppGallery HUAWEI, peluang menang Proton X70

Untuk makluman, bermula 19 Jun sehingga 30 Jun 2020 ini, sedang berlangsung Karnival AppGallery HUAWEI yang menawarkan hadiah berjumlah RM2,000,000. Salah satu hadiah utamanya ialah 3 buah Proton X70. Sekiranya anda membeli HUAWEI P40 Pro+ dan HUAWEI MatePad Pro 5G dalam tempoh ini, maka anda berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah ini. Maklumat lanjut di sini

Selain itu, HUAWEI AppGallery kini mengandungi hampir kesemua applikasi yang sering digunakan oleh rakyat Malaysia seperti Facebook, Whatsapp, WeChat, Line, HereWeGo, AirAsia, TikTok, Lazada dan banyak lagi.

HUAWEI AppGallery: Lebih Selamat, Lebih Storan, Lebih Ganjaran

Kalau anda nak tahu, HUAWEI AppGallery adalah selamat kerana ia mengandungi 4 lapisan perlindungan yang telah diiktiraf oleh kualiti antarabangsa. Last but not least, anda boleh menggunakan lebih daripada 1000 Quick Apps secara global di dalam HUAWEI AppGallery ini tanpa perlu meng”install”nya di dalam peranti HUAWEI anda. Jimat ruang simpanan.

https://www.leesharing.com/wp-content/uploads/2020/06/image001.jpg

Andai kata anda tidak menjumpai applikasi yang diinginkan di dalam HUAWEI AppGallery, jangan risau kerana ada cara untuk memuatturun applikasi tersebut. Anda hanya perlu memasang applikasi “Petal Search Widget” dan cari applikasi yang diinginkan menggunakannya. Memang tak ada masalah lah nak gunakan applikasi kegemaran anda di dalam peranti HUAWEI.

Last but not least, sekiranya anda membeli P40 Pro+ dan MatePad Pro 5G, jangan lupa untuk menebus ganjaran di HUAWEI Member Centre dan dapatkan juga 50GB storan awan percuma HUAWEI untuk tempoh 12 bulan di situ. Senang cakap memang banyaklah hadiah-hadiah best menanti anda jika anda membuat keputusan mendapatkan 2 peranti hebat ini. Baca selanjutnya di sini