Written by Bella | June 12th, 2019

Setiap tahun, 12 Jun adalah tarikh yang dinanti-nanti oleh semua wanita di Malaysia. Ini kerana ia adalah tarikh ulangtahun Hermo, sebuah portal kecantikan online yang menawarkan pelbagai produk kecantikan seperti penjagaan kulit, mekap, dan banyak lagi. Telah bertapak di Malaysia sejak tahun 2012, tahun ini bersempena ulangtahun ke 7 mereka, Hermo tampil dengan promosi yang SUPER DUPER hebat dengan tema “Beyond HERevolution” menerusi laman web mereka di www.hermo.my. 

Cerita banyak tak guna, anda tidak boleh melepaskan peluang membeli segala macam produk kecantikan yang ditawarkan dengan HARGA RUNTUH bersempena ulangtahun Hermo ini. Promosi-promosi gila ini akan berlangsung dari 12 sehingga 30 Jun ini. Ok jom kita tengok promosi-promosi yang telah disediakan oleh Hermo khas untuk anda semua:-

1. X-OMO

Promosi X-OMO ini adalah tawaran terbaik di Hermo di mana produk kecantikan yang “best seller” akan dijual pada harga diskaun kaw-kaw punya. Setiap minggu, 7 produk berbeza akan dipotong harga. Jadi anda kena pastikan tak terlepas melayari www.hermo.my untuk melihat apa yang ditawarkan. Untuk memudahkan anda, sila tandakan jadual promosi X-OMO di bawah di dalam kalendar anda:-

WAVE 1: 12 – 17 Jun
WAVE 2: 18 – 24 Jun
WAVE 3: 25 – 30 Jun

Untuk menambahkan keterujaan anda, ini adalah beberapa produk yang dah “confirm” akan masuk dalam promosi X-OMO nie kelak. Memang murah gila-gila punya!!!

Naruko Raw Job’s Tears Supercritical CO2 Pore Minimizing & Brightening Mask (harga asal RM32, harga promosi RM26.90)

Banila Co. Clean It ZERO 100ml (harga asal RM75, harga promosi RM49.95)

banila-co-clean-it-zero-sherbet-cleanser-original-01

Heimish All Clean Balm 120ml (harga asal RM74, harga promosi RM45)

Diingatkan sekali lagi bahawa setiap minggu promosi X-OMO ini akan menawarkan 7 produk kecantikan yang berlainan pada harga diskaun yang confirm tak akan jumpa di tempat lain. Jadi pastikan anda SETIAP MINGGU masuk www.hermo.my untuk tidak terlepas peluang keemasan ini.

2. 7 Series Flash Deals

Bersempena ulangtahun ke 7 Hermo, maka promosi tahun ini banyak yang bersangkut paut dengan angka 7. Antaranya seperti:-

Lucky 7 Deals – promosi “flash deals” selama 3 hari (18, 19 & 24 Jun) dari 12 tengah hari sehingga 7 malam. Sila standby depan komputer pada tarikh-tarikh tersebut.

RM7 Shopping Spree – produk-produk kecantikan terpilih akan dijual pada harga RM7 pada 20 dan 21 Jun. Fuh, RM7 tue. Memang murah sangat-sangat.

7th Anniversary Treats – 12 jenama yang “super best seller” seperti Mirae, Hada Labo, Kose & Kate Tokyo akan dijual dengan kod promosi yang membolehkan anda mendapat diskaun sehingga RM12 untuk pembelian minimum RM50 dan diskaun RM36 untuk pembelian minimum RM120.

7 “freebies” dengan pembelian RM70 dan ke atas – dari 25 sehingga 30 Jun nanti, anda boleh membawa pulang 7 hadiah percuma apabila membuat pembelian minimum RM70. Fuh!!! Berbaloi-baloi kan?

3. The Perfect Match Giveaway

mainmenu

Untuk memeriahkan lagi sambutan ulangtahun ke 7 mereka, Hermo turut menganjurkan satu permainan mudah yang diberi nama “The Perfect Match”. Dari 12 sehingga 30 Jun anda berpeluang memenangi pelbagai hadiah best seperti HERMO e-vouchers yang anda boleh gunakan untuk membeli barang pada promosi diskaun 612 yang lebih menjimatkan apabila anda bermain permainan ini.

Untuk meningkatkan lagi peluang menang, anda boleh kongsi tentang permainan ini di Facebook. Pemenang akan diumumkan pada 1 Julai kelak. Best kan?

