Written by AbangNara | July 3rd, 2014

Emma Maembong ini kalau bertudung memang lagi cute, comel dan memikat hati. Untunglah Zizan kerana bakal isterinya ini mengesahkan akan mengikut jejak langkah Neelofa untuk bertudung dalam masa terdekat. Sebelum ini Emma sering berkongsi gambarnya dengan imej bertudung dan telah berjaya mencairkan jutaan hati para jejaka dengan ‘pose’ cutenya. Memang boleh tangkap cintan bro!!!

emma maembong

Walaupun tidak diketahui tarikh sebenar penghijrahan ini akan dilakukan, Emma Maembong memaklumkan yang dia sudah pun memasang niat untuk bertudung. Kata Emma menerusi Utusan Malaysia:-

Dalam waktu terdekat (akan bertudung). Saya tidak menolak sudah mempunyai niat tersebut, ia akan terlaksana tidak lama lagi. Jujur saya katakan selesa bertudung, tetapi buat masa ini saya tidak mahu umum apa-apa lagi.

emma maembong

Alhamdulillah nampaknya gelombang menutup aurat di kalangan selebriti wanita tempatan semakin kuat. Semoga perubahan ini akan memberi impak kepada dunia hiburan kita. Selepas ini pengarah dan penerbit drama kenalah betul-betul buat skrip yang sesuai dengan imej baru pelakon-pelakon ini. Janganlah bertudung tetapi bila berlakon sentuh sana sentuh sini tanpa segan silu. Tak gitu? Apa pendapat anda?

P.S: Tanah runtuh di Jalan Hang Tuah

57 responses to Emma Maembong Juga Akan Bertudung Tidak Lama Lagi

  1. oK says:

    Alhamdulillah

    0

    0
    • Olga says:

      bertudung… untuk membersih imej yg karat dimata masyarakat?….next!

      0

      0
      • Tipah Kurma says:

        Motip? Kompanngg sekampung??? choi laaah

        0

        0
        • Marsha Londeh says:

          nk pakai..pakai je lah, nak bertudung pun kena bagi tau kat media ke? nak kena canang pung pang masuk instagram segala ke? artis2 malaysia…full of pathetic stories……

          0

          0
        • Pil Pemutih Punca Lukemia says:

          really…next?

          0

          0
        • Kurma Pahit says:

          mengandung ler tu…. !

          0

          0
        • Neeolga says:

          pakai hijab untuk mengumpul dan menarik folllowers di instagram supaya senang nak buat business dengan harapan ada customer nak beli produk kiter. terer tak strategi i?

          0

          0
        • Kak Jemah Kempunan Helang Panggang says:

          menu apa untuk berbuka hari ni….jemu makan kedai. ada resepi yg ingin dikongsi?

          0

          0
        • lynn says:

          on the positive side, makin byk retis muda dah pakai tudung walaupun belum sempurna penutupan auratnya. drpd retis yg tua2 bangka tapi masih tak reti, tak sedar diri. makin tua makin singkat sendat pakaiannya.

          semoga istiqamah menutup aurat.

          p.s. suka tengok irma hasmie & diana amir :)

          0

          0
        • .... says:

          Siapa puasa utk kurus…dia akan kurus. Siapa pakai tudung utk Allah..dia akan dapat mendapat redhaNya.

          Jgn niat kurus atau niat tutup aurat menjadi perkara utama dalam niat utk mendapat pujian/penghargaan manusia. Walaupun x berdosa namun syaitan telah berjaya memesongkan niat dari pahala….

          0

          0
      • Nirmala Kongo says:

        Berhijab mmg wajib…tapi akhlak kena jaga juger. Perangai kena ubah, mulut lidah kena tapis dan makeup harus nipis. Jangan disebabkan pakai tudung tapi makeup ya rabbi x ubah seperti pelakon klasik wayang cina….

        0

        0
        • K byeaaaaa says:

          x sabar nak tengok dia bertudung…dan kawin dan terus…bersara.

