Written by Bella | November 15th, 2017

Baru-baru ini penyanyi Ayda Jebat mencetuskan isu hangat apabila mempertikaikan keputusan juri kerana lagu Mata dendangannya gagal ke AJL 32. Ayda juga menerima kecaman daripada netizen yang berpendapat Ayda seharusnya bersyukur kerana sudah juga mempunyai rezeki dan berjaya ke peringkat Separuh Akhir Muzik Muzik 32.

Sedar perkara ini telah menimbulkan salah faham dan berkemungkinan membuatkan pihak yang berkaitan dengan AJL 32 terasa, pihak pengurusan Ayda iaitu Paranormal Talents memberitahu,  mungkin apa yang dikatakan oleh Ayda itu adalah luahan rasa kecewa.

Ayda sudah memberikan komitmen yang sangat tinggi dari segi nyanyian serta persembahannya untuk Separuh Akhir Muzik Muzik 32 agar lagu Mata dapat menarik perhatian juri. Malam itu, Ayda berusaha dengan koreografi tarian yang unik dengan kostum yang memukau.

Tidak dinafikan memang akan ada rasa kecewa setelah berpenat lelah memberikan yang terbaik. Walaubagaimanapun, seperti yang kami katakan sebelum ini, belum ada lagi rezeki Ayda untuk ke AJL. Janganlah putus asa dan mempersoalkan keputusan orang lain, usaha lagi sehingga berjaya satu hari nanti.

Sumber Berita : Sinar Harian

40 responses to Ayda Mungkin Kecewa, Dia Beri Komitmen Tinggi Untuk Bertanding – Pihak Pengurusan

  1. AJ tak masok AJL says:

    Komitmen tinggi pun. kualiti rendah, nak buat camner AJ oiiii..

    45

    0
    • lol says:

      dia x fhm ke… ajl iktiraf lagu, komposer, penulis lirik. bkn iktiraf penyanyi, persembahan etc…. adehhhh

      38

      0
      • kreuk says:

        masa final round je ada anugerah utk persembahan. tu pun berdasarkn performance malam tu. malam semi final tak ada, jd kalau dia nyanyi pakai baju pagoda pun kalau lagu kuat, selamba je boleh masuk final. awan nano dulu menang dgn t-shirt, seluar track n kaki ayam je pun haha~

        18

        0
        • Anonymous says:

          Taw xpe.. Dia ingat AJL ni Anugerah Meletop agaknya.. Nyanyi pun sengau.. Melantun je lebih, mcm dia plak yg compose and tulis lirik lagu tu.. Bodoh betol Ayda Jebat ni..

          14

          0
    • Bubble Pop says:

      Senang ckp AJ ni x paham konsep usaha, doa, tawakal, redho. Siti Nordiana rilek je anggap xde rezeki dier nak masuk final..dah tu siti nordiana x bagi komitment tggi kewww??

      9

      0
    • Mata is RUBBISH says:

      The best comment thus far!! The song Mata is rubbish!! melody and lirik tak masuk…and suara AJ…pls la..u think you are good enough? Fact is…suara tak layak pi AJL la dikk!!

      2

      0
  2. ohyeah.. says:

    orang lain tak beri komitment tinggi ? sudah2 lah AJ . Jgn nk over sgt. Pihak pengurusan pun p dok diam2 sambil baca komen org kat blog bn. Yg baik jadikan teladan..

    20

    0
    • Anonymous says:

      setakat memeriahkan industri muzik boleh lah dik, nk berangan cam penyanyi yg betul2 can sing n berkualiti dlm mimpi pun kena tidur byk kali lah baru dapat kot!

      9

      0
  3. wekkkkkkk says:

    perasan je lebih. x ada quality pun..

    9

    0
  4. elle says:

    sbb ni bukan pertandingan populariti, klu dgn astro boleh laa ko menang

    17

    0
  5. just bg pendapat says:

    klu nyanyi live..hancur la suara la

    10

    0
  6. ieda says:

    orang lain pun beri 200% untuk pesembahan, dah x dak rezeki tu terima ja la..x yah nak komplen2.

