Written by serenity | January 17th, 2018

Sir Azri, atau lebih dikenali sebagai Papagomo telah memuat naik satu rakaman video menghentam Coach Yin, teman lelaki Sajat kerana menyebabkan golongan lelaki yang mengangkat berat di gimnasium dipandang serong oleh masyakarat.

Papagomo berkata:

Berkenaan dengan teman lelaki Sajat. Kau ni pun satu. Pasal engkau orang yang main besi dikategorikan sebagai ‘geng kunyit’.

Papagomo juga mempersoalkan Coach Yin membawa Sajat berjumpa ibunya dan membuat pengumuman mereka berdua bakal berkahwin memandangkan dia dan Sajat sama jantina:

Orang Malaysia ni baik tau. Kalau kat Acheh dah kena bakar korang ni.

Papagomo menambah, golongan yang ‘main besi’ meluat dengan Coach Yin kerana ‘bercinta’ dengan seorang lelaki.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Papagomo juga meminta Sajat agar berhenti memalukan wanita dengan mengaku sebagai wanita dan menceritakan pengalaman-pengalaman seperti mengandung dan datang haid. Ia dianggap memperbodohkan wanita, justeru Papagomo berkata Sajat harus memohon maaf kepada kaum wanita.

Sebelum ini, Papagomo telah membuat laporan kepada Menteri di Jabatan Agama, Datuk Seri Jamil Khir, mengenai Sajat, yang membawa kepada pertemuan pihak JAKIM dengan Sajat hari ini.

Papagomo mendakwa merasa hairan mengapa Sajat dibiarkan berleluasa mengakui dirinya wanita tanpa ada sebarang campurtangan dari pihak JAKIM. – beautifulnara.com

119 responses to Papagomo Hentam Coach Yin, Dikatakan Punca Orang Ramai Pandang Serong Kaki Gimnasium

  1. tepung says:

    ada betulnye jugak apa yg sir azri tu cakap. murung aku tngok pic sajat yang belah kiri tu hmmmm

    100

    0
    • zinnnnade cipale cikade uui uu yeh says:

      lahai papagomo ni. hidup pun dengan fitnah orang, pakai rantai emas, bini pun seksi, kantoi meseg sajat. tetiba nak buat hero plak. lagi sadis, ramai melayu p percaya orang macam papagomo ni.

      8

      12
      • Anonymous says:

        Bini dia seksi sekali pun, bini dia tu tetap perempuan. Yang sajat ni…? Huk aloh demo ni…

        41

        0
        • miss says:

          isu dia skrang, papagomo ni bukan orang baik pun. kalau tak, tak dak ah kantoi ada meseg sajat. meant dia tak kisah pun sajat ni pondan or tak. just dendam sebab sajat tak layan dia. tu ja.yang korang plak p caya papagomo ni buat sebab dia memang benci lgbt ni. yang bodoh nya orang yang caya ah. satu lagi, laki di larang meniru perempuan. satu daripada nya pakai rantai emas. ko dah kenapa laki pakai rantai emas. dalaman ada hati nak jadi lembut ka.

          13

          11
        • miss ribut says:

          isu dia skrang, papagomo ni bukan orang baik pun. kalau tak, tak dak ah kantoi ada meseg sajat. meant dia tak kisah pun sajat ni pondan or tak. just dendam sebab sajat tak layan dia. tu ja.yang korang plak p caya papagomo ni buat sebab dia memang benci lgbt ni. yang bodoh nya orang yang caya ah. satu lagi, laki di larang meniru perempuan. satu daripada nya pakai rantai emas. ko dah kenapa laki pakai rantai emas. dalaman ada hati nak jadi lembut ka.

          5

          5
        • wadefak says:

          Hey ‘miss’ January 18, 2018 at 1:31 pm..tak kan lah kena baik dulu baru boleh tegur orang lain..hok aloh

          6

          1
      • achik cleaner gojes says:

        achik setuju..diri kau ngan family ko pun ko x dpt nk betolkan..sibuk hal org nape..

        4

        14
      • kona says:

        dia msg sajat sj provoke sajat la, nak tgk mcmne sajat menggatal ke tak.. kan dia dah cakap pasal tu..

