Written by Bella | July 20th, 2019

Ramai juga yang terkejut dengan perceraian pelakon Fizo Omar dan Mawar Karim apatah lagi mereka mengatakan, perpisahan itu berlaku bukan disebabkan orang ketiga atau tiada keserasian.

Timbul pelbagai spekulasi sehingga ada yang menuduh ibu Fizo sebagai punca pelakon itu bercerai.

Kesal dengan segala tuduhan yang dilemparkan kepadanya, ibu Fizo, Hasnah Jidin  menafikan dakwaan segelintir pihak dia dan keluarga menjadi punca perceraian anaknya. Malah dia sentiasa menasihati Fizo dan Mawar untuk tidak bercerai.

Ibu mana yang nak anak bercerai. Saya selalu menasihati Fizo dan Mawar supaya selesaikan masalah dengan baik.

Tak nak sampai perlu bercerai-berai. Saya sendiri tak setuju dan menentang keputusan mereka bercerai. Saya dan Mawar pun tak ada masalah semuanya okey.

Menurut Hasnah, dia tinggal bersama Fizo sejak anaknya itu belum mendirikan rumah tagga dan sepanjang tinggal bersama anak dan menantunya itu, dia tidak pernah menyusahkan kehidupan mereka. Kerap berulang alik ke rumah anak-anak lain juga.

Saya tak pernah menyusahkan sesiapa dalam rumah itu. Saya ada ramai anak tapi saya lebih selesa tinggal bersama Fizo. Dia yang menjaga saya sejak arwah suami meninggal dan kami sudah berbelas tahun tinggal bersama.

Tapi sepanjang enam tahun itu, saya bukan duduk di situ sahaja tapi selalu berulang-alik tinggal di rumah anak-anak yang lain juga.

Fizo pula berkata, perceraian yang berlaku adalah di atas persetujuan bersama dan tiada campur tangan keluarganya mahupun Mawar. Fizo berharap dengan kenyataan ini netizen akan berhenti mengaitkan keluarganya dan tidak lagi mencetuskan spekulasi melampau.

Sumber Berita :mStar Online

 

80 responses to Saya Tak Pernah Menyusahkan Mawar – Ibu Fizo Omar Nafi Punca Cerai

  1. farhah says:

    Kita doakan yang baik-baik sahaja bagi kediua-dua pihak. semoga sentiasa dipermudahkan segala urusan.

    11

    1
    • Glio says:

      Ye la tu Mak cik oii, udah 2 le tu, pi la balik Kelantan, next menantu pun cari le orang sana jugak, sama perangai sama kotor

      50

      7
      • Anonymous says:

        setuju… dah kantoi mcm ni.. nmpk sgt family fizo berpakat… pusing selagi bole pusing smpi pening…

        12

        1
    • minah jambu say NO to drugs says:

      mak cik memang tk menyusahkn mawar tapi mak cik merimaskan..laki bini nak privacy anak beranak pon tak boleh ..mungkin kerana mak cik lah mawar ngan fizo bercerai mungkin itu yg mak cik nak..sape tk sayangkn mak tapi mak cik kalau nak dudok rumah anak pon agak2 la ape mak cik tkde rumah ke ? nak kena ingat la fizo tu ada bini dia pon nak jugak ada privacy ngan lagi dia tu si fizo…takpe la mak cik skarang mak cik pon dh hepi dh dapat anak mak cik balek si fizo tu kalau boleh jangan kasi dia kawin lagi lah kalau dia kawin pon tolong mak cik dudok kt rumah sendiri ye jangan rimas kn menantu ok mak cik !!

      104

      1
  2. faraj says:

    tak pernah saya jumpa Mak mertua mengaku berak tgh jalan….yg lain pikiaq sendiri….tu jer nk komen.

    127

    0
  3. Anonymous says:

    patut sebelum berkahwin sediakan rumah lain utk mak hang.. tak ada akal ke, tak blh fikir ke.. itu rumah janda hang bkn tmpt kebajikan

    63

    0
  4. suka jugak membawang says:

