June 26th, 2020

Dunia sekarang ini, mana boleh kita nak hidup tanpa Internet kan? Nak tak nak memang tiap-tiap hari kita akan menggunakan Internet untuk mengetahui perkembangan terkini dunia, kemaskini akaun sosial dan sebagainya. Tapi capaian Internet tue mestilah Internet Pantas dengan harga yang berbaloi. Kalau lembap macam siput lepas tue harga pun mahal, memang sakit hati dibuatnya.

Sepanjang menjadi seorang pengguna Internet tegar, pernah ke anda tertanya-tanya anda jenis kaki Internet yang mana satu? Adakah anda seorang kaki game, kaki layan video online atau seorang kaki sosial media?

Mesti anda teringin nak tahu kan? Ha, silalah jawab kuiz mudah di bawah ini untuk mengetahuinya:-

Advertisement

PS: Kalau tak load quiz dekat bawah ni, korang boleh refresh je.

Ha  dah tahu dah anda kaki yang mana satu? Sekiranya anda seorang kaki tak boleh hidup tanpa Internet  sampai  menggeletar tangan dibuatnya jika sehari tak dapat “online” dan data Internet “prepaid” anda sering habis dalam sekelip mata sehingga asyik nak kena “topup je”, jangan risau sebab ada jalan penyelesaiannya. Digi Prepaid NEXT yang serba baharu memang sangat sesuai untuk anda!

Cuma RM15 sahaja

Advertisement

Dengan harga serendah RM15, anda sudah boleh memiliki pek permulaan Digi Prepaid NEXT yang menawarkan 30 Hari Internet Pantas dengan 2GB data Internet, 1GB Internet promosi dan paling best, boleh Kekal Bersosial menerusi Facebook, Twitter dan juga Instagram tanpa had.

Sesuai sangat untuk mereka yang suka berkongsi kehidupan seharian mereka macam dalam diari.

Sentiasa aktif

Tahukah anda tempoh sah akaun dan internet untuk akaun “prepaid” anda selama ini adalah berasingan? Maksudnya walaupun anda telah “topup” data Internet, anda tetap kena bayar untuk pastikan “line” anda tak kena potong. Pelik kan? Ha, dengan Digi Prepaid Next 30 Hari Internet Pantas ini, anda boleh memanjangkan tempoh sah akaun dan Internet anda dengan membeli plan yang mempunyai ciri Always Active. Keliru? Meh sini kami terangkan:-

Advertisement

Sebagai contoh, sekiranya akaun anda akan tamat tempoh esok dan anda pun melanggan plan “Monthly Active” hari ini, maka tempoh sah akaun anda akan disambung selama 30 hari serta tidak akan mati pada keesokan hari. Ini bermakna anda tak perlu melakukan “topup airtime” tambahan untuk memastikan akaun anda aktif. Lebih mudah, lebih selesa dan lebih sempoi untuk sentiasa berhubung. Mudah kan dengan Digi Prepaid Next 30 Hari Internet Pantas ini?

6 Pilihan Plan Yang Berbaloi

Jika anda memang mengetahui yang diri anda seorang kaki Internet yang “extreme”, bolehlah memilih plan “bigBonus RM70” yang merupakan salah satu daripada 6 plan Digi Prepaid Next 30 Hari Internet Pantas ini. Setiap plan yang ditawarkan ada kelebihan masing-masing. Jadi pilihlah mengikut kesesuaian dan penggunaan diri anda. Kalau dah pilih plan tetapi masih tak cukup data? Jangan risau dengan menggunakan  “Monthly Plan Booster” anda boleh “topup” data Internet Pantas pada harga yang amat berpatutan.

Contohnya bayar RM8 sahaja untuk dapatkan 6GB Internet. Memang terlebih berbaloi!

Advertisement

Tunggu apa lagi?

Ha, kalau selama ini anda tercari-cari plan “prepaid” yang terbaik untuk anda, maka jawapannya tak lain tak bukan adalah Digi Prepaid Next. Dengan 30 Hari Internet Pantas, Digi Prepaid Next ini memang banyak sangat kelebihan berbanding dengan pakej prepaid daripada syarikat telekomunikasi yang lain.

Itu belum kira pelbagai bonus dan ganjaran yang bakal diperolehi apabila anda menguruskan akaun anda menerusi applikasi MyDigi. Ada ekstra Internet sehingga 2GB, 10% kredit PERCUMA, percuma mata ganjaran 5GB bila “topup” RM30 dan macam-macam lagilah. Memang berbaloi-baloi.