        5

        2
    • Anonymous says:

      Aku tak setuju dengan Sajat tapi si Sir Azri ni tengok air muka pun macam tak boleh percaya.Kantoi message berkali kali pada Sajat,pakai rantai emas.Eh nak jadi hero pulak.Muka samseng macam typical muka orang umno

      10

      6
      • Snoe jareed says:

        Kerana UMNO lah mak bapak datuk nenek dengan engkau sekali dapat makan ..hidup terjaga …bersekolah percuma…jalan raya baik
        Kot harap dap dup dop…ko akan menjadi hamba meremoat tepi jalan makan dlm tong sampah…

        4

        8
        • Anonymous says:

          besarnya ko letak umno dlam hati..dah lupa yg bagi rezki allah swt..ko bernafas pn sbb izin allah

          1

          0
      • bidin says:

        die bkn mesej sajat, die mention sajat kat ig story die..so automatik sajat akan dpt dm psl story tu..lps 24jam,post tu akan hilang and post dlm dm tu pon akan automatik hilang jgk..sbb tu screenshoot yg sajat tunjuk tu “post unavailable”.. ape daaa..x reti main IG rupenye geng2 sajat ni

        13

        0
    • Ezz says:

      Hahahaha ni komen plg lawak.. murung bha.. ???????

      0

      0
  2. Citra says:

    Part ni aku sokong papagomo. Tapi kalo bole nk dia serang siti kassim & bff dia yg lawyer blondie tu azlan razak sbb support lgbt.

    49

    1
  3. Anonymous says:

    Mmg aku sokong Papagomo bab ni. Tp aku x naflkan rmai yg pergi gym juga geng2 kunyit…keras tp minat jantan.

    Klau pondan mcm Sajat tu kita blh recognize dia tu pondan…tp gay (yg keras) lagi bahya aku rasa…depa ni bijak mengatur operasi dan payah nk kesan. Ni x termasuk yg minat 2 alam hehe.

    Hati hatilah wahai gadis…kna selidik juga sexual orientation boifren ni…kan menangis x berlagu hihi. Minta Allah jauhkan.

    68

    -1
    • kak blueberi pakai burberry says:

      haa btl sgt2..sis nk nasihat skit ni utk gadis2..stalk social media bf anda..klo following list tu majoriti jantan sado dan jambu,suke like2 gmbr jantan, mohon fikir 10 kali..haha aku penah ade pengalaman..kecewa iolss

      36

      0
      • Anonymous says:

        Very true kakak. My ex also terjebak…sbb lgsung x sangka. Perangai normal, rugby plyer n pergi gym. Nmpk luaran mmg biasa..x da lembut tp keras dan suara pun garau mcm papagomo.
        Pecah lubang bila sya ternampak ada Applikasi Gay dalam iPhone dia..then kami gaduh dan kita kata tu hanya suka2…rasa mcm x blh terima pulak bila ckp mcm tu.. dan i decide x nk continue hubungan tu. Muka mmg hensem..tp x palah..dari makan hati kan.

        Alhamdulillah, Allah beri petunjuk awal2.
        Rasa mcm ngeri pulak nk berboifren lg..minta sgt2 Allah jauhkan… Aamiin

        67

        0
    • Anonymous says:

      Very true kakak. My ex also terjebak…sbb lgsung x sangka. Perangai normal, rugby plyer n pergi gym. Nmpk luaran mmg biasa..x da lembut tp keras dan suara pun garau mcm papagomo.
      Pecah lubang bila sya ternampak ada Applikasi Gay dalam iPhone dia..then kami gaduh dan kita kata tu hanya suka2…rasa mcm x blh terima pulak bila ckp mcm tu.. dan i decide x nk continue hubungan tu. Muka mmg hensem..tp x palah..dari makan hati kan.

      Alhamdulillah, Allah beri petunjuk awal2.
      Rasa mcm ngeri pulak nk berboifren lg..minta sgt2 Allah jauhkan… Aamiin

      4

      1
    • Anonymous says:

      tapi lagi ngeri bila yang sado tu rupanya berkelentit gagagagaga

      6

      0
  4. Anonymous says:

    Tolonglah pihak berkuasa please do something about lgbt ni semua. Mereka terang2 tunjuk aktiviti mereka tanpa segan silu. Kenapa kerajaan tak kira lah pusat atau negeri biarkan saja?

    42

    0
  5. Anonymous says:

    Video ‘halalkah aku’ dah buktikan segala-galanya. Sekian!