          0

          0
        • Mata Kumpuan says:

          dah lama dah aku dengar dia ni nak bertudung
          dulu acah-acah letak gambar bertudung kat ig
          saja nak laku kan drama ‘projek memikat suami’ time tu
          plastik sangat…

          0

          0
        • key Pop says:

          kau… kompom nyindir c felixia yeap..aish..x bagus nak.. kalau tanya aku, aku sendiri malu dengan segelintir wanita melayu kita yang semangnya muslim dari lahir..pakai ketat², rambut kaler²..sedang felixia yeap ni baru mengenal islam tapi cara dia menutup aurat, aduh, aku naik segan… bagi felixia yeap masa.. berubah bukan amik masa seminit nak…haish..

          0

          0
        • miss m says:

          tapi most aku tengok yang berhijab ni laa yang make up agak tebal…

          0

          0
      • Baby AA says:

        nama sebenar fatima rohani….”emma’ nama komersial. hebat bukan?

        0

        0
      • CEPAT BOSAN says:

        DH BASI AR….NEXT

        0

        0
      • Anonymous says:

        Buat terus sekarang laa..!!

        Kalau nak tunggu dalam waktu terdekat…. Takut dalam waktu terdekat jugak maut menjemput… Badigol betol…

        Ingat dosa pahala ini ada penanguhan ker? X der nyer… Selagi tak menutup aurat, selagi itulah dosa akan terus tertulis…

        0

        0
        • lois says:

          kalau kau yg mati dulu tk sempat nak mintak maap pasal panggil dia badigol cemana kau nk mintak maaf?aku bkn bela emma tapi nak paksa org pakai tudung agak2 bahasa kau tu tk boleh nak elok ke?itu cara kau nk ajak dia pakai tudung?

          0

          0
        • miss m says:

          nasihat tapi diselang ngan kutukan.. bagus!

          0

          0
        • Anonymous says:

          X yah nak cakap bebaik…. sepatutnya, bila dah akhil… terus wajib bertudung… x payah tunggu masa… hipokrit…

          0

          0
    • Fasha Sendhat says:

      yg penting lagi lucu… ada artist ambil berselfie selepas solat terawikh sambil bertelekung. saper kah itu? 10 markah.

      0

      0
      • lola says:

        kalau tahun lepas pojiah gous. tahun ni sape pulak? ke ko maksudkan si gous tu? wakaka

        0

        0
    • KAMARIAH says:

      DOAKAN YG TERBAIK..
      SEMUA ORG ADE KESILAPAN..

      0

      0
    • Olga says:

      BILA ORG YANG SEKOLAH X HABIS BERKATA KATA,TGOK RETIS LAIN PAKAI TUDUNG DIA PON MENGGELUPUR NAK PAKAI TUDUNG,DASAR ATTENTION SEEKER BTOL NAK PAKAI TUDUNG PON NAK BGTAU SATU MALAYSIA

      0

      0
  2. skudiver88 says:

    semoga bertudung ngn baik, xpakai pakaian ketat dan jge perangai dengan baik. =)

    0

    0
  3. xde keje kat ofis says:

    pengaruh dari felixia yup ni. alhamdulillah.neelofa, emma then who next??

    0

    0
  4. AZ says:

    walk the talk

    0

    0
  5. watever says:

    ari tu da pakai tudung…g obe c ngn zizang bukak blk..ne ckp nk bertudung pulak..!
    mcm paria la ko ne…

    0

    0
    • AkuOrang says:

      boleh x kalau komen tu xpayah nk kaitkan dgn perkataan yg x disukai oleh satu kaum??
      aku rase ko phm la perkataan mane aku maksudkan tu..
      peace.. selamat berpuasa.. :)

      0

      0
  6. kimmidoll says:

    Alhamdulillah..
    So happy for her. mashallah.

    0

    0
  7. nok gebuzzz says:

    menutup aurat adalah wajib…buat ape nak kuar statment bagai…diam2 sudah la,kebanyakan artis skrang asal berhijab mesti bajed ramai akan memuji memuja…and bertambah ramai followers2 n liked….!

    0

    0
  8. melati says:

    Menggong punya org….skit2 gena gasak pakai tudung jalan terakhir…bukan nya tak suka pompuan bertudung…kita kalau nk bertudung tak canang2 kat media pakai gan ihklas ati…..org akan tahu gak….Emma kembong gan Felixia ..2×5…nk raih populariti..