    kenapa tak buat/beli rumah sebelah2..tengah2 tu buat pintu. duit banyak kan..kena faham susahnya seorang anak yang nak tinggal mak yang dah berbelas tahun duduk sekali. aku pun dulu lepas kawen laki bagi duk dengan family.Aku utara dia KL. tapi mak aku lama2 dia tanya sampai bila nak duk asing macam tu.(pentingnya orang tua untuk menasihati anak2 bila nampak ada yang tak kena) lepas tu aku pun ikut laki aku p KL tanpa paksaan dan desakan sape2. aku sendiri decide untuk pindah. malam2 aku nangis teringat ayah aku yang tak sihat. macam2 perasaan berlegar. ayah aku dah meninggal 3 tahun aku tetap rasa bersalah sebab tak dapat jaga betul2. eh terluah perasaan pulak. aku nk cerita yang keadaan Fizo tersepit. bila terpaksa pilih jadi dia pilih mak. Bukan dia nak ceraikan Mawar tapi Mawar buat permohonan di mahkamah. silapnya Fizo tak bersungguh pujuk Mawar. cuba pertahankan.walaupun Mawar suruh ceraikan,jangan cerai.pujuk Mawar tu. masing2 masih sayang bila dipujuk tentu sejuk hati tu. aku doakan masih ada jodoh antara mereka. setiap dari kita diuji dengan pelbagai ujian. ada yang diuji dgn kesihatan, kewangan, pasangan, anak2..macam2 ujian. ibarat kata Ustaz Ebit Liew Allah uji kerana sayang, Allah rindu pada kita, Allah nak kita mengadu padaNya..

    5

    1
  5. CPS says:

    Tak faham kenapa nak pertikaikan mak duduk dalam rumah anak. Bukan ke memang tugas seorang anak untuk jaga mak dia? Lebih-lebih lagi anak lelaki.

    22

    47
    • Anonymous says:

      Yeye btui..melainkn mawar tu zero x ada apa2.

      12

      1
    • Anonymous says:

      Jaga tak bermaksud satu rumah.. especially bila isteri dan ibu mertua tidak serasi…. ibu fizo masih sehat boleh tingal berasingan. Rasanya mungkin ibu mertua atau adik beradik lain banyak campur tangan hal rumah tangan.. tu jadi panasssss

      98

      0
    • Anonymous says:

      anak lelaki tak guna tak blh cari harta sendiri

      49

      0
      • Fizo tak kenang budi says:

        Betul. Tak sedar diri. Ingat sket dulu kau tu miskin pernah jatuh muflis. Kawen dengan mawar, si mawar ni la yang tolong naikkan kau semula. Bila dah senang, sedap2 buat statement “isteri kena fahamlah saya ni memang anak mak”. Mentang2 dah senang!! Dasar lelaki lupa diri kau janganlah kawen dengan sesape lagi duduklah bawah ketiak mak kau tu sampai bila2!!!

        93

        0
    • Anonymous says:

      perkahwinan ialah utk yg mampu. klu harta sndiri tak boleh cari, buat apa hang kawin mnyusahkan anak dara org??

      66

      0
    • Anonymous says:

      mmg la tugas anak lelaki jaga ibu tp dlm islam xmenggalakkan duduk satu rumah … ada faham… ada akal

      38

      0
  6. Anonymous says:

    Entahlaa aku pon xtau nak ckp cmne, bukankah mak jd tggjwb si anak lelaki selepas kematian suami n if adik perempuan die belum berkahwin pun diatas tggjwb die jugak sebenarnye lebih2 kalau mak tu sejenis berpenyakit n perlu dipantau selalu utk makan ubat?

    21

    2
    • Wekkkkkkk says:

      Msa duda ni jga jelh mak. Sediakn rmh utk mak walaupun flat luas 600/sqf. Klau ada tnh sndiri..buat je ibu rumah dulu walaupun hanya mcm kotak..lpas tu ada duit besarkn lgi tmbh 2 pisang sesikat (fhm ke ni..). Nnti mak gmbira.
      Lpas tu bincglh adik beradik bgi bntuan bulann..lepas brg asas dan lpas byr bil sudahlh.
      Klau mak ada tnh dan ada aliran wang lain masuk mcm duit swit..duit swh..duit getah..duit bntuan sara hidup (dulu br1m).Nnti wakilkn 1 org dlm kuarga jdi menteri kewangan mak :-)..utk uruskan perbelnjaan mak dn sbgainya
      Buatlh mcm ni..tpi mesti jujur jgn ko songlap pulk diam2. Tak berkat. Sumpah adik beradik perut kembong nnti.
      Nnti klau fizo suatu hri nak kawen..mak pun dah ada tmpt selesa rnh dia sendiri.

      Bukan semua ada ibu2 di dunia ni beruntung ada peninggalan arwah laki seperti byk tanh. Ada yg terkpai2 bila lki meninggal..mka anak2 lh jdi sasaran tempat tinggal.