    14

    0
  6. anon says:

    Sabar aje lah Sajat… dugaan kecil aje ni ..
    small matter …. x berkudis pun …
    Rasa rasa nye dugaan Ifa Raziah lg besar dan berat …
    IR tertekan sbb netizen cemburu dgn kecantikan nye yg tiada tandingan…

    2

    27
  7. Anti sotong says:

    Tak faham dgn golongan agama boleh diam je. Masing2 syok sendiri kejar glamor selfi sana sini. Bergaduh bab khilafiah tuduh menuduh sesama ustaz sendiri. Bila ada masyrakat songsang mcm ni tak de yg berani tegur. Mana la alim ulamak yg bljr tinggi2 yg popular tu. tolonglah tegur2 sikit. Dah makin menjadi2. Cer tengok make up artis makin ramai jadi macam tu. tengok je yg berdampingan ngan artis couple popular tgh top skrg ni, tu, hampir semua golongan tu. apa nak jadi la dgn org kita skrg ni. Nama je islam. Kalau kita yg tak de nama ni tegur, sape la yg nak ambik peduli. Sampai berbuih netizen tegur dlm alam maya. Rakyat biasa ramai yg sedar, tak redha benda ni, tapi ada pulak yg marah balik bila ditegur..

    3

    2
  8. Pkir2 kn la says:

    Pls la en sjat..mngaku dan kmbali la pd asal .x tkut ke.??sy nk cukur kning pn tkut sbb da trtulis haram sbb mngubah kjadian Allah.ade sbb knp Allah jdkn en sajat srg llki.

    15

    0
  9. benci perangai meyimpang says:

    biasa la duit punya pasal lantak la nak kawin sama jantan pun, apa dia kisah janji duit masuk, perangai jantan melayu mmg murah, pantang jumpa jutawan mula la era baru skrang, laki dan betine melayu tiada beza kuakuakua harta punya pasal semua sanggup

    tengok si kaki kikis yang nak Kat dsv tu nampak sangat (so obvious it’s so sad)

    14

    0
  10. Jojo says:

    Saya suka cara Papagomo berbicara…sangat hormat dan penuh dengan fakta kenapa masaalah ini harus di tangankan. Bagus begitu dan betul sangat apa yang dia cakap. Memang ramai lelaki lembut sebab naluri mereka begitu – tapi taklah sampai tahap perlakuan Sajat ni.

    14

    4
    • AiIsJarang2Komen says:

      bende nya papagomo ni ( saya bukan peminat sajat) , mula2 saya rasa bagusnya papagomo tp bila tgk kt ig sajat… papagomo ni mcm nak try sajat bayak kali dm tak layan ,…. tu yang meroyan… apa punya orang daaa …

      0

      0
  11. Benci LGBT says:

    Setuju ngan papagomo.

    6

    1
  12. Anonymous says:

    Fantastico Abg Papagomo i salute you.

    6

    2
  13. Vanida says:

    Apasal JAKIM tak ambik tindakan ?

    Entah entah orang orang JAKIM ni pon sama je geng Kunyit bontot Sajat kot!

    2

    3
  14. haha says:

    Agak2 apa jadi ye kalau katakanlah rupa2nya memang betul sajat tu khunsa dan memang betul doktor mengesahkan bahawa dia punya organ dalaman lebih menjurus ke arah wanita. Coach Yin tu tau hakikat sebenar ni dan dia tak kisah terima Sajat seadanya lebih2 lagi tgkla Sajat tu, body dan rupa memang kalah wanita sejati. Agak2 apa reaksi rakyat Malaysia? Adakah akan terima? Atau terus menghentam? Bincangkan….

    2

    15
    • Miss Kepah says:

      1) Sajat mmg bukan khunsa ya sis. Dia sendiri pernah mengaku dia ‘pondan tercantik di Malaysia’ masa gaduh dgn miss kepoh kat IG dulu, sebelum dia gila nak mengaku perempuan/khunsa.
      2) adik Sajat sendiri, Mustika nama dia, panggil Sajat ‘abang’, bukan kakak masa dia minta followers doakan Sajat masa tu baru eksiden dgn BF lama dia.
      3) Badan Sajat tak menang dgn perempuan tulen ok? Rangka Sajat besar, kalau dok dengan perempuan kurus kat sebelah, nampak sangat kejantanan dia tu, badan besar bagak. Kaki dia pun sama besar dgn Coach Yin.

