Written by AbangNara | November 11th, 2016

Jutaan tahniah diucapkan kepada Amar Baharin dan Amyra Rosli yang telah pun selamat bergelar suami isteri sekitar jam 5.15 petang tadi. Majlis pernikahan telah berlangsung di Grand Ballroom, Premiera Hotel di Jalan Tuanku Abdul Rahman itu, Amyra menerima mas kahwin RM1,111 berserta lima dulang hantaran berbalas tujuh kepada Amar. Sementara itu, wang hantaran dirahsiakan jumlahnya.

amar13

Pasangan sama cantik sama padan ini akan diraikan di majlis resepsi sebelah pengantin perempuan di lokasi yang sama esok. Sementara itu majlis menyambut menantu akan diadakan pada 19 November di Ampang, Selangor.

amar5

Tahniah sekali lagi buat Amar dan Amyra. Semoga perkahwinan ini kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Hlive.

 
Written by AbangNara | November 11th, 2016

Tarikh hari ini ialah 11.11.2016. Tarikh yang cukup cantik dan menarik lebih-lebih lagi apabila Lazada Malaysia sedang mengadakan jualan “Online Revolution” bermula hari ini sehingga 14 Disember kelak dengan penawaran diskaun sehingga 95%. Memang rambang mata dibuatnya apabila lebih daripada 1000 jenama dan 55 000 peniaga tempatan dan antarabangsa.

laz

Untuk memudahkan anda yang sudah tidak sabar untuk bershopping, Abang Nara senaraikan 11 barangan yang tidak boleh anda lepaskan bersempena dengan “Online Revolution” dari Lazada ini.

1. iPhone 7 dan iPhone 7 Plus

laz2Tak pernah dibuat orang lagi ada diskaun untuk membeli iPhone 7 dan iPhone 7 Plus. Ini adalah harga paling rendah di Malaysia. Tak akan jumpa di tempat lain dah. Beli sekarang juga dengan klik di sini sebelum anda menyesal.

2. Redmi Note 3
laz3Kalau teringin nak jadi telefon kedua, Redmi Note 3 memang teramat sesuai buat anda. Harganya bersempena “Online Revolution” Lazada hanya RM499 sahaja. Ekslusif hanya di Lazada. Gigil tangan Abang Nara nak klik untuk beli.

3. Mainan untuk anak-anak dari Mattel

laz3

Hot Wheels adalah salah satu permainan kegemaran Aariz. Arissa pula suka patung-patung. Macam-macam pilihan ada di Mattel. Kelabu mata nak pilih mainan untuk anak-anak. Ini kalau diorang tahu mesti suruh beli semua. Time-time diskaun nie lah nak beli banyak-banyak kan?

4. Televisyenlaz4

Selaku seorang yang suka tengok tv, rumah Abang Nara kalau boleh nak tv yang bersaiz besar dengan skrin LED yang tip top. Barulah puas hati tengok. Orang lelaki memang benda lain dia tak kisah sangat. Tapi TV kat rumah mesti dia yang kena pilih. Tak gitu? Haier 49 inci ini boleh didapati dengan harga RM1,111 sahaja. Murah gila kot.

5. Lampin pakai buang anak-anak
laz5

Tahun lepas ketika “Online Revolution”, Abang Nara telah berjaya membeli 5,6 bungkus besar lampin pakai buang untuk anak-anak. Banyak boleh jimat. Harganya memang paling murah di pasaran. Silalah beli banyak-banyak dan buat stok. Confirm tak rugi punya. Siap ada promosi buy 2 free 1 lagi. Untungnya.

6. External Hard Drive

laz6

Gambar kat telefon dah terlalu banyak sampai tak tahu nak simpan mana? Movie kat komputer bersepah sampai hard disk tak cukup? Tak payah susah-susah nak delete bagai. Beli je external hard drive bersempena “Online Revolution” Lazada ini. Lepas tue semua transfer pergi external hard disk. Sempoi je leh bawak jalan-jalan atau bawak balik kampung. Western Digital pulak tue. Confirm kualiti first class.

7. Produk kecantikan Loreal, Maybelline, Garnier
laz750% diskaun untuk produk Loreal, Maybelline dan juga Garnier. Pergh. Memang awesome sangat-sangat. Inilah masanya untuk membeli lipstick, pencuci muka, alat make up dan pelbagai lagi. Korang yang pompuan tahulah nak beli apa kan? Separuh harga tue. Takkan tak nak kot?

8. PlayStation 4 (32% diskaun, kini cuma RM1,299 sahaja)

9. Korean Samyang Hot Chicken Ramen yang femes gila itu kini dijual dengan harga RM39.90 sahaja. Harga asal ialah RM57.60. Sesiapa yang tak pernah try kepedasan mee segera Korea ini, this is the time to try.

