Written by AbangNara | January 28th, 2010

facebook we hate linda onn

Pening dah kepala kitorang. Memang hebat rakyat Malaysia nie menggunakan kemajuan Internet terutamanya Facebook untuk meluahkan rasa bengang dan tak puas hati masing-masing. Kalau sebelum nie ada Facebook We Hate Memey Suhaiza dan Facebook I Hate Fasha Sandha, skang nie Facebook We Hate Linda Onn plak dah wujud. Pasnie rasa-rasanya sapa lagi bakal artis yang akan ada Facebook Hate Page nie? Jangan ada Facebook We Hate BeautifulNara udah la ye. Hehehe.

Kami sempat capture kata-kata Linda Onn dalam Facebook dia. Cuba korang baca kat bawah nie.

facebook we hate linda onn

Wallahualam.

145 responses to Facebook We Hate Linda Onn La Pulak, Pasnie Artis Mana Plak Bakal Jadi Mangsa?

  1. mayrien says:

    ntah sape yg btol ntah

    • mawy says:

      ntahler….artis nih pun pandai politik…ada la sebab tue…tapi apa2 pun,inilah ragam dunia artis yang sentiasa dikelilingi kontroversi..

  2. mamacute says:

    baru semalam sya bermimpi pasal ni…rupa2nya btl daa muncul…hehehehe….

  3. mamacute says:

    daa 293 org yg join setakat ni….
    tp sya blum join ye….heheheheeee……

  4. BlackBerry00 says:

    mmg artis skrang ni artis plastik
    dulu ye ye jer nafikan hubungan ngn FA
    teman tapi mesra
    mesra sangat lah tu
    sampai kena pukul (tupun kalo statement LO benar!!)

    artis ni
    makin kita sokong
    makin wat perangai
    makin maju malaysia
    fikiran artis2 semakin kolot
    dan tak bertamadun

    tak guna nak kata FA itu dan ini
    come out wif d proof la, LO
    bukti sahih yg mengatakan
    ko penah kena pukul ke watever..
    jgn ikut sedap mulut jer..
    ingat sikit
    awak tu ompuan….

  5. Nora says:

    Oh LINDA……. memang patut lah FA sue you in court…lain kali bila bercakap tu tapis dulu jangan main cakap lepas aje… dan jangan lah salah kan wartawan pula ye. Awak dah bersalah ngaku saja lah. Perkara yg 2 tahun lepas tu jangan lah diungkit lagi…FA pun dah tak minat kat awak lagi huhuhu…

    • melati says:

      setuju.. klw benar sekali pun ..buat apa canang seluruh dunia..dh wartawan kerja dia camtu.. ko buat bodo dh la.. yg sibuk2 pi cerita kat org buat apa? tengok nora danish..smpi teruk laki dia buat kat dia..tapi bila media tanya dia tetap cool je..tak burukkan sapa2.. tapi peminat pandai..dh tau mana satu benar mana satu tak.. lepas ni sapa2 nak couple dgn linda need to remember this..nnti sikit2 ngadu kat media.. apa punya org la..tak minat dh..sebelum ni minat la jgk

      • Geli Hati says:

        CERITA LA KAT TV NASIK LEMAK KOPI O LAGI TERANG DAN BERSULUH

        • rosh says:

          aku nk tunggu jer apa kptsan kes dorang nie…

          ermmm…nak tau sape yg betul dan sape yg salah…
          pastu lps nie tutup cite psl dorang nie…

        • maslan says:

          terang2 si LO yang bersalah. I 100 % menyokong fahrin. Dia dianiaya oleh pasangan ” teman tapi mesranya ” itu. tak suka sungguh perangai si LO tu. menyampah. Fikir hebat sangat di tu ! sampai sekarang masih mencari2….ish2…kesianya. Fahrin tak pe. lelaki. umur pun masih muda.

  6. fifie says:

    sengal betol minah sekor ni…dah putus tu buatla cara dah putus..buat malu org pmpuan jela wei..

    • mawy says:

      badan aku nih rasa sengal2…kalau dapat berurut sedap juga…isk..

      • fifie says:

        hahah ko ni..kusi urut osim kan ade..ogawa pon ok pe..

        • mawy says:

          pp aku ari tue dah urut kat kusi urut rm 1 untuk 3 minit,mula2 pas urut ok dah…pas5minit aku terus kena mgrain…kusi urut nih bahaya juga…

        • monet says:

          monet beli kerusi urut yg sampai sploh ribu tu..monet pakai je demam pakai je demam..nape ek?.last2 jadi tpt nyamuk membiak sumer takot demam…kakaaaka.

