Written by Bella | September 13th, 2018

Farah Lee bukanlah selebriti popular tetapi beliau antara wanita yang cukup kuat, bersemangat dan mempunyai jumlah peminatnya tersendiri. Kehidupan Farah bersama anak kecilnya, Maream Esaabel mula mendapat perhatian ramai apabila beliau sah bercerai dengan personaliti tv popular, Ally Iskandar.

Menerusi akaun Instagramnya, Farah sering memuat naik aktiviti seharian mereka anak-beranak. Malah, hubungan harmoni Farah bersama bekas suaminya juga sering dijadikan inspirasi buat orang ramai diluar sana.

Terbaru, niat Farah untuk terus menimba ilmu akhirnya termakbul apabila beliau mengambil keputusan untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana dalam bidang Pendidikan Khas Kanak-Kanak di Leeds, United Kingdom.  Untuk pengetahuan anda, Farah juga memiliki ijazah dalam bidang Kejuruteraan Mekaninal dari Inha University, Korea Selatan.

 

Perkongisan Farah mengenai penghijrahannya bersama Maream ke UK mendapat pujian netizen yang rata-rata menganggap beliau seorang wanita yang tabah dan bersemangat. Mereka turut mengucapkan selamat maju jaya kepada Farah.

Memang bukan mudah untuk menuntut ilmu di negara orang, apatah lagi terpaksa juga menggalas tanggungjawab sebagai seorang ibu pada masa yang sama. Tentunya, Farah memerlukan kesabaran dan semangat yang kuat untuk beri tumpuan kepada pelajaran dan anaknya juga. Apa-apa pun, kami juga mendoakan agar segalanya dipermudahkan buat beliau dan agar segala impiannya tercapai.

Written by AbangNara | July 4th, 2017

Tiada pasangan suami isteri yang mahukan perkahwinan mereka berakhir dengan penceraian, lebih-lebih lagi jika sudah memiliki cahaya mata hasil perkongsian hidup. Namun bukan jodoh semua pasangan ke akhir hayat. Begitulah juga perkahwinan Farah Lee dan Ally Iskandar. Mereka berdua telah bercerai pada 17 Ogos 2016. Hasil perkahwinan, mereka mempunyai seorang cahaya mata iaitu Maream Esabel.

farah lee

Apabila sudah bergelar janda, sudah pasti ada kritikan, tohmahan dan pandangan sinis yang diterima oleh Farah Lee. Apa sahaja yang dilakukan pasti ada yang tak kena di mata sesetengah manusia. Terbaru, Farah Lee telah menulis panjang lebar meluahkan isi hatinya. Sedih juga membacanya.

Tunjuk sedih selalu kang orang cakap tak moved on meroyan pulak, tunjuk happy side pulak ramai nak ikut dia ingat jadi janda ni best sangat kot ? Sharing ni agak personal tapi harapan semoga ia dapat buka mata mereka yang ada plan untuk bercerai, berfikir lagi.
.
Firstly keputusan bercerai ni bukan kehendak aku. Aku setuju diceraikan kerana menghormati kehendak pihak satu lagi. I believed he had done his best and that was his time to tawakkul so he decided to ceraikan. But for me, I masih rasa belum did my best jadi aku masih mahu pertahankan, tambahan kami ada Maream.
.
Jadi walau dah dilafazkan talak, dalam tempoh iddah aku masih mahu tinggal serumah (islam galakkan untuk talak rajie). Macam2 usaha. Kalau orang tengok, macam tiada maruah. Parents aku marah, kata mereka kenapa masih terhegeh.? Aku kata ini bukan kerana dia tapi kerana Allah. Sebab bukanlah dia perfect sangat sampai aku tak nak lepaskan ? Bukanlah aku rasa tak mampu cari ganti yang lebih hebat ? Tapi ia janji dengan Allah yang perlu aku tunaikan.
.
Perselisihan bagi aku biasa dalam rumahtangga. Kita berkorban, mereka juga. Ada benda yang kita tak suka pada mereka, begitu juga mereka. Tapi sebab kita dah berakad, sabar, jangan senang-senang nak leraikan. Marriage needs toleration, marriage needs sacrifices. Ni bukan bercinta, ni bukan bertunang, ni perkahwinan.
.
Jadi, sabar. Usaha. Berdoa, tahajjud, zikir. Buat baik dengan semua orang. Banyakkan sedekah. Ikhlaskan diri dengan pengorbanan yang diberi. Involve keluarga, pihak luar if terlibat dan bincang bersama. Hadir kaunseling. Jumpa ustaz, amalkan pendinding diri (mungkin berkaitan dengan makhlus halus). Kalau perlu, cuba duduk asing dahulu.
.
Since relationship takes two to tango, kalau pihak satu lagi bagi kerjasama, usaha di atas mungkin berjaya. Kalau tak, menjanda lah kita ? Tapi at least kita tahu kita dah berusaha, no regrets. Sampai tahap ni, kita akan senang redha. Sampai dah redha, kita akan bersyukur.
.
Jadi, selagi masih ada peluang, usahalah pertahankan. Mungkin tak bahagia sekarang, tapi berkat sabar dan ingin turuti suruhan Tuhan, bahagia akan tampil nanti. Kalau tak didunia, di Syurga pasti.
.

