October 13th, 2020

Mempunyai capaian Internet berkelajuan tinggi adalah idaman kesemua rakyat Malaysia.

Tak kiralah sama ada ketika berada di rumah, minum kopi di kafe kegemaran ataupun ketika bercuti menikmati keindahan pulau, Internet yang pantas memastikan anda boleh melakukan apa jua yang diinginkan tanpa sebarang masalah. Antaranya seperti:-

Menjadi “streamer” main game

mana la tahu ada rezeki jadi power macam soloz

Dekat macam-macam game yang semakin popular sejak kebelakangan ini seperti “Among Us”, “Fall Guy” serta “Mobile Legend”, inilah peluang untuk anda mengasah bakat sebagai seorang streamer.

Sambil duduk di kerusi empuk rumah anda beserta capaian Internet sekurang-kurangnya 100Mbps, anda boleh berinteraksi dengan penonton sambil menunjukkan kehebatan bermain game tanpa sebarang “lag”. Barulah banyak “star” yang akan diperolehi! Silap-silap boleh jadikan karier sepenuh masa. Mana tahu kan?

Jadi Instafemes sejati

Bukan senang tau nak menjadi seorang Instafemes yang betul-betul komited, fokus dan rajin. Kalau setakat seminggu sekali upload 1,2 gambar, itu semua orang boleh buat. Instafemes yang sebenar ialah yang sentiasa membuat “Live”, kongsi IG Stories setiap masa dan rajin balas komen pengikut mereka.

Lagi-lagi trend sekarang ini masa makan buat nak buat “Live” untuk berkongsi rezeki secara alam maya. Senang cakap, nak jadi Instafemes ini kena bersiap-sedia untuk “online” di mana-mana, pada bila-bila masa. Nak jadi instafemes? anda harus lah ada internet pantas dan internet tanpa had untuk kekal aktif sepanjang masa

Layan filem/drama kegemaran bersama seisi keluarga

Salah satu benda yang best apabila Internet laju ialah anda boleh menyambungkannya dengan Smart TV di ruang tamu sekaligus membolehkan anda menonton filem/drama kegemaran bersama anak isteri. Masa hujung minggu bolehlah lakukan aktiviti ini. Barulah semakin erat hubungan anda seisi keluarga. Tapi pastikan anda mempunyai kuasa autonomi memilih apa yang ingin ditonton. Nanti tak pasal-pasal sepanjang hari kena tengok Didi and Friends. Hehehe.

Buat channel YouTube sendiri

Salah satu sebab kenapa ramai yang gagal/malas/hangat-hangat tahi ayam untuk menjadi seorang Youtuber ialah masa yang diambil untuk meng”upload” video ke saluran sendiri mengambil masa yang terlalu lama.

Nak rakam video lagi laju daripada nak upload. Memang hilang semangat dibuatnya. Namun andainya Internet anda selaju 1Gbps semua ini tak akan menjadi satu masalah. Tekan-tekan terus siap. Silap-silap sehari sampai 5 video anda boleh upload. Barulah YouTuber sejati!!

Kerja dengan lebih eifisien

Dengan pandemic Covid-19 yang semakin teruk melanda, kita kini boleh melakukan kerja di mana-mana tanpa perlu pergi ke pejabat. Tak kiralah sama ada di rumah, kedai kopi atau sambil bercuti atas kapal, tugasan boleh disempurnakan seandainya anda mempunyai sambungan Internet yang pantas.

Ha best kan bila ada Internet pantas? Lagi best kalau kepantasan Internet itu bukan sahaja boleh dinikmati di rumah, tetapi di mana-mana sahaja pada harga yang BERPATUTAN. Ha, semua ini boleh anda nikmati dengan Digi Fibre Broadband.

5 Jenis Plan Untuk Anda Pilih

Dengan kelajuan “ultra-fast” dan data “unlimited” Digi Fibre Broadband kini memperkenalkan 2 lagi plan yang amat berbaloi untuk para pengguna, iaitu Digi Internet Freedom 130 untuk kelajuan 100Mbps dan Digi Internet Freedom 270 untuk kelajuan 800Mbps. Secara keseluruhan, Digi Fibre Broadband kini menawarkan 5 jenis plan. Pilih je yang mana satu sesuai dengan anda.

Timeline Description automatically generated

Jimat sehingga RM165

Apabila anda menggabungkan salah satu Digi Internet Freedom di atas dengan Digi Postpaid Unlimited pada harga RM60 sebulan, bukan sahaja anda boleh menikmati penjimatan sehingga RM165 sebulan, malah anda akan mempunyai capaian Internet pantas dan unlimited data di mana-mana, bukan hanya di rumah sahaja.