      36

      0
      • nana says:

        Betul2. i pun baca masa tu, sajat kata dia pondan tapi pondan tercantik kat malaysia. dia kata pepet palsu yg dia buat kat siam lagi lawa dari perempuan real punya.

        lgpun, mana ada khunsa nak masuk pertandingan ratu pondan? org malaysia ni terima je khunsa, laki atau pompuan. So takde sebab khunsa nak mengaku pondan atau masuk ratu cantik pondan. mak bapak dia besarkan dia as lelaki sbb dia mmg lelaki. org bodoh je percaya dia khunsa.

        17

        0
        • Vanidah says:

          Ohh, dia dah ada pepet palsu ke ? Kiranya gender reassignment surgery semua dia dah buat. So dia trans woman la… patut la dia claim diri dia PEREMPUAN – memang dah takde konek.

          Cuma dia tak bagi disclaimer yg dia tu trans woman, bukan perempuan assigned by nature, haha

          So kalau cam tu…. Coach Yin bukan gay la… dia straight, sebab dia ‘buat’ dgn Sajat guna pepet & tetek palsu Sajat (assuming tak main belakang la…)

          Walaupun begitu, Jangan bagi muka makhluk macam Sajat ni, dia still penipu, misleading, melebih lebih, buatkan pondan lain melampau lampau macam si Shaitan besar Safiey. BOIKOTTTTTTTTT

          20

          0
      • Damia says:

        Pegi Siam..macam2 boleh buat skrg. Nak buang alat kelamin, nak buat alat kelamin ppuan & nak besarkan mana patut pon boleh.Makan pil hormon, mmg le lebih cantik drp ppuan. Dengar suara dia je atau iras muka dah tau laa…tak bole sorok. Takkn masa mak dia lahirkan dulu…doktor tak tau nk bezakan jantina bayi?

        0

        0
    • haha says:

      oho begitu..itu point yang cukup kuat dah la kan..sebabnya pihak JAKIM yang dah jumpa Sajat pun x inform ape keputusan perjumpaan tersebut. Kalaulah JAKIM umumkan yang Sajat tu khunsa dan perempuan mengikut medical dan boleh berkahwin dengan lelaki, agak2 mana satu rakyat malaysia nak percaya? percaya pada cerita lama dia atau percaya dengan JAKIM?

      2

      0
      • huhu says:

        Senang citer la sis kan, kalau sajat tu perempuan, dah lama dia pergi apply dengan JPN utk tukar jantina dia as perempuan kat dalam IC. Tapi dia tak dapat nak buat, sebab ada tiga kriteria akan diambil kira, iaitu kromosom, kewujudan alat kelamin semasa pemohon dilahirkan, dan kewujudan organ dalaman. Kalau sajat ada tiga benda ni dah lama dia boleh buat permohonan tu untuk buat Netizen diam. Apsal tak buat? And dia sendiri dah mengaku tahun 2015 dah buat pembedahan jantina buang bebird dan buat petpet palsu. Sebelum gila mengaku perempuan he lived his life as pondan, masuk ratu pondan, mengaku pondan. Khunsa waras mana nak mengaku pondan? JAKIM tak sahkan apa2 sebab dorang mungkin akan minta satu pemeriksaan perubatan dibuat oleh pakar perubatan yang berkecuali sebelum buat pengumuman je. I still takkan percaya until ada pengesahan secara medikal dari pakar. JAKIM tak bodoh nak buat pengumuman tanpa pemeriksaan perubatan, ok?

        23

        0
    • anon says:

      KHUNSA pun tak boleh berkahwin walaupunnnnn dia mengambil arah utk mejadi wanita .
      Tak baca kitab ke ?

      7

      0
  15. papagomol says:

    ala papagomo jeles la tu…..memula nk ngorat sajat x dapek…….pastu nk buat badan x jadi…kacau plak pakwe sajat…hahahahaha bodo2 je

    2

    14
  16. sje je says:

    aku lg hairan asal org kaki fitnah bole dpt bntuan wang beribu2 utk byar saman & sambil 2 siap bole buka gim lg..siap bole direct call pjbt menteri lg..apa keistimewaan dia?? org biasa rs2 nk buka gerai tepi jln pun bertahun nk kumpul modal… kes Sajat nie hnya krn org 2 xmau promosikan gim dia, mcm2 la dia buka cite..dibuatnya sajat 2 disahkan wanita/Khunsa rs2 rkyat M’sia akan puas ati x???

    5

    1
  17. Anonymous says:

    Coach Yin suka tangan Sajat yg besar macam tangan lelaki. Sekali Sajat jolok jubur Coach Yin dengan jari jantan dia… Berterabur stock kunyit Coach Yin.