      1

      0
    • Siapa nak ngaku says:

      Kalau mak mertua tak puaka.. ipar tak perabihkan boreh… boleh duk sekali…
      kalau dapat mak mertua n adik ipar yg berpuaka… tak molek duk sekali… jahanam…
      Semua benda salah d mata dia….
      Sejenis…
      Kaduk naik junjung.. tak sedar diri menumpang ( yer menumpang kalau dah bini yg belikan …) ada hati nk anggap rumah macam beli sendiri…

      73

      0
  7. Anonymous says:

    Ade spupu aku ni cmni jugak, selepas kematian bapak die, die sebagai anak sulung lelaki mmg akan jaga mak n tido rumah mak on weekdays n hanya balik rumah on weekend utk tido. Tp selepas balik keje die akan balik umah die dlu siapkan ape yg perlu n tgh mlm bru balik rumah tido rumah mak. Sbb mak die mmg sakit n susah nak berjalan, ada maid pon apelaa yg boleh maid tu tolong sgt x mcm anak sendiri. Dah setahun mcm tu since kematian ayah die. Harap2 bini die x mintak cerai lah.

    41

    0
  8. Anyn says:

    Dah bini dia x tahan. X kira la mak mentua ckp apa pun. Lgpun mn ada laki x defend mak sendiri. Asik bini je nk dibagi title derhaka.. Angkat kaki je la dr makan hati.

    63

    0
  9. Anonymous says:

    Adik beradik fizo kena spakat dri sekarang..bgi tmpt ibu tinggal dan bantuan.
    Yg lepas tu lepaslh.

    32

    0
  10. Girl jb says:

    Betul tu…mawar seorang isteri n wanita yg baik….i hope jodoh fizo n mawar kuat…mcm diana n zamarul…back together…

    9

    4
  11. Wekkkkkkk says:

    Msa duda ni jga jelh mak. Sediakn rmh utk mak walaupun flat luas 600/sqf. Klau ada tnh sndiri..buat je ibu rumah dulu walaupun hanya mcm kotak..lpas tu ada duit besarkn lgi tmbh 2 pisang sesikat (fhm ke ni..). Nnti mak gmbira.
    Lpas tu bincglh adik beradik bgi bntuan bulann..lepas brg asas dan lpas byr bil sudahlh.
    Klau mak ada tnh dan ada aliran wang lain masuk mcm duit swit..duit swh..duit getah..duit bntuan sara hidup (dulu br1m).Nnti wakilkn 1 org dlm kuarga jdi menteri kewangan mak :-)..utk uruskan perbelnjaan mak dn sbgainya
    Buatlh mcm ni..tpi mesti jujur jgn ko songlap pulk diam2. Tak berkat. Sumpah adik beradik perut kembong nnti.
    Nnti klau fizo suatu hri nak kawen..mak pun dah ada tmpt selesa rnh dia sendiri.

    Bukan semua ada ibu2 di dunia ni beruntung ada peninggalan arwah laki seperti byk tanh. Ada yg terkpai2 bila lki meninggal..mka anak2 lh jdi sasaran tempat tinggal.

    0

    0
  12. sisglamor says:

    tak pernah aku dengar cerita menantu yang tinggal serumah dengan mak mertua tak ada masalah. bullshit laa weh. baik mcm mana mak mertua pun akan ada jugak dia nya xpuas hati.mula mengadu dgn anak2 lain. anak2 lain masuk campur. puihh.

    88

    0
    • Jangan kata mak mertua yg dok cari pasal dgn menantu saja, bapak mertua pon sama… Dok mengumpat keburukkan menantu kat anak beranak yg lain… Pendek kata nak jumpa mertua yg betul2 boleh ngam dgn menantu dlm tempoh yg lama ni mmg susah laa…

      21

      0
  13. Pemerhati says:

    Fizo anak kedua, dia ada abang yang dah kawin duduk kat Perak, dia ada adik perempuan yg kerja model dan dia juga ada adik² perempuan yang suka melawa, yg dah habis belajar dan duduk dengan dia, so…..

    61

    0
  14. Anonymous says:

    married people do need privacy ,mak fizo ni pon satu tingl la kat rumah anak perempuan nanti sakit apa senang anak perempuan jaga,fizo anak lelaki ada keluaraga sometimes do understand mawar situation she neds more privacy.she also ada emak ta kan mak fizo je nda d jaga mak dia pon perlu perhatian juga dalam bab ni fizo have to b equal and bertoleransi flexbile-fizo u should understand ur wife situation juga.anyway b a gd hubby and a father.

    25

    0
  15. nobody says:

    tanggungjwb suami sediakan nafkah kepada isteri dri segi tempat tggl, makanan dan pakaian. Tempat tinggal wajib yg selesa kepada isteri, sudahlah itu rumah Mawar, kena brkongsi pula dgn mak Fizo. ehh 6 tahun blh bersabar tu..besar pengorbanan Mawar, smoga Mawar dapat jodoh lebih baik lagi. You deserve it. Fizo, toksah kahwin le lepas ni, berbakti ja la pd ibu kamu jika hanya itu yg kamu tahu psl tanggungjwb.

