June 15th, 2020

Setelah kedua-dua perhubungan yang lama dibina dengan pasangan masing-masing terhenti hanya di separuh jalan, pelakon Fizo Omar dan Azar Azmi lebih senang hidup solo.

Walaubagaimanapun, sejak kebelakangan ini berterbangan berita di segenap industri seni tanah air yang mengatakan bahawa kedua selebriti ini sedang bermadu kasih. Pun begitu, Fizo dan Azar menafikan gosip tersebut dan mengakui bahawa mereka rapat sebagi kawan baik.

fizo omar dan azar azmi bercinta

Pun begitu, satu entri yang di muat naik di laman Instagram Azar Azmi sepertinya memberi ‘hint’ bahawa kedua selebriti itu merupakan pasangan kekasih.

 

View this post on Instagram

 

Im blessed Allah temukan mek ja dengan orang yang baik-baik, i would LOVE to thank YOU to every each one of them in this photos. Thank you jaga mek ja dari mula sampai akhir @mecanicagarage . Thank you for always give a moral support to me @ftwracing . Thank you for the guide and the guidance @sherco_racing_factory . Thank you for the thrill. Thank you for the lesson and learning process my sifu @acoi_pangkolo @ay41man kak @rrainnnbowww , @lyn.shaare , abg mi, daddy, Lala, @imzack74 abe joe. Thank you for the experience. . Thank you to my life partner… dia cakap mek ja bsiap nak g pavi ye???? yang kuat bahan kuat sakat kuat menyakitkan hati kuat gelakkan mek ja kuat bagi semangat jugak and always make sure all the gears up in position @fizoomar . Yang korang nampak indah, yang tak indah? Nanti mek ja kasi up slow2 sebelum geng2 #happyhappybenci #pendakapleherkucing bukak cerita… biar mek ja yang up dulu… hahahahaaa #untilljahanam ni bukan #untilljannah ??? #kautungguakudatang #donthatespreadlove . . . The best sticker printing @pristine_imprint Always care @snowybyazarazmi Lapar? @thecookiegraphy

A post shared by ABOS (@azarazmi) on

Menurut perkongsian itu, Azar dan Fizo nampaknya mengisi masa mereka dengan aktiviti permotoran. Bersemut habis apabila pelakon wanita itu memanggil lelaki tersebut sebagai ‘teman hidup’ selain berterima kasih kerana sering membuatkannya tak kering gusi dan juga memberikan kata-kata semangat.

Peminat juga perasan bahawa Fizo telah meletakkan ‘tag’ nama Azar di hatinya lantas membuatkan ramai semakin percaya dengan hubungan yang berbunga di antara pasangan tersebut.

fizo omar dan azar azmi bercinta

Fizo juga sebelum ini pernah mengakui bahawa dia rapat dengan Azar kerana perangai gila-gilanya selain selesa berkawan dengan wanita itu. Bahkan mereka juga sering merakam kandungan video bersama-sama lantas mengeratkan lagi hubungan itu.

Mendapat sokongan peminat, ramai pengikut Azar yang berharap agar kedua pelakon itu benar-benar bercinta kerana mereka nampak sepadan bersama.

Kita doakan yang baik-baik ya?

Sumber: mStar Online

July 22nd, 2019

Takdir sudah menentukan jodoh mereka tidak panjang dan perpisahan adalah jalan terbaik untuk kedua-dua belah pihak, oleh itu pelakon Fizo Omar berharap netizen berhenti mencetuskan spekulasi mengenai perceraiannya dan Mawar Karim.

Janganlah juga memberikan komen yang melampau sehingga mengaibkan keluarganya.

Fizo tidak mahu kerana kata-kata netizen menyebarkan perkara tidak benar, keadaan menjadi lebih keruh. Enggan hubungan baik dengan bekas isterinya itu terjejas.

Saya tidak akan mengambil tindakan undang-undang pun, itu hak netizen untuk bercakap. Tetapi kalau ada yang terlampau sampai mengaibkan dan memberikan kesan tidak baik, saya akan mengambil tindakan sewajarnya.

