June 25th, 2015

Apa yang menariknya tentang produk Ellfie Essence ni?  Sana-sini Abang Nara dengar orang sebut Ellfie Ellfie Ellfie..  Abang Nara dengar cerita produk ni dah merata-rata tersebar bukan setakat semua negeri dalam Malaysia.. Austria, New Zealand, Australia, London, Singapore dan Brunei pon ramai order.. Ada tu siap kirim sedara-mara dari Malaysia yang nak melawat diorang kat luar negara..

Ramai agent-agent produk ni pon terkejut sebab walaupun postage mahal giler tapi diorang sanggup je demi nak dapatkan Ellfie Essence nie.. Abang Nara dapat info agent-agent kat Malaysia ni dah lebih dari 40 orang.. Macam tak percaya tapi silalah percaya.. Korang kena yakin dengan Produk Tempatan dan yang penting produk ini setiap satu didalam set ini telah mendapat kelulusan KKM.
ellfie essenceSet ni pun simple je dan cara pakai pun tak complicated.. Itu yang kita mahu.

ellfie essence

Mereka ni juga adalah salah satu syarikat bumiputera yang berlokasi di Danau Kota Setapak, Kuala Lumpur.. Sebelum-sebelum ni dah berbuih mulut Abang Nara cerita kat korang pasal produk Ellfie Essence nie.. Berlambak-lambak dah testimoni customer Abang Nara share kat entry yang lepas.. Boleh baca di entry 1 dan entry 2.

Macam-macam jenis masalah kulit dah berjaya Ellfie Essence selesaikan.. Tak payahlah nak gi pakar kulit yang menelan kos ribuan ringgit tu..

ellfie essence

Kotak yang dah berseal tu order dari Agent sah Ellfie Beauty.. Agent pon senyum lebar sebab ada je yang whatsapp nak produk.. Kita bagi peluang Ellfie Essence untuk buktikan keberkesanan dia kat kulit korang sendiri.. Murah dan berkesan, itu yang kita mahu..

Meh kita tengok cara nak gunakan produk ni. Dalam satu set Ellfie Essence ada 4 produk iaitu:-

1 Cleanser 30ml
1 Toner 30ml
1 Day Cream 10g
1 Night Cream 15g

ellfie essencePastikan tapak tangan bersih dan pump kan 2-3 kali cleanser.. Siapa dah try cleanser Ellfie Essence sila angkat tangan hahahah.. Ramai yang suka sebab bau dia wangi tapi lembut je.. salah satu ingredients yang terkandung di dalam cleanser ini ialah Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract.  Sebab tu bau dia harum dan muka rasa segar selepas dicuci.
ellfie essence

Bila tangan kita bersih dan bebas minyak, buih pon terhasil dengan banyak.. syok je basuh muka.. Cleanser Ellfie Essence ni mampu membersihkan kotoran di wajah tanpa mengeringkan kulit seperti sesetengah cleanser lain.. ni kita rasa bersih tapi lembut dan tak kering..
ellfie essence

Lepas basuh muka dah lap bagi kering.. boleh pump kan 2-3 kali toner.. cara pakai toner ialah pump kan di facial cotton macam gambar di atas.. kemudian sapu ke seluruh wajah.. kene pakai facial cotton ye!! bukan pump kat tangan pastu dab-dab kat muka..
ellfie essence

Ini paling digemari customer.. Siapa pernah pakai concealer? ye dia seakan-akan concealer dan mampu bertahan lebih dari 3 bulan.  Lepas pakai toner boleh sapu rata day cream ni kat wajah.. Jangan risau bila mula-mula sapu kat muka tu nampak macam eh selepong ke apa ni? relakss jangan panik.. lepas blend kat muka, lepas beberapa minit dia akan serap ke wajah dah takde nampak selepung dah.. Ramai customer suka sebab sejak pakai day cream ni muka dah tak oily macam dulu.. Day cream ni mampu mengawal pengeluaran minyak di wajah, sebab tu boleh selesaikan masalah jerawat.

Ada yang tanya, kalau dah pakai day cream boleh ke pakai compact powder.. sebenarnya terpulang..Tiada masalah nak apply make-up selepas menggunakan day cream Ellfie Essence. Oh ada yang tanya, if tak keluar rumah boleh ke pakai day cream? Jawapan dia boleh!! kenapa pulak tak boleh.. Orang lelaki pun boleh pakai, cuma lelaki ni selalunya pemalas sikit.. Tu Abang Nara sendiri akui hehehehe…

ellfie essence

Night Cream sama jugak macam Day Cream.. lepas pakai toner boleh sapu nipis night cream ni.. Boleh dipakai sebelum tidur.. night cream ni senang sikit nak blend kat muka sebab dia very moist.. Tapi jangan risau.. esok bangun tidur takde pon muka jadi orang minyak ke apa.. memang kulit akan betul-betul absorb night cream ni sebab tu bila bangun tidur tu muka rasa lembut dan tak berminyak.
ellfie essenceAntara customer yang sangat-sangat berpuas hati dengan result penggunaan Ellfie Essence selama 3 minggu.  Kalau nak tengok banyak lagi testimoni dari pengguna boleh lah visit:

IG: ellfiebeauty

Sempena bulan puasa ni pihak Ellfie bagi harga special sikit… Baik order cepat, kang promosi habis rugilah kan.

ellfie essence

Tak lama lagi dah nak raya ni.. siapa nak cantik jom order Ellfie Essence.. Sempat lagi nak lawa.. Eleh nak lawa tak semestinya raya je kan? Hari-hari pon nak lawa..

Harga 1 set Ellfie Essence sempena Promosi Hari Raya:-

RM120 110 (SM)
RM130 120 (SS)
*Free Postage seluruh Malaysia

ellfie essence

Jom order cepat, sebab setiap pembelian 1 set Ellfie Essence kita nak bagi sampul raya!!!! while stock lasts ye..

FB: Ellfie Beauty
IG: ellfiebeauty
whatsapp/sms: 013-2755197

Senarai agen boleh baca di sini. Kalau berminat untuk menjadi agen, sila email ke [email protected]


Comments are closed.

Loading...