Written by serenity | October 11th, 2017

Usahawan dan personaliti media sosial Nursajat telah memuat naik gambar tisu berserta darah di Instagram yang menimbulkan kemarahan Netizen, menyebabkan dia akhirnya memadam gambar itu.


Gambar darah itu dimuat naik dengan kapsyen, “bila datangnya darah kotor untuk bulan ini, OMG”.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | October 11th, 2017

Di kesempatan ini Abang Nara ingin memohon maaf atas kekeliruan yang telah berlaku di dalam artikel sebelum ini. Abang Nara telah melakukan kesilapan dengan menyatakan bahawa peserta Clever Girl Shazana dari Selangor tersingkir. Sebenarnya yang tersingkir ialah Shaza dari Kelantan. Shazana yang telah menjawab soalan berkaitan Usman Awang sebelum habis soalan ditanya berjaya ke peringkat akhir dan bakal merebut hadiah RM100,000 bersama Sara Amelia Muhammad Bernard, 24 yang mewakili Perak.

shaza

Shaza, peserta dari Kelantan yang tersingkir

Diharap anda tidak terkeliru seperti Abang Nara selepas penjelasan ini. Walaupun menimbulkan kontroversi dengan jawapan pantasnya minggu lalu, Shazana bukanlah “rabbit” yang dimaksudkan oleh Kiera, salah seorang peserta Clever Girl yang telah menarik diri kerana mendakwa pihak produksi program itu berat sebelah. Menurut Kiera, Shazana tidak bersalah dan merupakan seorang yang berprinsip. Kata Kiera:-

“Dia bukan ‘rabbit’ yang anda cari. Dia ada prinsip yang kuat. Apa yang saya tahu dia tidak bersalah. Saya menyokong Shazana untuk pertandingan akhir nanti dan berharap dia akan bergelar juara dan bukannya ‘rabbit’. Apabila hos bertanya apakah jawapan untuk B dia tidak dapat mengingati jawapannya. Kebiasaannya ketika sesi latihan jika kami memberikan jawapan tidak lengkap, ia akan dikira sebagai salah walapun ia tepat.

shazana

Shazana yang dilanda kontroversi minggu lalu

Sementara itu, Kiera berharap suatu hari nanti mereka dapat membuat video secara langsung dengan ‘rabbit’ sebenar bagi meminta dia menjelaskan tentang konsep asas sains dan matematik yang dijawab menerusi program itu. Katanya lagi:-

Kali terakhir kami bertanya ‘Rabbit’ tentang bagaimana dia menjawab soalan di pentas, ‘Rabbit’ akan meminta masa sejam untuk bertanya kepada rakannya untuk mendapatkan jawapan. Malah dia tunjuk perbualan Whatsapp kepada kami seseorang memberinya jawapan dan masih tidak dapat menjelaskannya. Paling lucu kami siap kena soal siasat apabila mengadu hal yang terjadi seolah-olah orang yang mengadu pula bersalah

kiera

Kiera yang menarik diri dari program Clever Girl

Apa pun final Clever Girl pada hari Jumaat ini bersamaan 13 Oktober pastinya akan menjadi satu pertarungan yang mendebarkan di antara Shazana dan Sara. Siapakah yang akan bergelar juara Clever Girl musim kedua? Siapakah “rabbit” yang dimaksudkan oleh Kiera? Sama-sama kita nantikan. Good luck and all the best kepada semua peserta. Semoga yang terbaik akan dinobatkan sebagai juara.

Written by AbangNara | October 11th, 2017

Telah pun bertunang pada bulan Julai yang lalu, Adib Khalid dan Izara Aisha akhirnya bakal bernikah pada 17 November ini. Pengumuman tarikh penuh bermakna ini telah pun disahkan oleh Adib Khalid. Majlis akad nikah tersebut akan diadakan di dalam satu majlis tertutup dengan dihadiri oleh keluarga dan rakan-rakan terapat sahaja. Tahniah diucapkan!!!

adib khalid

Manakala majlis resepsi sebelah pengantin lelaki akan diadakan 2 hari selepas majlis pernikahan selesai. Kata Adib Khalid:-

Pada masa ini, segala persiapan sedang giat kami lakukan dan Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Doakan majlis kami berjalan sempurna seperti mana yang kami rancangkan

adib khalid

Tak sabar rasanya mahu melihat pasangan merpati dua sejoli ini bersanding di atas pelamin. Pasti sama cantik dan sama padan. Semoga segalanya berjalan dengan lancar. Tahniah diucapkan. Sumber Utusan Online.