Graphical user interface Description automatically generated

Sebagai contoh, suami dan isteri hanya perlu membayar RM250 sebulan apabila mereka melanggan plan DIF 130 (kelajuan 100Mbps) dengan 2 plan postpaid berkelajuan tinggi tanpa had.

Siap ada 12 bulan akses kepada applikasi Viu secara percuma lagi! Kalau rasa nak jimatkan bajet sikit, boleh juga melanggan pan DIF 90 (kelajuan 50Mbps) bersama Digi Postpaid 38 pada harga Rm128 sahaja sebulan. Tak faham? Tengok je carta di bawah ini untuk memudahkan pemahaman anda.

Table Description automatically generated

Best kan? Inilah masa terbaik untuk anda mencapai cita-cita yang selama ini terhalang kerana kelajuan Internet yang mengecewakan. Dengan DIF ini, anda boleh menikmati kelajuan Internet yang diimpikan selama ini. Maklumat lanjut layari laman rasmi Digi

August 19th, 2020

Walaupun kita masih berada di dalam fasa PKP, ramai yang telah mula menjalani kehidupan seperti biasa dengan melakukan pelbagai aktiviti di luar rumah. Ada yang pergi bercuti pada hujung minggu, ada yang dah kembali bersenam setiap hari dan ada yang dah mula bekerja di pejabat seperti biasa. Ini bermakna kita dah perlukan kembali capaian Internet yang pantas, stabil dan berbaloi seperti yang ditawarkan oleh pelan Digi Postpaid Start, bagi mengelakkan kita menempuhi 5 situasi di bawah ini.

1.“Buffering” bila tengok drama Korea

Tengah syok-syok layan kekacakan wajah Hyun Bin, tiba-tiba drama Korea kegemaran anda ter”buffering” pulak. Kalau sekali dua tak apa lah jugak. Ini selang 5 minit dia buat perangai yang sama. Memang rasa nak campak telefon!

Dengan pelan Digi Postpaid Start ini, anda akan mendapat capaian Internet tanpa had kelajuan (no speed cap), sekaligus membolehkan anda menonton drama Korea kegemaran secara HD (high definition). Selain itu anda boleh layan lagu dan bermain game tanpa tersekat-sekat di mana-mana sahaja pada bila-bila masa. Nak buat mesyuarat guna video call masa bercuti pun boleh no problem.

Senang cakap, dengan Digi Postpaid Start ini, tiada had kelajuan sekaligus membolehkan anda mendengar lagu, menonton filem kegemaran dan bermain game tanpa tersekat-sekat. Hebat kan?

2. “Download” macam siput?

Masalah kelajuan “download” yang macam siput memang sejak dulu sering melanda para pengguna Internet Malaysia. Ha, dengan Digi Postpaid Start ini, masalah tersebut akan selesai sekelip mata. Ia menawarkan Internet berkelajuan tinggi, PERCUMA untuk 365 hari. Mantap kan?

3. Selalu “lag” bila tengah main game

Sebagai seorang gamer, benda yang paling stress ialah tengah syok “owning” tiba-tiba kita kalah kerana “lagging” sebab Internet. Kalau menang confirm dah boleh jadi MVP. Rasa nak baling je telefon. Ha, dengan Digi Postpaid Start korang tak perlu risau kerana capaian Internetnya sentiasa berkelajuan tinggi tanpa sekatan. Kalau dalam bahasa omputihnya, “High Speed Internet with no speed cap”. Maknanya korang boleh main game dengan pantas dan tanpa tersekat-sekat lagi dah.

4. Internet laju/data percuma waktu tengah malam je?

Sekarang ini di pasaran memang banyak pelan yang menawarkan banyak data tetapi terlalu banyak syarat-syarat atau “limitations” yang perlu diikuti. Contohnya anda dapat pelan yang memberi internet data yang banyak tetapi hanya sebahagian sahaja adalah Internet Berkelajuan Tinggi. Ada juga pelan yang bagi data percuma untuk YouTube tapi tidak untuk Netflix, Viu dan sebagainya. Malah ada yang cuma boleh gunakan data percuma selepas jam 12 tengah malam. Hmmmm….

Dengan Digi Postpaid Start ini anda tak akan ada masalah sebegini kerana pelan ini memberikan sehingga 50GB data sebulan untuk “All App All Usage” setiap hari. Jadi kita tak perlu risau data untuk sesetengah applikasi tiba-tiba habis. Paling best dan paling penting, kesemua applikasi boleh menggunakan Internet Berkelajuan Tinggi pada bila-bila masa sepanjang hari, bukannya pada masa-masa tertentu sahaja. Awesome kan?