4. Buy 1 Free 1

Tak lengkap promosi di www.hermo.my jika tidak ada tawaran “Buy 1 Free 1” ini. Berlangsung dari 18 sehingga 24 Jun, antara produk-produk yang yang boleh anda miliki secara PERCUMA adalah:-

Nivea Micellair Oxygen Boost Micellar Water 200ml

8850029026947

Pyunkang Yul Oil 26ml

Pyunkang-Yul-Oil-26ml2-grande

A’pieu Lasting Gel Tint

Pyunkang-Yul-Oil-26ml2-grande

5. K-Beauty Festival

Produk kecantikan dari Korea sememangnya mempunyai pengikutnya yang tersendiri kerana keberkesanannya. Jenama-jenama seperti Etude House, Laneige, Innisfree dan Mamonde amat popular di kalangan rakyat Malaysia. Memahami perkara ini, Hermo bakal menawarkan diskaun sehingga 40% dari 12 sehingga 17 Jun kelak. Siap ada “freebies” yang bernilai sehingga RM500 untuk dibawa pulang. Boleh la jadi cantik macam Lisa Blackpink lepas nie.

Berikut tarikh bagi promosi diskaun kaw-kaw bagi setiap produk. Jangan lupa, anda kena rajin layari laman web https://www.hermo.my/ untuk tawaran menarik setiap hari. Barulah dapat harga best!

Innisfree – 12 JUNE
Laneige – 13 JUNE
Etude House – 14 JUNE
Mamonde -15 JUNE
Ryo – 16 JUNE

L’Oreal Brands Super Sale

Sekiranya anda pengguna produk kecantikan jenama antarabangsa seperti L’Oreal Paris, NYX Professional Makeup, Maybelline dan Garnier, inilah masa terbaik untuk anda “restock” kesemua alat solek anda kerana diskaun sehingga 50% akan diberikan pada tarikh 12 Jun dari jam 12 tengah hari sehingga 2 petang. Sila pastikan anda sudah bersiap sedia untuk tekan butang “BELI” di www.hermo.my. 50% diskaun tue wei!!!

Memang hebat dan dahsyat sungguh kan promosi serta tawaran bersempena ulangtahun ke 7 Hermo ini? Fuh!!! Cukup-cukup mengujakan. Secara keseluruhannya lebih daripada 60 jenama akan turut serta dalam promosi HERMO 612 Anniversary ini. Jadi pastikan anda tidak terlepas peluang yang datang SEKALI SETAHUN ini. Maklumat lanjut layari www.hermo.my , Facebook Hermo Malaysia ataupun Instagram @hermomy.  Selamat bershopping!!!

Written by Bella | December 18th, 2018

Wow. Cantiknya  Hermazing Bag rekaan Christy Ng yang tengah laku bak pisang goreng panas di laman rasmi HERMO ini.

Buat anda yang tidak tahu, Hermazing bag ini adalah hasil kerjasama antara pereka fesyen terkenal, Christy Ng dan portal kecantikan online yang terkemuka di Malaysia , HERMO. Bermula dengan mencipta kasut mampu milik buat wanita Malaysia, kini Christy Ng telah menceburi dunia rekaan beg dan Hermazing Bag merupakan koleksi khas terkini diperkenalkan. Rekaan Christy Ng ini sangat wow dan unik. Dengan kerjasama Hermo Malaysia sebagai  laman web produk kecantikan nombor 1 di Malaysia*, dijangkakan lebih ramai wanita Malaysia akan dapat menyerlahkan kejelitaan dan kecantikan mereka dengan menyandang Hermazing Bag di bahu mereka.

*sumber https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/

Hzhv8hPo

Christy Ng dan pewakil dari Hermo Malaysia sempena sesi preview koleksi Hermazing bag di MyTOWN Shopping Centre, KL

Dengan 8 pilihan warna yang memikat hati, Hermazing Bag ini memang sesuai untuk digayakan oleh seorang wanita. Berbentuk bulat, Hermazing Bag boleh disandangkan di bahu atau dipegang pada tangan. Apabila membuka zip beg ini, akan ternampak 2  kompartment tersedia untuk anda meletakkan alat solek seperti eye brush, lipstik dan alat-alat solek yang lain.  Turut disediakan ialah tali 41’ yang boleh disesuaikan mengikut keselesaan anda. Hermazing Bag diperbuat daripada PU dan juga microfiber yang tahan lasak.

Paling penting, Hermazing Bag ini akan menyerlahkan lagi kejelitaan dan gaya moden anda. Memang sesuai untuk dibawa ke pejabat, makan malam atau bercuti. Ia sesuai dengan apa jua stail fesyen anda. Hijabista pun confirm bertambah meletup dengan beg ini. Lagi best, apabila anda membeli Hermazing Bag, sebuah cermin kecil untuk memudahkan anda bersolek turut tersedia di dalamnya. Memang perfect sangat-sangat.

