Written by AbangNara | May 27th, 2013

Wow. Memang agak terkejut Abang Nara membaca artikel Berita Harian semalam. Mana tidaknya, Syamsul Yusof dan Ammar Alfian dilaporkan hampir bertumbuk di dalam satu pertemuan di Publika pada 18 Mei lalu. Puncanya? Tidak lain tidak bukan mengenai Puteri Sarah Liyana.

puteri sarah liyana

Umum mengetahui Ammar Alfian sebelum ini menuduh Syamsul Yusof mempunyai hubungan dengan bekas kekasihnya, Puteri Sarah Liyana. Namun begitu, Syamsul Yusof menafikan perkara tersebut menerusi satu kenyataan di Facebooknya. Pertemuan di Publika ini telah dirancang oleh Syamsul untuk menyelesaikan permasalahan dan persengketaan yang wujud di antara mereka berdua kerana Puteri Sarah.

puteri sarah

Ketika pertemuan tersebut, Ammar Alfian tidak dapat mengawal sikap panas barannya dan hampir sahaja menumbuk kerana Syamsul tidak mengakui yang dirinya bercinta dengan Puteri Sarah. Namun keadaan tegang itu berjaya diredakan oleh sepupu Syamsul Yusof dan wartawan Berita Harian, Zubir yang turut berada di situ.

syamsul

Syamsul Yusof dan Ammar Alfian akhirnya berdamai apabila Syamsul mengakui yang dia sedang berkawan dengan Puteri Sarah. Syamsul turut sama menghulurkan tangan untuk bersalaman tanda pendamaian. Ammar menerima salam tersebut dan mengakui kesilapannya menyerang Syamsul dan Sarah menerusi Twitter. Kedua-duanya turut bersetuju untuk tidak memanjangkan kontroversi ini.

ammar

Agak memalukan juga sebenarnya jika Syamsul dan Ammar benar-benar bergaduh kerana Puteri Sarah. Tidak berbaloi di mata Abang Nara untuk cedera hanya kerana seorang wanita. Nasib baiklah kesemuanya berakhir dengan baik. Semoga selepas ini Syamsul dan Ammar akan menjalani kehidupan dengan tenang. Jangan hanya kerana seorang wanita, maruah seorang lelaki boleh jatuh. Tak gitu?
ffc

P.S: Dah banyak mencuba produk penjagaan kulit tetapi masih tidak berjaya mendapatkan wajah berseri? Cubalah FCC skincare yang pasti memberikan anda kulit yang “Bright, Beautiful, Clear, Confident“. Dijamin halal dan terbukti sudah berkesan kepada ribuan pengguna. LIKE Facebook FCC sekarang untuk informasi lanjut.

97 responses to Syamsul Yusof & Ammar Alfian Hampir Bertumbuk Kerana Puteri Sarah

  1. luncai... says:

    samseng tk bertempat….berentap psl pempuan…bodo…

  2. babies says:

    jgn dihukum pada kesalahan yg penh sarah buat dl..if dia berubh ke jln Allah s.w.t itu adlah terbaik.kita sebagai manusia sepatutnye kena memberi semangat agar nawaitu yg sarah buat tidak berubah.utk ammar..sudh2 la memburukn sarah..biar menjd pengalaman dan sejarah hidup anda.usah mengungkit semua hingga luar dlm apa yg penh anda dan sarah penh lalui.cukup tinggal kenangan shj..membuka keburukan org adalh berdosa..beringat lah kamu.utk syamsul..if kamu menyukai sarah..cept2 memperisterikan dia.bimbinglh dia kejln yg diredhoi Allah s.w.t..mohon restu kedua org tua mu agar hubungan ini akn berkekalan.dan jgnlh guna media utk cerita peribadi yg dpt memudaratkn diri anda…A

  3. nurin adlina says:

    x perlu lar nk ckp sarah ni dh kne tebuk ker, ape ker.. buat ape nk aibkn org? Allah mgkn dh ampunkn die..

  4. maya meira leyana says:

    eh bkn ke ammar ni da ader gf bru ke..bwt pe dok hirau lg psl sarah kcik aty gf kau tu..biarla syamsul nk kwn gn sarah,kpd yg kutok2 sarah tu biarla dy nk jd lbh bek dr dlu,sdp je mulot kowg nk mgata dy itu ini,atleast dy nk brubh,dt free hair ke brtudong okla tu..kowg tu jge dir msg2 dala ye..sarah ni senior aku ms uitm ni rsenye kat fakulti hospitality dy plg cntik kot,kulit flawless gtu n xsombong…

  5. mulut puaka says:

    ada lg ek zaman sekarang bergaduh berebut buret.. oii buret bersepah la skang

  6. MULUT JAHAT GILER says:

    AKU TAK TAU LAA SEJAK BILER DIOARANG GADUH
    YANG PASTI KALAU AKU PEGI @CURVE TENGOK WAYANG SURE
    PUTERI SARAH N AMMAR (KACAK SEBAB CONTACT LENS ORENNYA) TERPACAK KAT SITU…
    TAPI PUTERI SARAH TUH PUN KEREK GAK TIME JUMPA KAT @CURVE TUH
    SETAKAT BERLAKON JADI TAMBAHAN BEBERAPA MINIT BAEK TAK PAYAH..

