Written by Bella | July 31st, 2018

Kalau anda mengikuti Instagram Zul Ariffin, tentunya ada tahu beliau sering berulang alik ke Phuket untuk menjalani latihan seni mempertahankan diri popular Thailand iaitu Muay Thai.

Zul juga ada memuat naik beberapa foto beliau dengan gigihnya menuntut ilmu Muay Thai dengan seorang profesional di sana.

Namun, siapa sangka beliau juga sudah bertemu dengan seorang gadis yang cantik dan seksi berasal dari Ukraine yang kini turut berada di Phuket.

Menerusi laman forum CARI, Zul nampaknya sedang hangat bermadu asmara dengan gadis tersebut.

Bukan khabar angin semata-mata, gadis yang dikenali sebagai Tanya Glembotska itu turut memuat naik foto intim beliau sedang memeluk seorang lelaki yang mirip seperti  Zul di akaun Instagramnya.  Malah, satu Insta Stories juga menunjukkan mereka berdua berada di tempat yang sama.

Nampaknya citarasa Zul dalam memilih kekasihnya memang tahap ‘international’ dan boleh tahan juga seksinya. Wajah kacak siap dengan pakej badan sasa itu memang mampu membuat hati semua wanita cair. Adakah benar mereka berdua ini pasangan kekasih? Sama-sama kita nantikan penjelasan daripada Zul.

Sumber Berita : Forum CARI

Written by Bella | July 31st, 2018

Tentu ada yang masih ingat betapa ramainya lelaki muda ingin melamar Rita Rudaini selepas beliau memberikan kenyataan tidak kisah berjodohan dengan lelaki lebih muda asalkan mereka bertanggungjawab dan bersikap matang.

Baru-baru ini, timbul pula gosip mengatakan Rita sedang mesra dan menjalinkan hubungan percintaan dengan aktor muda, Aidit Noh.

Mengakui selesa berkawan dengan Rita dan menyifatkan pelakon wanita itu seorang yang riang dan mudah didekati, Aidit bagaimanapun menafikan dakwaan mereka sedang bercinta. Aidit hanya menganggap Rita sebagai seorang kakak dan rakan artis.

Baru-baru ini kami terbabit dalam produksi drama Congirl terbitan Zeel Production. Kak Rita merupakan bintang utama siri tersebut, sementara saya cuma terbabit menerusi beberapa episod. Sewaktu menjalani penggambaran di Budapest, Hungary baru-baru ini, barulah ada beberapa babak yang mempertemukan kami berdua. Walaupun pertama kali digandingkan, kami cukup serasi

Dakwaan itu tidak benar sama sekali. Kak Rita saya anggap sebagai seorang kakak dan rakan artis yang banyak membatu di set penggambaran drama tersebut.

Serasi dan mesra bersama tidak bermakna mereka berdua ini sedang bercinta. Lagipun, Rita juga memberitahu beliau masih belum bersedia untuk membuka pintu hatinya untuk menjalinkan sebarang hubungan percintaan buat masa ini.

Sumber Berita : Utusan Online

Written by AbangNara | July 31st, 2018

Melancong ke luar negara memang menyeronokkan. Dapat tengok negara orang, dapat belajar budaya baru, dapat cuba makanan unik dan macam-macam lagilah. Namun tak semuanya indah apabila kita travel ke overseas ini. Ada je pelbagai masalah, dugaan, cabaran dan ranjau yang perlu ditempuhi ketika kita berada di sana.

image

Sekiranya anda memang seorang kaki travel, sudah pasti masalah-masalah di bawah ini seringkali anda hadapi ketika berada di luar negara, lebih-lebih lagi jika anda seorang Muslim. Antaranya ialah:-

1. Payah nak cari restoran halal

image

Restoran Kampungku yang kini sangat popular di Seoul

Mencari makanan halal ketika berada di negara orang adalah satu cabaran yang amat hebat. Awal-awal mungkin kita boleh bertahan dengan memakan sayur-sayuran, ikan, udang atau seafood yang lain, namun masuk hari ketiga keempat, kita sudah mula terbayang sup ayam, nasi lemak rendang, daging goreng dan mee goreng.

Masa ini keazaman kita dah berada di kemuncak dan tiada apa yang akan dapat menghalang kita daripada mencari restoran halal di luar negara.

2. Masalah komunikasi dengan penduduk tempatan

image

bertanya jalan adalah satu perkara biasa, tapi persoalannya adakah mereka memahami apa yang kita tanya?