    68

    0
    • Itu laa… Lepas ni jangan la Mawar cari orang Kelantan dah… Orang Kelantan ni mmg suka angkut semua family dia duduk menumpang rumah orang… Pastu suka buat sepah, buat kotor… Pulak tu mulut tu mcm longkang… Payah depa ni… Lain perangai, lain bahasa, lain mentaliti drpd orang negeri lain…

      47

      0
  16. Aku yg sedih says:

    Entah lah mak cik..saya x tau nk percaya ke tak..mudah2han Keluarga mak cik Dan Keluarga Mawar sama2 lebih bahagia selepas ini.. InsyaAllah

    Pengalaman.. mertua yg marah2, itu salah..ini salah, menantu diam je X melawan, tetiba bila suami balik..mertua tiba2 menangis teresak2..seolah2 isteri yg jahat..isteri X dapat nk bela diri..sudahnya suami marah isteri..isteri pastilah sedih X ada tempat mengadu..nk diluah tiada yg percaya, mertua dah terlebih dahulu menyebar cerita..memburukan menantu ke seluruh kg..apa pilihan yg isteri ada??Berpisah mungkin lebih baik.

    57

    0
  17. Pretty says:

    Benda ni rumit..sy rasa MUNGKIN fizo keliru untuk menjadi suami yang baik dan dlm masa yg sama, dia juga perlu mnjaga dan menggembirakan ibunya..tanggungjawab dia masa jadi suami adalah terhadap isteri, anak dan jugak ibunya. Sy jugak tinggal dgn mertua..tipulah kalau sy kata seronoknya ada mertua tinggal di rumah kami. Mertua pulak jenis semua benda nk tegur. Itu x kena ini xkena.. Tapi, sy cuba fikir positif shj..suami sy sgt2 baik dan sayangkan sy..kami dan anak2 sihat belaka. Rezeki juga alhamdulillah sentiasa cukup walau xmewah..siapa lagi yg doakan keberkatan hidup kita kalau bukan ibu, ayah dan mertua kita? Terpaksa tinggal dgn mertua mungkin adalah ujian kecil buat saya. Sy doa suami sy terus berbakti kpd ibunya dan dlm masa yg sama,bertanggungjawab dan menyayangi keluarga kecil kami. Sy jugak bharap anak lelaki kami juga akan menjaga kami di hari tua kelak amin. Pendek kata, bukan mudah bg seorg lelaki menjadi suami dan anak yg baik. Tapi dgn sokongan isteri, In shaa Allah dia mampu.

    Sekadar bkongsi..tiada kaitan dgn kes fizo dan mawar sbb xtau apa punca perceraian mrk.

    7

    0
    • ade2 je la says:

      tanggungjawab atau terpaksa, sebagai seorang isteri, dalam islam kita harus untuk jaga mak/bapa suami. apabila dah berkahwin, makbapa dia jdi mak bapak kitakan? kalau dah kebetulan mentua stay dengan suami, awak hadap jelah. kenapa dlm hukum lain korang kata harus dan wajib, yg ini korang galakkan pulak suruh mak dia tinggal asing??? boleh pulak ikut kesesuaian korang sb korang taknak gangguan pihak ketiga? haha. kalau taknak jadi cmam ni, jangan kawin. cari bakal suami yang sah2 tinggal sendiri. Sebagai contoh saya, suami anak bongsu dan saya dah tahu awal mak dia kena tinggal dgn kami. say aredha je. takkan saya nak suruh mentua tinggal asing dan buat satu pintu yg lain? kalau jadi apa2 kat dia mamcana?

      wah kalau drama tv3 buat camni dah tentu suami/isteri tu kena kecam dek netizen sebab kejam. hello… memang akan ada sesi pendapat tak sama antara menantu/mentua, tapi sabar jelah. jadilah seperti air dan api… jangan nak menang aje.

      1

      1
  18. Any says:

    Satu rumah xleh banyak kepala. Bia bnyak rumah jgk bnyk org dlm rumah. Tu je nk ckp

    21

    0
    • Anonymous says:

      sbb tu berkahwin bila dh mampu. klu x mampu jgn kawin!

