Written by AbangNara | November 2nd, 2010

gambar anak diana rafar

Agak terlambat untuk kami berkongsi dengan anda semua kegembiraan pasangan suami isteri Diana Rafar dan Zamarul Hisham. Pda 29.10.2010 telah lahir anak lelaki buat pasangan ini. Bayi yang masih belum diberi nama itu dilahirkan dengan berat 2.9kg.

Di atas adalah gambar anak lelaki Diana Rafar dan Zamarul Hisham. Kata orang tua-tua, anak lelaki kalau ikut muka mak akan jadi super hensem. Kalau anak perempuan pulak kena ikut muka ayah baru super duper cun. Betul ke?

Apa pun tahniah kami ucapkan kepada pasangan Diana dan Zamarul. Semoga lepas ini dapat anak perempuan pulak.

Written by AbangNara | November 2nd, 2010

erra fazira engku emran

Baru semalam kami menulis tentang khabar angin keretakan rumah tangga Engku Emran dan Erra Fazira, akhirnya tuan punya diri sudah pun bersuara. Kepada semua peminat Erra dan Engku Emran, tak perlu risau kerana rumah tangga mereka berdua aman damai. Bak kata  Erra:-

[note]Rumah tangga saya aman damai dan kami tidak pernah menghadiri kaunseling dengan jabatan agama. Saya selalu berkepit dengan suami pun orang tak suka tengok. Apabila sekarang jarang muncul berdua, dikatakan rumah tangga kami bermasalah pula. Susahnya hendak puaskan hati semua orang.[/note]

Dan sebenarnya Engku Emran ada datang untuk melihat lakonan Erra semasa Teater Tun Mahathir. Engku Emran datang hanya sekali sahaja. Mungkin masa itu para wartawan tak terperasan kemunculan Engku Emran. Mungkin sebab itu terus ada yang membuat kesimpulan Engku Emran tak datang langsung menonton persembahan Erra:-

[note]Selama 11 hari teater muzikal itu dipentaskan, Emran ada datang sekali. Cukuplah sekali dia datang kerana kalau dia datang banyak kali, banyak pula yang akan dikomennya mengenai lakonan saya. Lagipun, dia perlu temankan Aleesya (anak) kerana sepanjang tempoh pementasan itu, setiap malam saya tiada di rumah. Waktu latihan pun saya sibuk, selepas Aidilfitri terus sambung latihan teater itu.[/note]

Sebenarnya inilah harga yang perlu dibayar apabila kita bergelar selebriti. Setiap langkah dan tingkah laku diperhatikan. Apa pun kami respek dengan Erra yang terus menceritakan perkara sebenar. So harap-harap lepas ini tak ada spekulasi lagi. Sama-samalah kita doakan agar pasangan ini akan berkekalan sehingga ke akhir hayat.

P.S: Rahsia kemenangan Kelantan dalam Piala Malaysia terbongkar!!!

Written by AbangNara | November 2nd, 2010

ameng spring masuk penjara

Akhirnya kes dadah Ameng Spring telah pun tamat. Keputusannya Ameng Spring bakal dipenjara selama 2 bulan dan didenda sebanyak RM4,000. Untuk pengetahuan, Ameng sebelum ini dituduh memasukkan dadah ke dalam badannya pada bulan April yang lalu. Semasa perbicaraan, Ameng telah menyatakan pertuduhan ini adalah konspirasi bekas isterinya, A. Aida dan suaminya yang merupakan seorang pegawai polis.

Semoga hukuman yang dikenakan terhadap Ameng ini menjadi iktibar kepada kita semua. Tak payah-payah la amik dadah. Dadah kan perosak bangsa. Tak pasal-pasal boleh masuk penjara. Nasib baik 2 bulan je, kalau kena penjara maksimum 2 tahun macam mana? Kesian kat anak bini. Tak gitu?

Harap-harap Ameng mengambil kesempatan masa di penjara nanti untuk belajar tidak mengambil dadah lagi. Kami percaya Ameng boleh buat. Kalau orang lain boleh buat kenapa kita boleh kan? Teringat kata pepatah seorang cikgu Add Math kami di Korea dulu:-

[note] He can do, she can do, why can’t you? [/note]

All the best kepada Ameng menempuh hidup di dalam penjara selama 2 bulan.

Written by AbangNara | November 2nd, 2010

gambar fasha sandha halloween

Wah. Tak sangka Fasha Sandha pun menyambut kedatangan Halloween baru-baru ini. Untuk yang tak tahu, masa Halloween semua manusia yang menyambutnya akan memakai kostum. Selalunya kostum yang dipakai adalah kostum yang menyeramkan. Tapi bila tengok gambar Fasha Sandha ini rasanya Fasha pakai kostum tuan puteri.

Tak sempat nak tulis panjang-panjang sangat. Lagi gambar Fasha Sandha di parti Halloween dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Gambar kredit kepada Facebook Fasha Sandha.