    0

    0
  9. Entah le says:

    ishhhhhh…pyo le ko ni emma kembung…kalau nk pakai tu pakai le..x yah nk canang2..wat org meluat jer..aku dgr ko ni nk bertudung dh lama dh..tpi propa jer lebih….tpi x pakai tudung jugak..togel lagi…wlpn aku x suka lofa tpi aku respect kt dia sado2 terus dh bertudung..x de le dia nk canang bagai..ko ni emma pas bertudung..bersara jer la n terus kawin ngan zizan…rimas aku tengok ko berdua la..

    0

    0
    • tecit says:

      Eleh lofa n emma dedua same. Bertudung for business purposes. Buekk. Nyampahh nokkkss. Emma dengan hijab_bymakkembong nye. Lopak dgn @Naelofar nye. Puihhh.

      xcaye tengok bespreng emma nye insta sibuk dok promote @hijab_bymakembong. Syahinshahira.

      Kesimpulannya.. kesemuanyaaaa TAHIIIIIIIIIIIII

      0

      0
  10. Noob says:

    Aku tak faham segelintir org yg agung2 kan felixia aka rania tu. Memang bgus dia nak masuk islam. Aku pun rasa, mesti ada yg baik dlm diri dia sampai kan Allah pilih dia utk peluk islam. Tapi toksah lah agungkan dia sampai korang lupa, dia mana ada tutup aurat. Dia tutup kepala je broooo…dada terdedah. Baju kurung pun ketat. 2×5 je dgn artis2 yg baru berjinak pakai tudung ni. Tutup aurat tu wajib. Apa itu tutup aurat? Tutup aurat tu, rambut, even bentuk badan pun wajib tutup! Bentuk dada pun tak tutup, inikan pulak bentuk badan. Jgn ringan2kan benda yg wajib.

    0

    0
    • PositiveVibesPlease says:

      Nampak sangat tak tau Felixia Yeap yg mana.

      0

      0
    • rania says:

      Apa lah kau ni Noob, bila masa pulak si Felicia tu tak tutup aurat, dada terdedah. Nampak sangat kau ni memang dengki buat fitnah bagai. Felicia tu pakai baju jubah je aku tengok, kalau tak pun baju yang besar-besar dan longgar-longgar. Tudung pun tutup dada. Bulan-bulan puasa ni bawak bertaubat lah.

      0

      0
      • Noob says:

        Adoihai. Google lah. Banyak gmbar dia bertudung atas dada. Tepi dada nmpak. Takkan aku nak ajar pulak.. Jubah, tapi ketat. Nampak bentuk pinggang dan badan. Tu pun kira tutup aurat? Pelik aku manusoa zaman sekarang. Ni musti kipas susah mati felixia. Luls. Tapi bguslah dia dah masuk islam hari ni. Semoga rania jadi islam yg betul2 islam. Btw, aku tahu lah ni artikel pasal emma. Lol.

        0

        0
    • kimmidoll says:

      oh comon.. nobody’s perfect. berilah seorang mualaf itu ruang utk memperbaiki diri, she’s still learning.. jgn hedik dia.. jgn patahkan semangat dia.. teguran itu harus.. tapi janganlah sampaikan mengecilkan hatinya, berilah teguran kerana kita sygkan saudara/saudari Islam kita.. peace.

      0

      0
  11. jiran emma maebong says:

    Bosan la isu minah ni, bakat hado xdo je, harap muka dgn gossip jela,

    0

    0
  12. choo sarang says:

    alhamdulilah bagus ada niat nak berubah ke arah yg lbih baik…
    tapi mesti igt jaga nama baik islam…
    jangan nanti ader mahkluk yg bodoh sombong terus hina org
    bertudung ni…
    disebabkan sorang habis semua nyer dia anggap sama…
    sekian mekasih….selamat berpuasa….semoga berubah ke arah kebaikan….