Saya tak mahu hubungan saya dan bekas isteri menjadi keruh memandangkan kami sudah bersepakat untuk berbaik-baik demi Maryam.  Saya tak mahu disebabkan kata-kata netizen baik saya dan bekas isteri bergaduh.

Fizo dan Mawar sah bercerai tala satu pada 10 Julai lalu selepas enam tahun mendirikan rumah tangga. Mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Wan Marya yang kini berusia dua tahun.

Sama-sama kita doakan agar Fizo dan Mawar dapat terus mengekalkan hubungan baik demi kebahagiaan anak mereka.

Sumber Berita : Astro Gempak

July 22nd, 2019

Baru-baru ini, bekas isteri Fizo Omar iaitu Mawar Karim menerima kunjungan daripada pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew. Dalam pertemuan itu, mereka sempat untuk berkongsi ilmu, muhasabah diri berbicara mengenai ujian perkahwinan yang dilalui.

Menerusi akaun Instagramnya, Mawar mengucapkan terima kasih kepada Ustaz Ebit atas sesi perkongsian yang banyak memberinya ilmu.  Wanita itu percaya apa yang berlaku ada hikmahnya dan biarlah hanya Allah SWT sahaja menjadi tempat terbaik untuk dia meluahkan segala kekusutan di dalam hati.

Bukanlah seorang manusia yang sempurna, Mawar akui dirinya juga turut berbuat silap dalam kegagalan rumah tangganya itu. Mawar menganggap perceraian yang berlaku adalah ujian buat dirinya untuk memperbetulkan diri sendiri dan lebih mendekatkan diri kepada Allah SWT.

Terdahulu, pelbagai spekulasi timbul mengenai perceraian Mawar dan Fizo sehingga ada yang menuduh ibu Fizo sebagai punca perceraian tersebut. Bagaimanapun, ibu Fizo menafikan dia mempunyai masalah dengan menantunya, bahkan menasihati Fizo dan Mawar untuk tidak bercerai.

Sumber Berita : mStar Online

July 20th, 2019

Ramai juga yang terkejut dengan perceraian pelakon Fizo Omar dan Mawar Karim apatah lagi mereka mengatakan, perpisahan itu berlaku bukan disebabkan orang ketiga atau tiada keserasian.

Timbul pelbagai spekulasi sehingga ada yang menuduh ibu Fizo sebagai punca pelakon itu bercerai.

Kesal dengan segala tuduhan yang dilemparkan kepadanya, ibu Fizo, Hasnah Jidin  menafikan dakwaan segelintir pihak dia dan keluarga menjadi punca perceraian anaknya. Malah dia sentiasa menasihati Fizo dan Mawar untuk tidak bercerai.

Ibu mana yang nak anak bercerai. Saya selalu menasihati Fizo dan Mawar supaya selesaikan masalah dengan baik.

Tak nak sampai perlu bercerai-berai. Saya sendiri tak setuju dan menentang keputusan mereka bercerai. Saya dan Mawar pun tak ada masalah semuanya okey.

Menurut Hasnah, dia tinggal bersama Fizo sejak anaknya itu belum mendirikan rumah tagga dan sepanjang tinggal bersama anak dan menantunya itu, dia tidak pernah menyusahkan kehidupan mereka. Kerap berulang alik ke rumah anak-anak lain juga.

Saya tak pernah menyusahkan sesiapa dalam rumah itu. Saya ada ramai anak tapi saya lebih selesa tinggal bersama Fizo. Dia yang menjaga saya sejak arwah suami meninggal dan kami sudah berbelas tahun tinggal bersama.

Tapi sepanjang enam tahun itu, saya bukan duduk di situ sahaja tapi selalu berulang-alik tinggal di rumah anak-anak yang lain juga.

Fizo pula berkata, perceraian yang berlaku adalah di atas persetujuan bersama dan tiada campur tangan keluarganya mahupun Mawar. Fizo berharap dengan kenyataan ini netizen akan berhenti mengaitkan keluarganya dan tidak lagi mencetuskan spekulasi melampau.

Sumber Berita :mStar Online