Written by AbangNara | December 10th, 2012

Abang Nara memang suka program TV yang mencabar minda. Lebih-lebih lagi kalau yang menguji pengetahuan am. Dulu ada program Who Wants To Be A Millionaire yang dihoskan oleh Jalaluddin Hassan. Terngiang-ngiang sampai sekarang perkataan “Anda pasti?” yang disebut olehnya.

moneydrop season 2

Lama juga Abang Nara menunggu kehadiran program TV yang mampu menggantikan Who Wants To Be A Millionaire. Akhirnya yang ditunggu-tunggu tiba jua. Tahun 2011, program RM1,000,000 Money Drop telah muncul. Abang Nara terus addicted dibuatnya.

moneydrop season 2Kini RM1,000,000 Money Drop telah masuk ke musim kedua di tahun 2012. Dihoskan oleh Datuk AC Mizal, program ini memberi peluang 2 orang peserta membawa pulang RM1,000,000 dengan menjawab 8 buah soalan. Nampak macam senang kan?
moneydrop season 2Disebabkan nampak macam senang dan peluang untuk jadi jutawanlah, beribu-ribu orang sanggup beratur untuk ujibakat RM1,000,000 Money Drop musim kedua. Hakikatnya, di musim pertama hanya 1 pasangan sahaja yang berjaya membawa pulang RM240,000 selepas menjawab kesemua 8 soalan.
moneydrop season 2Meh sini Abang Nara terangkan cara permainan RM1,000,000 Money Drop. Di awal permainan, setiap pasangan akan diberikan RM1,000,000 untuk dilaburkan. RM1,000,000 ini perlu dilaburkan sebaik mungkin untuk 8 soalan. Baki yang ada sekiranya berjaya menjawab kesemua 8 soalan akan menjadi milik pasangan tersebut.
moneydrop season 2Pada setiap pusingan peserta diberikan pilihan soalan bagi 2 kategori. Setelah kategori dipilih, peserta akan diberi 60 saat untuk meletakkan wang di petak jawapan. Ada 4 petak jawapan kesemuanya dan kalau peserta tidak yakin, boleh meletakkan wang di beberapa buah petak. Menarik kan?
moneydrop season 2Ketika musim pertama RM1,000,000 Money Drop, Abang Nara tengok dengan wife. Memang kitorang terjerit-jerit melihat gelagat peserta. Ada yang tak yakin langsung, ada yang terlebih yakin dan ada yang mengambil masa terlalu lama untuk memilih jawapan. Kadang-kadang geram Abang Nara dibuatnya.
moneydrop season 2Diharapkan pada musim kedua ini, peserta-peserta akan lebih bijak dan belajar daripada apa yang ditonton di musim pertama. Kena banyak membaca dan berdoa agar dimurahkan rezeki. Yang pasti, soalan terakhir sangat mencabar kerana hanya ada 2 petak jawapan. 1 betul 1 salah. Kena pilih betul-betul agar hati tidak kecewa melihat duit itu jatuh ke dalam balang.
moneydrop season 2Tahun ini Abang Nara tidak hanya akan menonton RM1,000,000 Money Drop di saluran Astro Ria setiap Sabtu dan Ahad jam 10 malam, tetapi akan turut join main “Live Game” di laman web Money Drop. Apa yang keluar di TV, akan keluar di game ini. Nak juga menguji kepandaian diri ini. Lagipun hadiah yang ditawarkan memang best-best belaka.
moneydrop season 2Kepada Datuk AC Mizal, tunggulah kehadiran saya dan wife sekiranya program RM1,000,000 Money Drop diteruskan untuk musim ketiga. Kami akan cuba menjadi peserta terbaik program ini. Kepada anda yang turut berminat, layari dulu laman web RM1,000,000 Money Drop untuk info terkini.

Written by AbangNara | December 10th, 2012

Hati manusia mana yang tidak sedih apabila kehamilan sendiri dipertikai. Abang Nara faham perasaan gundah gulana Diana Danielle sekarang. Niatnya hanya mahu berkongsi berita gembira mengenai kehamilan, sayangnya banyak pihak yang mempersoalkan status kandungannya.

diana danielle hamil

Mana-mana wanita pun akan sedih apabila dituduh terlanjur sebelum nikah dan kononnya telah hamil sebelum sah menjadi suami isteri. Bagi Abang Nara, tak perlulah semua itu diperkatakan. Cukup ucapan tahniah dan doa agar kehamilan itu dipermudahkan sehingga bersalin kelak. Tak ke gitu?

dd
Membaca kata-kata Diana Danielle di dalam BiPop semalam, Abang Nara dapat rasa betapa sedihnya jiwa Diana Danielle. Kasihan sungguh padanya. Sudahlah mengandung, stress pula dengan tohmahan yang bukan-bukan. Sedikit petikan untuk anda semua di bawah:-

