June 25th, 2020

Masih ingat tak lagi dengan kehebatan HUAWEI siri P40 yang pernah kami kongsikan menerusi artikel ini? Ya, telefon pintar ini menjanjikan pengalaman terbaik untuk penggunanya dalam fotografi dan rangkaian (best in photography and connectivity).

Sekarang cuba pejamkan mata anda dan bayangkan P40 Pro+ ini digandingkan dengan HUAWEI MatePad Pro 5G. Sudah tentu gabungan kedua-dua peranti hebat ini bakal mempertingkatkan produktiviti & memberikan lebih keselesaan untuk sebarang urusan, tanpa mengira sama ada untuk kerja atau hiburan.

huawei p40 pro+

huawei matepad pro

Lupakan Wi-Fi, Lupakan Hotspot

Kedua-dua peranti daripada HUAWEI ini telah bersedia untuk capaian Internet 5G bukan sahaja di Malaysia pada masa akan datang, malah di luar negara. Kelajuan Internet 5G adalah sangat pantas dan stabil, sekaligus membolehkan anda tidak lagi bergantung pada Wi-Fi ataupun “hotspot” untuk kekal di atas talian. Lebih penting, keselamatan akaun anda turut terjamin kerana anda tidak lagi menggunakan sambungan yang mudah digodam.

Lupakan wayar sambungan, kini ada HUAWEI Share

Hanya satu sentuhan sahaja diperlukan untuk menyambungkan HUAWEI P40 Pro+ dan Matepad Pro 5G. Anda boleh menghantar fail antara kedua-dua peranti ini dengan hanya “drag and drop”. Bukan itu sahaja, anda juga boleh menjawab panggilan telefon menggunakan HUAWEI MatePad Pro 5G selepas sambungan dilakukan.

Lagi best, tablet ini hadir dengan papan kekunci magnetic dan M-Pencil yang pasti akan meningkatkan produktiviti anda ketika melakukan kerja. Last but not least, anda boleh melihat gambar dan video yang telah diambil di HUAWEI P40 Pro+ dengan lebih jelas di skrin FullView MatePad Pro5G 10.8 inci. Layan drama/filem pun lagi syok sebab ada sistem suara Harman-Kardon!

Lupakan “charger” yang banyak, 1 sudah mencukupi

Ha, kalau anda seorang kaki travel, pastinya anda menyukai kelebihan menggunakan peranti HUAWEI. Selalunya untuk satu laptop, satu tablet, satu telefon kita kena bawa “charger” masing-masing, namun untuk P40 Pro + dan MatePad Pro 5G ini, kedua-duanya menggunakan “charger” 40W SuperCharger USB Type C yang sama. Bukan itu sahaja, kedua-dua peranti ini turut menyokong “wireless charging”. Paling best, sekiranya P40 Pro+ anda kehabisan bateri, anda boleh mengecas menggunakan MatePad Pro 5G kerana ia dibangunkan dengan kebolehan Reverse Wireless Charging. Barulah ringan beg bila pergi melancong!

Lupakan “Hard Drive”, 50GB HUAWEI Cloud PERCUMA untuk anda

Anda tidak lagi memerlukan “hard drive” untuk menyimpan segala gambar, video atau fail kerja kerana HUAWEI memberikan 50GB Cloud Storage untuk mereka yang membeli peranti mereka. Salah satu kelebihan storan awan ini tak lain tak bukan ialah ia boleh diakses di mana-mana sahaja pada bila-bila masa. Maka anda dah tak perlu membazir nak beli “hard drive” yang harga beratus ringgit, sekaligus mengurangkan berat beg kerja anda. Gunakan je kelajuan Internet 5G di dalam HUAWEI P40 Pro+ dan MatePad Pro 5G untuk akses segala fail yang diperlukan di dalam HUAWEI Cloud.