      18

      0
      • Betul tu… Ini dah la duit sikit tak mampu jaga anak dara orang dan bagi keselesaan kat isteri, tapi gatal merenyam dan terdesak nak kawen… Kalau nak sewa rumah kat luar pon tak mampu, macamana nak bagi privacy kat isteri??? Nampak sangat suami tu takdak duit…

        11

        2
  19. Xxx says:

    Biasa lah.. kelantan kan…

    33

    1
  20. Alahaifizooii says:

    Makcik kena faham, rumah tu rumah menantu yang maknya hadiahkan, dahla duduk makcik ada sekali di bawak pulak adik2 perempuan yang lain, bila dah maknya duduk disitu tak ke sah2 ahli keluarga lain adik beradik lain, adik beradik makcik akan bertunggu bertangga ke situ?..aduhai aku baca pun pening.bertanggungjawab pada mak dan adik beradik perempuan yang tak berkahwin bukan bermaksud kau kena bawak mak adik2 kau diduk sekali, kau carilah rumah lain yang berdekatan fizo oii..ini dahla rumah bini yg mertua kau hadiahkan, kau bawak kaum kerabat duduk sekali.mula2 memamg ok mawarnya walaupun ada rasa tak senang tapi lama2 meletop juga.si mawar nak juga family belah dia datang beramai2 lepak, tak pun nak family time sendiri tanpa adanya MIL dan adik ipar menepek sekali.macam manala kau nak jadi ketua keluarga tanggungjawab pd bini kau fail fizo..kau gahkan syurga mak dan jaga adikberadik kau, kau nerakakan hidup bini kau.aku rasa mawar tu baik jenis akan berbaik dengan family kau even duduk asing2 pun.boleh sajakan jaga mak adik2 wpun duduk asing?.
    Kau x payah kahwin fizo pasni.

    15

    0
    • senasib says:

      betullll…kesian jadi perempuan ni… betullah org kata, kawen ni satu perjudian, kalau naseb kita baik maka beruntung dan bertuahlah kita lepas berkawen, kalau naseb x bape nak baik maka mcm ni la jadinya.. “dalam terpaksa ku melangkah pergi”.. “biarlah aku yang mengalah”… susah dah nak cari kualiti dalam setiap lelaki zaman skg ni, semua akal cetek.. tanggungjawab mcm takde apa dah bagi lelaki ni, sebelum kawen janji mcm2.. padahal dia taktau ke tgjawab dia akan bertambah dan lagi besar bila dah kawen, sbb dia ada “amanah” yang perlu dijaga iaitu anak dan isteri. ANAK DAN ISTERI adalah keutamaan suami berbanding mak dan adik beradik yg lain, mmg la syurga bawah tapak kaki mak tapi takkan masuk syurga si suami jika mengabaikan tgjawab dan perasaan ISTERI. paham tak makcik?? makcik dah ajar anak lelaki makcik tu menjadi seorang yg tidak bertangungjawab, dan sekaligus membiarkan anak lelaki makcik berdosa.. aduii,,, lainlah kalau makcik ni sebatang kara takde anak2 yg lain dan takde suami dan hanya bergantungharap pd fizo. itu dah dikira wajib la bg fizo utk utamakan ibu dia dan baru isteri.. haiihhh entahlah..korang ni ada pegi kusus ke tidak? ataupon sebelum cerai ada mintak nasihat kaunseling pej agama? hmmm kesian anak2.. harap jodoh mereka kuat dan Allah akan ketemukan kebahagian dan hidayah untuk mereka. mungkin ni pengajaran utk kita semua supaya lebih alert dan menimba lebih ilmu sblm berumah tangga. inshaallah.. sama2 doakan :)

      1

      0
  21. saranghae says:

    kdg2 benda kecik pun blh guris perasaan. contonnya, menantu tak makan budu, di perli tak makan budu, org kelantan comey2 sbb makan budu la. mari plk adik beradik lain pun perli benda sama. ayat2 mcm fizo tak suke gitu, fizo tak suke lagu ni. mak tak suka lagu tu, mak tak suka lagu ni. jaga anak buke lagu tu, ore tino jago anaok lagu ni..etc etc etc. tu blm dtg ipar duai tunjuk pandai mcm dah beranak 15.

    ini bukan pasal menyusahkan ke apa, ni lebih kepada privacy. blk jenguk mak sekali sekala apa salahnya. mak tu pun blh je dtg jenguk anak cucu sekali sekala. but klu terlalu lama, yg wangi jd taik.

    66

    1
  22. Pemerhati says:

    ‘saya berkorban demi kebahagian fizo’ betul ke x statement ni keluar dari mulut mawar..kesimpulannya jgn bukak mulut langsung.biar rahsia berdua

    5

    6
  23. Anti sondol says:

    ? ye lah tu…she is not that uzur kalau kena tinggal sendiri by the way. Kesian isteri..mangsa keadaan..duduk serumah ni, suami isteri yang tidur sebantal pun boleh bertegang lidah…inikan dengan mertua…its either gaduh, atau makan hati.