5. Pelan Postpaid Start yang betul-betul jimat

Pelan Digi Postpaid Start ini memang #JimatMax, cuma RM58 sahaja sebulan untuk mendapatkan kesemua yang telah kami kongsikan di atas. Memang sesuai untuk anda yang suka berjimat cermat, lebih-lebih lagi dengan keadaan ekonomi Malaysia yang tak berapa stabil sekarang ini. Ha, untuk makluman, ada beberapa lagi bonus yang ditawarkan oleh Digi Postpaid Start ini. Memang cukup menggiurkan. Antaranya seperti:-

(i) Internet Bonus 365 – percuma Internet Berkelajuan Tinggi setiap hari
(ii) Bonus Kekal Bersama – Kekal lebih lama untuk lebih data sehingga 20GB
(iii) Internet Pass – Ekstra 1GB Internet Berkelajuan Tinggi daripada RM1 sahaja
(iv) Akses premium untuk aplikasi strim seperti Dim Sum, Viu atau Mubi daripada RM1 sahaja

Menarik kan Digi Postpaid Start ini? Jadi tunggu apa lagi? Ketahui maklumat lanjut tentang Digi Postpaid Start #JomStart click di laman rasmi Digi.

August 10th, 2020

Wow. Terkejut Abang Nara apabila mengetahui salah satu applikasi kegemaran diri ini menjadi semakin awesome, fantastik dan power selepas mendapat update terkini.

mydigi app

Ha, inilah applikasi MyDigi yang kini mampu melakukan apa sahaja perkara yang anda fikirkan. Tak percaya? Meh sini Abang Nara bagi beberapa contoh:-

Belanja awek/pakwe anda

Apabila kita ber”dating”, sesekali mesti nak belanja si dia yang tercinta kan? Tapi bajet nak kena jaga jangan sampai poket kosong pulak. Ha, dengan applikasi MyDigi, korang boleh dapatkan macam-macam tawaran best yang pasti membuatkan pasangan anda gembira, sambil dapat berjimat. Antaranya seperti:-

Teallive – RM4.99 untuk minuman bernilai RM7

tealive my digi

Starbucks – RM9.99 sahaja untuk minuman Frappuccino

starbucks promotion my digi

Baskin Robbins – RM5.99 untuk junior scoop aiskrim

baskin robbins my digi app

Bayarkan bil telefon mak ayah

Sekiranya mak ayah anda juga merupakan seorang pengguna Digi, ada cara yang paling senang untuk anda berbakti kepada mereka setiap bulan. Masukkan sahaja nombor telefon mereka ke “My Favourites” di dalam applikasi MyDigi dan bayarkan bil mereka. Pasti mereka terharu dan anda pun gembira dapat membalas jasa mereka.

Dapat ganjaran setiap masa

Satu lagi perkara best tentang applikasi MyDigi ini ialah banyak ganjaran yang diberikan setiap masa. Bayar bil dapat ganjaran. Topup data dapat ganjaran. Hari jadi anda? Pun dapat ganjaran. Memang best sangat-sangat.

Makin mudah buat langganan

amazon original hanna

Ha, buat anda yang suka menonton drama dan mendengar muzik, pasti anda suka dengan fungsi “Easy Add” dalam applikasi MyDigi ini. Ada Amazon Prime Video, ada Digi Music Play, ada Viu dan Mubi Sinema untuk anda langgani.

digi music play

Lagi best kesemua ini boleh dicuba terlebih dahulu kerana ada 7 days free trial. Menarik kan?

gibraltar bsn

Selain itu ada juga insurans untuk perlindungan dari denggi cuma untuk RM5/sebulan. Ini dah masuk bahagian “lifestyle”. Senang cakap, dalam applikasi MyDigi ini, sebut je apa jenis langganan korang nak buat, confirm ada punya. Terbaik!

Main game sepuas hati

digi rgg

Last but not least, buat “kaki gamer” anda memang wajib muatturun applikasi MyDigi ini. Terlalu banyak benda best yang boleh anda dapatkan menerusi Republic GG (RGG).

digi rgg

Contohnya sekarang ini ada RGG Treasure Hunt yang membolehkan korang menang credit dan “item” sekiranya berjaya menjumpai kunci untuk membuka harta karun. Ada macam-macam misi dan setiap misi memberikan kunci yang berbeza. Best gila!

digi rgg treasure hunt

Selain itu anda bakal memperoleh diskaun RM2 apabila membeli mana-mana kredit bernilai RM20 untuk game seperti Mobile Legends, PUBGM, Steam, PlayStation dan CODM. Last but not least, kalau anda buat pembelian RM30 untuk game seperti Ragnarok Mobile, Light of Thel dan Dragon Raja, maka anda akan menerima diskaun RM3. Memang untunglah jadi gamer bersama applikasi MyDigi. Jimat kaw-kaw.

digi rgg

Jadi tunggu apa lagi? Kalau anda merupakan seorang pengguna Digi, muatturun applikasi MyDigi sekarang juga dan rebut pelbagai hadiah, tawaran dan ganjaran best. Maklumat lanjut layari www.digi.com.my

June 26th, 2020

Dunia sekarang ini, mana boleh kita nak hidup tanpa Internet kan? Nak tak nak memang tiap-tiap hari kita akan menggunakan Internet untuk mengetahui perkembangan terkini dunia, kemaskini akaun sosial dan sebagainya. Tapi capaian Internet tue mestilah Internet Pantas dengan harga yang berbaloi. Kalau lembap macam siput lepas tue harga pun mahal, memang sakit hati dibuatnya.