10. Segala macam produk Nestle seperti Milo, Maggi, Nescafe, Nestum, Omega, Koko Krunch dan macam-macam lagi kini dijual dengan diskaun sehingga 48%. Inilah masanya untuk anda membuat stok di rumah.

laz8

11. Produk gerudi, kemasan rumah dan macam-macam lagi dari Bosch. Banyak juga diskaun yang diberikan. Kalau nak baiki atau renovate rumah sendiri, inilah masanya untuk korang beli alatan yang bakal digunakan.

Fuh. Sebenarnya ada ribuan produk yang tak boleh korang “miss” sempena “Online Revolution” Lazada ini. Nasihat Abang Nara, kalau ada yang berkenan tue, terus je beli hari ini. Jangan tunggu lama-lama. Lepas itu selalulah buka Facebook Lazada Malaysia sebab banyak informasi terkini akan diberitahu di situ. Selamat bershopping di www.lazada.com.my.

Written by AbangNara | November 11th, 2016

Sekiranya anda sering mendengar Sinar FM, tentu anda akan sedar yang rakan sekonti Jep Sepahtu seringkali mengusiknya tentang percintaan. Nampak seperti Jep Sepahtu sedang angau bercinta dan nama yang sering disebut-sebut oleh rakan sekonti Jep tak lain tak bukan ialah Sari Yanti. Berdasarkan pemerhatian Abang Nara di Instagram, Jep telah kelihatan menyambut hari jadi Sari Yanti bersama-sama baru-baru ini.

jep

Apa yang menariknya ialah caption yang telah digunakan oleh Jep. Memang sweet romantik tahap tertinggi.

Benarlah bidadari itu wujud ????.. Happy birthday @sariyanti ???? Semoga yang baik2 saja buat kamu

Memang awesome sungguh ayat pick up line Jep. Tak tahulah benar ke tidak mereka berdua ini bercinta. Namun desas-desus ini telah ditimbulkan apabila Jep telah membalas satu gambar panahan Sari Yanti yang telah dimuatnaik di Instagram.

jep2

jep3

Kah, kah, kah. Memang kelakar Jep nie. Untunglah Sari Yanti dapat seorang lelaki yang kelakar. Pasti bahagia sepanjang hanyat. Jep pun untunglah dapat seorang awek yang cun melecun macam Sari Yanti.

jep4

Sekiranya benar mereka berdua bercinta, jutaan tahniah Abang Nara ucapkan. Kalau tak betul, apa salahnya jadi betul. Dua-dua pun single mingle. Sama cantik sama padan pulak tue. Apa kata anda? Sesuai ke tidak?

Written by AbangNara | November 11th, 2016

Sebelum ini ada desas-desus tentang keruntuhan rumah tangga Dira Abu Zahar dan suaminya, Helmi Yusof. Namun Dira telah menafikan dakwaan tersebut dan menyatakan yang dirinya masih bergelar seorang isteri. Namun enggan membenarkan para peminat berteka-teki, akhirnya Dira tampil membuat pengakuan tentang status perkahwinannya.

dira abu zahar cerai

Dira mengakui yang dirinya dan suami sudah tidak tinggal sebumbung sejak 6 bulan yang lalu. Mereka kini sedang menunggu keputusan mahkamah berkaitan penceraian. Apa pun, keretakan perkahwinan mereka bukanlah kerana kewujudan orang ketiga sebaliknya kerana kesibukan Dira dan suami. Kata Dira:-

Memang sejak Jun lalu kami sudah tidak lagi tinggal bersama. Malah, tiada komunikasi langsung diantara kami hingga ke saat ini. Baik saya mahupun dia, masing-masing meneruskan kerja kami seperti biasa. Saya sendiri ketika ini hanya menunggu keputusan rasmi kerana ia turut membabitkan pihak mahkamah, ada perkara belum diselesaikan.

Keretakan hubungan kami berpunca dari diri kami sendiri yang gagal mengurus masa ekoran sibuk dengan tuntutan kerja sehingga tanggungjawab sebagai suami isteri terabai

dira

Sesungguhnya tiada manusia yang mahukan sesebuah perkahwinan itu berakhir dengan penceraian. Namun kalau sudah sampai di sini saja jodohnya, siapalah kita untuk menilai baik dan buruk pasangan tersebut. Semoga Dira dan Helmi akan lebih tenang selepas ini. Sama-sama kita doakan agar urusan mereka dipermudahkan.

Page 30 of 45« First...1020...2829303132...40...Last »