        • Tania says:

          Scha Linda Awal suke gi berurut kat chow kit
          derang suke gi sane same2

          Scha suke kena urut dgn mat bangla

          Linda suke urutan mat nepal

          Awal suke kena urut dengan Mama juwie/ Huzz Awww…

  7. manja says:

    padan muka, suka buat isu yang bukan2 skrg baru dia tahu org kat luar ni memang dah tak suka dia, aku pun tak faham knp dia asyik ungkit kisah cinta bodoh dia tu, LO ni sakit jiwa kod, masih dok ingat fahrin la sbb si fahrin tak layan , sakit la hati so nak sakitkan hati fahrin pulak bukak kisah bodoh yang tak wujud kat wartawan, tapi wartawan pun satu hal suka nak menlaga-lagakan org, diaorg ni tak takut ke nak kena sumpah.

  8. crippler red says:

    ape punye org la LO..
    yg ko pegi pandai2 cerite tu buat, ko ikut je percaturan wartawan tu buat ape, ko bukannye budak2 dan kire dh lama dlm field ni..
    paling baik masa wartawan tu ty, ko diam je..
    ckp dh lepas, i’m not into it anymore, i’m busy with my nasi ayam, kan manis lagi kata2 tu dr undang masalah..
    skrg ni dh jd one of the most hated public figures kt Msia, bangga ke..?
    apa2pun cerite2 panas ni mmg buat aku teruje nak tau endingnye..
    all the best to u both tp mmg aku berat sebelah pd fahrin..
    so lepas ni LO, diam lagi baik..!

    • LindaMahadie says:

      btol2..diam je la..mcm xbiase je gan wartawan..LO ptt knal wartawan ni better sbb kn veteren da dlm bidang hiburan ni..tau da mmg wartawan ske sensasikan cerita..like u said la, ptut LO diam je, xyah komen pape..

      However, LO ni pun i rase sje nk canang citer..tgk la picture LO, Awal n SAY yg die upload kt FB die tu, mcm poyo je..b4 dis waktu FA kapel gan SAY wartawan tanye die knal ke SAY, die tanye sape tu?Bile SAY da break gan FA suddenly baek giler, kamcing lak gan SAY..weird huh?

      • Tania says:

        crip: Nasik ayam linda tak sedapla bahaya utk kesihatan

        1. guna ayam cucuk + hormon berlebihan
        2. ayam tidak di cuci bersih
        3. byk mgunakan MSG
        4. pingan mangkuk tidak dicuci bersih setelah digunakan

        • botolkosong says:

          isk tania…
          ko jgn wat statement psl ns ayam dia. kang dia samana ko plak mahukah?? he..

        • nasik_ayam_LO_taksedap!!!! says:

          bukan takat tania
          ramai lagi yg komplen camtu
          dulu mula2 bukak, yerlah
          bersih dan tip top
          lepas kes pekerja LO curik duit kedai
          skrg ni kedai2 LO ni kurang sambutan
          aritu aku ngn geng2 aku makan kat situ
          mmg betol….

        • manjalara says:

          hish loya tekak aku bila kauorg citer kisah kedai dia, aku tak pernah makan nasi ayam dia sbb dari dulu lagi aku memang tak minat dgn dia, so tekak aku pun tak selera nak makan nasi ayam tu…..LO memang pendengki betul, dah la mcm tu ego pulak tu, perempuan ape mcm tu, hey dia tak takut org ramai dok menyumpah dia …….satu ari dapat musibah baru dia tahu

          tapi kan sebut pasal kedai yang tak seberapa bersih tu aku hairan mcmana dia boleh dapat anugerah kedai terbersih dari pihak bandaraya, pelikkkk juga ni. aku rasakan lelaki lain dah tak berani nak rapat dgn dia ni sbb berlagak pastu nanti citer pasal hal personal dgn org luar, heeee……bahaya org mcm ni

  9. aries_april says:

    mcm2x la pla…
    jgn pas ni…
    ada bloh hate kita kat BN ni udah la…

  10. mamacute says:

    membiak dgn pantas sekali…ahli FB WE HATE LINDA ONN dah mencapai 325 org…..
    nak lihat bole ke FB ni mengalahkan FB Fasha Sandha tu…
    hehehehee……

  11. HantuPensil says:

    hahha..xbek membenci orang..
    hehehe

  12. sara says:

    ni bukan kira bohong or tak.. ni tentang keaiban orang.. memang berdosa kalau kita cerita keburukan orang..

    sebelum ni boleh lak berbohong or kunci mulut..
    adakah dalam ht ada benci?

  13. toothfairy says:

    eleh..die ckp x sanggup nk berbohong pada kebenaran habis tu yg dulu menipu dgn wartawan ckp xde ape2 dgn si FA tu ape kes? kebenaran kah itu? x fhm la si LO ni..

    • weiya says:

      salam..dlm berita harian..wartawan komen ttg suria fm semalam ..sbb dia org wujudkan isu lelaki menangis…kan dah kata..linda off ni suka gunakan radio nak malukan org lain

      • mamacute says:

        haa…kan betul ceta ni…kawan sepejabatan sya bagitau kat sya pg td….rupa2 btl la pula…..
        memang2 sah la LO tu……????