Menariknya, bag ini juga menjadi pilihan selebriti popular dan juga hijabister. Nak tampil glamor dan menawan seperti mereka? Hermazing Bag adalah pilihan tepat dan menunjukkan betapa bergayanya anda. Lebih elegan!

IK8u36ms
6y7YtJa4

Dan ada satu berita baik untuk anda  yang dah tak sabar nak mendapatkan Hermazing Bag rekaan Christy Ng ini,  Hermo Malaysia telah berbesar hati untuk memberikan hadiah PERCUMA kepada mereka yang bertuah. Bukan calang-calang punya hadiah tau. Ia adalah Gal On The Go Kit yang bernilai RM90. Terus boleh letak dalam Hermazing Bag.  Promosi awesome ini telah bermula dari 1 Dec yang lalu. Korang pun boleh dapat dari Christy Ng.com dan retails. Tapi korang kena ingat, first come, first serve dan selagi stok masih ada. Perlu diingatkan bahawa Hermazing Bag ini adalah limited edition. Kalau dah habis terjual, tak boleh beli dah. Jadi kalau nak tak nak terlepas, cepat-cepat pergi beli sekarang juga di SINI

Maklumat lanjut layari www.hermo.com.my dan juga Facebook Hermo Malaysia. Selamat bergaya dengan Hermazing Bag.

Written by AbangNara | December 10th, 2018

Pejam celik pejam celik, bulan Disember sudah tiba. Pantas sungguh masa berlalu. Hujung tahun adalah masa terbaik untuk kita bercuti merehatkan minda serta menghadiahkan diri sendiri dengan ‘reward’ setelah sepanjang tahun penat bekerja.

Kalau anda ‘blur’ tak tahu nak beli apa sebagai tanda ‘terima kasih’ buat diri sendiri, jangan cuak jangan risau. Abang Nara dah usharkan untuk anda dah. Jika anda seorang wanita, suka make up, nak tampil jelita dan teringin nak menggunakan produk kecantikan berjenama antarabangsa, HERMO Malaysia kini sedang mengadakan jualan runtuh bermula 1 Disember 2018 sehingga 1 Januari 2019 bersempena musim cuti 2018.
hermo malaysiaAntara promosi-promosi BEST yang tidak boleh dilepaskan di www.hermo.com.my ialah:-

1. X-OMO
hermo malaysia

X-OMO adalah promosi TERBAIK di HERMO Malaysia yang memberikan tawaran terbaik untuk 12 jenis produk yang “hot selling”. Setiap minggu produk-produk ini akan diperbaharui jadi kena pastikan anda buat peringatan di kalendar anda supaya tidak terlepas promosi ini. Antara produk-produk BEST minggu ini ialah:-

(i) Maybelline The Hypercurl Volume Express’ Easy Wash Mascara (RM13.16, harga asal RM26.32)

hermo malaysia

(ii) [Twin Pack] Cosrx Low PH Good Morning Gel Cleanser (RM49, harga asal RM86)

hermo malaysia

(iii) Rimmel Stay Matte Long Lasting Pressed Powder (RM9.90, harga asal RM14.10)

hermo

2. Set alat solek eksklusif edisi percutian

Untuk yang tiada perancangan bercuti pada bulan ini, jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan set alat solek ekslusif edisi terhad sempena musim daripada beberapa jenama terkemuka ini. Sekurang-kurangnya dapatlah feel pergi bercuti overseas walaupun sekadar duduk kat rumah je. Antara yang WAJIb didapatkan ialah:-

(i) [Holiday 2018] Innisfree Jeju Hand Cream Set

holiday hermo

(ii) Laneige Holiday Basic Duo Moisture Set

hermo

(iii) Etude House Dear My Lips Talk Velvet Mini Kit

etude

3. Hadiah PERCUMA & promosi ekstra daripada jenama terkemuka

Abang Nara dah buat kira-kira dan mendapati ada lebih daripada 44 jenama terkemuka yang turut sama mengadakan promosi di https://www.hermo.my/christmas/all-brands. Hampir kesemuanya ada bagi free gift, diskaun ekstra, voucher dan macam-macam lagilah. Antaranya seperti:-

(i) Missha (diskaun sehingga 41% dan percuma The First Treatment Essence 30ml dengan pembelian minimum RM80)

mishaa

(ii) Benton (hadiah percuma untuk sebarang pembelian & hadiah ekslusif untuk pembelian RM60 ke atas)

benton

(iii) Dove (diskaun sehingga 18%)

benton4. Double 12 Specials: Beli 1 PERCUMA 12 sampel (semuanya berharga RM12)

double 12

Kosongkan tarikh 12.12.2018 (Rabu) kerana pada hari ini akan diadakan promosi Double 12 Specials. Anda beli 1, dapat 12 sampel percuma. Selain itu, ada juga promosi semua berharga RM12 untuk produk-produk yang dijual ketika ini. Pergh!!! Memang runtuh kaw-kaw. Pastikan jangan lupa “bookmark” www.hermo.com.my untuk tak terlepas promosi gila hebat ini.