    2

    0
  18. Coach yin kafir says:

    Berbanding sajat..aku lg benci dgn coach yin bapok tu..acah2 je lebih..dah la menempel kekayaan org..mulut serupa tahi..tak malu kat mak bapak..dgn pakai rantai emas..cincin emas..bebal dh lupa dosa pahala..pakai spenda kontot..tayang body..euwww geli gilaa..aku syak dorg dua ni duk serumah..sbb selalu je tgk coach yin masak2 dkt rumah sajat…what do u think?

    18

    0
  19. Mat Ronggeng says:

    Dah bersayang sayang kat Instagram Sajat. Dah berpapa mama dengan Sajat. Dah tinggal kat rumah Sajat. Business pun Sajat tolong… Banyak sangat termakan budi dengan Pondan tu. Habis tergadai body sado dia.
    Susah lah dia nak kahwin perempuan sebab terlalu OPEN gay dia. Dia ingat dia tinggal kat US kot. Lupa ada adik beradik…mak bapak.. sedara mara. BENGGONG Coach Yin.

    20

    0
  20. Anonymous says:

    mcmane coach yin bley hadam dengar suare garau sajat tu walaupun muke cantik body tiptop? erghhhh sajat kalau x mekap muke mmg lelaki habis. penah jugak dlu ade ura2 kate arwah yasmin ahmad pon khunsa, tapi wallahuahlam, if btul tgk dr cara suara n gaye pon mmg lebih keperempuanan xde laa mcm sajat ni mmg lelaki habis.

    10

    0
  21. Zul says:

    Coach yin asal kelate. Dulu satu gym dengan aku. Memang spesis kunyit jilat lubang taik. Tak caya tanya budak budak gym area kota bharu

    7

    1
  22. Ex-Amnet Forumer says:

    Arwah Yasmin Ahmad tu khunsakan? Saya tak pernah kenal mana-mana khunsa, tapi rasanya kalo real khunsa diorang tak akan hebohkan yang diorang khunsa.

    8

    0
    • anon says:

      mmg betul
      kita hormat dan faham bila sesorang itu di takdirkan Allah mempunyai dua kemaluan .
      Mcm arwah yasmin ..dia relex je ..
      ni si sajad ni mmg melampau …

      8

      0
  23. Anonymous says:

    sibuk nya hal orang, jaga keluarga sendiri dah lah adoi lah netizen ni, dia ni pun satu bukak gym but badan gemok cam ape je haha

    3

    0
  24. anon says:

    nasib ada papagomo yg bersuara
    harap JAKIMMMM …hmmm

    3

    0
  25. anon says:

    Khunsa musykil adalah khunsa yang tidak langsung dapat dipastikan jantinanya kerana mereka dilahirkan tanpa sebarang alat kelamin dan hanya punyai alat untuk membuang air kecil.

    Khunsa ghair musykil pula, dapat dipastikan keterampilan mereka sama ada menjurus kepada perempuan atau lelaki melalui tanda-tanda fizikal atau dipastikan jantina secara klinikal.

    Harus dari sudut hukum syarak bagi khunsa ghair musykil berkahwin tetapi haram bagi khunsa musykil untuk berkahwin

    UNTUK RUJUKAN SAJAD DAN SEKAUM SAJAD

    4

    0
  26. anon says:

    Islam menerima golongan khunsa musykil (mempunyai dua jantina), bagaimanapun menolak golongan yang mengamalkan gay dan lesbian yang jelas sekali haram di sisi agama.
    Imam Besar Masjid Negara, Tan Sri Syaikh Ismail Muhammad berkata, golongan khunsa musykil tidak meminta dilahirkan begitu kerana ia merupakan kejadian ALLAH buat mereka.
    Namun begitu, Islam melarang sama sekali bagi golongan yang sememangnya dilahirkan sebagai lelaki contohnya, mengubah kejadian tersebut dengan melakukan pembedahan atau berpakaian seperti perempuan di samping menjalinkan hubungan sejenis.
    “ALLAH melarang kita mengubah kejadian-Nya seperti terdapat dalam Al-Quran, Surah An-Nisa, ayat 119 menyebut, mereka yang mengubah kejadian ALLAH samalah perbuatannya seperti syaitan. Malah bagi mereka yang melakukan hubungan sejenis, ia sama sekali menyalahi fitrah manusia juga makhluk ALLAH lain,

    2

    0
  27. Anonymous says:

    Sek dio, sukolah dio hahahah. Ala jantan2 straight ni suka feeling nak bash pondan la, nak boikot pondan la…tapi malam2 lalu lorong nak sontot pondan. Tak payah nak nafikan..ni realiti. Sadis lah jantan2 straight Malaysia ni. Guys please check suami masing2. Please.