      • BumbleBee says:

        serius ke weiya? wow… sedeh aku tngok ade manusia yg dilahirkan sebagai PEREMPUAN yg macam ni…

        tolonglaa gam LO ni utk beberapa ketika sehingga kesnya selesai dan sehingga dier berjanji utk x membangkitkan ape2 yg berkaitan dgn kontroversi dier ngan musuh2nya dlm radio… work is work laa beb… don’t mix it up with your personal life… where’s your ‘professional work ethics’ terms????

        This sore loser woman really so pathetic~

        • BlackBerry00 says:

          LO dah takde menda lain nak wat
          nasik ayam tak laku
          rumah 1.2 juta takde sape nak duduk
          so, dye wat aniaya kat orang

          chiiissssssssssssss
          ape punya betina ar dye nih..????

        • mawy says:

          very unpro….isk….mgkin dia dah kaya, tue yang berlagak semacam je….
          .
          lindo off,idup itu umpama roda…kita takkan duk atas tue,doda pasti akan pusing kebawah punyer…
          .
          skrg anda kaya berduit,sok lusa abisla duit tue..

        • BumbleBee says:

          Cuma apa yang Cik Normah nak sentuh di sini adalah sikap tidak sensitif radio Suria FM terhadap isu yang sedang hangat ini.

          Berdasarkan aduan yang diberikan oleh seorang pembaca yang hanya memperkenalkan dirinya sebagai Teddy Marcello, stesen radio itu sudah membuat satu topik mengenai lelaki menangis. Menerusi program yang disiarkan waktu malam yang dikendalikan dua pengacaranya iaitu Zaff dan Tuah, mereka meminta pemanggil mengulas tindakan seorang lelaki yang menangis.

          Kata Teddy lagi, pelbagai komen diterima. Ada yang suka dan ada yang menyampah. Tapi yang membuatkan dia terkilan adalah apabila Tuah tiba-tiba berkata topik itu ada kena-mengena dengan Linda Onn. Terkejutlah si Teddy tu kerana nampak sangat mereka keluarkan topik itu kerana agenda tertentu. Malah, si Zaff sendiri pun terkejut apabila si teman tadi berkata demikian.

          Pada Cik Normah, kalau betul mereka ada agenda tersembunyi apabila membincangkan topik itu, memanglah tak patut. Kalau iya pun, janganlah umumkan dalam radio yang didengar ramai orang. Cik Normah cuma nak ingatkan saja. Kes ini sedang hangat, jadi tak perlulah nak menambahkan minyak ke dalam api yang sedang membara. Nanti tak fasal-fasal, ramai orang yang akan terbakar.

          -Petikan dr Berita Harian-

        • BumbleBee says:

          aii Tuah … ko ade kira-kira ngan LO ke??? ke ko kekasih gelap LO smpai nk tolong2 perli…? FA ade potong line ko utk dpt job jd pengacara/DJ ker smpai ko pun nk bersekongkol ni???

          come on laa… jgn jatuhkan rating Suria fm yg tgh terhegeh-hegeh nk capai matahari ni…

        • mamamia says:

          tak lama lagi ada la tu we hate suria fm…

        • monet says:

          monet ni mmg tak suka dgr radio pasal x suka dgr dj menceceh!so unnecassary..ade takde dgr je bernama..pon ada yg menceceh..!nothing wrong with a man who cries..imo.

  14. x sememeh says:

    HAHAHAH SO FUNNY… DULU TIME BECINTA TAK NGAKU… BOLEH PULAK JWB NO KOMEN. NI NAK SLAHKAN WARTAWAN PULAK HAHAHA

  15. BlackBerry00 says:

    boring ar
    umah linda jer
    bnara tak nak wat umah baru ker..????

  16. izanis says:

    aku takkan minat LO lagi dan takkan dengar suria FM lh. sume kerana org yg jahat mulut dan suka fitnah, linda onn. aku sentiasa sokong FA.

  17. nasik_ayam_LO_taksedap!!!! says:

    body lo sekeping jerk
    mcm papan petai
    org mcm ni berjodoh ngn azwan ali elok
    sama2 mulut longkang….

  18. BlackBerry00 says:

    UMAH BARU..

    ..

    UMAH BARU..

    ..

    UMAH BARU..

    ..

    NAK UMAH BARU…..

  19. LaLuNa says:

    nak join ke tanak group nih…join ke tak…join ke tak…join….tak…join…tak…haish,,,,!!!

  20. jija says:

    suke salahkn org, absent red carpet salahkan baju. gaduh ngan fafau nana then tk kenal scha, FA teman tp mesra, no komen no komen then now salahkn wartawan? bodo tul!