Satu perkara biasa ketika melancong ke luar negara ialah mendapat maklumat yang salah daripada orang tempatan, terutamanya di tempat English bukan bahasa utama. Contohnya kita tanya cara nak pergi Seoul Tower, tup-tup dia salah faham dan tunjukkan cara nak pergi Seoul Station. Memang pening kepala dibuatnya. Namun itulah lumrah dan asam garam apabila pergi melancong. Tak gitu?

3. Kena telefon Malaysia urgent

image

Kadangkala perkara yang kita tak jangka akan terjadi ketika berada di luar negara. Contohnya tengah syok-syok shopping, sekali nak swipe kad kredit kena reject pulak. Tak pun tiba-tiba dapat Whatsapp daripada ibu tercinta “telefon mak sekarang jugak”. Atau ada urusan kerja yang hanya boleh diselesaikan dengan satu panggilan telefon. Time-time inilah kepala kita dah mula pening dan tak tahu apa yang perlu dilakukan, lebih-lebih lagi kalau kita tak “roaming”kan telefon.

Tapi dengan pelan Digi Postpaid ni, korang boleh dapat 60 minit untuk panggilan IDD. Tak payah pening kepala macam mana nak buat panggilan ke Malaysia. Dah balik Malaysia, boleh sambung dapat panggilan tanpa batasan ke semua network pula. Haa, kan untung tu dengan pelan ni.

4. Data tak cukup nak ber”Insta”

2f01jo

Tiada perkara yang lebih potong “stim” terutama untuk kaum Hawa selain daripada mendapat mesej “data anda tidak mencukupi” ketika memuatnaik gambar percutian di luar negara ke Instagram. Macam mana korang nak sharekan kegembiraan dan keseronokan korang kalau nak upload gambar pun kena berkira?

Orang nak gi oversea sebab nak share the happiness. Bak kata pepatah, cinta tue tak mengenal sempadan. Takkan gi oversea je Instagram terus mati kan?

5GB tau korang boleh dapat dengan pelan Digi Postpaid ni. 5GB tu bukan takat nak masukkan gambar, buat IG atau FB live pun boleh untuk tunjuk keseronokan korang kat oversea tu. Lepas dah balik Malaysia, nak sambung masukkan gambar pun tak ada masalah, sebab boleh dapat 100GB untuk korang guna.

5. Bil roaming yang melampau tinggi

data-roaming-8

Pernah ke tak mengalami kesemua masalah macam ni? Mestilah kan? Tapi syukurlah ada jugak solusi daripada Digi! Dengan pelan Digi Postpaid ini, usah risau pasal bil roaming yang tinggi! Dengan 5GB Internet roaming percuma dan 60 minit call IDD tanpa batas ke 10 buah negara, pelan ini memang berbaloi!

Haa kalaulah ini terjadi pada anda si pembaca, macam mana pulak? Terpaksa berpisah dengan si Dia dan pergi overseas, mesti rindu la kan? Cakap pasal si dia tu, cuba tengok video ni..

Korang yang dekat Malaysia boleh menikmati panggilan percuma tanpa batasan ke semua network, malah boleh enjoy dengan 100GB internet!

Memang berbaloi dan korang tak rugi kalau sorang di Malasia dan lagi sorang di luar Negara. Jadi jika anda berada jauh di mana jua, dimana sahajalah yang anda sedang berada, dengan Digi Postpaid, semestinya dapat berhubungi dengan mereka yang disayangi.

Maklumat lanjut boleh layari laman web rasmi Digi

Written by Bella | July 31st, 2018

Sudah beberapa bulan putus cinta dengan Hefny Sahad, Uqasha Senrose nampaknya sudah membuka pintu hatinya untuk orang lain.

Kerap memuat naik foto bersama di akaun Instagram masing-masing sejak kebelakangan ini, peminat mula berspekulasi Uqasha sedang hangat bercinta dengan pelakon yang semakin dikenali iaitu Ben Amir.

Bukan sahaja kelihatan mesra bersama, Ben juga sebelum ini pernah bercuti bersama Uqasha dan Nelydia Senrose di Bali, Indonesia. Mungkin ketika itu bibit percintaan antara mereka sudah berputik.

Rata-rata netizen juga seakan merestui hubungan mereka berdua. Mereka akui Uqasha dan Ben nampak cukup sepadan bersama dan mendoakan kebahagiaan pasangan ini. Ramai juga yang ingin melihat mereka berdua cepat kahwin.

Jika benar mereka sedang bercinta kami harap hubungan Uqasha kali ini dapat berkekalan dan mungkin ada jodoh ke fasa yang lebih serius. Sama-sama kita nantikan pengakuan dan penjelasan daripada tuan empunya badan.

Page 1 of 3312345...102030...Last »