5. Belanja & Menang penerbangan ‘business class’ ke Seoul, Korea

hermo

Dah la dapat beli segala macam produk berjenama dengan harga RUNTUH, anda juga berpeluang untuk memenangi percutian ke Seoul, Korea yang bernilai RM10,600 sebagai hadiah utama. Hadiah tempat kedua dan ketiga pun boleh tahan hebatnya jugak. Semua ini boleh menjadi milik anda dengan hanya membuat pembelian minimum RM150 dan membuat pembayaran menerusi FPX. Lagi banyak belanja, lagi tinggi peluang untuk anda menang hadiah-hadiah best ini.

hermo

Last but not least, sekiranya anda belum menjadi ahli Hermo Malaysia, silalah berbuat demikian kerana anda akan mendapat 2 eye masks PERCUMA selepas pendaftaran. Hanya perlu masukkan email sahaja. Mudah sangat-sangat. Sila daftar di www.hermo.com.my hari ini jugak!!!

hermoPastikan impian anda sepanjang tahun 2018 tidak terkubur dan berjaya ditunaikan bersama tawaran hebat musim percutian Hermo Malaysia. Selamat bercuti dan selamat membeli-belah di www.hermo.com.my.

Written by AbangNara | January 23rd, 2018

Setiap kali musim perayaan, Abang Nara pasti ternanti-nanti promosi yang bakal ditawarkan oleh Hermo.my. Confirm akan ada diskaun kaw-kaw, hadiah PERCUMA, tawaran best-best dan macam-macam lagi. Pucuk dicita, ulam mendatang. Bersempena Tahun Baru Cina tahun ini, Hermo tampil dengan promosi Lunar Love yang sangat-sangat mengujakan.

lunar love

Sebelum Abang Nara bercerita lebih lanjut tentang Lunar Love kempen ini, korang semua digalakkan untuk menjadi ahli Gold (pembelian terkumpul RM1000 ke atas) & Platinum (perbelanjaan terkumpul RM2000 ke atas) Hermo terlebih dahulu. Sebabnya? Banyak kelebihan yang bakal diperolehi seperti dapat akses awal untuk sebarang promosi, dapat diskaun tambahan, dapat hadiah eklusif dan macam-macam lagilah. Boleh ushar lebih lanjut di www.hermo.my.

lunar love

Contohnya untuk kempen Lunar Love kali ini, ahli Gold & Platinum Hermo boleh membawa pulang Lucky Pouch Maybeline yang bernilai RM40 dengan hanya berbelanja minimum RM188. Kuantitinya terhad sebanyak 1,500 unit sahaja. Siapa cepat dia yang dapat!!!

asdsada

Ok jom Abang Nara kongsikan apa yang best bersempena promosi Lunar Love Hermo kali ini:-

1. Hermo Lunar Love Angpao

lunar loveHa, tak ke nampak ekslusif bila korang bagi angpao kepada kaum keluarga dengan Angpao dari Hermo ini. Memang cun melecun!!! Cuma perlu belanja RM88 ke atas sahaja dan anda akan memperolehi angpao ekslusif ini.

2. 3 for RM48.88 (dari 29 Jan – 4 Feb)

hermo

Ha, kalau lipstik korang dah nak habis, inilah masa terbaik untuk membeli yang baru. Hanya dengan RM48.88 sahaja, korang boleh dapatkan 3 batang lipstik yang berlainan warna. Jenama L’Oreal pulak tue. Bukan calang-calang. Confirm berkualiti dan puas hati. Boleh ushar di sini.

hermo
3. 2 for RM58 (dari 5 Feb – 11 Feb)

hermo

Kalau bajet korang bulan nie tengah sempit, jangan risau sebab boleh dapatkan produk penjagaan kulit dengan harga yang amat berpatutan menerusi promosi Lunar Love Hermo ini. 2 produk hanya untuk RM58 sahaja. Memang berbaloi-baloi kan?