Jadi tunggu apa lagi? Jom jadi sebahagian daripada Digi Prepaid Next hari ini juga. Maklumat lanjut layari laman rasmi Digi

Advertisement
December 23rd, 2019

Memang lain dari yang lain dan tidak pernah lagi berlaku di sejarah Gegar Vaganza dimana dua orang peserta berkongsi gelaran juara. Persaingan antara Naqiu Boboy dan Hady Mirza memang sengit dan tidak dinafikan kedua-duanya memang hebat.

Gegar Vaganza 6 Final

credit – Astro Gempak

Keputusan itu dijalankan secara sebulat suara oleh juri tetap Ramli MS, Hetty Koes Endang dan pereka fesyen terkenal, Rizalman.

Bagaimanapun, bukan semua boleh menerima keputusan mengejutkan itu. Rata-rata netizen tidak berpuas hati dan mempertikaikan keputusan pihak Astro yang mengumumkan dua orang juara pada musim ini. Mereka rasa tertipu.

Advertisement

Gegar Vaganza 6 FinalGegar Vaganza 6 Final

Gegar Vaganza 6 Final

Boleh tahan pedas komen netizen, sepedas Digi CILI PADI yang membolehkan korang meMAKSIMUMkan aktiviti membaca dan menonton kembali persembahan final Naqiu dan Hady Mirza dengan Internet Tanpa Had dengan bayaran kurang daripada RM1/sehari.

digi cili padi

Bolehlah korang nilai sendiri persembahan sengit mereka dan mengapa mereka dipilih untuk berkongsi gelaran juara GV6.

Advertisement

Ironinya tidak ada pula mana-mana penyanyi yang dinobatkan sebagai pemenang tempat kedua yang sepatutnya membawa pulang hadiah wang tunai RM50,000 serta trofi.

Namun, siapalah kita untuk menafikan setiap keputusan juri yang diketuai oleh Datuk Ramli MS yang lebih arif untuk menilai kedua-dua penyanyi tersebut.

digi cili padi

GV6 sudah pun melabuhkan tirainya dan pastinya korang nak tahu perkembangan terbaru para peserta selepas ini. Tidak perlu risau sebab  Digi memberikan MAXIMUM SOCIAL menerusi plan Digi CILI PADI untuk tempoh 30 hari yang membolehkan korang mengikuti Facebook, Twitter dan Instagram artis-artis kegemaran anda tanpa had.

Bagaimanapun, kami yakin setiap peserta sudah memberikan yang terbaik. Tahniah kami ucapkan kepada semua pemenang.

Advertisement

digi cili padi

Sekali lagi kami ingatkan, jangan lepaskan peluang untuk meMAKSIMUMkan aktiviti Internet anda sama ada main game atau mendengar muzik bersama dengan Digi CILI Padi. Maklumat lanjut layari www.digi.my.

 

Advertisement
December 11th, 2019

Yeahhh! Yang dinanti-nantikan sudah tiba. Amazon Prime Video kini boleh dilanggan dengan Digi!

amazon prime video

Bagi mereka yang tidak tahu, Amazon Prime Video adalah salah satu platform penstriman video yang amat popular seperti Netflix, Viu dan iflix. Drama-drama menarik dan filem-filem Amazon Originals hot yang anda boleh tonton di Amazon Prime Video sekarang ialah:-

Advertisement

Carnival Row

carnival row

The Boys

the boys

Tom Clancy’s Jack Ryan Season 2

Advertisement

tom clancy jack ryan

Ha, teruja kan? Sekiranya anda kaki layan drama dan filem, sememangnya Amazon Prime Video boleh dijadikan satu pilihan tambahan. Tak adalah hujung minggu anda dilanda kebosanan lagi. Seandainya anda seorang pengguna Digi, ada cara yang mudah dan pantas untuk anda layan applikasi pengstriman video awesome ini.

digi amazon prime video

Sebagai seorang pengguna Digi, anda hanya perlu melayari laman web EasyAdd di www.easyadd.my yang membolehkan anda melanggan Amazon Prime Video . Untuk makluman, EasyAdd memudahkan kita mengurus kesemua jenis langganan daripada hiburan ke gaya hidup dan produktiviti seperti Viu, iflix, Office 365, Kaspersky dan sudah pasti, Amazon Prime Video.