    13

    0
  7. anon says:

    ini untuk lirik dan lagu yang baik ..
    mohon terima hakikat ..lirik lagu ko tu tak menarik hati juri
    sekadar persemabahan yg meletop
    tapi lirik lagu ntah apa apa ..pun TAK JADI APA JUGAK

    7

    1
  8. ada aku kesah says:

    ni untuk ANUGERAH JUARA LAGU diknon…
    bukan ANUGERAH LAGU POPULAR…
    takat lagu ko ni masuk semi pun dah kira untung padahal takde makna pun lagunya…
    mohon bertabah. lagu ko seswai dgn dak2 wechat je hahaha

    11

    0
  9. melati says:

    Kalau Aida Jebat nk lagu mata di Femes @ dikenang ,.. apa kata Aida Jebat terjun jer KLCC ..!!! Mesti dpt anugerah AJL .” .Anugerah Penyanyi berani Mati.” ..wakakakakaakaka

    7

    0
  10. melati says:

    Lagi satu Spesis cam Aida Jebat ni , nanti kalau lagu dia dicalon kan dlm AJL….. pastu dia mesti ckp camgini plak.” .Kenapa lagu aku tk Juara” ni semua Spesis2 sampah masyarakat .. !!! sendiri tk Betol pastu salah kan org..!!! wakakakakakaaaa

    4

    1
  11. Apeapejelah says:

    Koreografi menarik??? Eheh. Takpun. Pernah tgk lagi menarik dari tu. Pakaian memukau??? Heh. Ini mmg lawak. Gelap je aku tgk. Semua pakai hitam. Si AJ pun pakai hitam. Tak standout langsung.

    15

    0
    • Mixer lover says:

      Costume dan koreografi ada tempias2 macam kumpulan Diversity masa depa buat persembahan pentas finale Britain Got Talent tahun ni.

      https://www.youtube.com/watch?v=VpCiiMB6IRQ

      Malah Diversity tu sendiri menang Britain Got Talent season berapa tah (tahun 2009). Yang masa final tu berentap dengan Susan Boyle.

      Apapun Diversity hebat lagi la. Koreografi pun depa reka sendiri.

      2

      0
  12. aim says:

    redha jela..asyik ko je nk ke final org lain xlayak ke…xprlu la nk rase diri tue hebat sgt… kdg2 kite nie xnmpk kkurngan kite..org lain nmpk… bsyukur la dpt msuk smpi semi final artis lain merangkak nk msuk tau…tue pun rzeki gakkan dpt msuk semi…prsan bgus plak bdk gedik nie…

    5

    0
  13. aydajebat says:

    kat akhirat sok tau lerrrr terlompat lompat tergoncang goncang teloq tu……………………terkangkang koyak…hebat hmmmmmmmmmmmm cam dajai jer aku tengok..lahanat abih…

    0

    1
    • Anonymous says:

      aj ada telo? ke ko maksudkan tetek ni

      0

      1
      • com'on baby say you love me says:

        aku dapat detect mungkin dia nak kata penari lelaki tu yang terlompat-lompat tergoncang-goncang kerandut buah zakar?? ayda mana ada zakar wei.. ayda ada payudara.. maka ayda terlompat-lompat tergoncang-goncang buah dada lebih tepat maksudnya..

        0

        0
  14. kuntum says:

    dulu masuk AF pun siang2 dah terkeluar.suara dia kalau nyanyi live terus tenggelam di lautan atlantic dan pacific..

    9

    0
  15. Anonymous says:

    abp taun depan boleh kau pulun anugerah lagu popular untuk mgubati kekecewaan tu. ko ngan fattah memang menang punya…konpem. korang kan fofuler…

    3

    0
  16. Tak suka Ayda Jebat says:

    Bila suara ko dah memang tak sedap autotune dan tak sedap, habis berjuta utk persembahan pun tetap takkan terpilih. Suara ko tu hanyalah layak dipinggiran hutan saja ayda jebat. Ramli MS kalau dengar pun awal2 dah suruh ko off mic pegi balik rumah!

