Written by Bella | October 31st, 2019

Pasti ramai yang tahu selebriti popular, Hanis Zalikha bukan sahaja mempunyai jenama tudungnya tersendiri tetapi turut melancarkan produk kecantikan Cakenis Petite Oil.

hanis zalikha

Sebelum ini timbul beberapa isu apabila ada sesetengah pihak mempertikaikan logik keberkesanan produk tersebut dengan sapuan sahaja boleh mengawal nafsu makan.

Terbaru, rata-rata netizen tidak berpuas hati dengan tindakan Hanis ‘overclaim’ produk minyaknya itu. Siap tunjuk bukti kajian terperinci daripada luar negara dan dia sendiri “eksperimen” produk itu terhadap dirinya. Menurut Hanis ia sememangya mengurangkan selera makan dan membuatkan dia tampil lebih langsing.

cakenis petite oilhanis zalikhahanis zalikha

Kalau dengar memang sangat berkesan dan menakjubkan tetapi ia tidak dapat dibuktikan kerana Hanis sememangnya sudah sedia kurus.

“Hanis memang kurus”

cakenis petite oil

“Bagi bukti research tiada kaitan

dengan produk dia jual”

cakenis petite oilhanis zalikhahanis zalikhaHakikatnya memang mustahil kalau hendak tampil langsing dan cantik dengan hanya menggunakan minyak sahaja. Perlukan usaha dan disiplin tinggi untuk bersenam serta mengamalkan diet sihat. Biasalah apa yang Hanis buat tu, gimik marketing kan? Eh..

Sumber Berita : Forum CARI

Written by Bella | September 10th, 2019

Netizen kalau bab memberikan komen pedas memang padu habis. Kata-kata yang dilemparkan memang ‘deep’, menusuk terus ke dalam hati. Seperti baru-baru ini ada netizen yang memberikan komen pedas bak cili padi mempertikaikan logik serta keberkesanan produk minyak kurus Hanis Zalikha.

digi cili padi

Sebelum itu, berita ini dibawakan khas oleh Digi CILI PADI yang memberikan data dengan bayaran kurang RM 1 untuk satu hari. Boleh menggunakan pelbagai aplikasi kegemaran anda seperti YouTube, Facebook, Instagram, main game atau dengar muzik TANPA HAD. Maksimum sosial, maksimum muzik dan maksimum gaming dengan internet berkelajuan tinggi.

Berbalik kepada gosip hangat Hanis Zalikha, ramai yang tahu beliau baru-baru ini telah memperkenalkan produk kecantikan terbaru, Cakenis Petite Oil. Katanya, boleh memecahkan lemak terkumpul di bahagian badan seperti  perut, pinggul dan lengan serta mampu mengawal nafsu makan. Dengar macam menarik, tetapi rata-rata netizen mempersoalkan fakta bagaimana dengan sapuan sahaja boleh mengawal nafsu makan?

Sapu minyak kat kulit boleh kawal

nafsu makan?

Nak buat duit pun beragak lah

Mungkin netizen tidak mahu sesetengah selebriti ‘syok sendiri’ dengan mengeluarkan produk yang hanya mengaut keuntungan sahaja. Apa-apa pun, fikir positif sahaja produk Hanis dapat membantu pengguna kekal langsing, selebihnya adalah hasil usaha anda sendiri.

Jangan lupa untuk menggunakan Digi CILI PADI untuk terus membaca gosip panas dan terkini di BeautifulNara.

Written by Bella | May 7th, 2019

Rasanya semua tahu Hanis Zalikha antara selebriti yang sering memuat naik foto dan perkembangan terkini anaknya, Yusuf Iskandar di media sosial.

Baru-baru ini, Hanis ada berkongsi cara beliau membesarkan anaknya tanpa perlu bergantung kepada gajet. Perkongsian Hanis itu mendapat reaksi positif daripada netizen.

Bagaimanapun, ada juga pihak yang mengkritik tindakan beliau yang terlalu mendedahkan anaknya di media sosial.

Setiap ibu bapa mempunya cara tersendiri dalam membesarkan anak mereka  Buat selebriti pula, kalau ibu bapa dah popular mesti anak mereka akan terkena tempiasnya juga bukan? Apa-apa pun, perkara ini bergantung kepada pandangan masing-masing.

Written by Bella | February 6th, 2017

Hanis Zalikha sebelum ini agak aktif dalam bidang pengacaraan dan lakonan, namun semenjak beliau mendirikan rumah tangga dan menjadi seorang ibu, agak jarang sebenarnya kita dapat lihat kelibat Hanis di kaca televisyen. Mula lah ada pihak yang berspekulasi dan turut mempersoalkan adakah Hanis dikongkong oleh suaminya Hairul Azreen?

Menurut Hanis, suaminya sering menyokong kerjaya beliau. Hanis juga masih menerima tawaran berlakon dan mengacara. Walaubagaimanapun, buat masa ini Hanis ingin memberikan sepenuh tumpuan kepada keluarganya terlebih dahulu.

Tawaran untuk kembali ke lokasi drama dan juga pengacaraan masih ada. Begitupun, dengan kekangan masa dan tumpuan sepenuhnya terhadap Yusuf selain untuk menguruskan perniagaan saya terpaksa menolak dengan berat hati. Ketika ini keutamaan saya memang lebih kepada keluarga. Pada masa yang sama tidak timbul soal saya dikongkong suami kerana keputusan yang datang itu diputuskan secra perbincangan bersama.

Tidak keluar televisyen bukan bermakna Hanis dikongkong suami. Rezeki datang dalam pelbagai cara, perniagaan Hanis pun boleh tahan sambutannya daripada peminat bukan?

Sumber Berita : BH PLUS