  21. Sweet_Lady says:

    Tak sanggup berbohong pada kebenaran??? Ko biar betul minah!!!! Apasal dulu mati2 tak mengaku yang ko bercinta dgn Fahrin… ego bagi statement ‘teman tapi mesra’??? bukan ke ini boleh dikira ko pernah berbohong jugak???

    See… statement ko dulu dah memakan diri… kan elok ko tutup je mulut tu… tak payah byk cakap.. buat kerja dan jaga je kedai nasi ayam tu… dulu bila wartawan tanya pandai jawab ‘no komen’.. sekarang ni dah tergeliat ke lidah tu nak sebut???

    • Nora says:

      Oh…Linda…kau lah perempuan HIPOCRITE NO.1 MALAYSIA….

    • pure says:

      betul tu…..dulu salahkan designer baju, pas tu tanya pasal FA ckp tak der paper, then pasal SYA buat2 tak kenal……ni sibuk cakap FA tu mcm2….buat malu pompuan johore lah LO. Kalau FA tu pernah tumbuk ko..gi la report polis..ni ko diam je wat pe…lepas tu tak malu ke..dah cakap x kenal si SYA then ko siap lepak kongsi citer keburukan FA….apa ni…come on la, FA tu dah tak cite apa2 pasal ko yg ko sibuk sangat pasal FA tu nape?

      • orang_penting says:

        perangai LO ni mcm budak2 kecik..bila si scha dh clash ngn FA, dia pun sibuk2 nk geng2 ngn scha, citer2 psl FA…mcm budak2 kecik zaman2 sekolah rendah bercouple…lps clash, buat team pompuan2 geng2 ex-ex si polan…pastu syok2 share pengalaman sama2…kesian aku tgk LO nih.umur dh 33 thn..tua renta tu…..perangai mcm budak2 sekolah rendah.

  22. sharinginfoz says:

    macam2 kan.. hmmmmm entahlah diaorang ni apa kata kita buat “Facebook we love BeautifulNara Pulak???

    Afiqah Moves to Level 3, Good

    Hari Tak Berbelanja, Boleh Ke???

  23. kura2 says:

    linda mmg bodos..
    si scha tu plak idung ba alif ba ya…
    aku boikot dua2 ni. mcm sampah je…

    • pEnArI pOcO2 says:

      x baik aar mengata idong org…
      kan ciptaan Allah tu…
      tegur2 perangai udah ler…

      • budakbertuah says:

        haah..kau ckp mcmtu bukan dia yg ciptakan hidung dia.kan ciptaan Yang Satu tu..kau siapa nak kutuk ciptaan Yang Satu tu? tak baik, tao~

        • botolkosong says:

          betul tu.. marah pun jgn sekali2 kutuk ciptaan Tuhan. sok kalo de ahli keluarga ko lahir rupa cmtu, aaa pk la sndr slh sape… bkn ak doakan, tp Allah tu kalo nk tunjuk, bg ‘cash’ je kat dunia nh. so beringat ar sket.

          sekadar menasihat…

        • Tania says:

          siapa yg mule ckp idung scha mcm babi hihih
          lawakla..hhahaah tp de dgr cite tak org kate harun salim bacik tue cam abg FA ;D

  24. pEnArI pOcO2 says:

    aiyaaakkk…
    still pasal linda lg dr semalam…
    pening aaar…
    nnti lar aku masuk balik sini kalo facebook pasal nek jah lak yg kuar…
    tatata…

    • serai_patah says:

      serai pon nk out…Abg Nara cepat la kuar citew nek jah…dh lama kan x dgr citew nek jah?
      pandai PET jaga nek jah..
      lgsg dh x derk kontroversi…
      huhu

  25. ida says:

    juz wait n see. jgn banyak songeh lah korang. pandai2 jer

  26. melati says:

    benci linda.. konon2 dgn cakap camtu org akan tak salahkan dia la.. baik diam je..

  27. mini says:

    LO ni sbnarnya ada pnyakit PHD.menyampah baca statement dia.asik nak tuding jari pada org je.Xhabis2 dari dulu nak myalahkan org lain.xkawen la ko LO smpai tua.i skong U FA.Lpas ni wartawan sila boikot Si LO ANDALUSIA YG BERMULUT JAHAT NI.

  28. Piston Pecah says:

    BN, dah ada fan page anti fahrin ahmad lakk..dah la tuh dia pegi tarik video dari youtube aku…cis, gua tak anti fahrin ar…ko gi bertindak cepat…haha

    http://www.facebook.com/pages/ANTI-FAHRIN-AHMAD/270010379371

  29. Geli Hati says:

    IKUT LA CARA TENGKU ZAWYAH TETAP COOL JE X PERNAH PUN DIA BURUK2KAN DATUK K. WALAUPUN BERKALI2 MEDIA CUBA MINTA PENJELASAN DIA TETAPI DIA TETAP COOL JE. CONTOH WANITA SEJATI. TABIK SPRING DGN BELIAU HEH…..

