Written by Bella | July 20th, 2019

Ramai juga yang terkejut dengan perceraian pelakon Fizo Omar dan Mawar Karim apatah lagi mereka mengatakan, perpisahan itu berlaku bukan disebabkan orang ketiga atau tiada keserasian.

Timbul pelbagai spekulasi sehingga ada yang menuduh ibu Fizo sebagai punca pelakon itu bercerai.

Kesal dengan segala tuduhan yang dilemparkan kepadanya, ibu Fizo, Hasnah Jidin  menafikan dakwaan segelintir pihak dia dan keluarga menjadi punca perceraian anaknya. Malah dia sentiasa menasihati Fizo dan Mawar untuk tidak bercerai.

Ibu mana yang nak anak bercerai. Saya selalu menasihati Fizo dan Mawar supaya selesaikan masalah dengan baik.

Tak nak sampai perlu bercerai-berai. Saya sendiri tak setuju dan menentang keputusan mereka bercerai. Saya dan Mawar pun tak ada masalah semuanya okey.

Menurut Hasnah, dia tinggal bersama Fizo sejak anaknya itu belum mendirikan rumah tagga dan sepanjang tinggal bersama anak dan menantunya itu, dia tidak pernah menyusahkan kehidupan mereka. Kerap berulang alik ke rumah anak-anak lain juga.

Saya tak pernah menyusahkan sesiapa dalam rumah itu. Saya ada ramai anak tapi saya lebih selesa tinggal bersama Fizo. Dia yang menjaga saya sejak arwah suami meninggal dan kami sudah berbelas tahun tinggal bersama.

Tapi sepanjang enam tahun itu, saya bukan duduk di situ sahaja tapi selalu berulang-alik tinggal di rumah anak-anak yang lain juga.

Fizo pula berkata, perceraian yang berlaku adalah di atas persetujuan bersama dan tiada campur tangan keluarganya mahupun Mawar. Fizo berharap dengan kenyataan ini netizen akan berhenti mengaitkan keluarganya dan tidak lagi mencetuskan spekulasi melampau.

Sumber Berita :mStar Online

 

80 responses to Saya Tak Pernah Menyusahkan Mawar – Ibu Fizo Omar Nafi Punca Cerai

  1. Anonymous says:

    Semua yang komen macam tinggal serumah dengan Fizo, Mawar dan keluarganya..
    Jangan sampai jatuh fitnah..

  2. Lavender says:

    Maaf tanya mak dia bukan dh cerai ke sblm ayah dia meninggal? So bknlah kematian suami kan?

  3. Aku sebatang kara says:

    Semoga Mawar bertemu jodoh dengan lelaki yang baik baik sahaja.Mmg this fizo tak layak Jadi suami orang. Before jumpa Mawar, zakat pun tak reti nak bayar…Camne nak jaga anak org. Acik senyap2 dah la, if acik takde kena mengena, Mawar tak saman org ketiga pun..we know acik tak menyusahkan mawar..

  4. eno says:

    Jap jap aku tengok bersepah komen adik beradik fizo dok dengan dia. Korang ni memang nampak sendiri, samada kawan, sedara mara diorang ataupun korang baca kat ruangan gosip aje? Jangan sebarkan benda yang tak pasti. Tak memasal palit taik kat semua. Korang nak cari kat akhirat nnt mintak maaf merangkak le weyy

  5. Anonymous says:

    Cepat la kau mati makcik

  6. Anonymous says:

    Makcik bila nk mati makcik

  7. Anonymous says:

    Sudah2 lah tambah dosa oii.x habis2 dok bt fitnah.yg korang sakit hati apasal.x pasal dpt dosa kering.ni.lebih baik doa utk fizo dan mawar ni tak lg nak bt dosa.skrg ni hanya allah yg tahu..apa la korang ni.apa korang ckp ni klu x btl blh menyebabkan fitnah.ingat jaga aib org,kat dunia terlepas,akhirat tak akan terlepas.renungkanlah?

  8. Anonymous says:

    Sudah2 lah tambah dosa oii.x habis2 dok bt fitnah.yg korang sakit hati apasal.x pasal dpt dosa kering.ni.lebih baik doa utk fizo dan mawar ni tak lg nak bt dosa.skrg ni hanya allah yg tahu..apa la korang ni.apa korang ckp ni klu x btl blh menyebabkan fitnah.ingat jaga aib org,kat dunia terlepas,akhirat tak akan terlepas.renungkanlah?

  9. Yekeni says:

    My MIL said the same thing. Tak pernah this, tak pernah that. Haha! Depan sedara, dialah MIL of the year. Dlm rumah dialah Cruella! Selagi tak tinggal serumah, don’t judge. Don’t ever say the MIL seems nice blah blah…. Dialah punca talak pertama kita. Took 10 yrs for the table to turn! I hope she likes the taste of her own medicine.

  10. Intan says:

    Ye lah makcik..masing2 tak bersalah..kami faham..agak2 siapa la yg betul…

  11. Anonymous says:

    Makcik, walaupun awak kata awak tak menyusahkan anak / menantu, awak kena sedar anak awak baru kahwin, baru nak hidup berdua. Macam mana pun awak tetap menyusahkan dalam rumah tu. Awak kata tak menyusahkan, tapi bila menantu bangun tidur lambat sikit, tak kemas rumah sikit ke, awak diam je ke? Sudahlah makcik. Kalau nak kepit anak lelaki bawah ketiak, jangan bagi dia kahwin.

    • Anonymous says:

      anak anak makcik tak minta dilahirkan ke dunia ni. makcik yg sedap2 mencrettttt creeettt dgn suami makcik keluar la empat ekor. gilir2 la bela mak. menantu ada hak utk rejek xnk duduk dgn mertua apa ke susah sgt makcik nk faham??? makcik ialah contoh gagal total!