Kesemua bayaran akan dimasukkan ke dalam bil bulanan atau ditolak daripada pra-bayar Digi anda. JANGAN RISAU sekiranya anda bukan seorang pengguna Digi, anda masih boleh melanggan Amazon Prime Video dengan menggunakan kad kredit menerusi laman web www.easyadd.my. Mudah dan simple kan?

Advertisement

digi amazon prime video

Sekiranya anda sudah bosan dengan platform penstriman yang sedia ada dan inginkan sesuatu yang baharu, memang anda wajar mencuba Amazon Prime Video. Nak cuba dulu pun boleh. Anda hanya perlu aktifkan langganan percubaan Amazon Prime Video selama 7 hari di Digi Amazon Prime Video. Sekali lagi diingatkan bahawa kesemua ini boleh dilakukan menerusi laman web EasyAdd.

digi amazon prime video

Untuk maklumat lanjut, layari laman rasmi Digi. Tunggu apa lagi? Jom kita langgan Amazon Prime Video sekarang jugak! Selamat layan pelbagai drama, rancangan TV dan filem menarik dan awesome di Amazon Prime Video!!

Advertisement
August 21st, 2019

Salah satu kemelut yang melanda ibu bapa zaman sekarang ini ialah kehadiran telefon pintar sebagai “peneman” untuk anak-anak. Kalau tak bagi, anak menangis tak berhenti, kalau bagi pula, boleh jadi ketagih dibuatnya. Jika boleh, jangan biasakan anak-anak kita terutamanya yang berusia 5 tahun ke bawah menggunakan telefon pintar,` namun kalau dah terpaksa sangat, hadkan masa penggunaan untuk kebaikan SEMUA.

kanak-kanak ketagih main smartphone

Kenapa Abang Nara katakan untuk kebaikan semua, bukan untuk kebaikan anak-anak je? Ha, berdasarkan pengalaman sendiri, anak Abang Nara nie memang suka betul menonton macam-macam jenis video yang ada di YouTube. Ada video tunjuk cara main dengan anak patung, video main masak-masak, video makeup, video Roblox dan sebagainya. Tup-tup bila kita nak guna balik handphone, dapat notifikasi data dah nak habis sebab anak-anak layan YouTube tanpa henti. Tak ke terkejut beruk dibuatnya?

Advertisement

roblox yang sangat popular

Fuh!!! Marah memang marah. Bengang memang bengang. Ikutkan hati memang nak cilikan je anak-anak tue. Iyerlah baru awal bulan data dah nak habis dilenjannya. Nasib baiklah ada Digi CILI PADI yang mampu memastikan mimpi ngeri ini tidak akan berulang lagi.

digi cili padi unlimited internet

Dengan hanya RM28 untuk kegunaan selama 30 hari, Digi CILI PADI memberikan data Internet sebanyak 4GB. Yang PALING PENTING, penggunaan YouTube dan Facebook adalah tanpa had. Ini bermakna anak-anak korang boleh layan YouTube sampai lebam dan mak bapak tetap gembira sebab data tak habis-habis. Memang boleh tarik nafas lega sungguh!!!

unlimited facebook and youtube

Advertisement

Kalau anda tak nak beli yang 30 hari ini pun tak apa sebab Digi CILI PADI menyediakan data tanpa had dengan bayaran RM1 sahaja untuk penggunaan 20 applikasi. YouTube confirm ada, Viu pun ada, applikasi Netflix pun termasuk dan kalau jenis layan streaming game, applikasi Twitch pun korang leh layan sampai lebam. Benda yang sama juga kalau korang kaki Facebook, Instagram dan Twitter. RM1 ini kegunaannya untuk tempoh 24 jam. Jadi kenalah rancang elok-elok.

digi cili padi RM1 sahaja

Jadi selepas ini tak perlu nak rasa cuak, gementar dan bengang bila tiba-tiba anak anda dilihat sedang menonton YouTube dengan smartphone anda. Rileks je senyum sambil berkata “Ha tengok la YouTube tue lama-lama. Ayah dah CILI PADI kan dah telefon tue”. Memang anda akan terus menjadi seorang ayah yang cool dan macho di mata anak tercinta. Maklumat lanjut layari laman rasmi Digi

Advertisement