Lupakan hasrat beli 2 peranti secara berasingan, dapatkan keduanya dengan RM22.73/sehari

HUAWEI P40 Pro+,

HUAWEI kini menawarkan plan ansuran yang membolehkan anda merasai sendiri pengalaman 5G terbaik untuk HUAWEI P40 Pro+ dan MatePad Pro 5G bermula dengan harga serendah RM22.73 sehari. Tiada cas faedah dikenakan untuk tempoh 12 bulan. Siap dapat hadiah percuma seperti HUAWEI SuperCharge Wireless Charger Stand, Freebuds 3, akses percuma 3 bulan HUAWEI Video VIP dan percuma HUAWEI Cloud 50GB yang sah untuk 12 bulan. Berbaloi gila-gila!

Maklumat lanjut mengenai HUAWEI P40 Pro+, sila layari laman rasmi HUAWEI P40 Pro+

Karnival AppGallery HUAWEI, peluang menang Proton X70

Untuk makluman, bermula 19 Jun sehingga 30 Jun 2020 ini, sedang berlangsung Karnival AppGallery HUAWEI yang menawarkan hadiah berjumlah RM2,000,000. Salah satu hadiah utamanya ialah 3 buah Proton X70. Sekiranya anda membeli HUAWEI P40 Pro+ dan HUAWEI MatePad Pro 5G dalam tempoh ini, maka anda berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah ini. Maklumat lanjut di sini

Selain itu, HUAWEI AppGallery kini mengandungi hampir kesemua applikasi yang sering digunakan oleh rakyat Malaysia seperti Facebook, Whatsapp, WeChat, Line, HereWeGo, AirAsia, TikTok, Lazada dan banyak lagi.

HUAWEI AppGallery: Lebih Selamat, Lebih Storan, Lebih Ganjaran

Kalau anda nak tahu, HUAWEI AppGallery adalah selamat kerana ia mengandungi 4 lapisan perlindungan yang telah diiktiraf oleh kualiti antarabangsa. Last but not least, anda boleh menggunakan lebih daripada 1000 Quick Apps secara global di dalam HUAWEI AppGallery ini tanpa perlu meng”install”nya di dalam peranti HUAWEI anda. Jimat ruang simpanan.

https://www.leesharing.com/wp-content/uploads/2020/06/image001.jpg

Andai kata anda tidak menjumpai applikasi yang diinginkan di dalam HUAWEI AppGallery, jangan risau kerana ada cara untuk memuatturun applikasi tersebut. Anda hanya perlu memasang applikasi “Petal Search Widget” dan cari applikasi yang diinginkan menggunakannya. Memang tak ada masalah lah nak gunakan applikasi kegemaran anda di dalam peranti HUAWEI.

Last but not least, sekiranya anda membeli P40 Pro+ dan MatePad Pro 5G, jangan lupa untuk menebus ganjaran di HUAWEI Member Centre dan dapatkan juga 50GB storan awan percuma HUAWEI untuk tempoh 12 bulan di situ. Senang cakap memang banyaklah hadiah-hadiah best menanti anda jika anda membuat keputusan mendapatkan 2 peranti hebat ini. Baca selanjutnya di sini

 

June 18th, 2020

Ha amcam banyak tak dapat duit raya tahun ini? Sekiranya anda bercadang nak membeli sebuah telefon pintar baharu menggunakan duit raya tersebut, Abang Nara nak cadangkan HUAWEI Y6p yang mempunyai skrin BESAR, bateri BESAR dan gaya BESAR yang pasti memberikan anda kepuasan untuk bersosial sesuka hati.

Lebih menarik, kini anda berpeluang untuk membeli HUAWEI Y6p yang CUMA berharga RM499 (Tawaran ini sah untuk 1 hari sahaja pada 19 jun)!

Selain itu, anda berpeluang untuk menang hadiah berjumlah RM2,000,000 termasuklah 3 buah kereta Proton X70. Ini semua bersempena Karnival HUAWEI AppGallery yang bakal bermula pada 19 Jun (ESOK) sehingga 30 Jun ini.

Untuk makluman, karnival yang dikenali dengan nama Karnival HUAWEI sebelum ini membolehkan anda merasai pelbagai pengalaman hebat seperti bermain “game”, menebus hadiah serta mencuba sendiri telefon pintar HUAWEI di kompleks membeli-belah seluruh Malaysia sambil mengamalkan penjarakan sosial.