Apa pun orang nak bercakap mahupun mempertikai pernikahan saya dan Farid, jawapannya mudah sahaja, jodoh kami dah sampai. Apabila kami mempercepatkan pernikahan dan membuat pengumuman mengenainya, ramai pula yang tak puas hati. Mereka beranggapan macam ada sesuatu. Orang berkata kononnya usia kandungan saya lebih lama daripada tempoh pernikahan. Orang mempersoal baru 16 hari nikah takkan dah bunting pelamin? Tapi apabila Allah beri kami rezeki yang saya dan Farid sendiri tak jangka, takkan nak menolak? Biarlah orang nak bercakap apa sahaja. Kalau saya nafikan sekali pun, orang akan tetap bercakap, seperti mana yang mereka fikirkan. Mereka tidak percaya apa yang saya jelaskan, sebaliknya lebih mempercayai spekulasi. Jadi cakaplah selagi mereka belum puas. Saya tak mampu nak tutup mulut semua orang.

Kepada Diana Danielle, bertabahlah. Biarlah orang nak kata apa, yang penting anda sihat, kandungan anda sihat dan Farid Kamil sentiasa ada di sisi anda sepanjang kehamilan ini. Kepada pembaca BeautifulNara, marilah sama-sama kita doakan kebahagiaan pasangan pengantin ini. Amin ~~

Written by AbangNara | December 9th, 2012

Secara jujur, Abang Nara pun turut tertanya-tanya mengenai keaslian bentuk badan yang dimiliki oleh Rozita Che Wan. Namun tak adalah sampai terfikir yang Rozita buat pembedahan. Hari ini, menerusi Metro Ahad, Rozita Che Wan tampil menjelaskan dakwaan kononnya dia pernah menjalani pembedahan rekonstrutif payudara akibat barah sebelum menjadi artis.

rozita original

Yang penting, apa yang ada di badan Rozita Che Wan adalah 100% original. Tiada pembedahan. Tiada korset. Alasan yang digunakan oleh pihak yang mendakwa Rozita melakukan pembedahan ialah setiap kali bergambar, Rozita akan mengiring ke kiri bagi memastikan kedudukan tubuhnya stabil. Hmmmmm. Pelik sungguh alasan tersebut.

rccw baru

Kata Rozita Che Wan untuk menjelaskan perkara ini:-

Selalunya apabila bergambar, saya akan ikut keselesaan tubuh. Tambahan pula saya kidal. Rambut yang didandan selalunya mengiring sebelah kiri juga menjadi faktor mengapa saya hanya akan bergambar di sebelah kiri atau mengiring tubuh ke arah itu. Pada waktu sama, tak pernah memakai korset dua lapis. Apa yang peminat tengok, itulah keadaan tubuh saya.

rozita baru
Rozita Che Wan turut sempat menyelitkan nasihat buat mereka yang dengki akan kecantikan tubuh badannya:-

Pada saya, kita jangan busuk hati kalau nampak orang lain lebih. Sepatutnya kita menjadikan kelebihan dimiliki itu sebagai sumber inspirasi. Mengambil contoh, jika ada antara kita bertubuh gempal dan melihat orang lain bertubuh cantik, jangan pula kita menuduh dia melakukan pembedahan itu dan ini. Sebaliknya jadikan dia idola bahawa kita juga mampu cantik dan sihat sepertinya.

Abang Nara sokong kata-kata Rozita Che Wan. Kalau tiap-tiap hari bantai makan roti canai, maggi, nasik lemak 4 5 bungkus lepas tue dengki dengan orang yang bertubuh mulus, tak ada faedahnya kan. Pasti mereka yang bertubuh cantik itu banyak berkorban untuk mendapatkan badan idaman. Tak gitu?

Written by serenity | December 8th, 2012

Walaupun pertunangan mereka pernah dilanda badai, pernikahan Betty Banafe dengan suaminya Bruce Dargus telah berlangsung dengan jayanya hari ini dengan sekali lafaz tepat jam 2 petang tadi. Majlis tersebut berlangsung di sebuah villa di Kempas, Johor. Pasangan ini telah dinikahkan oleh jurunikah Johor Bahru, Ustaz Ahmad Faizal dengan berwakil wali adik lelaki Betty: Rifqi Benafe. Mas kahwin pasangan ini ialah sebentuk cincin.


Photobucket
Betty Benafe yang mengenakan busana putih tema Arab, menerima 5 dulang hantaran iaitu telefon bimbit Samsung S3, sebuah Macbook Air, sebuah Apple TV, telekung dan tepak sirih. Bruce Dargus pula segak mengenakan sut menerima 7 dulang hantaran: Al-Quran digital, sehelai songket, set wangian lelaki, tepak sirih, buah-buahan, sejadah dan sirih junjung.

Majlis pernikahan yang dihadiri oleh lebih 300 tetamu jemputan antaranya VVIP dan pihak media ini turut diserikan dengan kehadiran sanak saudara Betty Benafe yang berasal daripada Indonesia.

Majlis persandingan mereka dikatakan akan berlangsung pada 12 Disember 2012 (Rabu) di Danga Bay Convention Centre, Johor Bahru. Tahniah diucapkan dari kami di BeautifulNara.com. Lagi 23 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Saza Studio.