May 15th, 2015

Kesian Stacy. Rasanya sudah beberapa kali tuduhan memeluk agama Islam sudah dilemparkan kepada penyanyi yang merupakan kekasih kepada Akim Ahmad ini. Lagi sedih tuduhan tersebut menggunakan gambar yang sama yang pernah diviralkan pada tahun 2013. Kononnya gadis di dalam di bawah adalah Stacy yang sedang mengucap 2 kalimah syahadah di depan seorang ustaz. Stacy telah pun menafikan perkara ini dahulu dan kini terpaksa tampil membuat penafian sekali lagi.

stacy peluk islam

gambar palsu Stacy peluk Islam

Bab-bab agama ini tidak boleh dibuat main. Impaknya bukan kepada Stacy seorang, tetapi turut melibatkan ahli keluarga yang lain. Abang Nara tahu ramai di luar sana yang mahukan Stacy memeluk Islam, sekaligus berkahwin dengan Akim. Namun bab-bab ini tak bolehlah dipaksa. Biarlah ia datang dengan kerelaan sendiri. Kata Stacy:-

Saya tak tahu nak cakap apa. Tak kisah pun ya, geram pun ya. Sebelum ini saya pernah terpalit dengan khabar angin seperti ini tetapi bagi saya gosip kali ini agak melampau. Lebih-lebih lagi bab-bab berkaitan agama, kita tidak boleh main-main, ia agak sensitif terutamanya bagi masyarakat kita.

Kalau terkena dekat saya seorang, tidak apa. Ini tidak, kasihan keluarga saya menerima panggilan sejak semalam (Rabu) sehingga ke hari ini (Khamis) yang hanya mahu mengesahkan sama ada saya masuk Islam atau tidak. Ia sekali gus memberi tekanan buat mereka yang tidak tahu apa-apa.

Fasal kerjaya saya, tidak pula orang nak bertanya, apabila isu ini timbul, ramai pula yang telefon. Kalaulah ada undang-undang yang boleh mengenakan tindakan individu-individu tidak bertanggungjawab seperti ini

stacy

Macam mana kita nak memberi contoh yang baik kepada Stacy selaku orang Islam apabila perkara sebegini dilakukan oleh orang Islam juga? Pasti Stacy memandang sinis perbuatan ini. Kepada Stacy, diharap bersabar dengan dugaan sebegini. Kepada para peminat, teruskan berdoa yang terbaik untuk Stacy. Jangan paksa-paksa. Kita hanya perlu tunjukkan contoh yang baik. Satu hari nanti pasti Stacy akan buat keputusan yang terbaik untuk dirinya. Sumber Mstar Online.

November 10th, 2014

Abang Nara sempat jugalah menonton sekejap Anugerah Skrin 2014 (ASK2014) yang telah berlangsung Jumaat malam lalu. Salah satu bahagian yang Abang Nara tengok ialah ketika persembahan Stacy menyanyikan lagu Cindai. Seperti yang kita ketahui, lagu berhantu ini dinyanyikan oleh Datuk Siti Nurhaliza. Untuk membuat kelainan, nyanyian Stacy untuk lagu ini telah dilajukan sedikit agar bersesuaian dengan imej Stacy.

cindai stacy

Secara ikhlas, persembahan Stacy pada malam itu agak mengecewakan. Namun pada pendapat Abang Nara, mana-mana penyanyi pun sukar untuk menyanyikan lagu irama Malaysia lebih-lebih lagi jika penyanyi asalnya Datuk Siti Nurhaliza. Menariknya, penulis lirik lagu Cindai iaitu Hairul Anuar Harun telah menulis pendapatnya yang menimbulkan kontroversi.

cindai stacy

Memang ketika persembahan sebutan Stacy tidak berapa jelas kerana terpaksa menyanyi sambil menari. Terdapat juga reaksi yang sama di laman sosial. Bila perkataan yang sebutan dekat-dekat ini memang boleh menyebabkan orang salah dengar. Apa pun, Stacy telah memohon maaf sekiranya persembahannya di ASK2014 tidak memuaskan hati. Kata Stacy:-

Hahhaha ni nama dia cindai version stacy hahhaha… Sorry kalau x sempurna but ni la dia cindai cara stacy..thanks #ASK2014 harap semua terhibur tadi

cindai stacy

Apa pun Stacy telah berusaha sebaik mungkin. Usahanya harus dipuji. Biasalah bila sesebuah lagu ditukar memang akan timbul rasa tidak puas hati dan kontroversi. Semoga ia tidak mematahkan semangat Stacy untuk terus beraksi. Apa pendapat anda?

August 13th, 2009

stacy

Lama tak dengar cerita si Stacy nie. Yang last tengok Stacy kat TV pun rasanya masa abang dia si Chaq tue masuk Mentor. Pastue dah tak perasan dia keluar TV lagi dah. Maybe ada yang kami terlepas kot.

Kami suka ngan Stacy nie sebab dia memang berbakat. Kalau nak tengok rupa memang lagi ramai artis-artis yang lagi cun dari dia. Tapi dia still boleh popular sebab memang dia hebat menyanyi, menari dan buat persembahan. Kadang-kadang tue kagum gak tengok Stacy menari ligat sambil menyanyi. Dalam hati kami pikir tak reti pancit ke Stacy nie.

Lagi gambar terbaru Stacy semasa sambutan majlis jadi boleh dilihat dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

stacy

stacy

stacy

stacy

stacy

stacy

stacy

stacy

March 19th, 2009

gambar terbaru stacy

Gagap. Itu single kedua Stacy. Tapi Stacy tak gagap. Dia cakap lancar, tak tersekat-sekat. Tengok time show Stacy, habis gegar satu pentas dengan aksi menari dia.

Kami minat Stacy sebab dia tak hipokrit, pakai baju sempoi dan nampak mesra. Masa ambik gambar pun posing rileks-rileks ajer.

Layan lagi gambar terbaru Stacy semasa pelancaran single kedua dia, Gagap.

gambar terbaru stacy

gambar terbaru stacy

gambar terbaru stacy

gambar terbaru stacy