    19

    0
  24. Justme says:

    Diorang ni ntt bertandang umah mawar…mcm blk kampung tu yg tk tahan…mmg puak dr negeri ni mcm ni….kalau berkumpul buat mcm umah seniri…tahniah la fizo…surga mmg dah sblh kaki dah sampai…tp bg isteri sengsara pun x guna juga…

    35

    0
  25. Jebon says:

    Aku lepas kawin jer terus cari rumah sewa walaupun pak mak mertua suh tinggal sekali… suami isteri perlukan privacy… x nak hal rumah tangga org lain masuk campur…

    12

    0
  26. Anaqi says:

    Geli dgr dia kata banglo tu uma dia.ehemm kalu banglo tu hasil titik peluh banglo dr ko ngan mawar tu bolehla ko claim gitu fizo..ni hasil bini ko ..x malu sunggu aihhh hang ni..ko hapah pun tarak..sembang lebih la..lps ni dok bawak ketiak emak ko..jgn kawen2 ..sbb ko merosakkan hidup anak org je nanti.kawen2 cerai ni..org pun takut nak.kawen ngan ko
    .rimas ngan kaum ko yg suka menumpang dan merimaskan tu..jgla mak ko baik2 lps ni ye anak.omak..

    27

    0
    • Weii… Mana hg tau weh yg banglo bukan hasil titik peluh Fizo??? Tu pon dlm video tu ramai jugak yg back up Fizo konon dia tu anak soleh… Sanggup duduk sekali jaga mak dia yg sakit tu… Ramai yg percaya dan terharu dgn kata2 Fizo dan mak dia tu… Dan ramai yg hentam Mawar sbb kononnya Mawar pentingkan diri sendiri, tak peduli mak mertua yg dah janda dan sakit… Mula la keluarkan ayat2 islamik konon syurga anak laki bawah tapak kaki mak dan syurga isteri bawah tapak kaki suami… Alahaiii… Bodoh sungguh depa ni….Hg rasa macamana???

      9

      6
  27. Oktovia says:

    Tgk muka makck ni pun tau lagu mana..cemuihhh aku..

    13

    0
    • Lizzie says:

      Saya pun mcm ni. Tp bermula dr mulut suamila yg suka mengadu pd maknye. Hati emk jdi panas sampai dtg menyerang saya dah suruh ank nye ceraikan saya.
      Mmg Mil lain bgsa dari saya cuma seagama.
      Kononnya saya tak jaga anaknya dan tak hormat status dia sbg Mil punca dia benci sgt. Bila kita dtg lawat dia dia buat diam n tak tak tegur. Lama2 saya pun tak kuasa nak melayan. Sbb dia suka menyerang di dpn org ramai.
      Lama2 saya undur diri sbb saya takut terbalas kata2 dia. Lagi teruk jadinya
      Setakat ni kami masih suami isteri dan sama2 cuba pertahankan rumahtangga sbb anak2 perlukan kasih syg n terus terang saya mmg tak mmpu urus semua sendiri. Suami pun kata bnda yg sama bkn senang nak urus sendirian.
      Bab Mil masih tak berbaik. Sbb saya terus terang terlalu trauma dgn kata2 dia dan emosi dia yg susah nak dikawal.
      Kepada Mawar semoga cepat sembuh dri duka penceraian. Jgn pedulikan kata2 org yg suruh anda berbaik dgn ex hubby. Berbaik seadanya shj la. Jaga maruah sbg wanita.

      3

      0
  28. Smea says:

    Annoying nak mampsss mak mertua yg dengki anak dah kahwin. Aku dh ckp kat laki aku, kalau mak dia dh tua jgn sbb konon kau nak berbakti pada mak, ko suruh aku plak yg jaga dia, ko sedap je dpt nama. From A-Z sila ko buat

    16

    1
    • Anonymous says:

      eh eh..tak baik ko fikir mcmtu..esok lusa menantu ngko pula ckp mcmtu kat anak ngko..ko nak tak??

      6

      0
  29. Mawar says:

    This abuse through control in the name of Islam is way too common than you’d imagine. Greater tragedy is that our ulema, even female scholars do not address these issues openly and if a woman dare to go to a respected religious person for help, the only help she gets is an advice for not her husband but for herself to be “patient” and “obedient” to her husband because Islam is all about patience. Our ulema & religious leaders virtually never dare to touch the subject of prevailing mental torture in joint family systems. Ironically, joint family system is cherished & honored and considered as holy as part of Islam, so its a big taboo to speak against its evils.

    15

    0
  30. Tua cara tua says:

    Mawar tak ajar rias kening dengan molek ker makcik..pelik plak lurus gitu..???

    4

    0
  31. Anonymous says:

    Semua yang komen macam tinggal serumah dengan Fizo, Mawar dan keluarganya..
    Jangan sampai jatuh fitnah..