  12. Anonymous says:

    apa2pun, nasi dah jadi bubur. Buat lah PC lagu mana pun, it will only make it worse. Ada chance nak perbaiki hubungan pun cancel. Ya ayat Mawar kata x dpt capai keserasian dgn keluarga fizo. But Fizo, can’t you see she is saying that she can’t change herself anymore, that she can’t make it work? She was saying that she failed and therefore, dia korbankan diri dia and lepaskan you and your family. What did you do? First, you kata you redha. Then buat PC. If I were you, i’d Sit down and think hard. Could I have done something to save my marriage? Instead you keluarkan statement isteri kena faham, mak tanggungjawab saya. Take it or leave it gitu. No wonder your ex-wife said communication is key. 6 years is a long time to live like that everyday of her life. You pun dah jadi bapak sekarang. Is that the way you want Cik yam to be treated by her future husband? I tak salahkan mak @ family you. I salahkan you, Fizo. You as a husband, father and son should be more mature and wise in handling this situation diplomatically. Setiap keluarga berbeza. If you expect only 1 person to give and give and give, then it’s a one way street. Relationship and marriage is a 2 way street, just so you know. To the mother, all I can say is Fizo is a fine man. As much as you love him and is very close to him, it is having the wisdom to not cling to him that you will be able to see him fulfil his roles better as a husband and father. I guess it’s too late for everyone now. Mawar, I wish you all the best in your future undertakings. Puting myself in your shoes, I won’t be able or willing to turn back. To be bullied and sullied. I doakan you will meet a man who will be your rock, your pillar of strength, your no. 1 companion, your utter joy to share the rest of your life with.

  13. Anonymous says:

    Betul Fizo. Tanggungjawab anak menjaga ibu dan semua ibu ingin yang terbaik utk anaknya. Teruskan bahagia ibu, InsyaAllah Allah permudahkan. Kita x tahu akan dtg macamana? Kalau ada jodoh antara mereka berdua, akan kembali bersatu juga. Dato Hattan berbelas tahun cerai akhirnya kawin semula dgn jandanya. Semua kuasa Allah. Yg penting, ada ibu, jaga ibu.

  14. Iqbal says:

    Sila carik kan jodoh utk mak die.. So xdelah die duduk umah fizo dah haha

  15. Oriolle says:

    Mmg susah nak serasi dengan orang sebelah pantai timur ni. Byk pengakuan dari orang2 yang mendirikan rumahtangga dengan orang sebelah sana.

  16. Vivi says:

    Selalunya org yg cakap “Okey” tu sebenarnya dia x ok… Fizo ni jenis x reti nk balancekan kasih ibu dgn kasihkan isteri & keluarga. Jaga mak x semestinya duduk sebumbung… Aku pernah dok dgn mertua, alhamdulillah mertua baik tapi weekend je family2 lain datang rumah so mmg xde privacy lgsg…sedangkan weekend la masa utk ko rest, x yah pakai tudung lepak kt rumah. Duduk sekali, terpaksa la bertudung sbb ada ipar2 lelaki. Lainla if makcik duk dgn menantu lelaki xpe, jrg ada masalah. Pempuan dgn pempuan ni mmg akan ada jgk rasa x best tu. Makcik dah tua tp x leh pk benda mcm ni ke???

  17. anak ku sayang says:

    ya allah…punye la cantik si mawar ni….kaya pulak…mmg si fizo tolak rezeki….dah tu dah ade anak comel….ya allah….nape la kahwin cerai ni buat macam makan biskut terutama artis ni….cerai2 awal ni dah jd trend ke skang ni….sedih…malas nak salahkan sesiapa tp cuba la dalami perasaan anak yg baru nak kenal dunia tu….dah dah senja tu faham2 la sendiri…

  18. LULLABIES says:

    laaa.. tgok video Fizo dgn mak dia tu aku faham dah yg Mawar mmg makan hati..klu ye pun niat baik nak backup mak x payahlah tanya “saya tak faham kenapa mawar cakap mcm tu. mungkin niat dia baik tapi netizen manipulasi ayat” ehhhhh…ko ni x paham ke?? ke mmg benak buat2 x paham..klu mawar cakap mcm tu pi lah mntak penjelasan kat mawar. bukan buat PC back up mak. ada sebablah tu knp mawar ckp mcm tu. ko ni mmg x reti jaga hati bini ke? patutlah mawar kata dah cuba pertahankan tapi x berjaya. ko ni x adil kat bini. aku tgok video ko tu aku jadik rasa mcm nk tampar laki x paham hati bini ni..sblum cerai ko x ad ke cuba mengalah cuba berdiplomasi. klu dh mmg mawar berkorban demi ko dgn family ko trylah muhasabah. x payah nak hidup in denial sangat. ego! mmg patutlah mawar mintak cerai sbb ko jenis x paham perasaan orang.. ehh.. aku plak emo lps tgok video tu. dah mawar mengalah smpai trpaksa lepaskan ko ko dh diam2 sana. mawar pun sedih hilang ko. yg mak ko tu sedih dh kenapa? mak ko hilang menantu je. bukan hilang anak. mawar tu hilang suami. ko x kesian ke???

  19. Kikidoyouwantme says:

    Sembang lebih dia ni..lupa jasa bini dia yg “selamatkan” dia…pandai strategi kejar sampai dapat itu anak org kaya..habis manis sepah dibuang..skg keje ..modal jual air liur..sembang usahawan sana sini..tgk sket produk apa dia ada?? Air liur kotak kot ya???

Tinggalkan Komen Anda Di Sini