Tapi kenapa Abang Nara cadangkan anda membeli HUAWEI Y6p dengan duit raya korang? Ha ini sebab-sebabnya:-

Bateri besar, skrin besar & gaya besar

HUAWEI Y6p hadir dengan 3 pilihan warna iaitu Emerald Green, Phantom Purple dan Midnight Black, HUAWEI Y6p pasti menyerlahkan gaya anda terutama ketika mengambil OOTD.

C:\Users\l84159494\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\skrin besar.png

Ditambah pula dengan skrin sebesar 6.3 inci, anda boleh melayan drama Korea kegemaran anda pada bila-bila masa, di mana-mana sahaja sepuas hati, lebih-lebih lagi anda bakal memperolehi langganan premium applikasi Viu 2 bulan PERCUMA apabila membeli HUAWEI Y6p ini.

C:\Users\l84159494\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\viu.jpg

Selain itu, HUAWEI Y6p dijana dengan kapasiti bateri 5,000mAH yang membolehkan anda memuatnaik gambar di media sosial walaupun selepas seharian menatap wajah hensem Hyun Bin di Viu.

BERITA BAIK. Sekiranya anda membeli HUAWEI Y6p pada 19 Jun, harga jualannya ialah RM499 (harga asal ialah RM559). Tawaran ini sah untuk 1 hari sahaja. Dengan pembelian tersebut, anda juga berpeluang memenangi hadiah bernilai RM2,000,000 termasuklah 3 buah Proton X70, 500 buah skuter elektrik “The Starlight V2” (bernilai RM1,099 setiap satu) dan macam-macam lagi menerusi HUAWEI AppGallery Carnival.

Banyak lagi hadiah & ganjaran untuk dimenangi

Selepas anda membeli HUAWEI Y6p, jangan pulang terus ke rumah. Pelbagai aktiviti bersempena Karnival AppGallery telah disediakan untuk anda nikmati bersama kawan-kawan dan keluarga tercinta.

Anda boleh cuba terus kehebatan kamera 13MP HUAWEI Y6p anda dengan mengambil gambar di gerai Naruto yang telah disediakan di Karnival HUAWEI AppGallery ini. Jangan lupa untuk belajar tips-tips mengambil gambar yang betul di gerai HUAWEI Experience. Tanya je segala soalan anda dan mereka yang bertugas pasti akan membantu.

Camner nak menang Grand Prize?

Ok untuk memastikan anda tidak keliru, Abang Nara kongsikan satu persatu langkah yang perlu anda lakukan untuk berpeluang memenangi Grand Prize Karnival AppGallery ini iaitu Proton X70:-

  1. Beli HUAWEI Y6p pada tarikh 19 Jun – 30 Jun di mana-mana Karnival AppGallery seluruh Malaysia (kalau beli pada tarikh 19 Jun harganya RM499 sahaja. Selepas itu harga adalah RM559)
  2. Imbas QR code atau daftar masuk di sini
  3. Jawab satu soalan mudah dan masukkan butiran peribadi anda
  4. Sertakan sekali resit pembelian HUAWEI Y6p anda.
  5. Tunggu pengumuman pemenang di Facebook HUAWEI Malaysia pada 24 Julai 2020

Ha, last but not least, jangan lupa simpan resit asal untuk memastikan anda adalah pemenang yang sah. Kalau resit hilang, menangis air mata darah pun tak berguna.

Maklumat lanjut tentang Karnival AppGallery disini atau Facebook HUAWEI Malaysia. Semoga murah rezeki anda.