    TAPI SEKARANG DAH BERUBAH… BAGUIH NAAA…
    AT LEAST KURANG SIKIT ORANG MENGATA DIA WALAUPUN DIA DAH TEBUK KER TAK TEBUK KER..
    AKU RASA BAEK PUTERI SARAH PILIH SYAMSUL.. AT LEAST HIDUP TERJAMINNN..
    hahahahaaaaa~
    ANAK DATO’ KAUU… :D

  7. ee says:

    tak caya aku si shamsul nk bergaduh dgn ammar…tgk la lengan dan badan si ammar yg taf tuh…auta jaa ni…

  8. miss dombol says:

    ni suma gara-gara kE kL…kE kL DrIFT ni….

  9. Satria_gurl says:

    Bagi aku sarah yg lma x perlu la cite. Now pandang sarah yg skang . .menutup aurat . .dah berubah ke pngkal jln . .pasal dlu2 ttup cite . . Now die dah brubah . .pkir positif la . . Jgn tau nk buka hal owg yg lma2 . . Pndang die yg skang . . Yg lpas tu biarkan lpas . . Die dah bertaubat ke tak . .tu antara die dgn tuhan . . Kalau dah tertulis jodoh die dgn syamsul . .sape kowang nak menidakkan . . Tuhan dah tentukan segalanya . .kita mampu mrncang je . . Jgn hkum sseorang kerana msa silam dia . .

  10. Nello says:

    Syamsul baik u kawen ngan i jer..i bkn artis tau…selamat u nnti…ahakssss

  11. Anonymous says:

    Eh bukan kah si sol ni dgn gadis biasa dia tu?dah putus?atau putus sebab hal AA dedah SY dan PS..Be a man syamsul kata ammar..tak salah baru nampak awek sol seminggu lepas kat vivahome masa tu aku lepak depan toilet aku nampak awek dia ni keluar dari surau VH.. Sebelom ni penah nampak dia dgn si sol ni kat capsquare suatu ketika dulu..awek dia tetap cun dari PS..keci keci..putih melepak..ayu..tgk muka dia cool..si PS ni pun bertudung ikhlas ke???membe aku penah nmpk PS ni freehair selepas statement dia dah berhijap sepenuhnya…sol…sol…sol…

  12. Anonymous says:

    Buat malu je…..

  13. Tiger says:

    Cerita retis…..

  14. Rangga says:

    Eh bukan kah si sol sol ni dgn gadis biasa dia tu?dah putus?atau putus sebab hal AA dedah SY dan PS..Be a man syamsul kata ammar..tak salah baru nampak awek sol seminggu lepas kat vivahome masa tu aku lepak lorong belakang aku nampak awek dia ni keluar dari surau VH.. Sebelom ni penah nampak dia dgn si sol ni kat capsquare suatu ketika dulu..awek dia lagi cun dari PS..keci keci..putih putih melati..ayu..comel comel..bertudung…muka tak touch up..tapi seyus mmg cantik..si PS ni bertudung ikhlas ke???membe aku penah nmpk PS ni freehair selepas statement dia dah berhijab sepenuhnya…sol…sol…sol……

  15. Jeff says:

    Ammar ni mase dgn sarah die pon couple ngan kawan aku.ex stewardess airasia HAZLINA HASHIM.dengan sarah 4tahun tapi ngan hazlina 1tahun.setahun die tipu sarah ngan hazlina.tak percaya korang tNye staff airasia sape HAZLINA HASHIM.dahla tu ade scandal dengam betina lain,ramai.jantan tak malu banyak betina ade hati nak bising pasal sarah.ammar pegi phuket ngan kawan aku die yang bayar hotel+flight.kesian kawan aku ni kena tipu ngan binatang hitam ni

  16. Anonymous says:

    bodohnya berita mcm ni..pelaku2 yg bodoh..sebab perempuan je pun..alahaiiii..

  17. cricket says:

    Shamsul…..its not worth fighting for someone like Sarah ni yg dah di tebuk tupai. Tak kira lah dia dah bertaubat ke ape pun, tapi kau akan sentiasa teringat2 gambar2 dia berpeluk sakan mcm laki bini dgn mamat bangla tu. Kalau gambar2 tu tak masuk paper, tak apelah jugak. Ni dah jadi tontonan semua org. Sikit sebanyak terasa jugak. Pride kau akan tercalar jugak one day.What is seen cannot be unseen….. Kau carilah perempuan yg baik2 Shamsul wat bini drp amik bekas org….pulak tu bukannya lawa pun…

  18. zaia says:

    HAHAHAHAHAHAHA….LAWAK LA KOMEN2 DALAM ENTRI NIE…

  19. Anonymous says:

    Hahahhahahah….lawak betul la.. Macam budak tadika berebut keropok tam tam….

  20. Brianne says:

    This excellent website truly has all the information I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.