    5

    0
  17. kk says:

    populariti AJ makin merudum, dgn lagu hipster yg so-so, mmg kelaut laa

    7

    0
  18. damai says:

    Amboi bukan main lagi netizen comment, tapi paling x faham knp lagu Amboi dpt masuk final, lagu Syamsyul dan Mawi x dpt masuk pdhal lagu itu lirik dia lagi banyak pengajaran dan music dia lagi btr dari Amboi. Since 2015, AJL dah x best compare dulu2

    0

    7
  19. suhaimah58 says:

    yg masuk bertanding semua bg komitmen tinggi sbb semua nak menang tp kena redho lah bila x terpilih xyahlah smpi nak wat luahan kat media sosial … juri ni bukan sorang tu jer, so rmi yg menilai lirik lagu mn yg best antara yg the best .. positiflah

    2

    0
  20. nok gebuzzz says:

    eh x move on lagi ke….lagu mmg x best,drpd juri pilih ko baik lagu mereput sufian suhaimi tu…ingat AJL anugerah cap ayam ke mcm anugerah sampah yg ko menang sblom2 ni….plsss la weeeiiiiii……….!!

    4

    0
  21. Anonymous says:

    dia ingat dia da buat the best la tu….macam kan artis lain tak buat persedian agaknya? dia sorg je beria nak perform…ceh!

    5

    0
  22. Eri says:

    Tak juga, korupsi juga tv3, last year byk lagu, yg lebih baik lirik, komposisi tpi tv3 pick populariti lagu juga, just example sudah ku tahu. Lirik just putus cinta, but populariti lagu, dia bwa pg final, cause org suka dan tgk lagu meletop, if not, rating xde, sponsor pun kurang. Its entertainment business, ini what i know, setelah keje 18 tahun dlm bidang ni.and every person/ penyanyi / actoractress must have a good pr with penerbit x kira tv3 or astro, Bukan nak backup jebat ni, but ini realiti, how many times ajai punya lagu bertanding ajl, even ajai as a juri most of tv3 contest, did u see ajai dkt astro? We know dayang is tv3 favourite singer, even ramai member artis tahu, lepak kat blkng stage, cite, huh dayang menang la kalau masuk contest tv3 ni, dulu ct, then ct gv advantage to singer baru, ft pun buat mcm tu, tgk ada x faizal tahir masuk, even lagu dia masuk, dia related pada other singer.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Lagu dia x best langsung didengar

    6

    0
  24. Anonymous says:

    Memang xlayak..sorry..

    2

    0
  25. DENDAM AURORA RED VELVET DRAMA says:

    memang x layak..sorry…

    2

    0
  26. wekkkkkkk says:

    u are nothing like me..

    0

    0
  27. nuyu says:

    Please lah

    0

    0
  28. Anonymous says:

    Tak paham betul lah AJ ni. Cuba rileks sikit. Penyanyi lain pun ada tak dapat masuk AJL gak, takde pertikai kenapa, markah berapa. Rileks lah. Nasib baik Mokhzani tu kata melodi kau tak sesuai. Klau dia sentuh bab kemampuan nyanyian kau dik, malu kau nak jumpa orang nnt.

    0

    0
  29. Anonymous says:

    lagu sampah! vocal kelam kabut!
    mmg tak layak ke final la weyhh!

    0

    0
  30. haters aida jebat says:

    aida harap ko bacala semua komen2 ni.. dah MEMANG TAK SEDAP lagu tu adoi.. terimala kenyataan… lagu nana yg sedap pn tak dpt pegi ni kan lagu kau tuhhhhh adoiiiii wakeupppppp people!

    0

    0

Leave a Comment

Optional