Cukup-cukuplah Aibkan Saya, Keluarga Saya Tanggung Malu – Nur Sajat

Cukup-cukuplah Aibkan Saya, Keluarga Saya Tanggung Malu – Nur Sajat

Sebelum ini, wakil Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) telah mengadakan pertemuan dengan usahawan Nur Sajat berkenaan jantinanya. Ini setelah Sir Azri atau Papagomo membuat aduan kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir mengenai Sajat yang didakwanya seorang lelaki tetapi dibiarkan mengaku dirinya wanita sehingga mengelirukan umum.

Setelah itu, JAKIM masih belum mendedahkan hasil siasatannya, namun memberitahu akan mendedahkan identiti jantina Sajat setelah beberapa proses yang perlu dilakukan. Proses itu melibatkan banyak pihak dan mengambil masa sekurang-kurangnya sebulan.

Advertisement

Harian Metro bagaimanapun, melaporkan Sajat merasa malu apabila isu jantinanya diperdebat dan dipersoalkan:

Cukup-cukuplah mengheret dan mengaibkan narna saya. Kasihanilah keluarga saya yang terpaksa menanggung malu aklbat isu yang melanda ini.

Kalau anda berada di tempat saya pasti anda juga tidak mahu perkara ini terus diperdebatkan dan menjadi isu besar. Saya masih ada ibu bapa yang punya hati dan perasaan.

Sajat juga berkata dia hanya ingin menyara anak-anak dan membantu ibu tunggal serta masyarakat Melayu menjana pendapatan.

Saya masih ada keluarga dan anak-anak yang perlu ditanggung. Saya di sini mahu membantu ibu tunggal serta masyarakat Melayu menjana pendapatan.

Mengapa saya dilayan seperti badut sehingga nama saya dicalar sedemikian rupa. Saya sudah melakukan apa yang terdaya mengapa ia perlu menjadi isu besar.

Sebelum itu, Sajat telah menulis di Facebook mempersoalkan mengapa isi jantinanya menjadi perhatian sedangkan terdapat isu lain yang lebih penting seperti isu ekonomi.


Jakim sebelum ini memberitahu proses mengesahkan identiti Sajat itu juga dipersetujui untuk dilaksanakan oleh usahawan itu. – beautifulnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

88 Comments

  1. Anonymous

    January 22, 2018 at 1:01 pm

    he is living in denial…same goes to his family…don’t blame others Sajat…blame yourself coz you are the one who started it…

  2. melati

    January 22, 2018 at 10:42 am

    saya sanggup Pegang KHINZIR dr salam dgn Sajat ni….Fahamilah Maksud saya..!! hmmmm

  3. cara utk hapos LBGT HARAM!

    January 22, 2018 at 10:01 am

    tau nak rasa malu (hermm betul ke rase MALU??), tak ingat aib ker ha mase pondn tyg body jolok mate kat insta (not private) kat media bertahun2, tyg bercinta2 ngan kekasih .. masih tu tak fikir aib makpak/keluarga ko plak??,
    mak bapak dia pun PELIK nmpk sokong sgt kat si sjt ni, ikut gi event sane sini, walhal anak terang2 salah, (sebb nk rase mewah kan)
    Sjt ni propa je lebih, statement nak RAYU SIMPATI org ramai ni.
    SEMOGA MAK BAPAK DAN ADIK BERADIK SAJAT NI SAMA INSAF.

  4. kak munah

    January 22, 2018 at 9:52 am

    dah dah la sajat… dah memang terang lagi nyata ko salah… terima jer hakikat… sendiri juga yang salah nak tukar jantina….. taubat lah….

  5. Alia

    January 22, 2018 at 9:49 am

    Terkedik kedik …..terkinja kinja …..bangga dgn jantina hang…megah tunjuk harta dan boyfriend….kau sendiri yg bukak aib kau….jgn salahkan masyarakat kat luar ni…ada org pernah kenal kau sebelum kau kaya diorg kata memang kau jantan pastu kau jadi penari….tiba2 kaya ….org tak cemburu kekayaan kau tapi org benci dgn sikao kau yg terlebih lebih sngt …..tak tau takut dgn musibah ke ….