    0

    0
  13. Azwan Ali mengaku seorang GAY says:

    aduh2….kembong ni so propa ni msti nk cover sal reputasi zizan berparuh itewww telah merudum gara2 kembong ni…dgn harapan org akn lupakn kontroversi sblom ni antra marina,zizan n kembong…x leh blah la ko kembong…boleh plak main psg2 niat nk berhijab…1 kpala dgn FY ,,,uppsss lupa ngko study smpai fm 2 je kan,,,patot la

    0

    0
  14. Dh hbs topik ke says:

    Kembung lg..xde cite lain ke??blik2 minah gedik
    ni.dia nk pki tdung ke..nk bogel ke?who r u?
    Femes sgt smpi org kne igt??fyi,pompuan islam
    yg pki ttup aurat suma cntik d mata Dia.x yah Nara
    pji bgai.nk brhijab atau wat bnda baik x yah
    nk propa sgt.kjap2 selfie konon suma pji cntiknye.
    Bosan arrr..nk brhijab jus wat je lh.yg pnting,dh
    khatam quran lum..??

    0

    0
  15. lols says:

    meluat lah jgk bile nak betudung nak bg tau media bagai. Nak pakai pakai je la..tak payah bagitau..boring lah citer ni. Bukan cite nk bertudung ni tak baik..tapi dah macam trend..sebelum pakai tudung nak bagitau dulu..sebelum convert nak bagitau dulu..ehh mcm kurg life je nk bgtau 1 msia. mmg lah retis..tp buat mcm mizz nina n neelofa..tau2 dah betudung..org tnye bru ckp AAH..DH BERTUDUNG! bkn sbb mimpi ke ape ke ek…sbb mmg ikhlass…

    0

    0
  16. TvvvvvvT says:

    nak bertudung tak perlu umum sana sini..canang berita utk bertudung, apa perlunya? nak bertudung, terus saja bertudung..jgn ada tapi2 lagi..jgn letak tarikh tertentu nak bertudung..jgn kata bila sampai seru nak bertudung..sebab seru tu mmg tak akan sampai2 hinggalah mati nanti..just imagine A pada 1 julai 2014 kata nak bertudung pada 20 julai 2014, tapi dia meninggal pada 1 julai tu juga..tercapai ke niat tu?? bertudung kan ke wajib, Allah tuntut umat wanita yg baligh dan berakal utk menutup rambutnya..jadi kenapa mesti ada “niat” atau “tarikh tertentu” atau “hingga sampai seru” ???? canang sana sini, pakai nya tak jugak..jgn la buat mcm ni..tak bagus..

    0

    0
    • seru or hidayah da lame smp da…so xpyh gune ayat kate nk tunggu seru,,nk tggu hidayah Allah..
      tu sume ayat pemanis hati je..
      hidayah Allah da lame berikan..SERU pulak..dr zaman NAbi Muhammad lagi Baginda da seru seluruh ummat die ikut perintah Allah…

      tanya hati..pkai tudung sbb ape..nk ttp aurat dan hidup atas landasan islam yg betolor just nk cover rambut saje..

      0

      0
  17. Anonymous says:

    Aku cuma nak cakap..aku minat cara Ummi Nazeera

    0

    0
    • Anonymous says:

      Suka pelakon nme Wilma n Sharifah Sofea. Pki tudung n trs senyap dr industri hiburan yg lagho, berhijab bkn la sbb nk meraih poulariti atau nk meniaga tudung.

      0

      0
  18. gurl says:

    Nak bertudung, bertudung je lah..x payah nak canang siap tetapkan tarikh bila nk pakai. Pastu lepas dah bertudung jangan setakat balut aurat tau!

    0

    0
  19. Pelik says:

    pelik.. nak bertudung pun nak umum.. padahal ianya wajib. esok lusa nak mati pun nak umum ka??? my thought la…peace.. Assalamualaikum

    0

    0
  20. kak bedah the original says:

    Motip canang satu malaysia?
    Jgn janji mkn tuan…mcm tokti satu ketika dlu.last2 pki kain perca setempak tutup.sanggul je.
    Tp alhamdulillah tokti dah bertudung penuh…cuma masih belum menutup ‘aurat’.
    Dia ni mcm2 la.rosak zizan pas becinta dgn dia

    0

    0
  21. gopoco.us says:

    Quality posts is the secret to attract the viewers to pay a quick visit the website, that’s what this web page is providing.

    0

    0
  22. I do trust all of the ideas you have introduced to your post.
    They are really convincing and can definitely work.

    Still, the posts are too brief for beginners. May just you please extend
    them a little from subsequent time? Thank you for the post.

    0

    0