farah lee

Sedih kan membacanya? Kita tidak merasai apa yang dialami oleh Farah dan juga Ally di dalam perkahwinan mereka, jadi janganlah kita menjadi hakim sesuka hati. Apa pun, semoga Farah tabah menghadapi dugaan ini. Doakanlah agar Farah akan bertemu seorang lelaki yang akan berjaya mengisi kekosongan hatinya. Insya Allah. Amin.
air asia juara duniaP.S: Promosi AirAsia kali ini yang bertemakan “World Champion”, sempena kemenangan mereka di dalam kategori “World’s Best Low-Cost Airline” untuk 9 tahun berturut-turut. Antara harga promo yang Abang Nara rasa sangat-sangat berbaloi ialah:-

KUL – LANGKAWI : RM24
KUL – ALOR SETAR : RM24
KUL – PENANG : RM24
KUL – JOHOR BAHRU : RM24

KUL – JAKARTA : RM89
KUL – BRUNEI : RM99
KUL – SIHANOUKVILLE : RM49
KUL – LUANG PRABANG : RM79

Untuk makluman, travel period untuk promosi ini adalah bermula 15 Januari 2018 (promosi tidak termasuk pada embargo period). Banyak lagi destinasi lain yang turut ditawarkan pada harga tak masuk akal. Boleh KLIK SINI untuk destinasi penuh. Apa pun anda kena buat tempahan segera sebab promo ini akan tamat pada 9 Julai. Selamat terbang!!!

Written by AbangNara | August 19th, 2016

Desas-desus telah bertiup kencang tentang penceraian Ally Iskandar dan Farah Lee baru-baru ini. Tidak mahu para peminat terus membuat spekulasi sendiri, Ally Iskandar hari ini telah membuat pengesahan tentang berita tersebut menerusi akaun Facebooknya dalam satu kenyataan rasmi. Sesungguhnya berita ini memang mengejutkan namun kalau sampai di sini jodohnya, siapalah kita untuk menidakkannya.

Ally Iskandar farah lee cerai

Tulis Ally Iskandar:-

BismillahirRahmanirRahim,
Kenyataan rasmi ini saya kemukakan sebagai maklum balas kepada pertanyaan pihak media, dan spekulasi yang berlegar di media sosial tentang situasi rumah tangga saya dengan Nurfarahin Romli, 27. Terlebih dahulu saya memohon berbanyak maaf kerana tidak memberi respon secara terus kepada semua yang telah menghubungi saya, dengan harapan tindakan saya ini ditanggapi sebagai keperluan untuk menenangkan keadaan.

Permohonan cerai mengikut Seksyen 47 Akta Undang-Undang Keluarga Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur 1984 telah saya failkan dengan persetujuan Nurfarahin.
Pada 17 Ogos 2016, di Mahkamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur, saya telah melafazkan cerai talak satu ke atas Nurfarahin di hadapan Hakim Syarie Azzeman Omar.
Alhamdulillah, urusan ini disempurnakan dalam keadaan lancar.

Biarpun tiada lagi ikatan perkahwinan, hubungan saya dan keluarga, dengan Nurfarahin serta ahli keluarganya adalah baik.
Terima kasih kepada semua pihak yang cakna dan mengambil berat tentang situasi ini. Saya pohon agar kalian dapat mendoakan yang terbaik untuk kami.

Besar harapan saya agar kenyataan ini terhebah dengan hikmah. Saya doakan yang terbaik buat semua. Semoga Allah rahmati kita sentiasa.

ALLY ISKANDAR MOHD MARDZI
19 Ogos 2016

ally iskandar farah lee cerai

Semoga Ally Iskandar dan Farah Lee tabah menghadapi suratan takdir ini. Yang penting anak mereka berdua iaitu Maream Esabel akan terus mendapat kasih sayang yang secukupnya. Sama-sama kita doakan.

Written by Bella | August 18th, 2016

Pagi ini bertebaran berita yang agak mengejutkan kami,  dimana ramai yang mengatakan rumah tangga pasangan Ally Iskandar dan Farah Lee sedang bergolak.

Spekulasi mengenai rumah tangga mereka mula timbul apabila Farah menerusi akaun Instagramnya memuat naik status yang penuh tanda tanya dan pada masa yang sama menggambarkan beliau kini dalam proses untuk memulakan sebuah kehidupan baru.

Berikut status Farah di Instagram :-

Berdasarkan pemerhatian kami, gambar Ally di akaun media sosial Farah juga sudah dipadam.  Apakah benar mereka mempunyai masalah? Apa-apa pun kami harap Ally dan Farah dapat menyelesaikan kemelut yang mereke sedang hadapi dengan baik.