  30. jane says:

    yea ……i hate linda onn….

  31. awe says:

    ntah la xtau sape yg btul..ini lah artis msia.dia akn femes ngan kontroversi yg remeh temeh je..ortis hoolywood leh kaya raya hasil lakonan diaorng,tp artis kita kaya dan kontroversi jer,blk2 isu cerai berai,ptus cinta.skandal..

  32. luckymyza says:

    Aku no komen psl ni… Sbb aku pn peminat FA & LO… biarkan lah dorg settle hal dorg.. Masing2 salah..

  33. gaga says:

    aku pelik. balik2 we hate (artis wanita). balik2 we hate (artis wanita). adakah artis wanita je yg pangai cam XXX. atau kah kaum wanita yang pangai cam XXX (aku ckup yakin wanita la yg setat fesbok kami benci ni). wanita mmg cam tu.
    wanita tak mau sokong wanita (dengki).
    wanita cuma sokong laki (nak2 ensem cam FA).
    walau apa pun wanita mati2 nak salahkan wanita gak.
    lelaki tak perlu sokongan kaum lelaki pun. wanita ada utk sokong. dan lelaki jarang langsung nak sokong wanita. dorg lebih suka sokong kawan2 (lelaki la tu).

    kalau camtu siapakah yang dapat membela nasib wanita?
    teka-teki ni. hahaha. sape leh jawab cepat2.

    • LindaMahadie says:

      Gaga..rasenye kn yg byk wat mmg wanita kot tp xsume wanita tu nk disalahkan..tgk la keadaan,mcm wujud skang ni FB we hate fasha sanda, memey n linda..tgk la ape yg dorg da wat, i dun have da rite 2 say they deserve it tp hakikat yg kite nmpak cm2..

      most important thing, they(women) dun know how 2 t8 k of themselves, b4 we want others 2 luv us, supposely we should love ourselves 1st..tgkla gan pakaian yg dorg pkai, rambut pelbagai kaler, u rase la dat type of women should be defend?die sendiri xmau menjaga nama baik sendiri..

      know what?yg plg funny kn bile artis pompuan menang anugerah, ayat lazim “assalamualaikum, syukur alhamdulillah” i xtau la u all tp pd i dorg mcm mempersendakan agama, juz look how u wear ur dress n wat come out from ur mouth..xpatut2..renungkanlah..

      • gaga says:

        bukan. maksud aku. ok la– memey dan fasha merosak rumah tangga orang. linda ni aku stil tatau pe salah dia. ikut la dia cakap see u in court.
        dpd cik linda (eh linda gak) ni– wujud skang ni FB we hate fasha sanda, memey n linda..tgk la ape yg dorg da wat, i dun have da rite 2 say they deserve it tp hakikat yg kite nmpak cm2. ha– itu hakikat yg kita nampak ke hakikat yang kita ciptakan? contoh Memey, dia sorg je ke yg salah? Norman cam ne? lepas bebas sedangkan Memey tak habis2 tanggung tohmahan dan kejian (tak suh pun wat tuk Norman- dia dah dapat game tembak2). fasha lak? bertepuk sblah tangan takkan bunyi. tak suruh juga buat fb kami benci jejai. takde. kan lg baik tak yah buat langsung Kami Benci ni. cuma mengundang kemarahan, hasad dengki, busuk hati, umpat keji dsb. di samping tu, saya yakin sgala umpat keji tu datang balik ke hidung masing2– adakah org yg baik akhlak beriman mengumpat keji? dan tentang mempersenda agama dr pakaian tu– sekurangnye dorg masik ingat tuk bersyukur. walaupun tak kena gayanye. tapi bukan dari itu kita menghakimi. adakah kita sendiri cantik pakaian (rambut tak kaler, aurat dijaga dsb) dan akhlak utk kita kata macam tu pada org?
        ala. yg atas tu sekadar pandangan. kpd yang pempuan cuba la tanya diri seniri kdg2. adakah kita bersikap berat sebelah?? adakah kita kasihan kepada kaum seniri? bukan kasihan walaupun buat maksiat– itu memg patut kena maki wawawa. cuma jangan la bukak sebelah telinga je, dan terima sebelah tangan. dua2 pihak tentu ada cerita masing2, samada benar atau salah.

        • dingding says:

          memang ade betul nya jugak pompuan aper yg ko ckp pasal kes MEMEY n FASHA tuh…tepok sebelah tangan takkan berbunyi….so yg pompuan2 xpayah laa asik duk kutuk pompuan kan…..tengok pihka laki tuh jugak….Tapi PasaL FAHRIN nih aku tak sokong….sebab klau kite tengok kan ….FAHRIN tak pernah buruk kan sape2 pon….dorang bertiga yg burukkkkkkkkkan FAHRIN…aku sokong fahrin bukan sebab die ensem…tp klau ko rajin laa…cuba ko tengok n compare dorang berempat tuh…sape yg cooolll…sape yg melampau sindir….yg laki pon sanggup gaduh sebab pompuan n kutuk2 fahrin….kesian FAHRIN…so aku xnak sokong LO n kesian kat die…….

