February 18th, 2011

abpbh2010

Abang Nara baru perasan yang rupa-rupanya Intan Ladyana dan Fauziah Gaus tak tercalon untuk mana-mana kategori untuk Top 5 ABPBH 2010. Disebabkan tajuk entri ini ialah berkaitan dengan Intan Ladyana, maka marilah kita fokuskan terus kepada Intan Ladyana. Adakah dia tak cukup berlakon drama? Adakah dia tak cukup banyak berlakon filem?

Rasanya pada tahun 2010 (macam ayat karangan UPSR pulak), Intan Ladyana dengan gahnya telah membintangi filem Adnan Sempit. Kutipan juta-juta tue. Takkanlah selepas berlakon filem Adnan Sempit pun tak cukup popular? Atau sememangnya Intan Ladyana ini tak ramai peminat?

Cuba kita tengok senarai Top 5 ABPBH untuk Pelakon TV dan Filem Wanita Popular.

F. PELAKON TV WANITA POPULAR
1. Fasha Sandha

2. Lisa Surihani

3. Noorkhiriah

4. Scha Alyahya

5. Tiz Zaqyah

L. PELAKON FILEM WANITA POPULAR

1. Diana Danielle

2. Lisa Surihani

3. Liyana Jasmay

4. Maya Karin

5. Scha Alyahya

Memang kesemua yang tercalon untuk Top 5 kategori ini sememangnya hebat-hebat belaka. Tetapi perlu diingatkan yang ABPBH adalah 100% berdasarkan undian daripada pembaca Berita Harian. Jadi kemungkinan besar ada 2 kesimpulan yang boleh dibuat di sini. Pertama, peminat Intan Ladyana tak suka baca Berita Harian. Dan kedua, Intan Ladyana memang tak berapa nak popular.

Tapi tak apa, kalau ABPBH untuk tahun 2011 ada, Abang Nara doakan Intan Ladyana bakal masuk Top 5. Tapi mutu lakonan kenalah tingkatkan. Jangan berlakon ala kadar je. Bercakap pasal lakonan, Abang Nara suka betul tengok lakonan Fauziah Gaus dalam drama Trilogi Cinta. Memang best. Best betul Rosyam Noor dapat bini cun macam Fauziah Gaus.

Lagi gambar Intan Ladyana untuk tatapan anda yang tidak mengenalinya dengan membaca entri ini sepenuhnya

P.S: Hadiah bernilai lebih RM40,000 untuk dimenangi hanya dengan main game Facebook Milo Fuze. Tunggu apa lagi? Cepat sebelum terlambat sebab tarikh tutup contest ini ialah 9 Mac.

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

abpbh2010

October 28th, 2010

fauziah gaus

Cun gila seh gambar Fauziah Gous di malam Festival Filem Malaysia 23. Cair hati kami melihatnya. Fauziah Gous ini dah la tinggi orangnya. Lepas itu pakai dress yang memang sesuai dengan bodynya. Confirm ramai yang terpikat dengan kecantikannya malam tersebut. Kalau kitorang pergi pun confirm cair gile beb. Tak gitu?

Oh ye baru-baru ini Fauziah Gous ada kata yang dia tak rela berkemban dalam filem. Katanya dia tak mahu menjaja tubuhnya. Kami suka dengan pendiriannya. Jangan diperkotak-katikkan oleh skrip filem sampai sanggup dedah tubuh badan sana sini. Badan kita kenalah kita yang jaga kan?

Lagi gambar Fauziah Gous di malam FFM23 dengan membaca artikel ini sepenuhnya.Kredit gambar kepada Budiey.

P.S: Kental dan pejal sungguh payudara wanita ini.

fauziah gaus

fauziah gaus

fauziah gaus

fauziah gaus

February 17th, 2010

filem 2 hati 1 jiwa

Tahniah kami ucapkan kepada anda semua yang tidak pergi menonton filem 2 hati 1 jiwa. Filem arahan pengarah box office tersohor, Prof A. Razak Mohaideen nie tak mampu pun nak buat kutipan tiket RM1 juta. Dan yang paling best, tak sampai seminggu kat pawagam tayangan filem nie dah pun dihentikan. Nampaknya  anda sudah pandai membuat pilihan tepat.

Oh, oh dan oh sekali lagi. Ke manakah menghilangnya sentuhan tangan emas pengarah yang bergelar Professor nie? Selalunya kalau filem dia, paling koman minimum mesti cecah 2, 3 juta kan? Apa sampah betul ke filem 2 hati 1 jiwa nie sampai tak ada orang pergi menengok? Kami tak tahu sebab kami pun tak pernah terpasang niat nak pergi nengok cerita nie.

Tapi yang bestnya, adik kepada Prof Razak Mohaideen nie menyalahkan ketakfemesan Fauziah Ghaus dan Yasmin Hani. Sebabkan pelakon yang kurang popular, maka kutipan tiket pun jatuh berdebuk. Halo ~~~~~~~(gaya nyah sikit). Kalau ikut teori si adik Prof nie, compem cerita Adnan Sempit tue RM100,000 pun tak dapat nak cecah dik yang oi ~~ Pelakon lagi ntah sapa-sapa. Tak popular langsung. Tapi cecah gak RM8 juta.

[note]We wanted to sell the concept and not the stars, unlike  our previous movies. Unfortunately, when there  are no stars, the result is not as good.[/note]

Kalau kami jadi Fauziah Ghaus ngan Yasmin Hani, compem makan dalam dengan statement nie. Pedih beb. Orang terang-terang cakap kita tak popular. Maybe filem nie leh kutip RM10 jutan kalau watak Fauziah dan Yasmin tue digantikan ngan Lisa Surihani dan Scha Al Yahya, Sapa taknak tengok Lisa berkembar siam ngan Scha wei ~~~

Kepada Prof Razak, jangan fikir kami (penonton-penonton wayang tegar) bodoh dan tak mampu menilai mutu filem tempatan. Kami nie dah pandai-pandai belaka. Kalau filem best kami akan support. Kalau filem yang kurang best, lu faham-fahamlah sendiri. Kesimpulannya? Sila buat cerita yang best macam Adnan Sempit kalau nak kutipan puluh-puluh juta.

December 1st, 2009

fauziah ghaus

Bangga kan Fauziah Ghaus nie? Memang tak segan silu menunjukkan aset dia yang cukup besar tue. Mungkin kalah Kak Pah punya. Kagum sebentar kami melihatnya. Tambah-tambah bila sepatutnya aset tue disorok. Sesuai la dengan gaya tudung dia tue. Tapi malangnya makin mendada-dada pulak si Fauziah nie di sebalik baju kurung dan tudungnya.

Kami rasa dia tak leh tahan nak tunjukkan yang dia pakai bra mahal. Ala yang jenis push up tue. Kalau dada sebesar buah limau pun leh jadi macam tembikai. Itulah kehebatan push up bra. Nanti dah kawin nak suruh bini kami pakai gak la. Tapi dalam bilik tidur jerlah. Eh, tapi pakai push up bra nie tak membahayakan dada ke? Mana la tau lendut terlampau di kala tua nanti.

Ada satu lagi gambar Fauziah Ghaus yang penuh bangga dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

fauziah ghaus