Written by AbangNara | December 12th, 2012

Katakanlah anda diberi pilihan untuk beraksi dalam satu kumpulan untuk merebut hadiah wang tunai RM10,000 dengan salah seorang selebriti di bawah, yang mana satukah akan menjadi pilihan anda? Scha? Awal? Faizal Ismail? Hanis Zalikha?
petronasKalau pilih berdasarkan paras rupa, confirm tak ada orang nak pilih Faizal Ismail. Yang pasti kaum lelaki akan berebut pilih Hanis Zalikha. Namun korang perlu ingat, RM10,000 bukan mudah untuk dimenangi. Kena lalui cabaran Petronas Switch for XTRA Road Challenge.
petronasPetronas Switch for XTRA Road Challenge merupakan fasa kedua untuk kempen #Switch4XTRA. Fasa pertama yang diberi nama Switch for XTRA Race dah tamat pada 30 September lepas. Dalam fasa kedua ini, setiap selebriti dan penyokong mereka akan ditempatkan di lokasi seluruh Malaysia untuk menyiapkan cabaran yang diberi dengan bantuan orang ramai.
petronasNampak Hanis Zalikha di tengah-tengah gambar di atas? Di kiri dan kanan Hanis adalah penyokongnya yang dipilih daripada 15 pemenang teratas fasa pertama. Cabaran yang diberikan oleh Hanis dan penyokong-penyokongnya menjual 20 unit patung Boboi Boy dalam masa yang ditetapkan di Petronas USJ 20.
petronasAbang Nara tak pasti sama ada Hanis sedang menjual patung Boboi Boy atau sedang membuat audition Akademi Fantasia di dalam gambar di atas. Yang penting, mereka bertiga nampak sangat gembira. Adakah mereka berjaya menyiapkan cabaran yang diberi? Daripada teaser video di bawah nampak macam mereka bertiga menempuh kesukaran je.

Yang paling best ialah hadiah wang tunai RM10,000 akan dimenangi oleh pasukan yang mempunyai tontonan video paling banyak secara kolektif. Kesemua video Petronas Switch for XTRA Road Challenge boleh ditonton di channel YouTube Petronas. Tambah best lagi, RM10,000 itu akan dibahagikan hanya antara 2 orang penyokong mereka sahaja. Sorang dapat RM5,000 tue!!!
petronasJadi siapakah selebriti yang anda sokong? Abang Nara sudah tentu sokong Hanis sebab dia ialah kawan blogger Abang Nara. Itu yang Abang Nara letak gambar dia jer dalam entri nie. Untuk lebih banyak video, gambar dan info terkini mengenai Petronas Switch for XTRA Road Challenge, jangan lupa layari Facebook PETRONASbrands bagi maklumat lanjut. Dan juga anda boleh menonton kesemua video di PETRONASbrands Brand Channel Youtube:

Written by serenity | December 12th, 2012

Selebriti Indonesia yang selalu dihambat kontroversi, Julia Perez telah dijemput untuk membintangi sebuah filem komedi arahan Murali Abdullah di Malaysia. Khabarnya, sewaktu rehat dari penggambaran filem tersebut dia sempat menonton sebuah drama Malaysia lantas memberikan komen yang beliau berbangga menjadi rakyat Indonesia kerana katanya sinetron Indonesia jauh lebih maju dari drama Malaysia melalui akaun Twitternya. Tajuk drama yang ditonton oleh Julia tidak diketahui.

Julia juga sebelum ini pernah bikin kontroversi kerana kenyataannya yang ingin memakai bra laser bagi membutakan pemain-pemain bolasepak Malaysia sewaktu perlawanan akhir kedua Piala AFF Suzuki tahun lepas.

Julia turut membuat pernyataan yang tiada artis Malaysia yang boleh mengalahkan beliau dari segi keseksian.

Kenyataan beliau mendapat pelbagai reaksi dari masyarakat Internet Malaysia. Namun yang menarik, ada yang berpendapat mungkin bukan salah Julia jika dia berpendapat jalan cerita sinetron yang majoritinya tidak masuk akal dan watak antagonis wanita yang membeliakkan mata untuk menunjukkan kejahatan itu maju.

Dan mungkin keseksian bagi Julia itu ialah tahap pendedahan tubuh badan yang lebih meluas, sedangkan di sini, keseksian wanita lebih berkisar pada kepintarannya.

Tak mengapa, beri saja Julia peluang untuk populariti 15 minitnya di Malaysia. Kredit info, Forum Cari.

 

Written by serenity | December 11th, 2012

Susulan dari tweet oleh pereka fesyen Nurita Harith tentang Neelofa yang didakwanya tidak menghormati orang lain dan tidak profesional, wanita itu mendakwa tidak mahu memperbesarkan isu tentang Neelofa apabila enggan mengulas mengenai dakwaannya itu ketika dihubungi oleh portal Murai.

Nurita yang membataskan akaun Twitternya kepada ‘peribadi’ juga mahu orang ramai memahami keadaannya sekarang.

Nurita sebelum itu telah menulis di Twitter yang beliau tidak mahu bekerjasama dengan Neelofa lagi dan beliau juga dikatakan turut meminta agar seorang kawannya tidak menampilkan Neelofa dalam majalah GLAM melalui Twitter.

Pereka itu dikatakan bekerjasama dengan Neelofa untuk iklan mandian Johnson dan Johnson. Pakaian rekaan Nurita juga dijual di laman sesawang fesyen yang terkenal milik jelitawan Vivy Yusof, Fashion Valet di mana Neelofa berperanan sebagai duta.

Berkemungkinan perkara ini akan mati di sini saja memandangkan kedua-dua pihak tidak berminat untuk mengeluarkan kenyataan lanjut.

Begitu pun, pada pendapat kami mengeluarkan kenyataan negatif tentang orang lain di laman sosial juga ialah perbuatan tidak profesional.

Apa pun, nasi telah menjadi bubur. Semoga keduanya mendapat pengalaman dan pengajaran dari apa yang berlaku.

Written by AbangNara | December 11th, 2012

Susah ingin memuaskan hati seorang manusia bernama Abby Abadi ini. Umum mengetahui yang ramai rakyat Malaysia, sama ada ditaja oleh kerajaan atau NGO telah pergi ke Gaza untuk memberi bantuan sewajarnya. Abang Nara pelik apabila usaha murni ini dipertikaikan oleh Abby Abadi.

abby abadi

Tujuan mereka yang pergi ke Gaza mengupload gambar ialah untuk berkongsi keadaan terkini rakyat Palestin di sana. Tidur di hotel sudah tentu untuk mengerakkan ekonomi negara Palestin. Kalau semua tidur di khemah, macam mana ekonomi di sana nak berkembang.

abby abadi

Walaupun tweet Abby Abadi tidak ditujukan kepada rakan artisnya (seperti Heliza, Afdlin Shauki, Bront Palarae dan lain-lain), bagi Abang Nara, Abby sepatutnya mengucapkan terima kasih kepada rakyat Malaysia yang lain yang sanggup menggadaikan nyawa untuk ke Gaza. Tak kisahlah bawah tajaan sesiapa pun. Pengorbanan mereka tiada nilainya. Lebih-lebih lagi nyawa jadi taruhan.

abby abadi

Abby sendiri berkata dirinya memberi keutamaan kepada rakan artis lain yang bujang kerana dirinya ada kewajiban menjaga anak dan ibu bapa di Malaysia. Jadi tak perlulah persoalkan orang lain yang berkorban berpisah dengan keluarga untuk berbakti di Gaza. Janganlah semua benda nak dipolitikkan sehingga buta mata hati.