        • Sweet_Lady says:

          Aku sokong pandangan engko… tapi cuba tengok punca dan sebab musabab knape artis2 yang disebut begitu dibenci… cth Memey… dia sedar ke tak sedar apa yang dia buat tu lebih byk mengundang persepsi negatif org ramai??? sampai kena tangkap basah dgn laki org, meruntuhkan rumahtangga org, dgn muka tak malunya tangkap gambar sana sini, letak dalam FB, nak tunjukkan sangat awak tu bahagia… perlu ke kita back up org macam ni?

          Dalam kes LO ni, yang buat org benci tak hengat kat dia sebab dia cakap tak serupa bikin. Bukan ke dulu dia kata dia bukan kekasih Fahrin?? sampai cakap nak pakai t-shirt yang ada tulisan “SAYA BUKAN KEKASIH FAHRIN”… and then kononnya tak nak menipu kebenaran… apa tu ??? statement dia yang memula tu pun dah terang2 tak betul…sekarang apa cerita???

          Kita ni memang tak sempurna, tapi please lah.. sekurang2nya kita tak pernah menipu media, kalau nak cakap pasal dosa (tak pakai tudung, kaler rambut), kita berdosa pada Allah dan Insya-Allah, Allah akan ampunkan dosa kita jika bertaubat bersungguh2 dan janji tak buat lagi.. tapi kalau dah satu Malaysia kena tipu, Fahrin kena fitnah, dan bila minta maaf, ada peminat serta Fahrin tak boleh maafkan penipuan tu, apa mau cakap ye??? Dosa tu bukan ke dipikul sampai akhirat??? Hmm….

        • gilez_gurlz says:

          dia ni sebenarnya gila talak…

        • puteh says:

          macamana lah perempuan nak kesiankan kaum sendiri bila ada di antara perempuan2 ni sanggup khianat dan menyakitkan kaum sendiri?Kalau betol caranya lebih dr kesian akan diberi dr prmpuan kpd kaumnya.
          mmg kita tak ada hak nak menghakim org lain tapi kita jugak tak berhak menghalalkan cara demi matlamat.tapi cik GAGA jelas2 mempersoalkan akhlak dan iman org lain. dlm masa yg sama cik GAGA seolah2 menghalalkan pulak perbuatan mempersendakan agama melalui pakaian hanya semata2 seseorang mengucapkan syukur.Alangkah baik jika ucapan syukur itu diikuti dgn pakaian sopan sesuai dgn ucapan syukur…tu la yg lindamahadie maksudkan…..correct me if i’m wrong…

        • BumbleBee says:

          tak setuju ngan GagA bab “dan tentang mempersenda agama dr pakaian tu– sekurangnye dorg masik ingat tuk bersyukur”

          …adab dlm islam kene jaga jugak… dlm nk menunaikan solat pun ade adab dan rukun yg perlu dijaga baik laki mahupun pempuan…bukan main redah jer… (cth lain: seseorang pi pkai boxer jer ketika solat…kemudian ade org menegur. Then bolehkah kter bg alasan utk back-up org yg pkai boxer tu….”sekurang-kurangnya dier solat??”

          renung-renungkan….

        • gaga says:

          bila masa lak aku mempersoalkan akhlak dan iman orang lain. warh aku menjelma jadi incredible hulk nati br tau. hahahaha.

          aku kata soal dia nak bersyukur tu ok l.. ucap syukur tu lain dgn solat. solat tu kan ke beribadat. kadang2 tu org sekarang memg susah nak tup aurat nak pakai tudung rambut pun kaler kalir. habis tu orang yang pakaian seksi meksi ni tak leh ke nak ucap “Alhamdulillah” ke ape? ha. (solat pakai boxer kalau adik aku wat konpem aku terajang. hahaha. )
          memg le nampak tak beradab langsung gaya nye. tapi kita tak tau hati dia mcam mane lak. ikhlas tak ikhlas dia. kita boleh nasihat je la supaya tup aurat.

          tak mau komen da sal LO dgn FA. tunggu mahkamah. aku tak backing LO. aku tak sokong FA. aku tas pagar. apa2 yg dorg cakap leh jadi benar atau palsu. tak mau percaya. takut termakan fitnah.

          renung2 jeling2 kan la.