June 11th, 2020

Yang dinanti-nanti akhirnya bakal tiba jua. Telefon pintar pilihan ramai iaitu, HUAWEI nova series bakal membuat kemunculan semula dengan nova 7 yang LEBIH berkuasa dan LEBIH bergaya.

huawei nova series

huawei nova series

Pergh. Sekali pandang terus jatuh cinta dibuatnya. Pasti ramai yang tertanya-tanya sama ada boleh menggunakan applikasi di telefon pintar lama sekiranya membeli HUAWEI nova 7 series ini kan? Jangan risau sebab ada 3 cara yang SANGAT MUDAH untuk memastikan anda dapat menggunakan applikasi kegemaran tanpa sebarang masalah:-

HUAWEI Phone Clone

Cara pertama yang paling mudah dan pantas tak lain tak bukan ialah menggunakan applikasi HUAWEI Phone Clone. Boleh didapati di Google Play serta App Store, applikasi ini akan membuatkan anda kagum dengan kemajuan teknologi HUAWEI. Katakanlah anda baru membeli HUAWEI nova 7 Series dan sebelum ini anda menggunakan iPhone, maka dengan HUAWEI Phone Clone akan membolehkan kesemua gambar, video, contact, fail dan applikasi dari iPhone tersebut dipindahkan ke nova 7 Series anda dengan pantas dan mudah.

huawei phone clone

Dengan kepantasan sehingga 1GB/minit, anda hanya perlu scan QR code yang ada pada telefon lama menggunakan HUAWEI nova 7 Series anda dan segala pemindahan akan dilakukan secara automatik. Tak perlu Internet, tak perlu data dan tak perlu sebarang wayar untuk melakukan pemindahan ini. Anda cuma perlu pastikan kedua-dua telefon tersebut disambungkan ke Wi-Fi yang sama sahaja.

how to clone huawei phone

Dalam sekelip mata, segala applikasi kegemaran anda seperti Facebook, Instagram, Whatsapp, Telegram dan TikTok akan terpasang ke dalam HUAWEI nova 7 series. Tak akan ada satu pun yang tertinggal. Telefon sahaja yang baru, tapi applikasi tetap kekal sama seperti telefon sebelumnya. Best kan?

HUAWEI AppGallery

Lebih Selamat, Lebih Storan, Lebih Ganjaran

huawei app gallery

HUAWEI AppGallery adalah cara kedua untuk anda memuatturun segala applikasi kegemaran anda dengan pantas, mudah dan selamat. Sudah terpasang di dalam HUAWEI nova 7 series, AppGallery yamg juga App Store yang ketiga terbesar mempunyai ribuan applikasi untuk memenuhi keperluan anda. Sekiranya anda seorang yang suka berkongsi aktiviti seharian, memuatnaik gambar OOTD atau berhubung dengan yang tersayang secara atas talian, anda boleh memuatturun applikasi seperti Whatsapp, Instagram dan TikTok menerusi HUAWEI AppGallery ini.

huawei app gallery

huawei app gallery

Kalau anda seorang kaki shopping, jangan risau sebab di dalam HUAWEI AppGallery turut mempunyai applikasi seperti Shopee, Lazada dan Shopee. Pilih je mana satu yang anda nak gunakan untuk membeli-belah. Applikasi McDonalds, Foodpanda, dahmakan pun ada. Lapar je boleh terus order menerusi HUAWEI nova 7 Series anda yang laju dan cantik. Senang gila-gila!!!

huawei app gallery

Buat peminat drama Korea pula anda boleh menonton hero serta heroin kegemaran anda sampai lebam kerana applikasi seperti Viu, Tonton, Astro, iFlix dan macam-macam lagi ada tersedia di dalam HUAWEI AppGallery.

Itu belum kira applikasi muzik yang membolehkan anda melayan lagu Blackpink, BTS, Girl’s Day dan banyak lagi artis Kpop yang ada dalam AppGallery tersebut. Senang cakap, gabungan HUAWEI nova 7 Series dan AppGallery ini memang sempurna untuk para pencinta Kpop.

huawei app gallery

HUAWEI FindApps

Last but not least, sekiranya ada applikasi yang sering anda gunakan tetapi tidak ditemui di dalam HUAWEI AppGallery, jangan risau sebab ada applikasi FindApps yang membolehkan anda mencari applikasi tersebut dengan mudah. Hanya perlu muatturun applikasi FindApps di AppGallery dan anda boleh cari terus menggunakan applikasi seperti Grab, Facebook dan Telegram.