    1

    1
  32. Lavender says:

    Maaf tanya mak dia bukan dh cerai ke sblm ayah dia meninggal? So bknlah kematian suami kan?

    12

    0
  33. Aku sebatang kara says:

    Semoga Mawar bertemu jodoh dengan lelaki yang baik baik sahaja.Mmg this fizo tak layak Jadi suami orang. Before jumpa Mawar, zakat pun tak reti nak bayar…Camne nak jaga anak org. Acik senyap2 dah la, if acik takde kena mengena, Mawar tak saman org ketiga pun..we know acik tak menyusahkan mawar..

    8

    0
  34. eno says:

    Jap jap aku tengok bersepah komen adik beradik fizo dok dengan dia. Korang ni memang nampak sendiri, samada kawan, sedara mara diorang ataupun korang baca kat ruangan gosip aje? Jangan sebarkan benda yang tak pasti. Tak memasal palit taik kat semua. Korang nak cari kat akhirat nnt mintak maaf merangkak le weyy

    4

    1
  35. Anonymous says:

    Cepat la kau mati makcik

    6

    4
  36. Anonymous says:

    Makcik bila nk mati makcik

    3

    4
  37. Anonymous says:

    Sudah2 lah tambah dosa oii.x habis2 dok bt fitnah.yg korang sakit hati apasal.x pasal dpt dosa kering.ni.lebih baik doa utk fizo dan mawar ni tak lg nak bt dosa.skrg ni hanya allah yg tahu..apa la korang ni.apa korang ckp ni klu x btl blh menyebabkan fitnah.ingat jaga aib org,kat dunia terlepas,akhirat tak akan terlepas.renungkanlah?

    4

    0
  38. Anonymous says:

    Sudah2 lah tambah dosa oii.x habis2 dok bt fitnah.yg korang sakit hati apasal.x pasal dpt dosa kering.ni.lebih baik doa utk fizo dan mawar ni tak lg nak bt dosa.skrg ni hanya allah yg tahu..apa la korang ni.apa korang ckp ni klu x btl blh menyebabkan fitnah.ingat jaga aib org,kat dunia terlepas,akhirat tak akan terlepas.renungkanlah?

    0

    1
  39. Yekeni says:

    My MIL said the same thing. Tak pernah this, tak pernah that. Haha! Depan sedara, dialah MIL of the year. Dlm rumah dialah Cruella! Selagi tak tinggal serumah, don’t judge. Don’t ever say the MIL seems nice blah blah…. Dialah punca talak pertama kita. Took 10 yrs for the table to turn! I hope she likes the taste of her own medicine.

    9

    0
  40. Intan says:

    Ye lah makcik..masing2 tak bersalah..kami faham..agak2 siapa la yg betul…

    3

    0
  41. Anonymous says:

    Makcik, walaupun awak kata awak tak menyusahkan anak / menantu, awak kena sedar anak awak baru kahwin, baru nak hidup berdua. Macam mana pun awak tetap menyusahkan dalam rumah tu. Awak kata tak menyusahkan, tapi bila menantu bangun tidur lambat sikit, tak kemas rumah sikit ke, awak diam je ke? Sudahlah makcik. Kalau nak kepit anak lelaki bawah ketiak, jangan bagi dia kahwin.

    11

    0
    • Anonymous says:

      anak anak makcik tak minta dilahirkan ke dunia ni. makcik yg sedap2 mencrettttt creeettt dgn suami makcik keluar la empat ekor. gilir2 la bela mak. menantu ada hak utk rejek xnk duduk dgn mertua apa ke susah sgt makcik nk faham??? makcik ialah contoh gagal total!

      4

      1
  42. Anonymous says:

    apa2pun, nasi dah jadi bubur. Buat lah PC lagu mana pun, it will only make it worse. Ada chance nak perbaiki hubungan pun cancel. Ya ayat Mawar kata x dpt capai keserasian dgn keluarga fizo. But Fizo, can’t you see she is saying that she can’t change herself anymore, that she can’t make it work? She was saying that she failed and therefore, dia korbankan diri dia and lepaskan you and your family. What did you do? First, you kata you redha. Then buat PC. If I were you, i’d Sit down and think hard. Could I have done something to save my marriage? Instead you keluarkan statement isteri kena faham, mak tanggungjawab saya. Take it or leave it gitu. No wonder your ex-wife said communication is key. 6 years is a long time to live like that everyday of her life. You pun dah jadi bapak sekarang. Is that the way you want Cik yam to be treated by her future husband? I tak salahkan mak @ family you. I salahkan you, Fizo. You as a husband, father and son should be more mature and wise in handling this situation diplomatically. Setiap keluarga berbeza. If you expect only 1 person to give and give and give, then it’s a one way street. Relationship and marriage is a 2 way street, just so you know. To the mother, all I can say is Fizo is a fine man. As much as you love him and is very close to him, it is having the wisdom to not cling to him that you will be able to see him fulfil his roles better as a husband and father. I guess it’s too late for everyone now. Mawar, I wish you all the best in your future undertakings. Puting myself in your shoes, I won’t be able or willing to turn back. To be bullied and sullied. I doakan you will meet a man who will be your rock, your pillar of strength, your no. 1 companion, your utter joy to share the rest of your life with.