        • BumbleBee says:

          lenkali buatlaa ayat yg berhemah sket yg tidak menyakiti sesiapa yg komen cthnya “bab pakaian semasa mengucapkan syukur…saperlah kter utk menghakimi…yg kter mampu…doakan semoga Allah menerimanya” …. bukan ‘sekurang2nyer dier masih ingat utk bersyukur….” – bler komen kt lindamahadie punyer ayat…

          kalo berani mempersoalkan komen org lain….jgnlaa pulak cepat melatah (nk jd hulk bagai) bler komen sndiri org persoalkan semula yer…..

        • gaga says:

          alamak bumbleBee jangan la hentam saya. tak pasal2 saya yg kena. saya tak melatah apa pun. sekadar nak betulkan maksud ayat tu. sebab ada yg salah faham.

          sebab ada yg menyinggung skit dari ayat cik lindamahadie tu. sory ye cik linda. itu pandangan cik je kan. pandangan org yg seksi meksi tapi masih ingat mengucap syukur lain lak. eh bukan saya ya. hahaha.

    • monet says:

      sape?datok sharizat jalil.laa..x po azalina…

  34. apple says:

    cam ne nak tgk facebook dia tu carik tak jumpe pun….

  35. Anti ARTIS says:

    Dulu aku minat LINDA , sekarang tidak.
    Dulu aku minat SCHA , sekarang tidak.
    Dulu aku minat AWAL , sekarang tidak.

    Dulu aku MINAT FAHRIN , sekarang MASIH MINAT FAHRIN.

    Siapa yang tutup periuk nasi siapa ? Kau bertiga yang tutup periuk nasi kau yang dah berkulat tu kan ?

    BUAT APA DENGAR ERA ?
    BUAT APA DENGAR SINAR ?
    BUAT APA DENGAR SURIA ?

    Baik dengar IKIM.

    • LadyS says:

      baru 4 org dah kecoh..

      3 orang tu aku tau saper…korang pun sure tau saper….he..he…then sorang lagi tu konco2 yg tk dpt duit pun..hu3

  36. lentik says:

    pompuan bila kawin lambat memang ada masalah. LO muhasabah diri tuh!

    LO, Scha & Awal – sume aku tak minat.

    FA – i like….

  37. haHa says:

    jd andartu la linda..konpem x kawen wlpon umur dah 50.hehe

    • Tania says:

      pas ni lo kawin datuk yg ade misai2 jer..so datuk2 sepat lebatkn misai…klu tk dgn datu misai mesti dia lo sebat mt saleh..tk bersuci…hahahah konon classla pd hal mat seleh cuci longkang jer

    • gilez_gurlz says:

      pompuan perasan camni gerenti xde sapa yg nak

  38. singgahsaje says:

    eh.. bkn ke dia punyer BF salesman

  39. HAMBA ALLAH says:

    marang kerapu marang krap2…krap koh moi krap koh moi..marang siakp tok mai fah rin..mai fah rin krap mai ..
    wakakakaka..kasi jampi fahrin angau kt aku…heh3…

  40. ewiezz says:

    eeeii suke aa rakyat Malaysia buang mase, cam xde cite lain ke… aku pun suke gak ngulor blog2 hiburan tp smpi wak fb benci artis itu ini celebriti itu ini, melampau aaaa

  41. xoxo says:

    wow.x sampai berapa hari dah dkat 800 rtus join we hate linda onn 2.jgan2 x lama kalah kan c fasha sendat sda.hoho.

  42. naim says:

    ntah le dnia hburan mlaysia nie mcm2 kes kuar ape2 pn aku skong aku je la huhu(verangan jd artis hehe)

  43. Duniaku says:

    hahaha facebook digunakan secara meksimem ni. tadak sesapa nak create iphone apps ‘we hate linda on’ ke? huhu

  44. CST says:

    Just nak komen jela..

    Sekalipun LO tu sendiri kena pukul oleh FA dulu napa dia tidak buat laporan polis saja? Dan sekarang seolah2 menyalahkan wartawan di atas statement yang LO buat sendiri.

    Walaupun wartawan bertanya pasal FA lagi, just bagitau “no komen” atau “tak perlu lah ungkit lagi cerita lama”. Kan lebih bagus begitu. Perlu ke membuka aib segala? Atau sebenarnya masih ada rasa tidak puas hati?

    Tindakan bijak FA selama ini hanya bediam diri, meskipun diasak mcm2 soalan oleh wartawan, satu tindakan bijak dan profesional. Tidak pernah pun dia memburukan si LO yang tak cantek tu kan..

    Sekarang ni pun kita dah nampak sapa sebenarnya yang bermasalah. Pada pendapat saya LO suka mengada2 kan cerita yang tidak patut..