Selain itu, anda juga boleh memuatturun APK applikasi yang diingini menerusi HUAWEI Browser atau applikasi pihak ketiga seperti Aptoide atau Aurora Store. Senang cakap, semua applikasi yang anda inginkan pasti boleh ditemui di dalam HUAWEI nova 7 series ini.

Cuba tengok video ni untuk info lebih mengenai Huawei AppGallery.

Kesimpulan…

Ha, pasti ramai yang dah tak sabar kan nak tunggu kehadiran HUAWEI nova 7 series ini, lebih-lebih lagi selepas mengetahui 3 cara di atas untuk memasang applikasi kegemaran tanpa sebarang masalah.

Telefon pintar terbaru dari HUAWEI ini akan tiba di Malaysia tidak lama lagi, jadi anda boleh mula berjimat-cermat untuk memilikinya. Ia pasti akan menjadi satu pembelian yang amat berbaloi. Kalau anda risau tak applikasi Google yang sering digunakan, jangan risau sebab ada je applikasi dari HUAWEI yang lebih power berbandingnya. Tak caya?

Cuba tengok perbandingan di bawah ini:-

[wptb id=86302]

Untuk makluman anda semua, siri terbaru Huawei Nova 7 ini akan dilancarkan secara rasmi di Malaysia pada 19 Jun ini. Pasti ramai yang tertunggu-tunggu untuk memilikinya. Jadi jangan lupa pangkah calendar anda siap-siap!

Maklumat lanjut mengenai Huawei Nova 7e layari laman rasmi Huawei . Jika anda ingin tahu dengan lebih mendalam mengenai Huawei AppGallery pula anda boleh layari laman rasmi yang dikhususkan untuk Huawei AppGallery.

May 22nd, 2020

Fungsi sebuah komputer riba adalah menjadi peneman setia digital kepada kita tanpa mengira waktu dan lokasi. Diperkenalkan pada tahun 2018 di Barcelona Mobile World Congress, HUAWEI MateBook X Pro yang dilancarkan pada Mei 2020 mempunyai rekabentuk premium, prestasi mantap serta kepintaran maksimum yang belum pernah ada pada komputer riba lain. Ia bakal membuatkan anda lebih menyerlah dengan kenipisan, keringanan dan pelbagai fungsi yang akan membantu anda menjadi seorang “content creator” paling bergaya.

huawei matebook x pro

Pilihan Warna Yang Memukau

huawei matebook x pro

HUAWEI Matebook X Pro hadir dengan 2 pilihan warna yang boleh disesuaikan dengan gaya dan pilihan anda. Warna Space Grey adalah sempurna untuk mereka yang “minimalist”, yang suka untuk “keep it simple” dan paling penting, mempunyai “cool shade” yang boleh dipadankan dengan kesemua pakaian, beg tote dan ruang kerja anda.

huawei matebook x pro

Untuk anda yang ingin menyerlah dan gemar menjadi tumpuan apabila berada di khalayak ramai, warna Emerald Green adalah pilihan paling sesuai. Dengan tulisan “HUAWEI” berwarna emas di bahagian hadapan HUAWEI MateBook X Pro ini, anda pasti kelihatan lebih yakin, bergaya dan sempurna apabila tampil membuat pembentangan di hadapan rakan sekerja.

Mudah Alih Untuk Mereka Yang Profesional

huawei matebook x pro

Satu benda yang amat melecehkan buat mereka yang bekerja secara nomad ialah komputer riba yang berat dan besar sampai sakit bahu dibuatnya. Nak bukak letak atas meja pun malu. Dengan HUAWEI MateBook X Pro yang senipis 14.66mm dan seberat 1.33kg, anda boleh membawanya ke mana-mana dengan hanya memasukkannya ke dalam tote beg atau beg kulit anda. Tak payah nak usung beg laptop ke sana ke sini. Barulah bangga dan tampak lebih bergaya apabila ia menemani anda ke mesyuarat, perjumpaan dan aktiviti luar.

