Written by Bella | May 7th, 2019

Rasanya semua tahu Hanis Zalikha antara selebriti yang sering memuat naik foto dan perkembangan terkini anaknya, Yusuf Iskandar di media sosial.

Baru-baru ini, Hanis ada berkongsi cara beliau membesarkan anaknya tanpa perlu bergantung kepada gajet. Perkongsian Hanis itu mendapat reaksi positif daripada netizen.

Bagaimanapun, ada juga pihak yang mengkritik tindakan beliau yang terlalu mendedahkan anaknya di media sosial.

Setiap ibu bapa mempunya cara tersendiri dalam membesarkan anak mereka  Buat selebriti pula, kalau ibu bapa dah popular mesti anak mereka akan terkena tempiasnya juga bukan? Apa-apa pun, perkara ini bergantung kepada pandangan masing-masing.

23 responses to Hanis Zalikha Dikritik Terlalu Dedah Anak Di Media Sosial

  1. lolloolo says:

    nara takda cita lain dah ke?

  2. Anonymous says:

    abg nara yg tampan, kami nk berita sahara yaacob membuat persiapan raya dirumah baru…

  3. Anonymous says:

    sibuk psl gajet…y ko tu buat ig tuk anak ko tu nk pggl ape??bkn hp y ko pegang 24jam update ank buat ape itu,ini bkn gajet ke???cb ko tgk bill gates tu ade x 24 jam dok update psl anak2 dia???silap2 anak2 dia pn br nk knl ape itu instagram…ank ko lahir2 je mak bapak sibuk buat ig lps tu tayang anak kat tv..bill gates x de tayang anak kat tv…ntah2 ank dia pun org xtau…kelakar laa melayu acah2 good tp otak mendap ni…

  4. norak says:

    tak comel lah anak dia…anak neng yatimah iaitu rose yatimah 100x lagi comel..tak caya? cer whatsap rosiah chik, dia boleh jawab

    • geram says:

      sinorak, kalau bukan bulan posa dan jk aku kenal mmg aku kasi penampar, x habis2 mention pasal arwah neng yatimah atau rose yatimah yg x ada kena mengena pun. Aku rasa aku nak report si Norak ni, irratting

    • burit says:

      dia ni sakit jiwa, dah jangan layan

  5. esah jendul says:

    dok la promote anak kat ig…smpi buat ig sndr tu mende…ckp x serupa bikin…family giler glamer

  6. Anonymous says:

    celah mane buat ig n update hari2 pasal anak seolah2 si anak tu yg bikin caption sendiri tu good parenting erghh

  7. Watever says:

    Halah halah halah…org lain pin didik anak tk pakai gadget.tk de nk kecoh.mcm die sorang je la tau didik anak.prasan bgs btl la ko ni…

  8. copcop says:

    nti nek nani mrh korg kutuk cucu dia ank dia …iskk korg ni …ok la bai

  9. Bob Barli says:

    Dia kan dh biasa jd blogger share tips bagai. Nak la jgk up satu topic ilmiah. N fyi, tv pon screen jgk. Takde beza pun tengok fon dgn tgk tv. Both addictive. Lain la anak kau bole main buat hal dia tanpa expose to screen.

  10. bravoo_girl says:

    Bagi aku… IG utk anak2 dicipta oleh mak bapak nie utk mendapat follower yg ramai… Kena update aktiviti/perihal ank2 nie utk menambah follower… Secara tak langsung bila follower raman, dapat ler ank2 jadi duta produk… Lebih tepat lg, anak dapat income la kan… So mak bapak yg update perihal ank2 pun nie dikira sebagai “business”… So jangan terkejut dalam acct anak2 dia org nie dah berjuta2 :)

    • Anonymous says:

      Tu nme nye mempergunakan anak tuk bisnes….maaiii goddd….spttnye mak ayah y sediakan keperluan n fikir camne nk menabung tuk anak2…bkn jdkan anak sebagai alat bisnes….ko tgk mat saleh tu xde pulak diorg excited,berlumba2 nk tunjuk ank sape paling femes….diorg didik anak lg islam dr melayu y konon2 islam tapi …………………….. Lu pikir laa sndri…..so mkne nye si hanis n hairul ni jns mak bapak y mls nk keje dan hnya mengharapkan populariti anak je laa???anak semakin lama makin membesar….so bl dh besar dh x comel xde org nk amik jd model….klu camni pemikiran org2 melayu urban smpai bl pn melayu x maju…sng btl nk buat duit…duduk umah goyang kaki, buat acc anak, 24 jam rakam ape ank buat…lps tu tls caption ala2 “good parenting”…

  11. suhaimah58 says:

    bukan dia pernah ckp ke xnak popularkan anak masa yusof baru lahir fulu? skrg haaa jadi duta kot

  12. faraj says:

    ok lah sekurang2 nya anak awak Comel…ader pasangan tu anak tk comel pastu siap bukan Dedah kt Media malah buat Demo dlm TV khas untuk anak dia…bukan org Meluat kan budak tu.(Sebab tk tahu apa2) tapi meluat kt pasangan tu…org lain pun sayang anak gk..!! tapi jgn lah sampai nk Dedah pekara yg tk benar..(Konon Anak dia Comel ) terima lah hakikat..!!! ok kalau terbaca jgn makan cili lagi ok ..!!!

  13. apeeee says:

    korg kena la fhm…diorg ni consider parents yg xde fixed income…so anak2 terpaksa la cari income utk parents since day1…

  14. Ayu. Punah says:

    Jual anak versi moden

  15. Lol says:

    Hanis zalikha ni try too hard sgt nk nmpm educated, bijak semua..kdg2 nampak mcm nk tiru vivy yusof pn ada..

  16. Anonymous says:

    Anaz dgn Yusuf sebaya..tp Anaz lancar je dia cakap compare ngan Yusuf yg masih terkial2 carik ayat nak sebut.

  17. Anonymous says:

    dia nak cite dia sorg jela ibu terbaik didunia ni..tips dia sorg jela yg terbaik..ank baru sorg tapi lagak mcm ank dah 10..tu cite dia…