  45. immortal says:

    LO ni mmg dr dlu gilak glemer..masa time dewi remaja dia try, tapi gagal, tak terpilih pon kekeke…mase tuh hitam lagik…(tahun siti khadijah menang)..bila jadik dj radio, asek menang abp, tp takpe mase tuh dia tak sepoyos sekarang..kepoyoan dia start masa dia refused pakai baju tuh…pastuh setaip kes, asek2 salahkan org! so stew-pid..

    aku rasa dlm blog dia, berbakul2 org sumpah seranah dia, tapi manalah dia nak approve kan? dia approve org yang puji2 dia ja..nampak sangat kedarah pujiiii..podahhhhhhhhhhhhh LO…harta tak ke mana la kalo perangai tuh hazab!

    kalo masa kes scha ngn fahrin clash ko tak menyebok, tidaklah engko jadik begini! so pathetic…tolong la LO, berubah lahhhhh..jangan dok berlagak sangatttt!

  46. Princessbutterfly says:

    kecoh…… kita tggu n lihat je sape mng sape kalah..

  47. farhrin ahmad says:

    sapa perempuan nie?

  48. mamamia says:

    sekarang dah ada we hate scha al yahya.
    check it out!!

  49. misscasanova says:

    linda onn fans ….hidup linda …..

  50. anakkonda says:

    misscasanova uwekkk awek LO tuuuuuu ceh lesbian ruper errrrrrr

  51. ibuiashah says:

    LO ni sbnrnye dh desprate.gila talak dgn FA pun iye.dulu bkn main ckp kt wrtawn yg dia dgn FA x de apa2 hubungan istimewa…teman tp mesra konon…cittt podahhh!! sekrg ni mcm2 lak kenyataan ko kuarkn.nk tarik phatian FA sbnrnye 2. dulu org 2 btol2 nakkn ko…ko jual mahal..menyampah btol dgn perangai perempuan mcm ni.mcm xde maruah je….

  52. gilez_gurlz says:

    sebenarnya si LO ni mmg jenis dengki, tengoklah masa apbh DJ popular.. siap boleh buat statement ..”ingatkan orang tu menang” nampak sgt busuk hati, masa FA kawan ngan scha buat plak statement x kenal sapa scha, pastu tu bila FA dah broke ngan scha buat plak komplot nak jatuh kan FA… sedarlah LO sikap buruk tu akan menjatuhkan diri sendiri, skg ni pun populariti awak semakin menurun…

  53. ladys says:

    hmm.. macam2 karenah artis malaysia nih… x abis2.. neway tunggu pkembangn tbaru kes dowang nihh..

  54. kesian linda dan scha says:

    dulu sebelum dgn linda, si Fahrin nih baru nak famous la..aku ada dgr citer kata Fahrin nih jenis kaki bantai..masa tu aku x caya…tp skang bila Linda dan scha ckp benda yg sama makna betul la kot…mcm rihanna dgn chris brown la plak! malaysia ni kecik jer lambat laun org akan tau gak…

    • Sweet_Lady says:

      Cakap benda yang sama mungkin sebab dah berpakat… ye lah, macam budak2.. sekarang ni Linda ni sapa nak masuk campur hal Fahrin ngan scha tu (aku sebut nama scha pun dah nak muntah!!!)??? Benda yang lepas, lepas lah, tak payah nak ungkit2 lagi.. dia jugak yang cakap dia ni bukan kekasih Fahrin, sekarang ni apa hal??? yang pegi jawab jugak soalan reporter tu sapa suruh… sekarang ni sapa yang bukak buku lama?? cakap tak serupa bikin…

      Aku bukanlah sokong sangat si Fahrin ni, may be ye lah dia pun ada silap jugak, tapi disebabkan kebodohan 2 org perempuan ni, yang tak pandai nak jaga mulut (silence is golden konon!!!), simpati lebih berpihak pada Fahrin. Kalau baca statement dia dalam paper pun, statement dia lebih bersifat neutral, tak menyalahkan sesapa pun…

      Tak payahlah nak jaja keburukan org lain, bukannya untung apa pun, tapi keburukan diri sendiri tu yang orang lain lebih nampak… see, macam aku cakap sebelum ni… statement Linda dah makan diri sendiri, bukan ke dulu dia kata dia bukan kekasih Fahrin, sekarang apa hal??? Boleh ke kita nak percaya org macam ni???

  55. mesti says:

    aku xpenah minat linda, menyampah penah la. fahrin aku minat la tp sampai takat kelmarin jer. fahrin ni jenis jantan berani ngan pompuan jer kot, ngan lelaki konfem pengecut. ko bantai2 org tu ko xpikir ker benda ni memalukan keluarga, skang sebok nk nangis plak. sampah tul

  56. hamba Allah says:

    Bile korang nak insaf…kepada yg bikin facebook tuk membuka aib n memfitnah tue, cukuplah…bawak bertobat…dosa laen da byk…jgn ditambah lg dosa tue…wasalam..

  57. mek says:

    mek stetuju ..mawi lak…berangan la dia tu..haha..

  58. aini says:

    BIASA LA…
    ADAT DUNIA ARTIS…