4. XOMO Deals

xomo

Setiap hari, “best seller items” pelbagai jenama terkemuka akan dijual pada harga rendah tak masuk akal bersempena XOMO Deals ini. XOMO Deals ini akan berlangsung sepanjang 3 hari bermula hari Isnin dan kemudian akan di”refresh” pada hari Khamis. Jadi korang kena bersiap sedia di hadapan komputer dan sentiasa pastikan laman web www.hermo.my terpampang di skrin komputer sepanjang masa. Memang harga yang ditawarkan kaw-kaw murah punya. Diskaun tahap tertinggi. Tak akan jumpa kat tempat lain dah. Hanya di Hermo sahaja!!

Ha sebelum terlupa, jangan lepaskan peluang untuk memenangi voucher bernilai RM150 dengan melakukan “Mandarin Orange Challenge”. Senang je caranya. Cuma buat seperti video di atas menerusi Facebook Live dan letakkan hashtag #MandarinOrangeChallenge. Lepas tue jangan lupa tag Facebook Hermo Malaysia dan 3 orang kawan anda. 10 yang terbaik akan memenangi voucher RM150. Senang je kan?

hermo lunar loveAbang Nara pun sekarang sedang sibuk ushar www.hermo.my untuk tengok nak beli produk kecantikan apa sebagai hadiah buat isteri tercinta. Antara yang mencuri perhatian Abang Nara ialah:-

1. Blusher Canmake Mat Fleur Cheek

hermo

Makin berseri-seri la muka wife Abang Nara lepas gunakan blusher Canmake Mat Fleur Cheeks nie. Designnya yang comel membuatkan Abang Nara terasa nak beli sedozen terus. Daripada review yang Abang Nara baca, rata-rata semua pengguna berpuas hati dengan kualiti produk nie. Confirm wife Abang Nara suka nanti.

2. Eyeshadow Palette?Kate Dimensional Palette EX2

hermo

Abang Nara dah dapat bayangkan isteri tercinta melompat kegembiraan apabila menerima Eyeshadow Palett Kate Dimensional Palette EX2 ini. Memang idaman semua wanita kot. Lagi-lagi jenama Kate memang popular dan terkenal dengan kualitinya yang awesome. Senanglah dia nak bermake up apabila keluar jalan-jalan. Boleh masukkan je eye palette nie dalam handbag. Mudah nak dibawa ke mana-mana.

3. Missha Time Revolution Night Repair New Science Activator Borabit Ampoule 50ml

hermo

Jenama Missha dari Korea ini memang popular di kalangan wanita Malaysia. Salah satu produk laku kerasnya ialah Missha Time Revolution Night Repair New Science Activator Borabit Ampoule 50ml. Malam-malam sebelum tidur boleh pakai. Esok bangun pagi kulit muka dah jadi macam artis Korea. Cun melecun, mulus dan bersih je. Siapa tak nak kulit yang camtue kan?

4. Botanic Heal boH Derma Water Ceramide Toner 150ml

hermo

Sekiranya anda mempunyai masalah kulit kering, lesu dan kusam, jangan lepaskan peluang untuk mencuba Botanic Heal boH Derma Water Ceramide Toner ini. Ramai yang dah guna dan ramai yang terkejut dengan perubahan kulit mereka. Terus nampak lembap, lebih anjal, dan kulit kering terus tiada. Memang power!!!

5. Swissvita Micrite 3D All Use Eye Cream
hermo

Kalau mata anda selalu ada “dark circle”, kelihat lebam, banyak kedutan dan sembam sentiasa, Swissvita Micrite 3D All Use Eye Cream boleh membantu anda menyelesaikan masalah ini. Fungsinya yang 3 in 1 menyebabkan ia memang popular di kalangan para wanita. Lepas ini tak adalah kena tegur “tak cukup tidur ke semalam?” apabila anda masuk ke pejabat. Mata berseri-seri bak sang puteri!!!

hermoBanyak lagi sebenarnya produk-produk dan promosi-promosi yang best bersempena kempen Lunar Love daripada Hermo ini. Kalau nak cerita satu persatu, sampai lusa pun tak habis. Cara yang paling senang ialah anda pergi ke www.hermo.my dan alaminya sendiri. Inilah peluang terbaik untuk mendapatkan produk-produk kecantikan yang telah lama korang idamankan selama ini. Satu lagi pesanan Abang Nara, jangan lupa LIKE Facebook Hermo Malaysia sebab di situ akan selalu di “update” promosi-promosi terkini dan terbaik. Selamat membeli-belah dan selamat tampil cantik bersama Hermo.