Written by AbangNara | October 11th, 2017

Sebagai seorang lelaki, Abang Nara mempunyai hobi tersendiri. Hobi Abang Nara adalah bermain permainan video di komputer (Dota 2). Sejak dari zaman belajar dulu memang Abang Nara dah mempunyai hobi ini. Jadi memang susah nak tinggalkan. Alhamdulillah bini Abang Nara tak adalah nak marah bila diri ini main Dota 2. Yang penting Abang Nara tahu tanggungjawab mandikan anak, main dengan anak-anak, tidurkan anak terlebih dahulu dan sebagainya sebelum mula main game. Sebab itulah Abang Nara tertarik membaca satu status dari Hanis Zalikha tentang “suami dan hobi” yang menjadi viral baru-baru ini.

hanis zalikha
Semuanya bermula apabila seorang peminat Hanis Zalikha telah menghantar soalan bertanya “bagaimana Hanis boleh bersetuju dengan hobi suaminya yang suka memancing sampai berhari-hari tak balik rumah”. Satu persoalan yang valid dan wajar. Iyerlah mesti Hanis penat nak menjaga dan menguruskan hal rumahtangga termasuk anak seorang diri tanpa suami di sisi.

hanis zalikha

Apa pun jawapan yang diberikan oleh Hanis Zalikha amat menarik sekali. Tulis Hanis:-

I get this question a lot ? Suami & hobi.
/
Ini bukan nasihat, ini perkongsian. Selama kami berkawan pun, Keknis dah sentiasa sokong / sertai hobi dan minat dia. Main paintball dengan kawan-kawan dia, badminton, selam skuba dan memancing kat muara. So I don’t think that should change just because we got married.
/
Lelaki kalau dah minat, dia memang akan fokus dan bersemangat. Macam masa dia nak ngorat kita, macam tulah. Takde siapa boleh halang ? Jadi lelaki yang berhobi ni bagus, berjiwa besar & berdaya saing bila dia SALURKAN tenaga & semangat dia kepada aspek lain dalam hidup (keluarga & kerjaya).
/
Tapi dia kena tahu logik, dan juga toleransi. Logiknya, dah kahwin taklehlah seminggu sekali nak berhobi kemainnn. Toleransinya, dia ada hobi, isteri pun kena ada hobi (atau masa untuk buat benda yang disukai). He can go on his fishing trips, I can go on my girls trip. But the number one rule is: Lepas kahwin, boleh teruskan hobi, tapi kena pandai jaga anak dulu. (Takleh mulakan dengan ‘anak taknak kat I, nak dekat you je’. Takleh. Dari pantang dah kena involve jaga anak ?).
/
You really do not want to take that away from him. The passion, the drive and the happiness from doing the things he loves makes him the person you admire so much. So appreciate your man and his passion. A man full of life, can love you better.
/
InsyaAllah.

hanis zalikha

Abang Nara setuju 100% dengan pendapat Hanis Zalikha. Secara jujurnya masalah hanya timbul bila lelaki itu tak tahu nak tolong bantu isteri apabila berada di rumah. Nak buat hobi anda suka hatilah, namun bila family time, kena beri tumpuan 100%. Janganlah buat-buat malas, tidur je sepanjang hari dan tak tolong jaga anak. Toleransi dan kerjasama amatlah penting. Apa pun, menarik juga membaca perkongsian para peminat Hanis Zalikha yang sudi berkongsi pengalaman mereka tentang perkara ini.

hanis zalikha

hanis zalikha

hanis zalikha

Apa pun sebagai ketua keluarga, janganlah sampai gilakan hobi anda dan mengabaikan keluarga. Family adalah perkara paling utama. Hobi itu perkara kedua. Kalau isteri tak benarkan, mesti ada sebabnya. Bincang elok-elok. Perkahwinan ini adalah satu kehidupan yang memerlukan toleransi, kerjasama dan kata sepakat. Jangan tak dapat buat hobi terus merajuk atau cakap bini tak memahami. Apa kata sekali sekala anda cuba memahami hati isteri anda pula. Tak gitu? Apa kata anda?

Page 30 of 41« First...1020...2829303132...40...Last »