Sepanjang menjadi seorang pengguna Internet tegar, pernah ke anda tertanya-tanya anda jenis kaki Internet yang mana satu? Adakah anda seorang kaki game, kaki layan video online atau seorang kaki sosial media?

Mesti anda teringin nak tahu kan? Ha, silalah jawab kuiz mudah di bawah ini untuk mengetahuinya:-

PS: Kalau tak load quiz dekat bawah ni, korang boleh refresh je.

Ha  dah tahu dah anda kaki yang mana satu? Sekiranya anda seorang kaki tak boleh hidup tanpa Internet  sampai  menggeletar tangan dibuatnya jika sehari tak dapat “online” dan data Internet “prepaid” anda sering habis dalam sekelip mata sehingga asyik nak kena “topup je”, jangan risau sebab ada jalan penyelesaiannya. Digi Prepaid NEXT yang serba baharu memang sangat sesuai untuk anda!

Cuma RM15 sahaja

Dengan harga serendah RM15, anda sudah boleh memiliki pek permulaan Digi Prepaid NEXT yang menawarkan 30 Hari Internet Pantas dengan 2GB data Internet, 1GB Internet promosi dan paling best, boleh Kekal Bersosial menerusi Facebook, Twitter dan juga Instagram tanpa had.

Sesuai sangat untuk mereka yang suka berkongsi kehidupan seharian mereka macam dalam diari.

Sentiasa aktif

Tahukah anda tempoh sah akaun dan internet untuk akaun “prepaid” anda selama ini adalah berasingan? Maksudnya walaupun anda telah “topup” data Internet, anda tetap kena bayar untuk pastikan “line” anda tak kena potong. Pelik kan? Ha, dengan Digi Prepaid Next 30 Hari Internet Pantas ini, anda boleh memanjangkan tempoh sah akaun dan Internet anda dengan membeli plan yang mempunyai ciri Always Active. Keliru? Meh sini kami terangkan:-

Sebagai contoh, sekiranya akaun anda akan tamat tempoh esok dan anda pun melanggan plan “Monthly Active” hari ini, maka tempoh sah akaun anda akan disambung selama 30 hari serta tidak akan mati pada keesokan hari. Ini bermakna anda tak perlu melakukan “topup airtime” tambahan untuk memastikan akaun anda aktif. Lebih mudah, lebih selesa dan lebih sempoi untuk sentiasa berhubung. Mudah kan dengan Digi Prepaid Next 30 Hari Internet Pantas ini?

6 Pilihan Plan Yang Berbaloi

Jika anda memang mengetahui yang diri anda seorang kaki Internet yang “extreme”, bolehlah memilih plan “bigBonus RM70” yang merupakan salah satu daripada 6 plan Digi Prepaid Next 30 Hari Internet Pantas ini. Setiap plan yang ditawarkan ada kelebihan masing-masing. Jadi pilihlah mengikut kesesuaian dan penggunaan diri anda. Kalau dah pilih plan tetapi masih tak cukup data? Jangan risau dengan menggunakan  “Monthly Plan Booster” anda boleh “topup” data Internet Pantas pada harga yang amat berpatutan.

Contohnya bayar RM8 sahaja untuk dapatkan 6GB Internet. Memang terlebih berbaloi!

Tunggu apa lagi?

Ha, kalau selama ini anda tercari-cari plan “prepaid” yang terbaik untuk anda, maka jawapannya tak lain tak bukan adalah Digi Prepaid Next. Dengan 30 Hari Internet Pantas, Digi Prepaid Next ini memang banyak sangat kelebihan berbanding dengan pakej prepaid daripada syarikat telekomunikasi yang lain.

Itu belum kira pelbagai bonus dan ganjaran yang bakal diperolehi apabila anda menguruskan akaun anda menerusi applikasi MyDigi. Ada ekstra Internet sehingga 2GB, 10% kredit PERCUMA, percuma mata ganjaran 5GB bila “topup” RM30 dan macam-macam lagilah. Memang berbaloi-baloi.

Jadi tunggu apa lagi? Jom jadi sebahagian daripada Digi Prepaid Next hari ini juga. Maklumat lanjut layari laman rasmi Digi