huawei matebook x pro

Paparan Skrin Yang Memukau

Tahukah anda bahawa HUAWEI MateBook X Pro mempunyai paparan Ultra FullView dengan 91% screen-to-body ratio? Dengan bezel nipis di sisi, komputer riba hadir dengan aspek paparan skrin 3:2, sekaligus menjadikan ia lebih sesuai untuk produktiviti seorang “content creator”. Sama ada anda nak sunting vlog terbaru, video TikTok atau story Instagram anda, kesemuanya boleh dilakukan dengan lebih jelas.

Last but not least, skrin 13.9 inci LTPS ini turut sama menyokong resolusi sehingga 3K dan mempunyai fungsi “touch screen”. Senanglah sikit nak scroll album-album gambar lama, nak patah balik tengok video yang sedang disunting atau nak tonton drama Kpop bersama keluarga tercinta.

Kekal Tenang & Teruskan Mencipta Sesuatu

huawei matebook x

Dengan bateri sebesar 56Wh serta pilihan penjimatan tenaga (power-saving modes) HUAWEI MateBook X Pro memang teman sempurna untuk para influencer, pencipta content dan livestreamers yang perlu sentiasa online sepanjang hari tanpa perlu risau kehabisan tenaga.

huawei matebook x

Lagi best, pengecas 65W Type-C adalah sangat kecil, ringan dan boleh dibawa ke mana-mana tanpa memberatkan beg anda. Selain MateBook X Pro, ia turut boleh digunakan untuk mengecas telefon pintar anda.

MateBook X Pro juga dilengkapi dengan teknologi EMUI10 HUAWEI yang mempunyai fungsi HUAWEI Share dan Multi-screen Collaboration di mana ada boleh menghubungkan telefon pintar anda ke komputer riba dengan lancar. Kedua-dua skrin kemudian boleh dikendalikan pada MateBook X Pro, dan anda boleh memindahkan foto, video, fail dan banyak lagi. Skrin sentuh 3K HUAWEI MateBook X Pro juga membolehkan anda membuat penyunting dan menyiapkan kerja penting dengan lebih cekap dan pantas.

Tambahan pula, dengan CPU Intel Core generasi ke-10, i7-10510U, ini akan memastikan prestasi atau bak kata orang “kelajuan” akan konsisten. Baru la sedap nak pakai laptop kalau processor pun laju kan.

TikTok dance challenges

Jangan lupa untuk menggunakan aksesori seperti papan kekunci, kamera, microphone dan tetikus di HUAWEI MateBook X Pro anda untuk menghasilkan video TikTok yang lebih mantap, kelakar dan viral!.

Harga & Bila Boleh Beli?

HUAWEI turut menyambut bulan Ramadhan dengan promosi “HUAWEI Dihati” yang bakal berakhir pada 7 Jun kelak. Para pelanggan bakal membawa pulang hadiah PERCUMA bernilai sehingga RM1,700 termasuk aksesori HUAWEI, voucher Baskin Robbins, The Chicken Rice Shop, TeaLive dan diskaun ekslusif. Selain itu, para pelanggan juga berpeluang memenangi hadiah menarik menerusi “lucky draw” seperti MateBook X Pro, HUAWEI Watch GT, HUAWEI 369 Camera serta HUAWEI SoundStone Bluetooth Speaker.

Maklumat lanjut layari Online Store Huawei untuk melihat kesemua promosi.

HUAWEI Matebook X Pro kini boleh dimiliki di HUAWEI Store di dalam warna Space Grey dan Emerald Green pada harga RM7,999. Dengan setiap pembelian komputer riba ini, pelanggan akan menerima HUAWEI Sound X secara PERCUMA (harga jualan: RM1,299) dan pelbagai hadiah lain sementara stok masih ada.

BACA : Aidilfitri Ini, Layan Lagu Raya Bersama Keluarga Di Mana dan Bila-Bila Sahaja Dengan Huawei Sound X Serba Baharu

huawei matebook x