July 22nd, 2020

Memberi gambaran bahawa dia kini sudah mempunyai pengganti dan sedang berkawan rapat dengan seorang wanita bernama Yeen, bekas kekasih hati usahawan kontroversi Nur Sajat dikhabarkan dengan hangat bercinta.

Coach Yin Temui Pengganti Sajat

Menerusi muat naik sebuah rakaman video di laman Instagramnya, Yin dilihat sedang membeli seutas jam tangan berjenama bersama Yeen di butik mewah.

Menurut Yin, wanita itu mempunyai raut wajah seakan pelakon dan pengacara Mira Filzah serta mempunyai ciri-ciri wanita idaman yang diinginkan.

View this post on Instagram

hari tu dia buat surprise dgn member2 dia.kejutt berukk abe yin.tibo2 ad 2org perempuan mari hantar bungo rose buleh kiro jgk besar ,lebar 1kaki setengah.pakat tengok org kiri kanang tengok.abe yin wt muko kerasss cover malu.bele2 kacipp keng jarang2. nk bg nampak urat .bekeng sikit napok.🤣🤣.dalam hati ni mcm2 sero…sebokk,,happy,,gembira..malu tu ad sikit2.tp orkk gitu jah🤭besar molek.org puang ni bab2 planing ni mmg bijak.kalau org laki ni ad jgk y pandai.tp abe yin mg ni jenis nk wt surprise ni xpanda..second dating dgn dia,abe yin tgok lengan dia xde jam..bo kali xingt pakai kot.abe yin pun ajak dia masuk kedai jam.abe yin wt2 lolok nk tukar batery jam..’.pastu abe yin tnyo dio.”kalu jam utk perempuan awk berkenang yang mana.”?sbb mnggu depan hari jadi spp sy.😬.cari punya cari punya cari.ad lah 2 bentuk jam ni y dia kata cantik.kemudian suruh dia try.konon nk potong tali jam.malas nk dtg.sbb tgn spp lebih kurang tgn awk yeen☺️.ukur punya ukur brape byk nk kene potong.settle kerat tali.abe yin bg tahu jam ni utk awok 🥳🥳..merahh pipi kakyeen🥰hikhikhik.abe yin minat kt kakyeen ni.sbb pandai jaga solat.pandai masak.pandai jaga bdk.😍😍..skali tgok mcm mira f1Lzah.2kali tgok mcm yeenazmin😍🌹.. #in #sha #allah #doa #baik #baik

A post shared by Coachyin (@coach_yin) on

“Sebab pandai jaga solat, pandai masak, pandai jaga budak, sekali tengok macam Mira Filzah, dua kali tengok macam yeenazmin.”

Seperti sudah dijangka, perkongsian yang mendapat ribuan tanda suka itu kemudiannya mendapat pelbagai respons dalam kalangan pengikut di laman berkenaan. Malah entri tersebut juga dibanjiri kata-kata murni daripada netizen.

View this post on Instagram

doakn y baik2 ya …i miss you syg….sy sent gmbr ni dekat bonda sy..dia ckp. “manis orgnye🥰

A post shared by Coachyin (@coach_yin) on

Rata-ratanya gembira melihat kebahagiaan Yin di samping mendoakan agar hubungan ini berkekalan memandangkan wanita tersebut dilihat amat sepadan dengannya.

Terdahulu, Yin pernah meluahkan rasa ditipu selepas Sajat mendedahkan teman lelaki baharunya, seorang model yang dikenali sebagai Jad Issa.

January 29th, 2020

Baru-baru ini kecoh apabila Nur Sajat dan pasangannya, Coach Yin masing-masing memuat naik entri di Instagram Story seakan memberikan gambaran berlakunya perbalahan antara mereka. Timbul pelbagai spekulasi mengatakan mereka berdua sedang bergaduh sehingga naik tangan dan Sajat juga ada memuat naik foto kononnya dia dipukul sehingga tubuhnya lebam.

coach yin belasah sajat

Ramai juga tertanya mengenai status hubungan percintaan mereka berdua. Dah putus atau “gaduh-gaduh manja”?

sajat tayang teman lelaki baru

Segala persoalan terjawab apabila Sajat baru-baru ini menayang kekasih barunya yang kacak. Memang ‘high taste’ betul, memilih seorang lelaki dari Lebanon.