    0

    0
  28. Fidot says:

    Geli plak tgk dua2 ekor ni..hihi..ape pun aku mmg rasa patut golongan2 pondan yg terang2 ni di gam dari muncul kt media. Makin lama mcm mengiktiraf golongan ni & ni bg ruang utk golongan songsang berleluasa kt Malaysia tanpa rasa malu. ni ke negara Islam???

    8

    0
  29. Anonymous says:

    Uols tak payah la sibuk2 nak suruh media malaysia atau socmed gam golongan camni. Duit control segalanya.

    Semua orang desperate nak buat duit. Sajat & the gang ni, boleh tarik orang2 cam uols ni untuk naik rating tau tak? Uols konon benci Sajat & the gang tapi uols still akan tengok dan bash sajat & the gang.

    Sebenarnya uols ni bodoh. HAHA

    0

    3
  30. coach jim says:

    org waras pun tau sajat tu pondan asal lelaki

    4

    1
  31. yu says:

    si coachYin ni agk makpak dia tggl kat kg ..mesti dah tua sgt..tak tahu dunia luar, takpun dia tinggal dgn nenek tua..atau anak terbiar. MAKpak / keluarga di tak malu ker..anak dia terang terangan berpacaran berkasih dgn pondan.
    harap si yin ni berubah la, jgn terlalu taksub dgn kekayaan sjt..sgup buat ape saje.

    8

    0
  32. klu betul nk banteras golongan ni,jgn hanya tuju pada sajat sj. byk lg spesis ni kt luar. nmpk mcm ada x puas hati kt sajat.

    1

    0
    • anon says:

      ni bukan soal tak puas hati
      yg bersepah2 kat luar tu ada interprem ke kat serantoro tv ?
      ada buat suara nyanyi?
      sajat ni dah tentu public figure
      yg belamabk tu pun tak terbendung..ini kan pulak kita kasi ruang dan peluang pada individu yg mmg terang2 menyalahi agama sewenang2 menunjuk perangai jelek nya dia media2 yg mmg akan ditonton oleh anak2 yg semakin membesar .

      6

      0
  33. Hamba allah says:

    Tak salah ade perangai lembut. Tapi jangan buat buat lupa kejadian asal ciptaan dari ilahi!

    2

    0
  34. anon says:

    Semua rakyat Malaysia yg beragama Islam sangat cemas dgn kegiatan En Sajat nih yg dijadikan ikon Gay dan Lesbian oleh para remaja dan anak muda serta kaum LGBT nih. Apa akan jadi jika dibiarkan kegiatan mereka dan lihatlah sekarang, penonjolan ikon2 gay dan lesbian, kegiatan mereka, hidup bersekedudukan, tak ketahuan jantina, sangat menjadi-jadi di Malaysia. Dan seolah olah orang2 spt Sajat, Shafie Alias nih berbangga bangga dan mempromosikan kehidupan Gay, Lesbian dan Mak Nyah.
    Sajat sebenarnya telah mencabar kedudukan Islam sebagai Agama Rasmi dan Islam sebagai Agama Persekutuan. Dan itulah masyarakat Islam amat marah dan berharap kegiatan ini segera di hapuskan oleh pemerintah dan kerajaan Malaysia.
    Oleh itu, pihak berkuasa spt JAKIM, JAIS dan pihak berkuasa negeri, wajiblah bertindak segera untuk membasmi kegiatan mereka ini, sebab ia mengundang kpd kemurkaan Allah. Lapuran dan Aduan secara bertulis telah dibuat keatas mereka, kenapa tiada tindakan tegas?

    #COPY PASTE DARI SESEORANG

    2

    0
  35. Anonymous says:

    org2 yg suka persenda agama mcm ni boleh pula lena tidur kan. tak takut dengan murka Allah.

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Gambar sajat yg sebelah kiri tu mmg sebijik raut wajah seorqng lelaki

    0

    0
  37. Anonymous says:

    He knows better than us.. Allah please guide them, and us.. Peliharalah agama Islam.. Jika dunia sudah mula menghina Islam, jgn lah kita yg dilahirkan Islam ni terus menerus merendahkan lagi martabat Islam..

    0

    0

Leave a Comment

Optional