    30

    0
  43. Anonymous says:

    Betul Fizo. Tanggungjawab anak menjaga ibu dan semua ibu ingin yang terbaik utk anaknya. Teruskan bahagia ibu, InsyaAllah Allah permudahkan. Kita x tahu akan dtg macamana? Kalau ada jodoh antara mereka berdua, akan kembali bersatu juga. Dato Hattan berbelas tahun cerai akhirnya kawin semula dgn jandanya. Semua kuasa Allah. Yg penting, ada ibu, jaga ibu.

    3

    1
  44. Iqbal says:

    Sila carik kan jodoh utk mak die.. So xdelah die duduk umah fizo dah haha

    11

    0
  45. Oriolle says:

    Mmg susah nak serasi dengan orang sebelah pantai timur ni. Byk pengakuan dari orang2 yang mendirikan rumahtangga dengan orang sebelah sana.

    6

    0
  46. Vivi says:

    Selalunya org yg cakap “Okey” tu sebenarnya dia x ok… Fizo ni jenis x reti nk balancekan kasih ibu dgn kasihkan isteri & keluarga. Jaga mak x semestinya duduk sebumbung… Aku pernah dok dgn mertua, alhamdulillah mertua baik tapi weekend je family2 lain datang rumah so mmg xde privacy lgsg…sedangkan weekend la masa utk ko rest, x yah pakai tudung lepak kt rumah. Duduk sekali, terpaksa la bertudung sbb ada ipar2 lelaki. Lainla if makcik duk dgn menantu lelaki xpe, jrg ada masalah. Pempuan dgn pempuan ni mmg akan ada jgk rasa x best tu. Makcik dah tua tp x leh pk benda mcm ni ke???

    4

    0
  47. anak ku sayang says:

    ya allah…punye la cantik si mawar ni….kaya pulak…mmg si fizo tolak rezeki….dah tu dah ade anak comel….ya allah….nape la kahwin cerai ni buat macam makan biskut terutama artis ni….cerai2 awal ni dah jd trend ke skang ni….sedih…malas nak salahkan sesiapa tp cuba la dalami perasaan anak yg baru nak kenal dunia tu….dah dah senja tu faham2 la sendiri…

    2

    0
  48. LULLABIES says:

    laaa.. tgok video Fizo dgn mak dia tu aku faham dah yg Mawar mmg makan hati..klu ye pun niat baik nak backup mak x payahlah tanya “saya tak faham kenapa mawar cakap mcm tu. mungkin niat dia baik tapi netizen manipulasi ayat” ehhhhh…ko ni x paham ke?? ke mmg benak buat2 x paham..klu mawar cakap mcm tu pi lah mntak penjelasan kat mawar. bukan buat PC back up mak. ada sebablah tu knp mawar ckp mcm tu. ko ni mmg x reti jaga hati bini ke? patutlah mawar kata dah cuba pertahankan tapi x berjaya. ko ni x adil kat bini. aku tgok video ko tu aku jadik rasa mcm nk tampar laki x paham hati bini ni..sblum cerai ko x ad ke cuba mengalah cuba berdiplomasi. klu dh mmg mawar berkorban demi ko dgn family ko trylah muhasabah. x payah nak hidup in denial sangat. ego! mmg patutlah mawar mintak cerai sbb ko jenis x paham perasaan orang.. ehh.. aku plak emo lps tgok video tu. dah mawar mengalah smpai trpaksa lepaskan ko ko dh diam2 sana. mawar pun sedih hilang ko. yg mak ko tu sedih dh kenapa? mak ko hilang menantu je. bukan hilang anak. mawar tu hilang suami. ko x kesian ke???

    13

    0
  49. Kikidoyouwantme says:

    Sembang lebih dia ni..lupa jasa bini dia yg “selamatkan” dia…pandai strategi kejar sampai dapat itu anak org kaya..habis manis sepah dibuang..skg keje ..modal jual air liur..sembang usahawan sana sini..tgk sket produk apa dia ada?? Air liur kotak kot ya???

    2

    0

Leave a Comment

Optional