Kekasih baru Sajat

teman lelaki sajat

 

sajat

sajat

Memang kacak teman lelaki baru Sajat, seorang model terkenal dan merupakan Mr Photogenic Lebanon.

Coach Yin mengamuk?

teman lelaki sajat

Bercinta selama tiga tahun, memang agak sukar untuk melupakan seseorang yang pernah bertakhta di hati. Menerusi akaun Instagram, Coach Yin tampil memberikan reaksi terhadap cinta baharu Sajat.

Meskipun agak kecewa, Coach Yin bagaimanapun memberitahu dia kini lebih lebih tenang serta bahagia hidup solo.

Amboi, cepat betul Sajat ‘move on’ dan melupakan cinta hatinya yang dahulu. Ternyata kecantikannya mampu menggoda dan menawan hati jejaka di luar sana. Dapat “tangkap” lelaki antarabangsa.

January 9th, 2020

Sekali lagi pengasas produk penuh kontroversi, Nur Sajat menjadi perhatian netizen apabila berkongsi luahan hati di Instagram Story seolah-olah memberikan gambaran sedang berbalah dengan cinta hatinya, Coach Yin. Apa yang sudah terjadi antara mereka? Sebelum ini bukan main ‘sweet’ dan romantik, tidak boleh berpisah langsung.

coach yin belasah sajat

Sajat sebelum itu telah memuat naik beberapa posting mendakwa dirinya telah dipukul seseorang dan memberitahu seluruh badannya lebam-lebam. Menerusi ‘posting’ tersebut, dapat dilihat dengan jelas bahagian lengannya bengkak akibat kesan pukul.

“Kau pukul aku lagi”

coach yin pukul sajat coach yin pukul sajat coach yin belasah sajat

“Takkan pukul kau tanpa sebab” 

Pada masa yang sama, Coach Yin seakan memuat naik kenyataan balas berkaitan kejadian pukul tersebut.

coach yin pukul sajat

Katanya, seseorang itu tidak akan bertindak memukul tanpa sebab dan kesabaran ada batasannya. Sajat didakwa bermulut lancang dan suka mempergunakan orang.

Propa, drama dan gimik murahan

sajat sajat

Bagaimanapun, rata-rata netizen menganggap perkara itu hanya sekadar gimik murahan.

Ada netizen yang mengikuti perkembangan Sajat dan Coach Yin mendakwa ia hanyalah drama yang dicipta mereka.

coach yin pukul sajat

Ini kerana, sebelum itu, ibu kepada pengasas kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri, bonda Rozita Ibrahim telah memuat naik video Sajat terjatuh dari tangga ketika sedang bercuti di Belanda.

Tak tahu hendak cakap apa bila berkaitan dengan Sajat dan Coach Yin, sudah beberapa kali putus cinta tetapi akhirnya kembali bersama. Tapi, kalau betul berlakunya “keganasan domestik” lebih baik buat laporan polis sahaja, barulah orang ramai percaya.

Sumber Berita : Forum CARI

 

February 8th, 2019

Baru-baru ini akaun Instagram Nur Sajat iaitu @nursajat23 tidak dapat ditemui lagi dan dikatakan telah dipadam oleh pihak Instgram selepas mendapat banyak laporan daripada netizen yang mendakwa Sajat melanggar syarat dan panduan pengguna.

Tidak berputus asa dan masih lagi mahu dirinya tidak hilang dari ‘radar’ media sosial, Sajat kembali membuka akaun baru Instagram menggunakan nama Nur Sajadiah. Perkara itu dikongsikan sendiri oleh kekasihnya, Coach Yin.

Walaupun baru sahaja beberapa hari, akaun Instagram tersebut sudah mempunyai lebih 44,000 orang pengikut.

Sekejap sahaja sudah dapat puluhan ribu pengikut, tetapi yang ‘follow’ itu peminat ataupun ‘haters’?

Sumber Berita : Media Hiburan